Imperial Palace (ex Victoria Palace Sunny Beach)

2.5

Pobyt uważam za udany. Pokój przestronny, czysty z uroczym widokiem, możliwość codziennego sprzątania, w zależności od preferencji. Położenie genialne, tuż przy plaży. Ma to duże znaczenie, bo wystarczy przejść przez asfaltową drogę i już zaczyna się plaża. Przy 36 stopniach na zewnątrz, każdy metr na plażę z dziećmi to wyzwaniem. Na plaży można było się rozłożyć o dowolnej porze w dowolnym miejscu (nie dot leżaków w strefie dodatkowo płatnej). Jedzenie jak na mój gust średnie, ale zawsze każdy znalazł coś dla siebie, za to dzieci zachwycone, zawsze wracały najedzone. Hotel na pewno lata świetności ma za sobą, brakuje precyzji przy wykończeniach, ale na urlop nie jedzie się po to, by szukać dziury w całym. O 22.00 koniec zabaw i animacji na zewnątrz, zamykano bar przy basenie, co w przypadku podróży z dziećmi uważam za plus, bo można je było położyć spać bez dudnienia nad uchem. Basen hotelowy czysty i przestronny, woda co prawda nieco zimna, ale przy 36 stopniach na zewnątrz to nie problem. Ocenę podsumuję tak: spacerując wzdłuż plaży i deptała pokazywałam dzieciom inne, według mnie bardziej atrakcyjne hotele, ale one jednoznacznie stwierdziły, że chciałyby wrócić właśnie do tego.

Hotel piękny widok z pokoju na morze na 4 piętrze zapiera dech w piersiach. Baseny, mostki są super. Morze czyste i ciepłe. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa miła i sympatyczna. Plaża czysta i są wolne miejsca do leżakowania.

Hotel 4 * widok piękny jedzenie ok barek to jakaś pomylka

Hotel stary ale czysty. Wiadomo coś zużytego nie da się doczyścić jak nowego. Animacje dla dzieci- beznadziejne. Trochę piłki, rysowanie i tańczenie. Wszystko trwało ok. godziny dziennie. Dla dorosłych tylko raz wieczorem pograł zespół. Pani na holu grająca na fortepianie- w kółko to samo ( ze 3 utwory) i to też przez jakąś godzinę. Większość czasu kręciła się po hotelu. Jedzenie w porządku. Wszystko świeże i zrobione ze smakiem. Na dole jest basen kryty, o którym za bardzo nie informują. Nie jest duży więc chyba dlatego. Do hotelu przybyliśmy około północy. Zostaliśmy zameldowani, jednak do jedzenia nic nie dostaliśmy. Poszliśmy na kebaba na miasto. Powrót miał być o 19.00. O 12.00 zostaliśmy wymeldowani a za pozostawienie opasek musieliśmy dopłacić 80 lv. Na recepcji jedni mówili, że mamy all do końca a jednak w końcu kazano nam dopłacić.

Jestem bardzo zadowolony z pobytu pokój mieliśmy bardzo czysty jedzenie było smaczne było go dużo

Nazwa  Imperial Palace (ex Victoria Palace Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu, parking

Bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży.

Nowoczesne centrum spa, w ofercie m. in. sauna, hammam, aromaterapia.

Dużo atrakcji dla najmłodszych gości: miniclub, brodzik, minidisco, menu dla dzieci.

4 bary oraz 2 restauracje serwujące różnorodną kuchnię.

5.7

2.5

Wyświetlono 107 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Żaneta

Ryszard

Zalety

Architektura, położenie i dobre jedzenie.

Wady

My nie zauważyliśmy żadnych wad.

Marek

Hotel 4 * widok piękny jedzenie ok barek to jakaś pomylka

Zalety

Widok z balkonu

Wady

Barek i kolejki

Mariusz

Zalety

Lokalizacja,

Wady

W recepcji na to samo pytanie odpowiadają różnie.

Krystian

Zalety

Odległość od plaży, obsługa

Wspaniały hotel, bardzo przyjazna i sympatyczna obsługa, pyszne jedzenie

Zalety

Jedzenie, bliskość plaży, sympatyczni animatorzy

Radosław

Hotel z zewnątrz robi wrażenie, w środku już gorzej. Toaleta wspólna na dole to już dramat jeśli chodzi o czystość. Widok z balkonu z widokiem na morze przepiękny. Jedzenie dość dobre, przytyłem 2 kg w 5 dni, jedyny problem to kolejki w "godzinach szczytu", czasem brakowało sztućców. Obsługa miła, drinki dobre. Baseny brudne, ale to głównie wina ludzi myjących sobie nogi po powrocie z plaży... Problemów z leżakami nigdy nie było.

