Impressive Playa Granada (ex. Playa Granada Club Resort)

Hotel zlokalizowany na uboczu, z dala od zgiełku miasta. Idealny dla osób, których rozwiązaniem jest wypoczynek w spokoju bez życia rozrywkowego. Dużym plusem jest zlokalizowany przystanek autobusowy przy samym hotelu, gdzie można dostać się do pobliskich miejscowości. Sam kompleks hotelowy bardzo ciekawy. Duża baza leżaków zarówno przy basenach jak i na miejscu wydzielonym bliżej plaży. Restauracja hotelowa zlokalizowana w sercu hotelu, duża ilość miejsc zarówno w środku, jak i na zewnątrz. Bar przy basen super zaopatrzony - obsługa bardzo miła. Bar przy plaży podczas naszego pobytu był czynny tylko w weekendy. Przy natężonym ruchu gości - dodatkowo mały bar czynny przy strefie wydzielonych leżaków obok plaży.

Hotel bardzo bardzo fajny. Jedzenie bardzo dobre. Baseny bardzo fajne, plaza kamienista buty potrzebne, pokoj mielismy z widokiem na morze bardzo ładny. Nam się bardzo podobało 2osoby dorosłe i 10latka.

Jeden z niewielu "resortowych" hoteli na Costa del Sol/Costa Tropical. Położony bezpośrednio przy plaży, pośród bujnej zieleni, ale dość daleko od centrum Motril. Dookoła dużo przestrzeni, dość bogata infrastruktura (baseny, kort tenisowy, boisko do koszykówki, siłownia, teatr, miniklub, SPA), hotel robi dobre pierwsze wrażenie. Pokoje czyste, całkiem przestronne, jednak bez charakteru. Jedzenie dobre, raczej można znaleźć coś dla siebie.

Piękny hotel w stylu butikowym o niskiej zabudowie z pięknie utrzymaną roślinnością. Ładne pokoje. Hotel słabym położeniem nadrabia jakością obsługi i swoim standardem. Minusem praktycznie brak plaży.

Hotel genaralnie przeznaczony dla Francuzów i Hiszpanów. Inni goście nie byli wogóle dostrzegani. Zjeździłam sporo świata i angielski raczej wszędzie był podstawowym językiem komunikacji a tutaj niestety nie. Wszelkie animacje prowadzone w języku francuskim lub hiszpańskim więc tylko te nacje miały okazję się dobrze bawić, a inne niestety nie. Cała obsługa nastawiona tylko i wyłącznie na te narodowości łącznie z menu , kelnerami itp. Dogadać się ciężko, więc nie fajnie. Hotel w miarę OK, jedzenie urozmaicone. Plaża obok hotelu ale kamienista, więc bez butów do wody trudno

Nazwa  Impressive Playa Granada (ex. Playa Granada Club Resort)
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Motril
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, parking

Tylko 50 m do długiej, publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Atrakcyjne położenie: ok. 2,5 km od portu Motril (możliwe dojście plażą), ok. 500 m od sklepów i barów.

Bogata oferta rekreacyjna: 6 kortów tenisowych, siatkówka, badminton, piłka nożna, siłownia.

Rozrywka: dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych.

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
6.5
Olga

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Czystość - pokoje sprzątane codziennie, ręczniki również wymienne były codziennie. W restauracji obsługa spisywała się na medal. Zawsze czyste stoliki, podane sztuce. Bardzo przyjazna i pomocna obsługa.

Wady

Brak możliwości korzystania z plaży. Stefa plażowa wydzielona nieco wyżej na trawie. Jedzenie było urozmaicane, niemniej jednak mdłe. Sosy/pasty do makaronów bez smaku.

