InterContinental Mauritius Resort

Hotel bardzo rozległy. Pokoje gościnne oddalone od budynku głównego. Brak piaszczystej plaży z dostępem do oceanu. Wszędzie kamienie. Odległość do najbliższe go miasta duża, taksówki bardzo drogie, woda płatna. Przy wersji śniadanie i obiadokolacje musieliśmy za pozostałe domawiane rzeczy typu woda kawa itp bardzo bardzo dużo płacić.

Nasz pobyt w Intercontinental Mauritius był doświadczeniem absolutnie wyjątkowym i bez wątpienia zasługuje na najwyższą ocenę. Pokoje są przestronne, luksusowe i urządzone ze smakiem, a codzienny widok na błękitny ocean sprawiał, że każda chwila nabierała wyjątkowego charakteru. Dostaliśmy pokój nie tylko z widokiem na ocean, po dotarciu zastaliśmy osobne pomieszczenie z leżakami i jacuzzi, za co byliśmy ogromnie wdzięczni. Wspaniała niespodzianka… Otoczenie hotelu – bujna, tropikalna zieleń oraz zadbane plaże – wprowadzało w stan nieustającego zachwytu. Polecam każdemu wieczorną kolację w jednej z restauracji na plaży – zapadające za horyzont słońce i szum fal tworzą atmosferę nie do opisania. Hotel oferuje bogaty wybór aktywności, od sportów wodnych po strefę fitness oraz luksusowe spa, które przenosi na wyższy poziom relaksu. Moja rada? Zarezerwujcie pokój z widokiem na ocean, aby w pełni poczuć magię tego miejsca. Hotel Intercontinental to kwintesencja egzotycznego luksusu – każdemu polecam przeżyć tu swoje wymarzone wakacje!

Hotel bardzo nam się podobał- jest pięknie położony wzdłuż długiej plaży w zadbanym ogrodzie, każdy pokój ma balkon lub taras z widokiem na morze. Wyżywienie urozmaicone, bardzo smaczne dania indyjskie, pyszne desery, dobra kawa. Kilka restauracji i nasz ulubiony bar na plaży, gdzie co wieczór była muzyka na żywo. Przemiły, profesjonalny personel starał się, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Przepiękny hotel, bardzo ładna architektura, położenie. Pyszne jedzenie, obsługa bardzo komunikacyjna i przyjazna. Dla miłośników sportowy wodnych możliwość żeglowania, pływania na windsurfingu.

Hotel piękny z różnymi atrakcjami. wszyscy mili i serdeczni. Obsługa na najwyższym poziomie. Hotel w pięknym otoczeniu przyrody.

Nazwa  InterContinental Mauritius Resort
Miejsce  Mauritius / Wybrzeże Północne / Balaclava
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, parking

Malownicze plaże z białym piaskiem i turkusową wodą

Doskonałe warunki do nurkowania i snorkelingu

Przepyszna kuchnia lokalna z owocami morza i tropikalnymi owocami

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.6
Magdalena

Zalety

Roślinność.

Wady

Brak piaszczystej plaży z dostępem do oceanu. Duża odległość od miasteczka. Drogie taksówki. Brak polskiego rezydenta. Wszędzie domawiane napoje typu woda kawa itp bardzo bardzo drogie.

Daria

Zalety

-jedzenie było na najwyższym poziomie – różnorodne, świeże, a przede wszystkim przepyszne -kilka restauracji à la carte, z kuchniami z różnych zakątków świata, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane gusta -liczne atrakcje dostępne dla gości (darmowe kajaki, rejsy łódką ze szklanym dnem, który pozwalał podziwiać rafy koralowe) -duża liczba leżaków, zarówno na plaży, jak i przy basenie, zawsze dostępnych -koncerty na żywo i animacje, które dodawały wyjątkowego klimatu

Wady

Choć pobyt mógłby wydawać się idealny- dla mnie problemem była klimatyzacja. Choć działała sprawnie, bez zarzutu, była nieco za głośna, niemniej należę do tych osób, które budzi najmniejszy szelest.

Lidia

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Piękne położenie i widoki, długa linia brzegowa, sporo leżaków w różnych miejscach przez co można zrelaksować się w spokoju, pomimo dużej ilości gości. Personel dbający o gości i miłą atmosferę.

Magdalena

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Położenie, obsługa, jedzenie (kilka restauracji do wyboru), sporty wodne, Sala fitness.

Wady

Plaza kamienista

Barbara

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Czysto i baaardzo smacznie!

Wady

Jak dla mnie to brak wad!

Pobyt - Luty 2022

Hotel bardzo ładny (niemalże jak na zdjęciach), obsługa rewelacyjna, pokoje sprzątane codziennie (zdarzało się i po 2 razy dziennie), jedzenie bardzo smaczne zarówno w restauracji głównej jak też regionalnej (z chińskiej nie zdążyliśmy skorzystać, indyjska restauracja zamknięta z powodu remontu).

Zalety

Hotelowa plaża, czystość, smaczne jedzenie, obsługa,

2.8
magdalena

Pobyt - Styczeń 2018

pokoje zle sprzątane-brudno , jedzenie nie dobre monotonne, pokój zabaw wiecznie zamknięty bo albo lancz albo coś tam

Zalety

kameralny

Wady

nie sprzątane jest dobrze jedzenie nie dobre monotonne pokój zabaw zamknięty bo albo obiad albo coś tam

InterContinental Mauritius Resort