Zalety

Bliskość plaży, dość dobre jedzenie, zawsze wolne leżaki, piękny widok z balkonu, dobre drinki, bardzo dobre wifi.

Wady

Toaleta wspólna na dole, coś z klimatyzacją - działać działa, ale wszyscy chodzą z zatkanym nosem, przydałby "lifting" pokojów i balkonów.

Wioleta

Mimo wielu podzielonych opinii na temat Imperial Palace, cieszę się, że zdecydowaliśmy się na pobyt w tym hotelu. Budynek co prawda wymaga remontu w niektórych miejscach, ale widok z balkonu, bliskość plaży i morza oraz samo centrum Słonecznego Brzegu wynagradza wszystkie mankamenty. Lokalizacja świetna, od lotniska w Burgas 30 kilometrów, przy hotelu promenada, a na wzdłuż niej restauracje, puby, lokale z karaoke, supermarkety i sklepiki z pamiątkami. Cała promenada to jeden wielki bazar. Pokój w hotelu mieliśmy z widokiem na morze - coś wspaniałego. Jedzenie w porządku, dużo świeżych warzyw i owoców, serów, wędlin, dania mięsne i warzywne, każdy coś znajdzie dla siebie. Byliśmy w Imperial Palace w okresie 22-29.09.2023r, koniec sezonu, ale pogoda i tak dopisała. Polecam serdecznie, bo chętnie bym do tego miejsca wróciła.

Krystisn

Bylismy juz nie pierwszy raz w Słonecznym Brzegu. W składzie 3+1. Hotel wypada pozytywnie przedewszystkim lokalizacja hotel polozony przy samej plazy widok z pokoi na morze ,duży basen kaskadowy z barem wewnątrz, w pokojach czysto, obsługa miła, a jesli chodzi o posiłki to w kazdym z hoteli jedzenie jest na podobnym standardzie napewno kazdy cos znajdzie dla siebie ale to moja opinia ja Wróce!! Pozdrawiam

Zalety

Lokalizacja przy samej plarzy, widok na morze oczywiscie jesli taki sobie wykupimy, no i jak wspomnialem duzy basen kaskadowy z barem wewnątrz

Wady

Dla nas brak

Pobyt - Lipiec 2023

Spędziłam tam wakacje z dwójką dzieci- pobyt mogę uznać za udany. Po bardzo późnym przybyciu do hotelu następnego dnia temp ponad 30 stopni, świetnie się korzystało z basenów i kąpieli w morzu. Później był fatalny deszczowy dzień a w kolejnych dniach temp spadla do jakis 26/27 stopni i wtedy kąpiel w basenach już byla średnia z uwagi na bardzo zimną wodę. Plaża obok hotelu mega szeroka, piękna,woda nie zupa jeśli ktoś ma takie wyobrażenie. Pokoje w hotelu przestronne i komfortowe. Początkowo sprzątane codziennie, Pod koniec nie było u nas pani sprzątającej dwa dni, papier toaletowy nam się skończył ale sobie sama wzięłam z ich składziku który był naprzeciwko naszego pokoju. Dobrze mieć nisko pokoj z uwagi na windę która jest wolna na maksa.W łazience uszkodzenia w wannie ale mi takie rzeczy nie psują urlopu i traktuje z przymrużeniem oka.W stołówce trzeba dobrze szukać miejsca ale przy tak dużym hotelu to raczej normalne zjawisko. Trzeba się nastawić na harmider, kolejki do naleśników, jajek etc. Jedzenia tyle ze nikomu nie zabraknie, sztućców było po kokardę- piszę to bo co drugi komentarz zawierał uwagę ze brakowało, widocznie wyciągnęli wnioski. Obsługa różnie- byli bardzo sympatyczni panowie barmani ale i tacy którzy po chamsku ignorowali i byli zwyczajnie niemili. Jeśli chodzi o leżaki przy basenach- trzeba niestety rano zejść i zająć miejsce ręcznikiem bo potem będzie problem. To nie 5* ale nie żałuję

Zalety

Bardzo imponujący z zewnatrz, nie ma osoby która by się nie zatrzymała na zdjęcie. Piękny taras na 1 pietrze, ogólnodostępny- z widokiem na morze. Inne zalety: przestronne pokoje, jeśli ktoś trafił (ja nie) na taki z widokiem na morze to bajka. Lokalizacja hotelu- przy samej promenadzie( bardzo tłocznej wieczorami) którą się dojdzie do centrum Sunny Beach, blisko do Active Aquaparku.

Wady

Zimna woda w basenie Stołówkowe kolejki na kolację Winda

Pobyt - Czerwiec 2023

Piękny hotel z miłą obsługa. Jedzenie pyszne każdy znajdzie coś dla siebie, salatki, ryba, ciasta naprawde szeroki wybor i te lody dzieci zachwycone. Pokoje czyste, codziennie sprzatane. Bylismy na przełomie czerwca i lipca z 2 dzieci. Polecam

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2023

Pokoje - super, okolica świetna. Bardzo spokojna ale pełna sklepików i straganów.

