Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem
Zdecydowanie polecam! Bardzo miła i pomocna obsługa. Pokoje czyste z łazienka (ciepła woda), balkonem, małą lodówką oraz TV. Śniadanie w cenie (powtarzające się, ale smaczne) z możliwością jedzenia na tarasie przed hotelem. Przemiłe Panie codziennie sprzątały pokój. Do centrum miasta 5 minut na rowerze jak nie szybciej :) Plaże również blisko. Wokół liczne restauracje oraz przystanki autobusowe. Dość spory basen na terenie hotelu z leżakami, parasolami oraz mini barem. Bardzo polecam każdemu. Cena adekwatna do jakości.
Blisko centrum i plaży Recepcja czynna 24/7 Przemiła obsługa Codzienne sprzątanie pokoju Balkon Basen z leżakami Możliwość wypożyczenia rowerów
Serdecznie polecam, personel bardzo miły i pomocny, a sam pobyt w hotelu był naprawdę przyjemny! Wiadomo, nie można spodziewać się wielkich luksusów, nie są to wakacje all exlusive, ale hotel jest świetny, jeżeli nie wymagasz za dużo. Sama lokalizacja w samym środku życia miasta, dookoła mnóstwo przyjemnych restauracji, knajp i barów, gdzie można pysznie zjeść. Przy hotelu wybrzeże raczej kamieniste, a plaża przy porcie, dlatego jeśli liczysz na plażę piaszczystą i łatwe zejście do morza, trzeba przejść ok. 20 min pieszo. Jednak nie ma co się zniechęcać, ponieważ droga prowadzi przy morzu - przez bryzę i wiatr upał raczej nie doskwiera. Na śniadania codziennie ten sam zestaw na szwedzkim stole, ale jedzenie bardzo smaczne - świeże pieczywo, oliwki, sery, wędliny, warzywa, owoce, muesli, jogurt grecki - standardowo. W pokojach dostępna opcja klimatyzacji za 5 euro za dzień. Każdy pokój z balkonem, codzienne sprzątanie, wymiany ręczników, a nawet codziennie świeża pachnąca pościel. Także basen przy hotelu super opcja - leżaki, czysta woda, prysznice, barek. Podsumowując - jeśli nie spędzasz całego dnia w hotelu, miejsce będzie idealne. Z personelu na pewno będziesz zadowolony, a lokalizacja jest na tyle dogodna, że wszędzie jest naprawdę blisko.
Serdecznie polecam. Stosunek ceny do jakości - to piszą wszyscy - naprawdę rewelacyjny. Nie są to luksusy ani piękne nowoczesne wnętrza, raczej stylistyka minionej epoki ;) Ale co najważniejsze - czysto (pokoje sprzątane codziennie, wymieniana pościel i ręczniki - kilkukrotnie w czasie tygodniowego pobytu), miła i uśmiechnięta obsługa. Naszym planem było spędzanie dni poza hotelem, więc jako miejsce do spania i na śniadanie sprawdził się znakomicie. W hotelu bardzo spokojnie, goście to głównie starsze osoby z Niemiec i Wielkiej Brytanii, trochę Rosjan w średnim wieku (wrzesień 2019), nie było nikogo z dziećmi. Basen - z tyłu hotelu, w cichym miejscu, niewielki, ale bardzo czysty, z wystarczającą ilością leżaków, mało oblegany. Jedyny minus - śniadania po tygodniu zbrzydły, bo codziennie to samo (nawet to samo ciasto), ale wszystko świeże i nikt głodny na pewno nie chodził ;) 3 rodzaje wędlin (niestety typu mielonka), żółty ser, feta, oliwki, świeże warzywa, jogurt grecki, dżemy, miody, winogrona lub arbuz, wybór płatków, różne pieczywo, napoje sokopodobne, ekspres do kawy, przeróżne herbaty. Hotel położony bardzo blisko morza, obok deptaka do centrum Kos, po drodze liczne knajpki, obok hotelu dwa sklepy wyposażone we wszystko. Na spoko plażę z leżakami/beach barami niecałe 10 minut spacerkiem. Nie mogę nie wspomnieć o rezydencie z biura Coraltravel - pan Adrian - pomocny, bardzo kontaktowy. Skorzystaliśmy z opcji wypożyczenia samochodu za jego pośrednictwem - wszystko przebiegło bez problemu, samochód podstawiony rano pod hotel oraz w wycieczki fakultatywnej na wyspę wulkaniczną Nisyros - polecam obie opcje.