Zalety

Plaaza, basen, jedzenie

Wady

Lokalizaja - jesli ktos szuka hotelu w ktorym jest cisza to ten

Beata

Pobyt - Maj 2023

Zalety

bezpośrednio przy plaży infrastruktura hotelu hotel dobry jako miejsce wypadowe do zwiedzania Costa del Sol/Costa Tropical możliwość organizowania wyjazdów firmowych dla większych grup

Wady

wystrój pokoi niezbyt ciekawe animacje

Grzegorz

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Piękny obiekt z niesamowicie utrzymanym ogrodem. Do zalet hotelu można zaliczyć obiekty sportowe : - 6 kortów tenisowych - 2 boiska do siatkówki plażowej - dookola hotelu kilka profesjonalnych pól golfowych

Wady

Hotel na uboczu. Plaża praktycznie nie istnieje.

BEATA

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Wady

Koncentracja na Francuzach i Hiszpanach

Marlena

Pobyt - Październik 2019

Nasz urlop rozpoczął się 14 X 2019 wylotem z Warszawy . Pojechaliśmy typowo na odpoczynek .Zaletą hotelu jest bardzo duży obszar na którym jest usytuowany . Pokoje duże,bardzo czyste , sprzątane codziennie .Dwa czyste baseny , pole golfowe , korty tenisowe . Dużo leżaków przy basenach jak i nad morzem .Pogoda nam dopisała około 30 stopni , więc korzystaliśmy z każdych promieni .Restauracja jak i bary serwują wyśmienite menu jak i napoje . Przepyszna kawa w barze , którą rozpoczynaliśmy każdy dzień nowych wrażeń .W czwartek zdecydowaliśmy się na wycieczkę na Gibraltar . Super przeżycie , spotkanie z małpkami na żywo a nie w klatkach Do miasta Motril około 8 km , bliżej do portu około 3 km .W pażdzierniku panuje tam bardzo duży spokój , jeżeli ktoś lubi ciszę to polecam .Można naprawdę odpocząć od zgiełku miasta i od pracy .Napewno będę chciała tu wrócić

Zalety

Wyśmienite , bardzo zróżnicowane jedzenie ,ładne , czyste pokoje .Ładnie utrzymana zieleń wokół obiektu ,Hotel położony na bardzo dużym obszaże przy morzu , Cisza

Wady

W pażdzierniku nic się nie dzieje , rzadnych sklepików ten w hotelu bardzo słabo zaopatrzony. Najbliżej Motril 8 km

Marlena Milewczyk

Pobyt - Październik 2019

Dnia 14 pażdziernika przylecieliśmy z Warszawy do Malagi ok 13. Pokoje czekały na nas przygotowane , i obiad.Śniadania , obiady i kolacje bardzo pyszne , głównie kolacje tematyczne ( wieczór Hiszpański , Francuski , Brazylijski , Meksykański itd........... , krewetki .mule . susi . ......... różnorodne mięsa , cudowny bar sałatkowy , frytki , zieminaczki , bataty , różne sery , musli orzechy suszone owoce , no i ciasta które urzekły mojego mężą , A dla mnie bar z owocami - PYCHOTKA. Napoje , jak i napoje alkoholowe - wszystko super . Pokoje ładne , czyste , sprzątane codziennie , CAŁY TEREN HOTELU , BARDZO DUŻA POWIERZCHNIA , BARDZO ZADBANA ,PIĘKNA ZIELEŃ , BLISKO MORZA 100 M . Nasz pobyt wszystko - super.POLECAMY

Zalety

Hotel położony przy morzu ,bardzo dobre ,urozmaicone posiłki,kolacje tematyczne (hiszpania , brazylia ,francja itd. Ładne, bardzo czyste pokoje , sprzątane codziennie,Objekt na

Wady

odległość od miasta 8 km , od portu 4 km , w pobliżu hotelu przynajmniej w pażdzierniku nic się nie dzieje .Jeden sklepik hotelowy z pamiątkami otwarty - mega słabo zaopatrzony

