Ionian Princess Suite Hotel

6.5

Totalna porażka..jedzenie, pokoje, drinki.. nigdy wcześniej tak się nie zawiodłam.

Czytam te wszystkie negatywne komentarze i nie wierzę... Hotel co prawda delikatnie trąci myszką, ale decydujac się na tą ofertę oglądasz zdjecia i widzisz co kupujesz. Wszystko jest kwestią wymagań. Nam niczego nie brakowało, ani jedzenia, ani zmiany ręczników czy sprzątania pokoju. Jedzenie może i monotonne, z niezbyt szerokim wyborem, ale za to smaczne, a przede wszystkim doprawione - co z kolei jest częstym problemem w innych hotelach. Obsluga przemila, w razie jakichkolwiek problemów zawsze stara się znaleźć rozwiązanie. Spokój cisza, blisko morza. Dobra baza wypadowa na zwiedzanie wyspy.

Przyjechaliśmy do hotelu ok 15.00 w ramach wycieczki objazdowej z Itaką. Pokój udostępniono nam po dwóch godzinach, ponieważ "nie był posprzątany". Pokój w budynku bocznym, obskurny, nie zamykająca się łazienka, prysznic bez żadnej szyby, więc łazienka zalana, hucząca klimatyzacja. Kolacja wydana z godzinnym opóźnieniem, więc cały hotel na raz - wyścig po miejsca i jedzenia. Niektórzy z nas trafili na pokoje bez klimatyzacji i ciepłej wody! (Hotel ma 4gwiazdki). Wyjeżdżalismy o 7, więc śniadanie - choć trudno to tak nazwać - umówione na godzinę 6. Cały wybór ograniczał się do tostów, 2 rodzajów dżemu, miodu, płatków i zimnego mleka. Nawet na kawę nie wszyscy się załapali, bo nie było komu dołożyć do ekspresu.! Żenada!! Wyjaśnienie obsługi hotelu? " Śniadanie poza godzinami działania restauracji" . Jedyny plus to blisko do plaży

Umiarkowanie udany pobyt, blisko na plażę i do miasta, bardzo uboga oferta all inclusive

Hotel powinien mieć maksymalnie 3 gwiazdki, z pewnością nie 4. Standard na średnim poziomie jeżeli chodzi o czystosc w pokojach, trochę jeszcze muszą nad tym popracować. Baseny zadbane. Hotel blisko plaży i centrum. Jedzenie przeciętne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Napoje z niższej półki.

Nazwa  Ionian Princess Suite Hotel
Miejsce  Grecja / Korfu / Acharavi
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, darmowe wifi

Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: brodzik, plac zabaw, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2.

Tylko 50 m do słynnej, 7-kilometrowej, piaszczystej plaży Acharavi Beach z łagodnym zejściem do morza.

Atrakcyjna lokalizacja: 300 m do centrum Acharavi z tawernami i barami, ok. 40 km do miasta Korfu, ok. 40 km do lotniska.

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

5.3

Wyświetlono 73 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.9
Aneta

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Lokalizacja .

Wady

Codziennie to samo w dodatku brak wyboru..jedzenie nieświeże, niedobre, śmierdzące, nie ma nawet kawy do obiadu czy kolacji nie wspomnę o sokach, których nie ma a drinki to odrobina alkoholu z podróbą fanty, coli .

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Obsługa, położenie, basen .

Wady

Mała przepustowość restauracji, która może powodować kolejki, ale nie brak jedzenia. Te dokładane jest na bieżąco.

3.2

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Ten hotel nie ma zalet

Karol

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja i duże pokoje

Wady

Fatalne jedzenie i oferta all inclusive

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Odległość do plaży i centrum. Miła, pomocna obsługa. Czysty basen. Wieczor Grecki (jedzenie, tańce, pokaz)

Wady

Monotonne jedzenie. Kiepska hgiena w pokojach. Napoje (kawa, soki, alkohole) z najniższej półki.

Marek

Pobyt - Lipiec 2022

Znakomita lokalizacja przy plaży. Czysty hotel z miłą, w tym roku ukraińską, obsługą. Naprawdę się starali. All Inclusive nie polecam.

Zalety

Znakomita lokalizacja przy plaży.