położenie - cicho, ale blisko nad morze i do centrum czystość miła obsługa kameralny basen lodówka w hotelu
monotonne śniadania mały pokój
Stosunek jakości do ceny, lokalizacja 10 minut spacerem od ścisłego centrum. Czystość pokoi jak na na ten koszt uważam ze rewelacja. Pomocna i uśmiechnięta obsługa. Super stosunek jakości do ceny.
Hotel ma już swoje lata, ale jeśli ktoś planuje aktywne wakacje jako baza wypadowa idealny.
dobre miejsce na bazę do aktywnego zwiedzania miasta
- supermarket po sąsiedzku - pokoje skromne, ale wystarczające o ile nie siedzi sie w nich cały dzień - śniadanie Szwecki Stół - warzywa, wędliny, kawa, herbata, - basen mały, niezatłoczony
- przy ruchliwej ulicy - słychać głośne samochody nocą - plaże tuż przy hotelu nie nadają się raczej na dłuższe posiedzenia. By pójść na fajną plaże trzeba podjechać kawałek rowerem, autobusem bądź pieszo - ok. 2 km
Hotel bardzo dobrze zlokalizowany, blisko centrum, autobus, bary, wypożyczalnie, plaze, ścieżki rowerowe. W wiele miejsc można dojść pieszo lub dojechać autobusem miejskim. Polecam wycieczki z biura Tigaki express (z polskim przewodnikiem), biuro ok 100 m wychodząc na prawo z hotelu, jedna z Pań mówi po polsku :) Byłam z córką z tego biura na wulkanie, w Zia ( zachód słońca- pięknie !! ) oraz na wycieczce 3 wysp ( niesamowite widoki, skoki z jachtu do morza przy jednej z wysp, delfiny w morzu po drodze, plaża i troszke zwiedzania). Byłam z 16- latką której też się podobało ( najbardziej rejs na 3 wyspy) więc naprawdę nie ma się do czego przyczepić ;) Jedynymi minusikami są te monotonne śniadania ale da się przeżyć, dojadalysmy później inne potrawy na mieście. Polecam plażę Agios Fokas z lezakami ( trzeba coś zamówić )oraz termy ( są małe ale widoki tam też fajne, dla osób które lubią gorącą wodę). Na plaze i termy jechaliśmy autobusem. Jak dla nas to basen w hotelu mógłby byc dłużej czynny, bo w ciagu dnia szkoda bylo tam siedzieć a zamykali go o 19. Ogólnie wyjazd bardzo udany, hotel polecam wszystkim, którzy chcą coś zobaczyć i nie siedzą cały dzień na basenie :) Chętnie bym tam wróciła.
Blisko centrum, plaży, sklepów, restauracji, autobusów
Posiłki ( nic na ciepło nie było, przez cały tydz to samo serwowali), basen czynny tylko do 19
Sierpień 2019 Hotel bardzo blisko centrum, obok hotelu mały supermarket, biuro turystyczne, marina, hotel przeznaczony dla ludzi którzy nie siedzą przy basenie cały dzień , tylko po śniadaniu \" uciekają\" z hotelu aby zwiedzać okolice. Blisko przystanek, autobusowy którym można wszędzie dojechać. Polecam wybranie się na termy autobusem. Polecam restauracje niedaleko hotelu w stronę miasta Olimpia oraz naszą ukochaną knajpkę przy plaży ( ok 30 minut spacerkiem w stronę miasta) Plaza beach restaurant - jedzenie przepyszne, świeże , pachnące, leżaki gratis, właściciel przesympatyczny, bardzo pomocny w wyborze dań . Wyjazd uważam za udany. Madzia
blisko centrum, czysty basen, bardzo miła obsługa, hotel bardzo czysty, przeznaczony generalnie dla osób bez dzieci- dzieci nie będą miały co w nim robic.
