Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel ułożony stosunkowo blisko wszędzie - niedaleko do centrum, koło morza, blisko lotniska i stolicy Palma. Czysto i pachnąco, codziennie sprzątanie. panie miłe. Jedyny minus to recepcja - miałam wrażenie że nie do końca lubią Polaków. Jako nieliczna grupa czekaliśmy prawie do rozpoczęcia doby hotelowej (od 7 rano po nieprzespanej nocy), gdzie jak wchodzili inni z miejsca dostawali przydzielone pokoje. Dodatkowo udają że nie rozumieją gdzie na recepcji pracuje Ukrainiec i biegle rozmawia po w naszym języku! Za recepcje ogromny minus. Jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie.
Bliskość oraz czystość. Fajne wieczorki dla gości- każdego dnia coś innego. W hotelu znajdują się dwa baseny zewnętrzne - lodowata woda, oraz w wewnątrz jacuzzi, basen oraz sauna. Jest również siłownia.
Obsługa recepcyjna. Lodowata woda w basenie, jedzenie tzw lunch monotonne - każdego dnia to samo.! Tylko do 17. Od godziny 17-19 nic się nie zje bo zamykają lunch i o 19 dopiero kolacja. Piwo tylko lane za inne się płaci.
Czysto , przyjemnie i miło , Bardzo polecam ten hotel .
najbardziej podobała mi się strefa basenowa wraz z jakością drinków
Niestety jakość i smak jedzenia dawały wiele do życzenia
Jestesmy zadowoleni z pobytu w Ilusion Calma, hotel dobrze położony, dobre jedzonko, miły personel, czysto w pokojach. Bywalem w hotelach 4 gwiazdkowych i powiem szczerze nie zauważylem rożnicy na niekorzyść Ilusion Calma. Trzeba na prawdę złej woli lub miec wypaczone oczekiwania żeby ocenic ten hotel i jego ofertę jako złą…
Dobre jedzenie, czystość, miły personel, dobre położenie
Mały basen,
Pobyt udany, hotel fajny . Pokoje duże czyste z przestronnym balkonem i łazienką. Duża jadalnia ,nigdy nie brakowało miejsc i talerzy. Jedzonko dobre. Bar oferował drinki bez limitu,oraz różne fajne napoje. Wieczorem Ok 23 czekała na nas kolacja po przyjeździe na miejsce. Strefa basenowa trochę mała, leżak obok leżaka, mało przestrzeni. Blisko plaża, i dużo miejsca na spacery, pieszo do Palmy można iść deptakiem nad morzem. Polecam.
Czysto, blisko plaża, dobre jedzenie.
Ciasno w strefie basenowej, mało przestrzeni. Mały basen.
Pokój bardzo ładny i wygodny, z przestronną łazienką, codziennie sprzątany i wyposażony we wszystkie potrzebne sprzęty, z dużym balkonem. Basen nieduży, ale wokół bardzo dużo leżaków z parasolami. W hotelu znajduje się również strefa SPA z niedużym basenem, jaccuzi oraz saunami suchą i parową. Do strefy należy sobie wcześniej zarezerwować wejście. Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna. Plaża kilka minut spacerkiem od hotelu, wzdłuż morza przepiękna promenada którą można dojść nawet do plaży- można też dojechać wypożyczonym rowerem. Obok hotelu mnóstwo sklepów, restauracji.
Pobyt w tym hotelu był bardzo udany. Pokój duży, z balkonem. Polecam wszystkim przyjazd do tego hotelu.
Hotel wyróżnia się bardzo dobrym, zróżnicowanym jedzeniem i miłą obsługą.
Hotel wymaga remontu, a przede wszystkim naprawienia klimatyzacji. Przez połowę pobytu działała bardzo głośno lub w ogóle.
Pierwsze wrażenie było negatywne, z czasem pokazywały się kolejne zalety.
Miły personel, pomocny przy załatwianiu chociażby samochodu na wynajem. Dodatkowo jeden z recepcjonistów rozumiał polski język co było niespotykane na Majorce u lokalnych mieszkańców. Fajny bar, duży wybór alkoholi na barze. Fajnie, ze spa dostępne w cenie na które składają się: siłownia, strefa z jacuzzi, sauną i małym zamkniętym basenem
Mocno przeciętny basen, i cieknący prysznic, klima działała chociaż nocami odczuwaliśmy ze mogłaby mocniej chłodzić. Siłownia w spa bardzo okrojone sprzęty które lata świetności maja dawno są sobą i cieknący dach.
Pamiętajmy, że to hotel *** i jak tę klasę to oceniam go bardzo dobrze. Czystość ok, obsługa ok, restauracja ok, bar ok, położenie ok. Jedynym minusem są słabe animacje, więc o ile planujesz zostać wieczorem w hotelu to nie spodziewaj się imprez. Owszem, wiele gości to osoby starsze, ale na to akurat sam hotel nie ma wpływu.
Różnorodność jedzenia w restauracji, miła obsługa (recepcja/restauracja/bar), strefa spa, czystość, bar.
Nie jest w centrum. W prawdzie to Can Pastylka, więc wszędzie są restauracje i bary, ale jeśli szukasz imprezy czy choćby baru przy plaży to się rozczarujesz (bar w hotelu jednak ci to wynagrodzi). Animacje słabe, wymuszone, brak zaangażowania animatorów.