Wady

Mała stołówka hotelowa powoduje konieczność czekania w kolejce, szczególnie przy kolacji. Czekanie na miejsce, puste kuwety z jedzeniem. Opcja All Inclusive słaba.

Paulina

Pobyt - Czerwiec 2022

Pokoje ładne czyste Pani sprzątająca codziennie, ręczniki zmienianie co dwa dni, jedzenie smaczne, przemiła obsługa, bar niestety jeszcze mocno ograniczony jeżeli chodzi o alkohol, dwa baseny mała zjeżdżalnia dla dzieci, blisko plaża, restauracje, stragany, przepiękna roślinność ( bardzo dużo komarów) z czystym sumieniem polecam ten hotel oraz tę miejscowość napewno tam kiedyś wrócimy :)

Zalety

Smaczne jedzenie czyste pokoje duży basen

2.6
DYXON

GRECKA TRAGEDIA!!!!!nic dodać nic ująć!!!!

darek

przepraszam ale opinia \\\"rudej\\\"raczej nie dotyczy tego hotelu bo tam nie bungalowów

judi

Pokoje tragiczne.Basen maly, woda zielona.Dojście do plazy wsród niewybudowanych budynków. Jeden barman w barze głownym, ktory myje naczynia, sprząta stoły i nalewa drniki, jest nie mily, ordynarny.Pokoje zwiedzialam 3 zanim gdzieklolwiek mozna bylo sie zakwaterowac - jeden daleko, smierdzacy, drugi maleńki z jeszcze mniejszym oknem, piekne pokoje za dopłata od 200 - 100 E. Stołówka tragiczna - dwa bemary z daniami cieplymi, z warzyw tylko pomidory i tyle, brak cytryny, frytki, sos, i spagetti.Chleb kazdy kroi sobie sam - jest tylko jedno stanowisko, wiec jest kolejka. W barze nie ma WODKI. Jak sie skonczyły kufle w barze na basenie to barman kazal chodzic samemu i je zbierac.Hotel ma moze 2,5* lub 3*.

4.8
ruda

Nie polecam tego hotelu. Mieszkaliśmy w bungalowach, które chyba były starsze odemnie. Brudne, obskurne nory. Wszędzie mrówki!! Najbardziej jestem zła o to, że ITAKA poleciła mi ( a raczej nam, bo byliśmy 3 rodzinami z 6 dzieci)ten hotel wiedząc, że lecimy z trójka bardzo małych dzieci. Łożeczka, które dostaliśmy były brudne, zepsute. Łazienka dramatyczne, aż sie niedobrze robiło jak musiałam iść kąpać w niej dzieci. Jedyny plus za plażę i bar na plaży oraz dla animatorów. W barze przy basenie kobieta, która jak widiała, że ktoś podchodzi, odwracała się plecami i udawała, ze myje szklanki. Maszyna do lodów ciągle zepsuta. Wieczorem miły barman. Jedzenie monotonne, kiepskie. Ogólnie nie polecam.

Witam! Na Korfu dotarlismy 07.09 od razu ostrzegam wszystkich ktorzy wybieraja oferte ITAKI,oferuja 8dni z czego ostatni dzien konczy sie o godz 12 a wylot do Katowic jest dopiero po 24 wiec jesli chcemy zostac w pokoju musimy zaplacic za to 25euro:(Polozenie hotelu jest dobre,bardzo blisko plazy oraz centrum,natomiast jedzenie bardzo skromne i monotonne,stale potrawy to pizza i catzyki:)wieczory nudne,chociaz animatorzy sie staraja to za bardzo nie maja dla kogo,inwazja komarow jest nie do pokonania:)Polecam wycieczke z oferty Itaki do Albanii,swietny przewodnik p.Piotr.Jesli chodzi o wyspe,sliczna,piekne widoki i duzo mniejsc wartych obejrzenia,najlepiej wypozyczyc samochod.Zycze udanych wakacji ale nie koniecznie w tym hotelu:)

Ela

Ilona

Pobyt - Wrzesień 2019

Super hotel, bardzo ładne pokoje, miła obsługa, jedzenie tez dobre, kazdy znajdzie cos dla siebie. Ogólnie wszystko na plus. Czasami organizowane są jakies animacje albo grille z muzyka i tańcem na żywo wieczorami. Super klimat bardzo polecam.