śniadania monotonne, dzień w dzień to samo, małe , stare łazienki,
Pokoje czyste, śniadania ok ale monotoniczne. Obsługa bardzo miła
Ogólnie wakacje uważam za bardzo udane. Wyspa Kos jest przepiękna i mimo że niewielka jest tam bardzo dużo miejsc wartych odwiedzenia. Po prostu jest co robić. Na wyjeździe byłam tydzień i codziennie byłam w innym miejscu. Miasto Kos bardzo ładne, ale głównie ze zwirowymi lub kamienistymi plażami i spadkami w wodzie. Przy hotelu jest jedna niewielka publiczna plaża, ale niestety nieciekawa. Warto pojechać autobusem (lub też rowerem) do Tigaki lub Marmari - pieszczyste plaże i krystaliczna woda. Polecam wycieczkę na pobliską wyspę wulkaniczną Nissyros, bardzo urokliwa wyspa z wulkanem i miasteczkiem Mandraki. Warto pojechać też do wioski Zia. Jeżeli chodzi o sam hotel, to w zupełności spełnił moje oczekiwania - blisko centrum, pokoje niewielkie ale czyste i schludne, z balkonem. Ja akurat miałam pokój nie od strony ulicy, więc żaden hałas mi nie przeszkadzał. Klimatyzacja płatna, ale ani razu jej nie potrzebowałam. Jeżeli ktoś jest nastawiony na to, że w hotelu raczej tylko śpi, to International jest świetnym wyborem. Na śniadanie codziennie to samo, ale bardzo smacznie, mi się nie znudziło :) osoby narzekające na ten hotel powinny były poszukać sobie innego najlepiej 4-5 gwiazdkowego, co by sprostał wszystkim ich oczekiwaniom turysty siedzącego w hotelu i na basenie przy nim ;)
Czysto, schludnie, ładnie, miła i pomocna obsługa, pokoje sprzątane codziennie, obok market z pomidorami prosto z działki pani sprzedawczyni :)
Blisko hotelu nie ma ładnej plaży
Wakacje z firmą CoralTravel - bardzo sprawnie wszystko przebiegało, bardzo sympatyczny,ale i kompetentny i dobrze przygotowany rezydent p.Wojtek. Sam hotel dość spory, basen mały ale z leżakami do opalania i brodzikiem dla dzieci. My dostaliśmy duży pokój z balkonem z widokiem na marinę - codziennie sprzątany. Bardzo sprawna obsługa - recepcja, sprzątanie oraz śniadania. Jak na hotel z dwoma gwiazdkami - bardzo pozytywne zaskoczenie. Wszędzie blisko. Pierwsza plaża ok 200m od hotelu z leżakami, bez leżaków ok.400m, ale polecamy sobie podjechać autobusem na dużo większą - ok. 5 min w stronę miejscowości Agios Focas (przystanek ok.200m) lub rowerem (wszędzie dość dobrze przystosowane ścieżki rowerowe, z wypożyczeniem roweru nie ma problemów). Bardzo blisko markety, pub, restauracje wszelkiego typu, wypożyczalnie rowerów,quadów i aut. W związku z tym, że to sama stolica miasta nie ma mowy o nudzie - do centrum ok.5 min spacerem. Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to polecamy na wyspę Nissyros - super wrażenia, byliśmy też w osławionych termach naturalnych - autobusem przy hotelu w jedną stronę za 2 euro w 15 min i już jesteśmy - bardzo ciekawe doświadczenie i widoki, byliśmy też na rejsie na 3 wyspy (do wykupienia na każdym statku w porcie) - ale to bardziej dla osób nastawionych na plażowanie i skoki do wody niż na zwiedzanie. Ogólnie cały wyjazd na duży plus.
