Ilyssion

5.9

Hotel jedyne co ma wartego uwagi to położenie. Poza nim koszmarnie. Jedzenie to jakiś kiepski żart bo to nawet trudno poddać ocenie. Śniadanie paskudny chleb tostowy i jajecznica z proszku . Bar napoje wydaje na żetony i pijąc kawę następnie poprosisz o kawę wleją w ten sam kubek plastikowy. Pokoje w miarę ale ręczniki mimo że bardzo brudne i nieświeże nie zostały zmienione ani razu! Brak wody w lodówce co było kłopotem przy przyjeździe w środku nocy do rana bez wody i jedzenia. NIE POLECAM

Ogólnie hotel ok, obsługa też, ale jedzenie ale inclusive to jakaś porażka, codziennie praktycznie to samo, żadnych deserów, oprócz baklavy która była jedynym deserem, ze świeżych owoców tylko pomarańcze i arbuz, a ze świeżych warzyw tylko pomidory i mix sałat ( które były w połowie śliskie), z serów dwa rodzaje feta i żółty, bardzo mały wybór jedzenia. Za tę cenę za osobę naprawdę słabo. Wieczorem trzeba było chodzić z latarką w telefonie na terenie hotelu ( na dworze) nie ma żadnego oświetlenia.

Jesteśmy zadowoleni. Za naprawdę nie duże pieniądze przyzwoite warunki. Głodni nie chodziliśmy. Napojów pod dostatkiem.

Niestety nie przeczytałam wcześniej opinii. Polacy, to najgorszy hotel w którym byłam a mam 50 lat! To żadne All Inclusiv! Stoimy przy 50 stopnowym upale, jak barany po wodę, napoje, wino czy piwo ( kolejki po 20-25 osób)! A najgorsze że jest wprowadzona kaucja* musisz mieć swoją szklankę lub żeton. I do tych brudnych plastikowych szklanek wlewają, mocząc krany i mieszając zarazki, napoje. (...)

Wykupiliśmy przez portal wakacje.pl wakacje oferowane przez biuro rainbow na Rodos w hotelu illysion od 17 do 24 czerwca 2024. Hotel okazał się istna porażką, przez co wakacje te były najgorszymi w naszym życiu a była to nasza podróż poślubna, całe pieniądze które przeznaczyliśmy na ten wyjazd to pieniądze wyrzucone w błoto. Zaczynajac od początku, obsługa hotelowa tzn. Pani w recepcji nieznająca języka angielskiego przez co nie można było się porozumieć, wobec czego część gości nie odzyskała swoich dokumentów tożsamości, ale mniejsza o to. Co dotyczyło bezpośrednio nas - na dzień dobry kaucja 30 euro za pilot do klimatyzacji i żeton na każdego z gości służący do wymiany go na napoje - kpina, gdyby nie inni goście którzy potrafili wytłumaczyć o co z nimi chodzi bo obsługa nie potrafiła tego zrobić to nikt by nie wiedział o co chodzi. Jedziecie o ile jakieś można było dostać to dramat! Kolejki do restauracji na 50 metrów, stanie w takiej kolejce do godziny, a po dojściu do restauracji po pierwsze brak jedzenia po drugie brak miejsca żeby gdziekolwiek usiąść! Kpina żeby wykupując all inclusive musieć chodzić na standardowe posiłki do miasta. Po przyjeździe do hotelu okolo godziny 22 nie było możliwości otrzymania jakiegokolwiek posiłku, a bar już był zamknięty. Drinki o ile to tak można nazwać były obrzydliwe, jako że jestem w ciąży poprosiłam w barze o wodę - owszem otrzymałam, ale z kranu przez co miałam wycięte 3 dni z wakacji! Gorąca woda, czy kawa tylko do śniadania później automaty były wyłączone. Jedyne owoce które można było dostać - o ile stało się w kolejce godzinę czasu i w końcu ktoś z obsługi raczył je przynieść to arbuz. Brak wody butelkowanej ani w restauracji ani w barze ani w pokojach. Kiedy chcieliśmy kupić w hotelowym markecie butelkę wody i zapłacić kartą powiedziano nam że nie można bo robimy za małe zakupy i tylko gotówka. W pokoju przywitało nas mrowisko. Ręczniki byly wymieniane co kilka dni i nie było miejsca na ich wysuszenie. Prosiliśmy rezydenta o możliwość zmiany hotelu, a jedyne co otrzymaliśmy w zamian to odpowiedź kolejnego dnia, że możemy złożyć reklamację. Pomimo opisania naszej sytuacji zero zainteresowania z rezydentki strony i zero oferowania jakiejkolwiek pomocy. Poza częścią pokoi w hotelu brak klimatyzacji w holu, a w restauracji jedna klimatyzacja na całość przez co spożywając posiłek na stojąco bo brak miejsc robiło się słabo. Jedzenie w minimalnej ilości, a po jego spożyciu i spożyciu wody od barmana 3 dni z wakacji zostały nam odjęte przez zatrucie pokarmowe.