Artur

Pobyt - Wrzesień 2019

Wyjazd wrzesień 2019 z Itaką.Przyjazd w środku nocy i miłe zaskoczenie-kolacja- nędzna ale była.Następnie przydział pokoi.I tu zaczyna się problem .W opisie pokój z widokiem na ogród a w rzeczywistości Nora z widokiem na parking!Nie jestem wymagający ponieważ tylko w nim śpię ale jak za coś zapłaciłem to powinienem to otrzymać.Takiego pecha mieli też inni- pokoje1005, 1006 to jakieś nieporozumienie.Następnego dnia rezydentka ITAKI-a raczej specjalistka wciskania wycieczek fakultatywnych ,nie zrobiła dosłownie nic aby zamienić nasze pokoje.Itaka wykupuje szmelc w których nie zamieszkali nawet pracownicy hotelu (oni mieli zakwaterowanie obok nas ale mieli chociaż słońce przy wschodzie)Po trzykrotnej próbie zamiany pokoju dałem sobie święty spokój.Nigdy więcej z ITAKĄ-dziadostwo do kwadratu.Hotel bardzo dobry, wyżywienie również,plaża prywatna i czysta.Atrakcji zero-pustkowie.Odpowiedni tylko do wypoczynku przez duże W.

Pobyt - Wrzesień 2019

Rezydentka bardzo nie miła z biura ITAKA pokoje fatalnym stanie małe i nie zbyt czyste

Zalety

Hotel godny polecenia ale nie z biurem podroży ITAKA

Wady

Pokoje w budynku HUELVE przerobione z bloku pracowniczego na pokoje z widokiem na \'\' OGRÓD \'\' a widok był na parking

MK

Pobyt - Sierpień 2019

Wyjazd we dwoje, lat 30+, 6 dni. Hotel położony na lekkim wypisdowie, brak sensownych atrakcji w okolicy. Oferta all-inclusive przyzwoita, wybór alkoholu spory a obsługa miła.

Zalety

Przyzwoite jedzenie, plaża ok, pokoje bardzo duże i czyste, wybór alkoholi ok, obsługa sympatyczna i znająca podstawowy język angielski

Wady

Wybór jedzenia jest szeroki - ale jest słabo doprawione, basen dość zatłoczony, brakuje trochę leżaków i można zostać bez swojego, wynajem rakietek do ping-ponga i ręczników za kaucją.

Iwona

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel upolowałyśmy z przyjaciółką w ofercie lat minute Itaki :) Byłyśmy bardzo zadowolone z pobytu... wybawiłyśmy się na świetnych imprezach :) co do organizacji nie mamy żadnych zarzutów, opieka przed i na mniejscu bardzo na plus, chętnie wrócimy jeszcze kiedyś

Ryszard

Pobyt - Czerwiec 2019

Pięknie położony wśród zieleni hotel o niskiej zabudowie,duża hotelowa plaża ,piaszczysta i trawiasta,przemiła obsługa dobre jedzenie.

Zalety

Niska zabudowa ,dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych.

Wady

Odległość od Malagi .

Sławek

Pobyt - Styczeń 2019

Znakomity godny polecenia. Lokalizacja bezpośrednio przy plaży. Jedzenie wyśmienite i urozmaicone.

Viola

Pobyt - Grudzień 2018

Mieliśmy przyjemność spędzić Sylwestra i rozpocząć Nowy Rok w Playa Granada. W hotelu odbył się elegancki i wystawny Sylwester w cenie wycieczki oczywiście;) Hotel ułożony w pięknym miejscu z zejściem do plaży, super zagospodarowany, wydzielone miejsca z leżakami. Hotel stanowią kilka niskopiętrowych budynków, oddalonych na tyle od głównej restauracji i pool baru, co daje komfort ciszy, nawet podczas Sylwestra, jak już musieliśmy wrócic do pokoju z Synkiem. Niebywałą zaletą hotelu jest obsługa, zawsze miła i uśmiechnięta, chętnie obsługująca, nawet jednak poza sezonem. Co więcej, bardzo dużo dobrego jedzenia do wyboru, owoce morze, ryby, mięsa, desery, pełno owoców, przekąski w pool barze cały dzień, samodzielnie przyrządzane drinki z normalnych alkoholi. Pokoje sprzątane codziennie. To nasz pierwszy hotel, z którego jesteśmy tak zadowoleni, pomimo że zakup tej wycieczki był totalnie spontaniczny. Myślę, że już wiem gdzie spędzimy wakacje, polecam jak najbardziej!