Blisko do centrum i plaży, blisko market, restauracje,przystanek autobusowy. Pokój codziennie sprzątany - bardzo czysto i przyjemnie.
blisko ulicy co może czasem przeszkadzać w nocy, śniadanie codziennie takie samo - bardzo dobre, ale brak czegoś na ciepło
Dogodna lokalizacja. Bardzo blisko do centrum stolicy wyspy Kos. Dosłownie kilka minut spacerkiem (chodnik pieszo-rowerowy) przy samym morzu. Tuż obok 2 sklepy, wypożyczalnie. Pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie. W stylu typowo greckim. O ile dobrze pamiętam śniadania były między 7:30 a 9:30. Jedzenie smaczne (do wyboru min. ser żółty, 2 rodzaje wędlin, papryka, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, jogurt grecki, oliwki, jajka, mleko, spory wybór płatków, dżemów. Poza tym arbuz lub winogrono i ciasto w sam raz do kawy). Basen czysty, ilość leżaków wystarczająca. Dodatkowo brodzik dla dzieciaków. Obsługa i panie w recepcji bardzo uprzejme. Warto wypożyczyć rower i pojeździć po wyspie Kos. Polecam min. plażę w Agios Fokas, termy. Jedzenie - polecam danie dnia w restauracji SELECT (ul. Nafklirou). Na maps google - Select Restaurant Cafe. Super klimat i jedzenie. Porcje bardzo duże. Polecam wakacje z firmą CoralTravel. Kompetentny i miły rezydent - p. Wojtek. Polecam rejs na wyspę Nisyros. P.S. Na szczęście ani śladu imigrantów koczujących na plażach itp.
Położenie-bardzo blisko do centrum, czyste i zadbane pokoje, śniadania (spory wybór i wszystko świeże), basen wraz z leżakami i brodzikiem.
Hałas w pokojach od strony ulicy.
Bardzo polecamy to miejsce! Fantastyczne położenie- przyjemny krótki spacerek do centrum, dobry dojazd rowerem do okolicznych atrakcji. Czysty hotel, pokoje z balkonikami, małe ale przytulne. Jedzenie smaczne, donoszone cały czas. Obsługa miła, pomocna.
Bardzo dobra lokalizacja- blisko do centrum stolicy wyspy Kos, do portu, wypożyczalni, restauracji. Dodatkowo bardzo czyste, codziennie sprzątane pokoje, zadbane. Basen również czysty, odpowiednia ilość leżaków. Panie w recepcji serdeczne. Dość duży wybór jedzenia podczas śniadań + lokalne, świeże przysmaki- feta, oliwki, jogurt grecki, oliwa.
Jak wcześniej wspominano- mimo dużego wyboru podczas śniadania nie zmieniają się choćby smaki dwóch soków czy dżemów. Jednak w całokształcie jest to mało znacząca wada :)
Warunki w hotelu International rewelacyjne. Cena zbyt niska co do zostalego stanu. Pyszne śniadania jednak każdego dnia takie same. Położenie hotelu bardzo dobre, blisko do centrum Kos.
Bardzo czyste pokoje, dobre śniadania, idealne położenie
Mała łazienka oraz dobre lecz takie same śniadania każdego dnia.
Obsługa w hotelu bardzo sympatyczna, zwłaszcza blondynka ok.40 lat z długimi włosami.Proszę Ją pozdrowić!Pomimo pełni sezonu (11.08-19.08) na basenie zawsze wolne leżaki .Obok supermarket, po lewej stronie na rogu ulicy wypożyczalnia rowerów. I oczywiście najlepsza restauracja w mieście Kos AMARYLLIS (duże porcje, przy deptaku , za bramą na stare miasto,pierwsza na rogu).