Nazwa  Ilyssion
Miejsce  Grecja / Rodos / Pefkos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, tenis

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

5.7
5.2
1.8
2.4

Wyświetlono 87 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Magdalena

Zalety

Wady

Wszystko poza położeniem

2.7
Julia

Zalety

Fajne położenie, blisko morza, ładne widoki.

Wady

Brak oświetlenia na dworze na terenie hotelu, słabe jedzenie.

Zalety

Bliziutko morza. Baseny pod nosem. Codziennie świeże ręczniki.Czego więcej chcieć?

Wady

Nie ma uwag.

1.0

Zalety

Żadnych! Morze jest wszędzie na wczasach letnich!

Wady

Stary, zaniedbany małe jadalnie i kolejki po wszystko!!! A i tak nie ma co jeść! Jest 10 pojemników : 5 to zapychacze typu frytki, ziemniaki, a drugie 5 to: brokuły, marchew z puszki, 1 rodzaj mięsa i 1 rodzaj zawsze tej samej ryby!

2.0
Sandra

Zalety

Bliskość do morza

Wady

Jedzenie - w sumie jego brak Obsluga Pokoje Brak wymiany ręczników Cały ten hotel to porażka!

Klaudia

Wybrałam ten hotel bo zasugerowałam się kilkoma pozytywnymi opiniami że „nie jest tak źle”. Przede wszystkim jest źle jeśli chodzi o jedzenie. Jest bardzo niskiej jakości, moje dziecko które w domu je wszystko jadło sam ryż i makaron na zmianę. Oprócz wątpliwego smaku zdarzało się że jedzenia brakowało. To jest największy minus tego hotelu. Rzekomy plac zabaw jest niebezpieczny, zardzewiały i w ogóle nieprzystosowany dla malucha. Dla dzieci nie ma żadnych atrakcji. Jest jeden mały brodzik.

Zalety

Przepiękna lokalizacja

Wady

Wyżywienie, brak atrakcji dla dzieci. Uprzykrzające zasady baru-cały wyjazd trzeba chodzić z kubkiem albo żetonem żeby wziąć coś z baru - zapomnisz kubka/zetonu z pokoju nie dostaniesz picia.

Urszula

Hotel 3* i jedzenie adekwatne do ceny nikt nie informował o płatnej klimatyzacji 50 euro za tydzień

Zalety

pokoje czyste , ręczniki codziennie wymieniane bardzo sympatyczny barman w lobby hotelowym

Wady

niesympatyczna i bardzo nie miła szefowa Caterina brak wody do picie w pokoju przy temperaturach powyżej 35 stopni

Margerita

Pobyt - Lipiec 2023

Wakacje w Hotelu Illysion to dramat, miałam nadzieje, że opinie są przekłamane, ale niestety nie. Odnowiono jedynie niewielka część pokoi, reszta to dramat z dawnych czasów. w Polsce schroniska młodzieżowe są estetyczniejsze. Plac zabaw w opłakanym stanie,, schodki do zejścia do morza zarwane i nikt tego nie naprawia. Brak oświetlenie w wielu częściach hotelowych, np przy zejściu do morza. Sztuczna plaża to też duża przesada w nazewnictwie. Wylany beton i trochę żwiru. Na stołówce brak klimatyzacji , bo te dwa małe urządzenia na dole nie nadają się na taka powierzchnię. Często goście stali i spożywali posiłki na stojąco w oczekiwaniu na stolik. Brak baru przekąskowego, to nie istnieje w tym hotelu, brak przerwy kawowej o której mowa na stronie hotelu. Trzy posiłki to identyczne zestawy, tylko rano pojawiają się jajka na twardo i jajecznica z proszku. Brak owoców, są owoce z puszek w syropie. Na brak warzyw nie można narzekać. Jest brudno, pod automatami stoi brudna miednica i mop, ich miejsce na stołówce jest kluczowe, wrrr. Powierzchnie wokół basenu nie są sprzątane, turyści też nie dbali o by zostawić po sobie porządek. Za mało ludzi do tak ogromnego obiektu. Obrzydliwa rozwodniona kawa. Często brakowała wina, albo jakiegoś napoju. Po to by robić zakupy w ich sklepiku za zbyt wysoka marże. Nie można sobie nabierać wody do butelek nawet w ofercie all inclusive i te makabryczne żetony na napoje. Picie cały dzień w tym samym brudnym kubku. Kolejki po napoje gigantyczne. 180 pokoi i jeden bar z jedna osoba w nim, czynny do 22:45. Na wejściu pobrano od nas kaucję 30EUR za piloty i żetony. Suszarka i czajnik tez są tylko za kaucja po 10 EUR za sztukę, a opisane jako wyposażenie pokoi. Czasami brakowało wody w pokojach. Obawiam się ,że ten hotel nie ma nawet tych 3 gwiazdek. Jeśli macie wybór unikajcie tej oferty, nie warto. Długa droga przed nimi. Miał być duży basen ze słona wodą, a jest sadzawka zagloniała w opłakanym stanie. Długo by pisać o wadach i niedociągnięciach.