Zalety

Super hotel bardzo ładne pokoje miła obsługa Jedzenie tez dobre

Wady

Moim zdaniem nie ma wad, jedyna wada to brak darmowym leżaków na plaży, trzeba za nie placic.

1.6
marek

Pobyt - Luty 2018

brudne pokoje, zagrzybiałe łazienki to standard tego hotelu. Do tego smieszny all gdzie kazdego dnia kończyło sie szybko wszystko. Same te drinki robione od niechcenia żeby zniechęcić do przyjścia za chwile. Najpierw kończą sie gin, tekila potem wodka nastepnie napoje i zostaje jeden rodzaj napoju marketowa cola i ichniejszy bimer Uzo - którego osobiście nie da sie pić . Sflustrowany poszedłem do sklepu po butelke wódki koszto powyżej 20 euro.. Najlepsze przyjechaliśmy rano w ok 8 osob i kazali nam czekać do 14 kolo recepcji , chociaz pozwolilby isc na sniadanie no ale zrujnowalibyśmy w 8 osób jadalnie jedząc tone jedzenia... Szczerze odradzam.

Zalety

ładne widoki

Wady

brud, niemiła obsługa, codzienny brak wszystkiego..

2.0
Daniel

Pobyt - Wrzesień 2017

Nie polecam hotel jedna wielka tragedia . Jedyny plus to polozenie , wszedzie blisko .All inclusive porażka. Brakowało alkoholu codziennie , nawet bimbru. Najgorsze co mnie spotkało w tym hotelu to jedzenie. Jeszcze z takim czyms sie nie spotkalem. Odradzam w 100% !!!! J

Zalety

Położenie hotelu

Wady

Cała reszta

4.2
Karina

Pobyt - Sierpień 2017

Pokoje ładne i czyste, codziennie sprzątane. Pracownicy przyjemni i uśmiechnięci za wyjątkiem recepcjonistów i menagera hotelu, który nie pozwalał korzystać z animacji. Wiecznie brak napoi i alkoholu. Żadnych przekąsek między posiłkami. Animatorzy świetni chociaz mieli ograniczone możliwości przez menager hotelu który wzywał policję na swoich gości hotelowych. Nie polecam tego hotelu. A menager powinien stracić prace w trybie natychmiastowym. Groził nam wyrzuceniem z hotelu, bo za głośno zachowaliśmy się w basenie grając w piłkę wodną z animatorami (bo sjesta o której nie ma mowy w umowie, nie uprzedzał o niej rezydent, kompletnie nic). Przez sjesta nie ma muzyki przy basenie. Nawet na sanatorium straszne nudne miejsce. Wieczory były świetne, pozdrawiam szefa animacji L.Fieste i jego współpracowników, gdyby nie wy wczasy byłyby wielką masakrą.

Zalety

Obsługa hotelowa i pracownicy super, jedzenie bardzo smaczne. Animatorzy świetni.

Wady

Animacje niestety nie były realizowane przez zakazy menagera hotelu. Na miejscu dowiedziałam się że obowiązuje tam sjesta w godzinach 14-18. Korzystaliśmy z animacji gdy menager hotelu wezwał na nas policję bo za głośno się zachowywaliśmy w basenie. Totalna porażka. Bardzo dużo kotów na terenie hotelu, alkoholi i napojów brakowało już ok 14-15. Wyspa piękna ale hotel zdecydowanie odradzam.

sylvi8

Pobyt - Sierpień 2017

Spędziliśmy tam tydzień z mężem i dwójką dzieci. Bardzo mile wspominamy te wakacje. Bardzo przechstronne pokoje, dużo atrakcji - dwa ogromne baseny, korty tenisowe i bliskie sąsiedztwo plaży. Dla nas dużym plusem była animatorka z netholiday, dzieci nie miały czasu się nudzić a my skupiliśmy się na odpoczynku.

Zalety

atrakcje dla dzieci

Wady

jedzenie mogłoby być bardziej urozmaicone

Natalia

Pobyt - Lipiec 2017

Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona wielkością i wyglądem pokoju. Nie spodziewałam się aż takiego dobrego wyposażenia i wyglądu w porównaniu do niskiej ceny. Przepiękna, nowoczesna łazienka. Duży prysznic, w łazience suszarka do włosów. W dniu wyjazdu wymeldowanie o godz. 12, jeśli jest wylot późnym wieczorem lub w nocy, nie było żadnego problemu jeśli chodzi o dodatkowy darmowy pokój by się odświeżyć. Podsumowując: Byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni, nie spodziewaliśmy tak bardzo udanych wakacji za taką cenę. Nie spodziewaliśmy się tak dobrej lokalizacji, czystej plaży itd. Było wszystko czego trzeba.

