Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem
Jeżeli ktoś chce zwiedzać wyspę, jadać w różnych tawernach polecam w 100% , jeżeli ktoś chce tylko wypoczywać i nie ruszać się zbyt daleko od hotelu nie będzie zadowolony. Hotel czysty, zadbany w pokojach znajduje się wszystko co niezbędne. W programach nawet tv polonia. Jedyna wada to słabe śniadania które cały tydzień wyglądały dokładnie tak samo niektórzy znaleźli na to rozwiązanie przynosząc na śniadanie własne produkty w celu urozmaicenia. Ale myślę że 3 gwiazdki są zasłużone. Nam zależało na dobrej bazie wypadowej i niskiej cenie i to wszystko było spełnione także opinia jak najbardziej pozytywna.
Super lokalizacja
słabe, monotonne śniadania
Śniadanie na stołówce (restauracja to za duże słowo): jeden stół, na którym znajduje się jeden talerz z wędliną, jeden z serem żółtym, talerz z pokrojonymi pomidorami i ogórkami, kilka jajek na twardo, dzbanek z zimnym mlekiem, jakieś płatki i kilka ciasteczek. Co chwilę coś się kończy. Jednym słowem nie najlepiej. Na szczęście pozostałe posiłki poza hotelem, a tu już jest spory wybór i niezłe ceny. Polecam bar Break niedaleko hotelu - bardzo dobra musaka i gyros w przystępnych cenach. Lokalizacja bardzo dobra, wszędzie blisko, na miejscu wypożyczalnie rowerów i skuterów. Polecam wypożyczenie skutera (15-20 euro za dobę) i zwiedzanie wyspy na dwóch kółkach. Cała można spokojnie objechać na skuterze - do najbardziej oddalonego miasta Kefalos z pięknymi plażami jest ok. 50 km. Jeśli ktoś nie nastawia się na wygody to zdecydowanie polecam ten hotel jako bazę wypadową do zwiedzania wyspy Kos.
Lokalizacja, cena
Śniadania