Zalety

Mnóstwo jedzenia, pomocni pracownicy hotelu, bardzo czysto i przyjemnie.

Wady

Zimna woda w basenie, ale to dopiero początek czerwca.

1.9
Weronika

Pobyt - Wrzesień 2022

Nie polecam hotelu Imperial .W pokojach jest brudno. Nie zmieniają pościeli. O ręczniki trzeba się upominać.

Zalety

Nie podobało mi się .

Wady

Nie było przez tydzień sprzątane wcale .

Paulina

Pobyt - Lipiec 2022

Pogoda w Bułgarii wymarzona o tej porze. Woda cieplutka. Sam hotel z zewnątrz robi bardzo dobre wrażenie. Ale zasługuje nie na 5 lecz na słabe 4 gwiazdki. Obsługa nieco zakręcona.. młodzi, uczą się... Czystość 7/10, jedzenie bardzo słabe. Monotonne posiłki... słabo przyprawione.. można sobie samemu doprawić solą i pieprzem... żadnych lokalnych / tradycyjnych przypraw.. nie to co w Turcji. W weekend na sali restauracyjnej w hotelu masakra... Ludzie obijają się o ludzi... dorośli wpychają się dzieciom w kolejkę... głośne rozmowy przy stolikach.. jak na ruskim jarmarku... W tygodniu trochę luźniej ... Obsługa nie ogarniała ilości gości w weekend. Sama Bułgaria miejscami ładna... lazurowa.. poza wybrzeżem.. burdel i rozpierducha. Dużo ciapatych... Rumunów, Ukraińców, Cyganów i ruskich... Podczas posiłków okropne marnotrawstwo jedzenia.. Czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy... naładują talerze po sufit.. nasyfią na stołach i zjedzą z tego 20 procent... Szok po prostu. Z cyklu : "Zapłacone.. to hulaj dusza..." . Wybraliśmy all inclusive... ale w porównaniu do Turcji, w której byliśmy 2 miesiące wcześniej... to duże zaskoczenie na minus. Ceny rożne.. faktycznie można w restauracjach poza hotelem zjeść dobrze i niedrogo... Miejscami taniej niż w polskich kurortach.. ale żeby jakoś wilczo tanio to bez przesady. Stragany pełne tureckich wyrobów i "podrobów" :) niekiedy taniej niż w samej Turcji . Atrakcje dla dzieci w tygodniu połowę tańsze niż w weekend. Raczej Bułgaria nie będzie już naszym kierunkiem ...

Zalety

Lokalizacja.. bardzo dobra... przez ulicę i morze. Blisko lotnisko (35min)

Wady

Jedzenie monotonne, mdłe... słabo przyprawione.. talerze wiecznie mokre i niedomyte..

Pati

Pobyt - Lipiec 2021

Ten hotel zasługuje na max 3 gwiazdki. Sprzątanie pokoi to wyrzucenie śmierci, nie wymieniają ręczników. Restauracja jest za mała do hotelu. Przy basenie mało miejsca wszyscy leżą jak śledzie. Stoliki w restauracji zamiatane zmiotła. Pełno pajęczyn. Nie polecam tego hotelu.

Zalety

Blisko plaża

Wady

Brud, brak widelców, mało miejsca w restauracji i przy basenie

Wiktoria

Pobyt - Wrzesień 2020

Hotel zadbany, wieczorny spacer do centrum jest bardzo przyjemny. Jedzenie bardzo dobre, pokoje czyste, blisko do plazy.

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, czystość

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2020

Hotel robi dobre wrażenie. Zwłaszcza z zewnątrz i ten wspaniały hall z ogromnym żyrandolem, luksusowe wyposażenie pomieszczeń ogólnodostępnych. Pokoje duże i dobrze wyposażone, czyste .

Zalety

Położenie tuż przy plaży, dobre i urozmaicone posiłki , mini koncerty fortepianowe, miła obsługa.

Wady

Mało urozmaicone drinki, ale może to dlatego, że byliśmy pod koniec sezonu i nawet likier miętowy się skończył.

3.4
IWONA

Pobyt - Wrzesień 2020

same wady a rezydent razem z tym biurem to się nadaje do kopania rowów.

Zalety

blisko morza ,

Wady

Wyglą hotelu daje wiele do życzenia brud. Z 1 piętra widać martwe ptaki .Jedzenie monotonne,w basenach zimna woda bardzo.Windy ciągle zajęte albo popsute .w pokojach sprzątają tylko smieci a tak to się wszystko lepi do rąk.Posciel zmieniana po 4-dniach.A w łazience cieknaca woda zza muszli.Ido tego za lezaki trzeba płacic nad morzem.Nie wspomnę o tym że rezydenta na oczy nawet nie widzelismy.Po powrocie na lotnisko rozsypał się bus a na lotnisku okazało się że hotel biletów nam nie wydał. A rezydent nie raczył poinformować. stali i płakali bo nie mogli do domu wrócić.