Z dala od miejskiego zgiełku, ale 10 minut spacerkiem do centrum.Po lewej stronie wypożyczalnia samochodów i biuro podróży , gdzie można spotkać bardzo sympatyczną panią z Ukrainy, która mówi po polsku i poleci super wyjazdy.My skorzystaliśmy z ,,Wieczoru Greckiego \" w wiosce Zia, oraz wycieczki na wyspę Nissyros (super!).
Jeżeli wybierzecie panstwo ten hotel z biurem podrozy Coral Travel Wezyr to zdecydowanie wam POLECAM, bo bedziecie mieli super rezydentow i niezapomniane wakacje.
-Bardzo dobre położenie hotelu, jest w centrum Kos. -Hotel jest BARDZO CZYSTY. -Miła obsluga mowiaca w jezyku angielskim. -Sniadanie mimo ze codziennie takie same jest bardzo smaczne i kazdy moze wybrac cos dla siebie
Nie ma! :)
Hotel w naprawdę świetnej lokalizacji, tuż przy morzu, naprzeciwkohotelu marina. Do najbliższej plaży (niestety kamienistej, ale wystarczy posiadać buty do wody) też nie jest daleko, zarówno \'dzikiej\' jak i takiej z płatnymi leżakami. Na sniadania podawane jest codziennie to samo, w formie szwedzkiego stołu, ale naprawdę jest z czego wybierać, wszystko bardzo smaczne, pyszne pieczywo. Personel bardzo miły, wszystko codziennie wysprzątane. Basen położony za hotelem, daleko od ulicy, bardzo kameralnie. Z wifi hotelowego da się normalnie korzystać, nawet da się obejrzeć film. Niestety, pokoje 2osobowe były bardzo małe, po postawieniu walizki dużym problemem bylo poruszanie się po nim. Łóżka tylko pojedyncze, niedające się nawet za bardzo zsunąć razem, bo zostawała pośrodku spora szczelina. Podsumowując, hotel idealny do spania i zjedzenia śniadania, kiedy cały dzień spędzamy na plaży i zwiedzaniu. Po całym dniu chodzenia basen jest idealnym miejscem, żeby się zrelaksować :)
świetna lokalizacja smaczne śniadania miły personel basen (czystość, lokalizacja) wifi widok z balkonu
bardzo małe pokoje dodatkowo płatna klimatyzacja brak podwójnych łóżek
Byliśmy z chłopakiem we wrześniu, pogoda przepiękna, miasto tętniło życiem, zwłaszcza w nocy. Co do samego hotelu- bardzo zadbany, z przemiłą obsługą, pokoje nieduże, ale czyste, brakowało tylko aneksu kuchennego. Basen przy hotelu codziennie czyszczony, snack bar prowadzony przez przemiłą panią. Ogólnie wakacje w 100% udane, polecam każdemu ten hotel :)
blisko centrum czystość przemiła i bardzo pomocna obsługa smaczne śniadania basen
mało urozmaicone śniadania
Hotel skromny, ale bardzo czysty, pozwala poczuć klimat prawdziwej Grecji. Pokoje codziennie sprzątane, pachnące ręczniki i pościel, wyposażone w lodówkę i suszarkę do włosów. Uprzejma i pomocna obsługa. Śniadania bardzo dobre, co prawda codziennie to samo, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Nieduży, kameralny basen z leżakami i snack barem. Wspaniałe położenie blisko centrum Kos, dla chcących odkryć uroki miasta i skorzystać z jego bogatej oferty gastronomicznej i rozrywkowej, spędzać czas na wycieczkach i zwiedzaniu, przemierzać okolicę rowerem, zrelaksować się na jednej z dziesiątek okolicznych plaż. Polecam hotel osobom, które nie chcą spędzić całego urlopu w hotelu, ale poznać Grecję i Greków :)
blisko centrum Kos, przyjazna obsługa, bardzo czysty
klimatyzacja płatna dodatkowo 5euro/dzień, brak łóżek dwuosobowych
