Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel jest ok. Nie należy do najnowszych ale jest zadbany. Smaczne kolacje i miła obsługa.
Zalety: dobra i bezpieczna lokalizacja (blisko plaża, sklepy), smaczne kolacje z możliwością wyboru wielu rzeczy, codzienne sprzątanie, duży balkon w każdym pokoju
Wady: pojawiają się mrówki, brak szczotki w toalecie, śniadania bardzo tłuste- mało warzyw, brak napoi do kolacji (w ofercie śniadania + obiadokolację), imprezujący i głośni turyści z niemiec :), płatne wifi
Fajny hotel. Smaczne jedzenie, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje małe, ale większe nie są potrzebne. Czysto, codziennie zmieniane ręczniki. Basen zewnętrzny. Dość blisko do plaży, morza, promenady. Blisko przystanek autobusowy z bardzo dobrą komunikacja publiczną.
Czystość, smaczne jedzenie, blisko przystanek.
Intensywny zapach środków do sprzątania. W ostatnią noc głośni sąsiedzi w pokoju obok co bardzo było słychać przez ścianę i uniemożliwiało sen.
Hotel bardzo słaby praktycznie pod każdym względem, a nie jestem wymagającą osobę Pokoje ciasne ok 8-9 M2.Łazienka to jeden wielki dramat - smród którego nie dało się zlikwidować. Pusta szafka po lodówce.Intrrnrt płatny 15 E uwagą za każdą osobę!
Doba hotelowa rozpoczyna się o 14. Koczowaliśmy jak bezdomni w holu 7 h.Śniadanie nie przysługuje bo nie dostaliśmy opasek. Musieliśmy dopłacić za śniadanie 20 E.Obsluga fatalna szczególnie slowaczka na recepcji hotelu.Jedzenie bardzo skromne i najtańsze produkty a obsługa na stołówce pracuje jak za karę.Ogolnie nie polecam ,a naprawdę jestem mało wybredny.
Miła i pomocna obsługa hotelowa. Panie w recepcji bardzo uczynne i sympatyczne
Dość dobre posiłki. Codziennie na kolację były do wyboru ryby ,bądź jakieś owoce morza.
Brak indywidualnie sterowanej klimatyzacji, a było naprawdę gorąco na zewnątrz. Zbyt słabe wytłumienie pokoi hotelowych
Nasz pobyt trwał tydzień, wszystko było w porządku. Na śniadaniach duży wybór, każdego dnia śmiało można było zjeść coś innego. Panie sprzątające bardzo miłe i nawet gdy nie wywieszaliśmy kartki z prośbą o sprzątanie to przychodziły i chociażby ścieliły łóżko, pozamiatały itp. Nie było problemu też z wymianą ręczników na nowe. Na recepcji mili pracownicy, którzy służyli pomocą w miarę możliwości. Pobyt oceniamy bardzo dobrze. Przed wyjazdem czytałam opinie innych osób i nie rozumiem narzekania że hałas lub monotonne śniadania. Hałas w nocy się zdarzał, ale przez to że jest to okres wakacyjny i ludzie na wakacjach imprezują. Nie uważam żeby to był minus hotelu, tylko zależy to od sąsiadów na jakich się trafi. Wszystko w pokoju było zgodne z opisem i zdjęciami. Nasz pobyt uważamy za udany!
Blisko plaży, blisko sklepy, wszystko na miejscu. Bardzo dobra komunikacja autobusowa i blisko przystanek. Bardzo dobre piwo w barze.
Brak.
Hotel, ma za sobą swoją świetności, zasługuje na 3 gwiazdki obsługa miła i pomocna. Nie wiadomo dlaczego jest tak, że im więcej gości tym mniej jedzonka...
Dobra baza wypadowa na zwiedzania wyspy
Cienki ściany słychać odgłosy z innych pokój i pięter.
Cześć, pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze - wróciłem wypoczęty. Osobiście pracuje w hotelu 5 gwiazdkowym więc mam punkt odniesienia. Obsługa była bardzo miła, uśmiechnięta i sympatyczna. Pokój czysty codzienny serwis. Jedzenie bardzo smaczne a to był dla mnie priorytet. Duży basen. Przez cały pobyt cisza i spokój.