Zalety

Zaletą jest tylko położenie. Piękna skała po drugiej stronie ulicy i ciepłe morze, do którego polecam wchodzić z pobliskich hoteli. Przystanek autobusowy pod wejściem do hotelu.

Wady

Niezgodności w opisie oferty. Warunki, niewykorzystany potencjał miejsca. Uszkodzenia które mogą doprowadzić to tragedii.

3.1
Marek

Pobyt - Lipiec 2023

Pobyt w hotelu oceniam Źle. Proszę omijać ten hotel duuużym łukiem. Brudno, brak plaży, posiłki OBRZYDLIWE, rodzina prowadząca hotel niesłychanie miła jednak nastawiona tylko i wyłącznie na zarabianie pieniędzy; nie jest to złe samo w sobie, ale np. brak wody do pisia przy blisko 40 stopniowym upale jest mało komfortowy. Plaża wylana betonem, brudno brrr!!!

Zalety

Niewątpliw zaletą hotelu jest położenie, morze i krajobraz. Niestety w żadnym stopniu nie jest to zależne od właścicieli=obsługi hotelu.

Wady

W zasadzie nic nie było zgodne z ofertą na podstawie której kupiłem ten wyjazd. Pokój to podróż w czasie do schroniska młodzoeżówego z lat 90, jadalnia brudna, w trakcie posiłku obsługa chodzi po jadalni staje przy stoliku i do pojemnika sprząta resztki, brak klimatyzacj w przestrzeniach wspólnych tj. jadalni, lobby, barze. Brak wifi w przestrzeniach wspólnych. dużym zaskoczeniem jest kaucja przy zameldowaniu za dwa piloty- do klimatyzacji i TV.Podkreślam za piloty, a nie za opłatę klimatyczną.

3.1

Pobyt - Lipiec 2023

Calkowity brak jakości do ceny jak w opisie na stronie organizatora. Jedyną zaletą tego hotelu jest jego położenie. Podczas posiłków na stołówce brak klimatyzacji ,pełno latających much personel nie sprząta stolików na bieżąco więc ciężko zjeść posiłek przy czystym. Bardzo często brakuje miejsca i trzeba czekać jak się zwolni stolik. To sam z jedzeniem niestety nie zawsze jest wybór, ponieważ nie jest donoszone na bieżąco, więc trzeba na nie polować. W opisie oferty podane jest,że plaża znajduje się przy samym hotelu co jest nieprawdą trzeba dojść na plażę do następnego hotelu. Przy samym obiekcie jest kamieniste wejście co w najmniejszym stopniu nie można nazwać plażą. Jeśli chodzi o jedzenie jest bardzo monotonne i praktycznie na każdy posiłek jest to samo. Brak owoców jedynie podawane te z puszek. Jest to hotel , który zasługuje najwyżej na dwie gwiazdki a wartość wycieczki w wysokim sezonie nie powinna przekroczyć 2500 zł. Nie ma żadnych atrakcji organizowanych przez hotel . Po przyjeździe podczas meldunku czeka na gości nie miła niespodzianka ,należy zapłacić opłatę klimatyczną w wysokości 21 euro za tygodniowy pobyt liczoną jak za 4 gwiazdkowy hotel dodatkowo właściciele za wydanie kluczy pilotów do telewizora i klimatyzacji oraz żetonów wymienianych na kubki pobierają 30 euro kaucji. Jeśli chce się mieć w pokoju czajnik czy suszarkę za każdy z tych sprzętów pobierana jest kaucja w wysokości 10 euro. Zaskakujący jest fakt że rezydent biura podróży (...) doskonałe sobie zdaje sprawę z sytuacji jaka ma miejsce w hotelu.Mimo tego firma nie reaguje i nadal wprowadza opisem wycieczki klientów w błąd. Reasumując moją opinię bulwersujący jest fakt ,że biura podróży nie weryfikują stanu faktycznego z opisem i wprowadzają swoich klientów w błąd. Nie polecam tego obiektu w takich cenach jak proponują biura podróży. Monika z Łodzi