Dorota

Pobyt - Sierpień 2020

Hotel sam w sobie robi wrażenie, nawet przechodnie robią sobie na jego tle zdjęcia i jeśli ktoś nie nastawia się na 5 gwiazdek i nie będą mu przeszkadzały mankamenty to będzie ok. A jeśli chodzi o hotel to: pierwszy raz się spotkałam z długimi kolejkami do posiłków i do barów, czasem też brakuje sztućców, sprite\'a, czy dodatków do drinków, jedzenie nawet dobre, wszystkie napoje zimne i gorące oraz drinki są podawane w miękkich plastikowych kubkach, w snack barze tylko plastikowe talerzyki i sztućce, ponadto u mnie w pokoju nie domykały się drzwi od łazienki, znajomym kapała woda z sufitu. Sprzątanie pokoi to dołożenie papieru toaletowego i to też nie zawsze oraz złożenie pościeli i ręczników. Najlepiej pokoje mieć na dolnych piętrach, bo jest problem z windami, jeżdżą powoli, a jedna przez cały pobyt była zepsuta. Dodam jeszcze że w ogólnodostępnej toalecie w hotelu jest bardzo nieprzyjemny zapach moczu mimo iż widziałam że panie sprzątają toalety. Ogólnie hotel wymaga odnowienia i remontu, a to co zostało wyremontowane wygląda jakby robione było na szybko. Ponadto zdecydowanie za mało jest personelu w stosunku do ilości gości - ma się wrażenie, że część osób faktycznie pracowała w hotelu, a część jest zatrudniona od niedawna. Animacje w ciągu dnia są, wieczorem rzadko. Ponadto warto wiedzieć, że leżaki na plaży płatne 10 BGN i plaża hotelowa na prawo od hotelu, a nie całkiem przy hotelu bez możliwości skorzystania z baru, chyba że również się zapłaci. W porównaniu do innych hoteli w których byłam, ten wypada blado, ale tak jak pisałam, jeśli ktoś nie czepia się szczegółów to będzie zadowolony, bo w końcu najważniejsze, że jest urlop, pogoda i doborowe towarzystwo.

Zalety

ładny z zewnątrz

Wady

mnóstwo (podane w opisie)

4.8
artibor

Pobyt - Sierpień 2020

Śmierdzi w korytarzach, brak ręczników plażowych mimo, że miały być w cenie ( odpowiedź recepcji - jak ktoś chce niech sobie kupi, drogo nie kosztują), jedzenie monotonne, przestaliśmy chodzić na obiady bo nie ma po co, przy basenach "śledziownia", nie można przesunąć leżaka a nawet przejść między nimi ( a i tak wolnych brak dla ponad połowy gości). Hotel całkowicie niewydolny. Na śniadania i kolacje kolejki przed wejściem do restauracji ( i to nawet ok.20 osób), powód - brak wolnych stolików (mimo Covid 19 ilość stolików nie jest ograniczona, obsługa ma rękawiczki tylko w restauracji, maseczki tylko w recepcji noszone pod brodą czyli niepotrzebnie, w barach totalny luz), coś co nazywają suszarką na mokre rzeczy (mieści się jeden ręcznik i to nie plażowy bo przecież ich nie mają) zniknęło po dwóch dniach i nikt nic nie wie, w przydzielonym pokoju z widokiem na morze wanna była dziurawa, dziura jak paczka papierosów, a podobno dezynfekowane pokoje przed każdym przyjęciem gości. Dezynfekcja codzienna leżaków przy plaży to zwykłe polewanie szlaufem. Niestety dużo gości hotelowych pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli do dość stylowego baru wieczornego ( obsługa białe koszule i muszki) wchodzą co pewien czas goście ( i to nie ci sami non stop) tylko w klapach i spodenkach kąpielowych to pytanie co to za hotel. NAJGORSZY HOTEL 5-cio gwiazdkowy w jakim byliśmy. Nasze doświadczenia hotelowe - Egipt, Grecja, Tajlandia, Indonezja, Maroko, Wyspy Kanaryjskie, Wyspy Zielonego Przylądka, Dominikana( a piszący dodatkowo Cypr i Tunezja ).

Zalety

Blisko morza, tuż przy promenadzie, duży basen, wygląd z zewnątrz.

Wady

Całkowita niewydolność przy pełnym obłożeniu, jedzenie, windy, leżaki.

Imperial Palace (ex Victoria Palace Sunny Beach)