Duży basen
Moze trochę monotonne śniadania i tylko jedna wolna winda
Trafiliśmy do hotelu Ipanema Park, polecam bardzo to miejsce. Cieszę się, ze nie był to drugi, który jest na przeciwko „Ipenema Park Beach” bo tam sami Niemcy. W naszym hotelu i okolicy cisza i spokój. Ogólnie to pyszne jedzenie i ogromny wybór. Szkoda, ze w basenie bardzo zimna woda i jest bardzo głęboki, co nie będzie problemem dla osob które umieją pływać. Dla osoby 160m to już ciężko, dlatego na basenie przez cały pobyt nikogo nie było, wolne leżaki cały czas. Pokój okej, nie wymagaliśmy za dużo. Sprzątanie codziennie. W pokoju była lodówka ale nie działała, chyba trzeba było zapłacić aby ją włączyli. Tak samo za Wifi tez trzeba zapłacić jeśli się chce korzystać, a cena jest dość wysoka. Ale to wiedzieliśmy już z opisu oferty, wiec wiedzieliśmy na co się piszemy. Ogólnie hotel polecam
Bardzo dobre jedzenie, Super obsługa, Położenie blisko plaży i sklepów
Głęboki i zimny basen, Płatne wifi i lodówka (ale to wiedzieliśmy już z oferty) Faktycznie hotel jest słabo wyciszony i słychać co dzieje się obok czy na korytarzu, ale byliśmy po sezonie wiec nie było tragedii.
Pobyt w hotelu ogólnie uważam za udany. Spokojnie mogę polecić hotel Ipanema Park osobą młodym jak i tym starszym. Hotel jest usytuowany w spokojniejszej części El Arenal.
Duża sala dla gości na spożywanie posiłków. Ładne lobby. Dobra lokalizacja blisko morza i głównej promenady. Miła obsługa i umiarkowane ceny jedzenia i napojów w hotelu.
Mały metraż pokoju. Brak przestrzeni do swobodnego poruszania się po pokoju. Brak muzyki przy basenie. Brak ogólnodostępnych automatów z kawą i wodą. Kawa tylko do śniadania i do zakupu na barze. Brak widoku na morze. Łazienki o niskim standardzie. Brak atrakcji dla dzieci.
Hotel w porządku, czysto. Dobre śniadania. Fajny basen. Niedaleko do plaży.
Małe mrówki w łazience. Dużo imprezowych turystów z Niemiec.
pobyt oceniam pozytywnie, ok jak na trzy gwiazdki, cena za pobyt adekwatnie do jakości oferty
miła obsługa, wygodne, czyste pokoje
monotonne jedzenie
Jesteśmy zadowoleni , hotel czysty, pokoj codziennie sprzątany ,mała łazienka z wanną,+ pokój ok 20 m2 z balkonem , widok na basen który ku mojemu zdziwieniu nie był przepełniony,o każdej porze można było zająć wolny leżak , wpokoju TV, sejf za darmo ,WiFi płatne 4€na dzień lub 15 €na tydzień , opłata klimatyczna 25€, wyżywienie HB śniadania i obiadokolacje , każdy znajdzie coś dla siebie ,miła obsługa,wszyscy życzliwi i uśmiechnięci.
Hotel jak hotel
Nie ma się do czego przyczepić w tej kategorii
Hotel duży , pokój ładny , bardzo czysto. Obsługa przemiła.
Super jedzonko , dużo do wyboru , kucharz gotuje na życzenie. Duży i głęboki basen.
Minusem tylko hałas w nocy , głośne rozmowy i imprezy.
Pokój ładny, bardzo czysto, śniadania trochę monotonne i słabo urozmaicone, ale obiadokolacje świetne. Jedyny minus to hałas całe noce (imprezy, krzyki w pokojach i na korytarzu) i trzeba mieć kamienny sen, żeby się wyspać, ale może to specyfika wyspy.
Pobyt rewelacyjny,jedyny mankament to to że trafiłem na pokój bez lodówki a inni znajomi mieli.
Jedzenie przepyszne,czystość w pokoju bardzo dobra,bardzo miła obsługa.
Brak lodówki w pokoju.
