Impressive Punta Cana (ex Sunscape Bavaro Beach)

Mam mieszane uczucia po pobycie. Z jednej strony ładnie położony hotel z niezłą plażą i pięknym ogrodem a zdrugiej wiele niedogodności i braków. Na pewno ja do tego hotelu nie wrócę.

Jestem zachwycona obsługą hotelowa jak i samym hotelem. Mielismy oparki premium i to samo tyczyło się jedzenia. Troche różniły sie posiłki miedzy standardowym a tym o wyższym standardzie. CO oczywiscie kosztowało wiecej ale bez problemu mozna bylo korzystac z dodatkowych udogodnien.

Uważam, że hotel jest na "wznoszącej". Naprawdę bardzo się starają, by każdy czuł się dobrze i wyjechał zadowolony :) Mając na uwadze fakt, że jest to jeden z najtańszych 5* hoteli w Punta Cana - czyni z niego ofertę wartą uwagi. Resort niby jeden z mniejszych w okolicy, ale i tak ogromny. Dzięki dobrym rozwiązaniom wszędzie jednak da się dotrzeć na piechotę. Czas przejścia na basen/plażę/strefę restauracyjną nigdy nie przekroczy 5 min. :) Świetny pomysł z pizzą prosto z pieca przy basenie :) Ja z pokoju byłem zadowolony - wygodne, duże łóżko (dość twarde, ale lubię takie), czysto, codziennie sprzątany.

Super wypoczynek piękny ogród obsluga bardzo uprzejmą jedzenie pyszne ...nie żałuję wyboru hotelu gorąco polecam ❤

Byłam w styczniu 2022, zdecydowanie nie polecam tego hotelu. Pokoje i łazienki wymagają solidnego remontu. Wszystko w nich popsute. Rozgibane kontakty, muszla i spłuczka niedziałająca, klima ròwnież. Panie sprzątające katastrofa, brudne firany i podłogi. Obsługa barów też jatastrofa. Udają, że nie rozumieją o co prosi klient, chyba, że w garści ma się banknot. Recepcja żadnej kultury. Restauracja też mizerna. Ludzie nie dajcie się nabrać, bo ten hotel naprawdę nie zasługuje na 5 gwiazdek. Wybierzcie inny w Dominikanie.

Nazwa  Impressive Punta Cana (ex Sunscape Bavaro Beach)
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Bavaro
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Rafał

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Piękny ogród

Wady

Hotel przeludniony, poza kilkoma wyjątkami obsługa niemiła, jedzenie fatalne.

Edyta

Pobyt - Kwiecień 2023

Tomasz

Pobyt - Grudzień 2022

Zalety

Najpiękniejszy jest ogród! Bujny, tropikalny, wypielęgnowany. Plusem hotelu jest również jego położenie. W stronę lotniska/Saony są już tylko 4 hotele (a de facto tylko do Lopesana i Barcelo rozwożeni są polscy klienci). Skraca to czas przemieszczania się po Bavaro/Punta Cana. No i obsługa! Zawsze uśmiechnięta i pozytywna! Bardzo uczynna. Animacje również bardzo zróżnicowane i profesjonalne (w szczególności programy wieczorne). Niezwykle dużo się dzieje. Muzyka wprost wylewa się z tego hotelu :)

Wady

Nie chcę być źle zrozumiany. Jedzenie było bardzo smaczne i świeże. Ale brakowało mi np. prosecco do śniadania, a do kolacji frytek, lodów i większej ilości owoców morza. Niestety dość słabe wyciszenie pokoi od strony korytarza, a mini bar oraz kosmetyki nie były uzupełniane.

Grażyna

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Piękna zadbana zieleń czysty basen i pokoj

Wady

Zdecydowanie brak przy tak wspaniałym wypoczynku 😊

2.3
Iwona

Pobyt - Styczeń 2021

Zalety

Nie ma

Wady

Chciwość personelu

ANETA 43 lata

Pobyt - Grudzień 2021

Hotel Impressive Punta Cana świetny hotel polecam zatopiony w zieleni przy samej plaży z całodziennymi atrakcjami.

Zalety

Hotel przy samej plaży w gąszczu zieleni od rana do północy zajęcia pokazy i tańce

Barbara

Pobyt - Wrzesień 2021

Sam hotel jest piękny, dużo zieleni i basenów. Obsługa beznadziejma, kelnerzy udaja, ze pracują. Nigdy nie spotkałam się z takim złym traktowaniem na wczasach. W weekendy przyjeżdżali miejscowi i wtedy zaczynał się koszmar. Nie polecam nikomu.

Zalety

Piękny ogród , ładne baseny o różnych kształtach umiejscowione blisko pokoju.

Wady

Obsługa hotelu do wymiany na chętnych do pracy.

Pobyt - Lipiec 2021

W weekendy wszystko jest all, ponieważ hotel zapełniony jest miejscowymi. W tygodniu brakuje piwa i rumu- z czego słynie Dominikana.stoisz w kolejce po drinka i jestes omijany, obsługują swoich a Xiebie maja w d...chyba, ze dajesz napiwki to ok.za wszystko tylko napiwki, ale taka podobno ich mentalność. Kuchnia slaba, zapisać się na kolacje krajowa graniczy z cudem. Nie polecam i nigdy jiz tam nie wrócę!

Zalety

Czyste baseny, blisko do plaży

Wady

Niemiła obsluga

Mariola

Pobyt - Lipiec 2021

Zdecydiwanie nie polecam tego hotelu! Placisz duże pieniądze, a dostajesz niepistrzątany pokój. OBSLUGA HOTELU BARDZO NIEMILA, BIALY CZŁOWIEK NIEWIDOCZNY W KoLEJCE PO DRUNKA .!! Nie widzaą ani nie slysza jeśli nie dasz napiwków.Swoich za to wystawiają na pediestal. Weekendy zatłoczone miejscowymi, dla.ktorych wszystko jest dostępne, a w tygodniu brakuje rumu , piwa.Bary i restauracje tez nie są czynne, chociaż powinny. Wszystko zmienia się na weekendy!! Zdecydowanie Szkoda kasy , nie.polecam!

Zalety

Zaleta hotelu jest jedynie położenie i czyste baseny

Wady

Niemiła obsluga

Artur

Pobyt - Marzec 2021

Polecam hotel. Stosunek jakości do ceny jest rewelacyjny.

Zalety

Bardzo miła obsługa, ładny zadbany teren, dozorowna plaża, śwetne kolacje w restauracjach tematycznych dostępne codziennie w ramach all inclusive.

Wady

Mniejszy wybór dań - to z uwagi na małą ilość gości , COVID robi swoje.

Impressive Punta Cana (ex Sunscape Bavaro Beach)