Zalety

Sylwester, Położenie, Obsługa, Jedzenie, formuła all in Alkohole Codzienne sporządzanie

Wady

Przypuszczamy, ze w związku z tym, że wraz z końcem naszego pobyty kończył się sezon zdarzały się już pod koniec pobytu nieświeże niektóre dania.

Sylwia

Pobyt - Listopad 2018

Przylecieliśmy do Malagi Small Planet z 2 h opóźnieniem, tego samego dnia około zjedliśmy tylko kolację. Na drugi dzień było spotkanie z przedstawicielem Itaki , dowiedzieliśmy się o dodatkowych wycieczkach i co watro zwiedzić gdzie pojechać i czym. W Playa Granada nie ma sklepów więc jeśli chcecie zakupić pamiątki to polecam wybrać się do najbliższego miasteczka Motril, przystanek znajduję się pod hotelem bilet kosztuje 1,16 Euro, tam znajdziecie też większe supermarkety takie jak Alcampo (Auchan) Carrefour czy Lidl. Dodatkowo z tego miasta można wybrać się dalej np do Malagi. Hotel prezentuję się bardzo dobrze, są czyste codziennie jest Room serwis, jedzenie różnorodne ( kuchnia hiszpańska, francuska, włoska i inne ) i doprawione ( czasami nawet za bardzo). Cicha spokojna okolica, co latem jest zaletą jednak w listopadzie nie ma zbyt wiele atrakcji. Plaża jest kamienista nad morzem są leżaki. Wieczorami w barze są różne atrakcję np przebieranki i konkursy Halloween, Casino, karaoke, demonstrację robienia Gazpacho czy Sangrii. W barze na terenie hotelu serwują bardzo dobre drinki. Beach Bar nad morzem był nieczynny ale alkohol jest tam dodatkowo płatny. Dodatkowo wstęp na kryty basen i Saunę również jest płatny chyba 15 Euro. Spa też płatne dodatkowo. Największe obiekcję jakie mam dotyczą wycieczek. W czasie naszego pobytu były dostępne 3 wycieczki: Maroko, Gibraltar i Ronda. Byliśmy tylko w Maroko, pierwszym przewodnikiem a raczej opiekunem był polak z którym dojechaliśmy do Ceuty i tam połączyliśmy się z inną wycieczką hiszpańską oraz Marokańskim przewodnikiem. Marokańczyk opowiadał ws. po hiszpańsku nasz przewodnik tłumaczył. Brakowało mi jednak większej ilości informacji, info przekazywane było strasznie okrojone ( takie informację można znaleźć w internecie).Po osobie , która jest już któryś raz w Maroko i prowadzi wycieczkę spodziewałam się czegoś więcej niż bycie z nami podczas przechadzki po Marokańskich miastach. Osobom wybierającym się na wycieczki polecam Gibraltar, nie tylko ze względu na historię czy słynne małpki ale też ze względu na to że miasto jest w strefie wolnocłowej można taniej kupić pamiątki. Ja nie byłam ale żałuję. Pobyt oceniamy bardzo dobrze na 5+ wszystko zgodnie z opisem i adekwatnie do ceny. ( wycieczka zakupiona z -56 % zniżką)

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, różnorodne i doprawione ( czasami nawet za bardzo) Cicha spokojna okolica, co latem jest zaletą jednak w listopadzie nie ma zbyt wiele atrakcji.

Wady

Hotel jest położony z dala od większego miasta najbliższe miast to Motril gdzie nie ma zbyt wiele do zwiedzania.

Robi

Pobyt - Wrzesień 2018

Ośrodek o niskiej zabudowie na ogromnym terenie,oaza ciszy oraz spokoju.Wszystko na najwyższym poziomie.Brak żeby się do czegoś doczepić.Polecam dla osób którzy chcą wypocząć z dala od hałasu z widokiem na morze.Pyszne jedzenie ,animacje codziennie oraz klub disco. Jedynie mogą być niezadowoleni rodzice z małymi dziećmi ponieważ brak plaży piaszczystej (żwirek łagodny)Polecam !!!

Wady

Impressive Playa Granada (ex. Playa Granada Club Resort)