Hotel bardzo miły i przyjazny, choć wygląda jakby się trochę zatrzymał w czasie (zwłaszcza łazienki). Czysty, pokoje sprzątane codziennie, pościel i ręczniki wymieniane dwa razy w tygodniu. Zarówno pierwszego jak i ostatniego dnia pobytu można korzystać ze śniadania, prysznica i holu, nie trzeba się martwić o bagaże. Również bardzo bezpieczny, absolutnie nie czułam potrzeby wykupywania szafki depozytowej. Śniadania dość zróżnicowane, ale codziennie to samo, co po kilku dniach już się mocno znudziło. Panie w recepcji czy z obsługi zawsze miłe i chętne do pomocy, zarówno w sprawach czysto hotelowych jak też odnośnie miasta czy polecenia restauracji. Hotel położony niedaleko centrum, spacerem jakieś 15 minut, w bardzo ładnej okolicy. Blisko plaże z leżakami (5e za dwa leżaki) lub tzw. beach bary, gdzie można siedzieć cały dzień przy jednym frappe czy wodzie. Szczególnie polecam bar 4 Roses, bardzo sympatyczni ludzie, dobre jedzenie i super atmosfera, również wieczorami gdy organizują karaoke czy wieczorki z muzyką na żywo! Ogółem pobyt na Kos to czas na relaks na plaży, ale też na zwiedzanie miasta, bo jest co zwiedzać - mnóstwo ruin, zamek, place, kościoły. Polecam też wykupienie rejsu na 3 wyspy lub na Nissyros, ale bezpośrednio w porcie od osób obsługujących rejsy a nie w biurze podróży, bo jest znacznie taniej (3 wyspy za 20-25euro, a z biura 40). Kos jest też świetne do zwiedzania rowerem, można je wynająć za 3e (wypożyczalnia Steve Bikes, zaraz obok hotelu), na dalsze wyprawy trzeba się jednak liczyć z tym że będzie pod górkę (choć dojechałam do Asklepionu, ale było ciężko w tym gorącym słoneczku ;)). Świetne są tez skutery (18e za dzień plus benzyna i ubezpieczenie), można nimi zjechać kawałek wyspy, choć jeśli ktoś planuje wyjechać na drugi koniec wyspy to lepiej jednak samochód. Grecy jeżdżą dosć ciekawie, ale da się do tego przyzwyczaić ;) Podsumowując, serdecznie polecam Kos i hotel International!
dobra lokalizacja, cisza i spokój, miła i pomocna obsługa
śniadania, choć spory wybór to codziennie to samo
Hotel nie jest drogi i jego cena jest adekwatna do jego jakości. Jest czysty, pokoje są codziennie sprzątane. Oferuje bogate ale monotonne śniadania - są tosty, dżemy sery, wędliny i warzywa, soki kawa i różne herbaty, nie można narzekać. Dla turystów, którzy przedkładają uroki miasta nad ciszę i spokój - jest idealnie położony. Blisko centrum, knajpek a wszystkie atrakcje miasta Kos są w zasięgu krótkiego spaceru. W opisie hotelu podano, ze plaża leży 100 m od hotelu, po drugiej stronie ulicy. Prawda jest taka, że na przeciw hotelu jest marina a plaże leżą około 500 m od hotelu - też nie można narzekać. Dla mnie jedynym mankamentem tego hotelu są jego łazienki - mały brodzik z materiałową zasłonką, którego użycie za każdym razem powodowało zalanie całej łazienki. Obsługa jest mila i pomocna, ale przestaje się uśmiechać w dniu wyjazdu - też nie można narzekać. Polecam tym, którzy hotel na urlopie traktują tylko jako miejsce, w którym spędza noc i ładuje akumulatory na śniadaniu a ich wakacyjne wrażenia spełniają się w innych miejscach. Cena adekwatna do jakości.
Cena adekwatna do oferty hotelu, miła, pomocna obsługa, czysty,codziennie sprzątany, bogate śniadania.
Po przejściu przez ulicę jest marina nie plaża. Łazienki i prysznice z lat 70-tych - brodzik za zasłonką, którego użycie zawsze powoduje zalanie całej łazienki