Hotel z przepysznym jedzeniem, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Czyste pokoje. Hotel idealny dla osób, które nie spędzają dużo w hotelu.
do hotelu trzeba podejsc pod gorke, jesli wraca sie z plazy, ale wszedzie trzeba dojsc pod gorke, jesli nie nocuje sie bezposrednio przy promenadzie. Plaza przy porcie jest bardzo ladna - piaszczysta z palmami, ok 200m w glab morza ma sie jeszcze grunt. Mimo,ze jest tam zawsze duzo ludzi, w wodzie nie ma tloku. Morze czyste, cieple i oczywiscie slone:-) Im dalej od portu,tym gorsza plaza - kamienista, z glonami, ale ta przy procie super! warto kupic sobie materac dmuchany, na m-cu to koszt 3-7eur. Przy promenadzie mnostwo klubow i dyskotek, najwieksza to RIU Palace - nastawiona na niemieckich turystow. W stolicy najwieksza dyskoteka to Tito's - miejsce przereklamowane - muzyka srednia,po pewnym czasie nudna, tlum, ludzie chodza, malo sie bawia, mozna zobaczyc,zeby przekonac sie do mniejszych miejsc. Wstep 20eur w tym 2 drinki gratis. Polecam wyjazd z Rainbow Tours - maja super rezydentke - pania Magde - osoba doskonale zorganizowana, bardzo ciekawie prowadzi wycieczki,podaje naprawde najbardziej istotne informacje i jesli opowiada o wyspie - robi to z pasa, tak,ze az chce sie jej sluchac! Dla samej rezydentki warto jechac :) Jesli ktos jest nastawiony na zwiedzanie, do wyboru ma duzo wycieczek fakultatywnych, jesli nie, na miejscu ma sliczna plaze i promenade z barami i klubami.
Niedawno wróciliśmy z Majorki. Wrażenia jeśli chodzi o widoczki, słoneczko, plażę - bezcenne. Hotel pozostawia wiele do zyczenia. Standard podstawowy dla nie wymagających turystów. Jedzonko dobre aczkolwiek monotonne, przez cały tydzień serwowali to samo. Klimatyzacja bardziej chałasowała niż chłodziła, łóżka potwornie niewygodne. Mieliśmy pokój z widokiem na ulicę i rozkrzyczaną młodziez niemiecką. Nie polecamy rodzinom z małymi dziećmi. Idealny dla osób liczących na rozrywkowe nocne życie na Majorce. W miarę blisko do licznych pubów, restauracji i dyskotek w których oczywiście panowali niemcy! Jeśli ktoś nie trawi tej nacji niech po prostu nie jedzie na Majorkę
hotel położony troche za daleko od plaży
Hotel przyzwoity, bez dodatkowych atrakcji, poza dużym basenem ( ale basen dla dobrze pływających-głęboka woda , jest też brodzik dla dzieci). Najsłabsze pokoje na 1piętrze, czym wyżej tym lepiej.Zamiana pokoju praktycznie niemożliwa. Klima w pokojach działa, aż za dobrze, złapałem przeziębienie. W hotelu mieszkają praktycznie tylko włosi i polacy. W okolicy 3 włoskie hotele, sami włosi rozrywkowi ale grzeczni. Do plaży około 500 metrów(przy porcie jachtowym), do ładnej plaży około 1 kilometra (ale dużo ludzi). Można też ruszyć na skałki około 800 metrów za portem jachtowym w lewo. Jedzenie znośne, dużo, ale monotonne, piwo do kolacji kosztuje 1 euro, woda niegazowana 1,1 euro, wina od 9 euro wzwyż. Wychodząc z hotelu i skręcając w lewo po przejsciu około 60 metrów tania (stosunkowo !) wypożyczalnia samochodów. Ford fiesta (nowy) na 1 dzień kosztuje 46 euro ceny innych samochodów rosnące, maksymalnie do 130 euro (BMW). Zalety to to że jest spokojnie i bezpiecznie, można się wyspać w okolicy nie ma głośnych dyskotek, w tej części miasta praktycznie nie ma niemców, obsługa nie robi żadnej afery gdy wyniesiesz jakieś owoce czy jedzenie ze stołówki. W sumie może być.