Zalety

+ w okolicy jest wszystko co potrzeba + sam hotel, obsługa, jedzenie baardzo na plus, bije od wszystkich optymizmem + głęboki basen (w najgłębszym miejscu 2,8m) + blisko do plaży + restauracja w pomieszczeniu jak i na zewnątrz + darmowa klimatyzacja + suszarka do włosów w pokoju + super klimat wieczorami w lobby hotelowym, gdzie jest internet, gra i śpiewa mężczyzna + bar allinclusive przy basenie i przy plaży

Wady

- chyba nie znalazłam... pojechałam tam wypocząć i się zrelaksować, a nie szukać wad. Chociaż gdybym była czepliwa to mogłabym do wad zaliczyć niektóre posiłki, które były przesolone i za tłuste, ale to jest grecka kuchnia, greckie smaki, więc to nie wada :)

Natalia i Kamil Cebula

Pobyt - Czerwiec 2017

Na lotnisku przywitał nas z uśmiechem na twarzy przemiły rezydent o imieniu Ahmed. Już w busie okazało się, że właściciel hotelu zrobił nam niespodziankę i zalakował nas w 4 gwiazdkowym hotelu Ionian Princess, a nie w 3 gwiazdkowym Thinalos, za który zapłaciliśmy, więc już na dzień dobry bardzo miła niespodzianka. Byliśmy jednymi z pierwszych turystów w sezonie, ponieważ przylecieliśmy na Korfu 31 maja, wycieczka trwała 7 dni. Cały Polski personel miał dopiero dolecieć już po naszych wakacjach, ale rezydent, barmani oraz animator spisali się na 10. Nawet nie znając angielskiego można było się spokojnie dogadać. Rezydent zawsze we wszystkim chętnie pomagał i był z nami w ciągłym kontakcie - przesympatyczny człowiek. Jeśli chodzi o pokoje, bardzo ładne: dwie łazienki, sypialnia, pokój z aneksikiem kuchennym oraz taras. Pokój posiadał dwie klimatyzacje ale nie korzystaliśmy z nich. Jedzenie bardzo smaczne, każdy coś zawsze mógł znaleźć dla siebie. Były makarony, ryże, ziemniaki frytki, ryby, mięsko różnego rodzaju, owoce morza, warzywa w różnej postaci oraz owoce i wiele innych dodatków. Wszystko dobrze doprawione! Hotel posiada dwa baseny jeden jest głębszy bo do 2,80 m a drugi chyba do 1,80, przy basenie leżaki oraz bar, z basenu blisko do hotelu oraz łazienek. Z hotelu do plaży zaledwie jakieś 150 m. Plaża piaszczysto-kamienista. Przy samym wejściu na plaże - bar :). Niestety leżaki płatne. Poza siedzeniem na plaży i basenie byliśmy na rejsie na wysie Paxos i Anipaxos oraz zwiedziliśmy pół wyspy wynajętym samochodem. Polecamy w szczególności: Sidari - canal d amour, Paleokastritsa oraz punkt widokowy obok lotniska - niesamowite przeżycie jak samolot jest tak blisko nad głową! Ogólnie hotel zgody z opisem. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji. Jednym z niewielu minusów był fakt, że szybko kończył się wysokoprocentowy alkohol i napoje, nam jakoś specjalnie nie przeszkadzało ale goście na to narzekali. Mogli by też zmienić leżaki przy basenie bo są niewygodne.

Zalety

- położenie (blisko do morza oraz centrum) - smaczne jedzenie (każdy coś dla siebie znalazł) - miła obsługa - wygodne łóżko - dwie łazienki (w jednej prysznic w drugiej wanna z jakuzzi) - bar na plaży i basenie - dwa baseny (głębokość nawet do 2,80 m) - animatorzy

Wady

- lekki zaduch w pokoju - mały wybór alkoholi - wysoko procentowy alkohol oraz napoje szybko się kończyły - niewygodne leżaki

Ionian Princess Suite Hotel