Zalety

Położenie oraz dobra komunikacja z sąsiadującymi miejscowościami

Wady

Cześć pokoi czeka na odnowienie niestety meble i wyposażenie jak z głębokiego PRLu lub z czasów PTTK

Pokój 84

Pobyt - Lipiec 2023

Bardzo jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Czuliśmy się bardzo przyjacielsko zawsze traktowani od pierwszego dnia pobytu przez co czuliśmy się jak w domu. Nasze łóżka były bardzo wygodne,jedzenie nam smakowało,drinki do wyboru w 2 barach,jeden był otwarty przy basenie do 18 a drugi w środku budynku od 18. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie. Dostęp do morza doslownie pare kroków od pokoju zejściem przy hotelu lub pate metrów w prawo lub w lewo z piaskem.Przystanek autobusowy zaraz przed wejściem do hotelu co ułatwia zwiedzanie wyspy.Sklepik dostępny na terenie hotelu zaopatrzony w najpotrzebniejsze produkty wg. naszych potrzeb.

Zalety

Bliskość morza,3 baseny,przystanek autobusowy pod nosem, niesamowicie przyjacielska atmosfera, Ludzie pracujący z sercem otwartym na dłoni

Wady

Jedyna podpowiedzia byłaby klimatyzacja w jadalni po prostu byłoby podczas upałów troszkę przyjemniej.

1.3
Maria

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę, odnowione są minimalnie tylko niektóre pokoje i łazienki, nie ma baru przekąskowego, bar albo nieczynny albo czegoś w nim brakowało. Rozwodniona kawa, brudna miednica i mop przy napojach na stołówce. Na jedzenie nie powiem złego słowa, szału nie było , ale da się cos wybrać. Basen z morska woda to zagloniona sadzawka. Kaucja za piloty i żetony na napoje 30 euro, podobnie suszarka i czajnik po 10 euro. A miały być na wyposażeniu.

Zalety

lokalizaja, dobre połączenie komunikacyjne

Wady

wszystko, bo nic nie było zgodne z ofertą.

4.3
mateusz

Pobyt - Czerwiec 2023

Jedzenie tak sztuczne, że nie zabrakło tworzywa sztucznego. Codziennie odgrzewane z mrożonek, nie można liczyć na cokolwiek świeżego do zjedzenia, płatki do mleka z przed 6 lat. Picie w barze niczym z PRL, nie na karteczki lecz na żetony. Zdjęcia z booking’u nie oddają piękna tego miejsca, lecz podkoloryzowywują sam hotel, wieczorem nie ma oświetlenia i nie raz wracałem z latarką do pokoju. Na prysznice przy plaży/basenie nie ma co liczyć. Suszarka do włosów jest, ale za dodatkowe 10€/15€ zależy od nastroju właścicieli. Sama lokalizacja nie jest zła, barmani ratują relacje z klientami, uśmiechając się i żartując, w odróżnieniu do właścicieli, którzy wiecznie z niezadowoloną miną kombinują na czym jeszcze bardziej zaoszczędzić.

Zalety

lokalizacja, morze

2.0

Pobyt - Wrzesień 2022

Okolica bardzo ładna , ale za gorąco dodatkowo Góra z tyłu grzeje jak żelazko całą noc i dzień. Plaży nie ma Jest parę leżaków przy skalistej plaży brak parasoli obsługa miła śniadania codziennie te same brak jakiegokolwiek warzywka na śniadanie obiady i kolację tak samo na stołówce brak klimatyzacji je się i się topi pokoje malutkie słabo sprzątane klimatyzacja za oknem bucząca całą noc .

Zalety

Nic

Wady

Bucząca klimatyzacja całą noc niedobre jedzenie małe .

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2022

Widoki piękne, obsługa przemiła i to tyle. Pokoje - koszmar. Bardzo mały pokój, brzydki zapach z łazienki, baterie w łazience zardzewiałe, rano brak wody ?! Jedyne czym się można nakryć w nocy to prześcieradło. Restauracja - tragedia. Jedzenie niedobre, talerze brudne, drinki i piwo rozcieńczane.

