Hotel piękny wygodny z własną plaża, świetne jedzenie, spokojny, mało dzieci.
Blisko plaży, piękne widoki
Hotel na ogół w porządku, Ładny, jedzenie w porządku. Poza pokojami w których jest brudno, Trafiają się Karaluchy, Klimatyzacja ma grzyb oraz nie jest sprawna.
Jedzenie Plaża Blisko centrum
Późna kolacja tylko z tytułu, Parę salateczek na krzyż. Pokoje brudne nie zadbane, Spotkaliśmy karalucha którego zostawiliśmy centralnie na środku i po sprzątaniu obsługa nic z nim nie zrobiła. Dopiero gdy sami go zabiliśmy i wyrzuciliśmy na korytarz raczyli po dwóch dniach go posprzątać.
Hotel dla mało wymagającego klienta rosyjskiego. Za mała liczba personelu, po angielsku trudno się dogadać nawet w recepcji. Na pewno nie było to allinclusive ultra. Alkohol oryginalny można było dostać dając łapówkę barmanowi. Mizerne animacje wieczorne, dwa razy w tygodniu muzyka na żywo. Lepiej byłoby żeby to była sama muzyka, wykonanie wokalne straszne. Mały basen.
Mimo wszystko jeden z lepszych hoteli w centrum Kemer. Ładne lobby, dużo wygodnych miejsc do siedzenia również na zewnątrz, dobre Vi Fi zasięg nawet na plaży. Plaża szeroka najlepsza w mieście, zejście kamieniste jak wszędzie. Fajna kawiarenka i cukiernia.
Ocena zawyżona. Fatalna obsługa, jedzenie smaczne aczkolwiek monotonne tylko tureckie. Żadnego wow jakie można wyczarować w każdej kuchni, mam porównanie z innymi hotelami w Turcji. Barmani słabi, alkohol tylko lokalny . Na pewno nie wrócę do tego hotelu raz jeszcze.
Hotel doskonale położony. Bardzo przeciętna obsługa. Ciągle czegoś brakowało: piwa, wina, lodu, whisky…..
Położenie.
Łazienka!!!
Hotel całkiem fajny, super lokalizacja, prywatna plaża z barem (all inclusive) zamykanym o 18, ale jest drugi, płatny czynny do 24. Z plaży można korzystać całą noc, jest dość jasno, bo na pobliskim deptaku są silne światła, więc można też pływać ;) na dachu hotelu jest restauracja z owocami morza oraz codzienna dyskoteka. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, klimatyzowane.
Lokalizacja! Możliwość pływania w morzu przez całą dobę
Klimatyzacja w restauracji wyłączona lub jej brak! Strasznie gorąco przy jedzeniu, nawet wiatraków brak ;( Stosunkowo mały basen, a bar przy basenie serwuje tylko napoje bezalkoholowe i piwo.
Hotel ładny, pokój czysty, zadbany, klimatyzacja działała na okrągło bo było dość gorąco. Obsługa bardzo miła.
Hotel położony blisko morza i gór. Widoki przepiękne. Nad brzegiem morza dużo różnorodnych leżaków.
Doba hotelowa zaczyna się o 14-tej i kończy się o 12-tej. Po przylocie nie wiedziałam co z sobą zrobić a przed odlotem podobna sytuacja,
Hotel w malowniczej okolicy, zadbany, czysty,, obsługa miła,.
Blisko morza
Świetne miejsce, sympatyczna i pomocna obsługa! Hotel jest bardzo duży, ma mnóstwo atrakcji.
Piękne otoczenie - jest zielono i nie ma wrażenia tłoku na małej powierzchni (jak w hotelach w pobliżu). Idealne położenie tuż nad brzegiem morza.
Tuż przed sezonem nie wszystkie atrakcje były dostępne.
mały hotel, niby przy plaży, ale trzeba przejść przez publiczny odcinek. Hotel w centrum przy samej Marinie porcie Kemer, mała kamienista plaża. Kameralny hotel dla wszystkich, bezpośrednio przy kamienistej plaży w sąsiedztwie Mariny. Blisko do centrum Kemer.
Centrum Kemer Eleganckie wnętrze
Kamienista plaża Malutki basen
Polecam hotel Turkiz, osobom ceniącym spokojny, komfortowy wypoczynek. Hotel jest bardzo ładny, pokoje bardzo dobrze wyposażone i nawet dość mała łazienka nie jest tu dużym minusem. Restauracja znajduje się na parterze w budynku hotelu. Jedzenie jest urozmaicone i każdy może znaleźć coś dla siebie. Na zewnątrz zawsze podczas śniadania i kolacji są dodatkowo przygotowywane np. omlety, jajecznica, placki, gofry, a wieczorem grill. Hotel nie posiada opcji All inclusive. Przy hotelu znajduje się basen i brodzik dla dzieci, ale dla gości hotelowych jest bezpłatny wstęp do pobliskiego Aquaparku z basenami, brodzikiem dla dzieci i zjeżdżalniami. Znajduje sie tam bar a także delfinarium. Hotel Turkiz posiada prywatną plażę zarówno z drewnianą podłogą jak i wysypanym na kamieniach piaskiem. Bardzo ładne wybrzeże z widokiem na góry Taurus. Leżaki, parasole i ręczniki zarówno przy basenie jak i na plaży są bezpłatne. Woda czysta, o cudownej temperaturze. W hotelu brakowało nam animacji dla dziecka (4 lata). Nie było tego typu atrakcji ani dla dzieci ani dla dorosłych. Może to mieć swoje plusy ponieważ w hotelu panował spokój, a przyjemną atmosferę w lobby zapewniał muzyk grający na fortepianie. Hotel Turkiz ma bardzo dobrą lokalizację w uroczej miejscowości Kemer. Bardzo blisko znajduje się deptak z mnóstwem sklepów i restauracji, plac zabaw dla dzieci. Z hotelu ciągnie się promenada mijająca hotele usytuowane nad brzegiem morza. W hotelu byliśmy jedyna polską rodziną, a większość to Rosjanie (nie znaczy to, że hotel jest kiepski). Turcja jest oblegana przez naszych wschodnich sąsiadów z wielu przyczyn, a odwiedzają ją najbogatsi. Ogólne nasze wrażenie z hotelu Turkiz jest bardzo dobre i z czystym sumieniem polecam ten hotel (oprócz osób, które wymagają animacji dla dzieci i dorosłych). Muszę również pochwalić naszą przemiłą rezydentkę Dorotę z biura Pegas. Pozdrawiamy ją serdecznie :) Amelka nosi delfinka, którego dostała na szczęście! Służyła pomocą, cennymi informacjami, ważnymi telefonami i doradzała w kwestii wycieczek. Była z nami także na jednej z nich i z dużym zaangażowaniem podchodziła do swoich obowiązków, a jednocześnie miała wiele serdeczności dla wszystkich. Biuro Pegas także oceniam generalnie dobrze. Wywiązali się ze swoich zobowiązań i nie było żadnych wpadek, które uprzykrzyły by nam wakacje (różne opinie przeczytałam na wakacje.pl przed wyjazdem).