Podobał mi się chociaż wewnątrz nie wszystko mo sie podonalo
Pokoje serwis sprzątające recepcji kuchnia i stołówkę
Anomacje plaża gdzie trzeba było płacić za lezaki i parasole
Byliśmy kilka dni temu w tym hotelu i w ubr we wrześniu polecamy bardzo ten hotel czysty zadbany miła obsługa na recepcji w barze w restauracji pokoje sprzątane jedzenie bardzo dobre i rozmaite owoców różnorodność ciasta inne przystawki blisko do przystanku do Palmy blisko do plaży hotel w samym mieście po prostu pod każdym względem polecamy
Położenie i obsługa hotelowa
Ocena hotelu nie odpowiada rzeczywistości. Jest dość mocno zawyżona. Sam pobyt na Can Pastila był ok, ale do tego hotelu nigdy nie wrócę. Wady hotelu - Sprzątanie - obsługa personelu od sprzątania to jakaś tragedia. Ręczniki brudne, pościele brudne w plamach. Sprzątanie było losowe. Pani od sprzątania potrafiła wbijać się co 5 minut do pokoju od 8 rana bez pukania w dniu wyjazdu. Animacje - kiepskie. Basen - ciężko to nazwać basenem, malutki. Ale dla nas to nie było ważne, bo i tak codziennie chodziliśmy nad morze. Posiłki - to loteria. Czasem były dobre posiłki, ale trafiały się takie, że nie dało się tego zjeść. Snack bar to tragedia, lepiej tego nie dotykać. Czasem w jedzeniu trafiały się włosy. Sam hotel potrzebuje dobrej renowacji.
Blisko plaży i promenady. Blisko lotniska. Spa w cenie. Z personelem da się dogadać po angielsku.
Obsługa hotelu i jedzenie ok Jeżeli natomiast jesteś w przedziale wiekowym do 45 lat to poczujesz się jak w polskim senatorium. Dla młodych ludzi stanowczo nie polecam.
Blisko do publicznej plaży i stolicy wyspy
Basen wyglądający jak oczko wodne.
Średnia ocen tutaj to jakaś kpina. (Google 3.6/5 jest miarodajne) Ciężko się dogadać na recepcji po angielsku, jak również ciężko się czegokolwiek doprosić. (W moim przypadku suszarka do ubrań) Animacje bardzo kiepskie, ale miła obsługa. Stosunek ceny do jakości OK.
Strefa SPA, bliskość od lotniska
Mikroskopijne baseny, loteria z posiłkami.
Hotel jak na 3 gwiazdki super. Widać ze po remoncie. Jedzenie różnorodne,bardzo duży wybór dań.Co dziennie można zjeść coś innego ,dużo dań z ryb i owoców morza.Nie brakuje też dań z warzyw czy mięs-smażone czy duszone.Bar z nienagnaną obsługą ,drinki dobre jak na alkohol regionalny.Nikt nie robi problemów z ilościami drinków zamawianych i barmani nie oszczędzają alkoholu.Polecam.
Blisko lotnisko,blisko Palmy.
Fantastyczne miejsce do wypoczynku :) 2 min pieszo do morza i wielkiej promenady z barami, restauracjami i sklepami :) Super mega fajne animacje :) Wspaniała, uprzejma i pomocna obsługa :) Posiłki rewelacyjne, każdy zawsze znajdzie coś dla siebie, bo naprawdę jest w czym wybierać :) Każdego dnia coś innego :) Jeśli szukasz dobrego hotelu o takim standardzie (3*), to śmiało mogę polecić ten obiekt ;)
Lokalizacja, jedzenie, bar, czystość, personel, cisza
Chyba tylko dość mały basen, ale ze względu na odległość od morza, ani razu do niego nie wszedłem ;)
Tak wyglądał jak na zdjęciach z oferty, uprzejma obsługa. Dobre jedzenie i obsługa w lobby.
Dobra lokalizacja, blisko do plaży i stolicy.
Mały basen, wizualnie monotonna biel, bez urozmaicenia w kolorach.
Jeśli cenisz spokój to na pewno jest to hotel dla Ciebie. Mało dzieci , cisza i spokój. Jedyny minus to mały basen. Natomiast wynagradza to piękna plaża ok. 300 m od hotelu. Oprócz basenu , wszystko na plus. Polecam hotel.
- Blisko morza i lotniska - Piękna kilku kilometrowa promenada wzdłuż wybrzeża - Miły, uśmiechnięty personel - Hotel zadbany, codzienne sprzątanie w pokoju, wymiana ręczników - Smaczne jedzenie
Mały basen.
Pierwsze wrazenie po przyjezdzie bylo wow. Czysto, spokojnie i przyjemny zapach swiezosci w pokojach. Obsluga zawsze usmiechnieta i wyluzowana. Lokalizacja bardzo dobra, kilka minut do morza. Dwa baseny, silownia i smaczne all inclusive jedzenie. Plaza dluga i piaszczysta z wieloma kawiarenkami, sklepami i restauracjami. Każdy znajdzie cos dla siebie. Nam zabraklo tylko pogody, ale jak to w Kwietniu bywa. Poza tym bardzo sobie chwalimy pobyt w Ilusion Calma. Dziekujemy i pzdr. Anna i Angelo z Londynu
Nie ma dzieci gdy ktos szuka spokoju!????
Nie ma jak dla Mnie!
Bardzo dobra lokalizacja niedaleko 300m pięknej długiej piaszczystej plaży, bardzo dużo sklepów i restauracji, bardzo blisko lotniska, jedzenie bardzo smacznie różnorodne, widać ze hotel ma już swoje lata ale jest czysto regularnie wymieniane ręczniki i sprzątane, bardzo miły personel i uśmiechnięty
- lokalizacja w centrum miasta - blisko pięknej piaszczystej plaży - sympatyczny personel - smaczne jedzenie
- mały basen,