2.8
Łukasz

Hotel bardzo słaby. Najgorsze jednak było wyżywienie. Śniadania w formie bufetu, jeden rodzaj wędliny, jeden rodzaj sera, kilka rodzajów płatków i zupełnie nic więcej, sok pomarańczowy rozcieńczona woda z sokiem. Największy dramat to obiadokolacje. Zawsze 3 dania do wyboru: kurczak, ryba i baranina. Codziennie to samo wszystko gotowane tylko zmieniali sosy do polania: dramat. Nie polecem tego hotelu nikomu a wszczególności jeżeli organizuje to Grecos z Poznania. Ogolnie hotel i wyzywienie to jedna wielka porażka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3.4
mj

hotel "wysłużony", jedzenie dramatyczne, monotonne, wybór z trzech dań (każdego dnia to samo) - oczywiście Anglicy i Niemcy obsłużani z pierwszeństwem... Nieprzyjemny zapach w restauracji, sami Grecy z obsługi hotelu wypowiadaja się niemiło o hotelu. ODRADZAM!!!

2.8
David

Pobyt - Wrzesień 2019

Dramat omijajcie ten syf z daleka !! nie polecam tego hotelu a organizatorowi naszej wycieczki firmie Coral Travel proponuje usuniecie tego hotelu z listy proponowanych miejsc na wakacje bo sie tylko osmieszacie ta oferta i nie wciskajcie ludziom kitu ze to jest hotel 4 gwiazdkowy !!

Zalety

połozenie

Wady

pokoje dramat dawny PRL ...baseny sa dwa do dyspozycji a nie tak jak w ofercie 3 ten trzeci to jeda wielka gnojówka z której mialy byc takie piekne widoki na morze ...zero jakichkolwiek animacji w hotelu dla dzieci jak i dorosłych ...jedzenie to jakas kpina przez tydzien dziennie to samo nawet pies by tego nie zjadł a tam serwują to turystom na All Inclusive ... na korcie do gry w tenisa to juz trawa rosnie ...smród szamba na terenie całego hotelu ...ogólnie nie polecam tego hotelu i na pewno bedziemy składac reklamacje z malzonka mamy porobione zdjecia ... sprzedano nam pobyt w hotelu 4 gwiazdkowym a ten nadaje sie co najwyzej na dwie !! Żenada omijajcie ten syf z daleka

3.2
Mariusz

Pobyt - Sierpień 2019

Dziesięciodniowy pobyt w tym hotelu traktujemy z żoną za wielką porażkę. Będziemy składać reklamację. Coral Travel sprzedał nam imprezę w rzekomo czterogwiazdkowym hotelu{Od tej kategorii zapłaciliśmy podatek turystyczny) .Dostaliśmy pokój ,którego standard nie mieści się w kategoriach europejskich. Na naszą reklamację w recepcji, odpowiedziano nam , że taki pokój jest opłacony przez nasze biuro turystyczne(zrobiliśmy zdjęcia). Ogólnie wyposażenie pokoju to lata osiemdziesiąte, grzyb, spłuczka nabierająca kwadrans wodę i klimatyzacja bez regulacji temperatury. Jedzenie bardzo ubogie, często popsute i nie smaczne(kucharz do,, odstrzału\"). Reglamentowane napoje,brak lodów, wody butelkowanej, materaców na leżakach plażowych (opłata 5eu). W restauracji gorąco jak w,, piekle\". Skandal , że coś takiego prosperuje w Grecji, a Coral sprzedając oszukuje turystów. Stanowczo nie polecam tego hotelu!!!!!!!!!!!!!

Zalety

Położenie.

Wady

Bardzo zróżnicowany poziom pokoi. All inclusive nie odpowiada żadnym standardom europejskim. Lichwa na każdym kroku. Wszech obecny zapach szamba. Poziom kuchni i wyżywienia zero. Skandal , że jest sprzedawany jako hotel czterogwiazdkowy.

Pobyt - Lipiec 2019

Ogólnie na wypoczynek dobre miejsce z dala od zgiełku miejskiego dostęp do plaży swobodny można dojść na nogach w pobliżu do wyboru 3 plaże odległość ok 100m trzy baseny na terenie hotelu

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa bardzo blisko morza ciche miejsce dobre na wypoczynek

Wady

W pokojach części hotelowej czuć smród z kanalizacji do posiłków bardzo mało owoców

Ilyssion