II Parco degli Ulivi

hotel ok, ale plaża i okolica poniżej oczekiwań

Pobyt od 5 do 12 sierpnia 2018. Fajne położenie, odległość od centrum nie była problemem, 2 razy dziennie transfer na plażę. Czysty basen, nie trzeba nosić czepków. Śniadanie kiepskie, za to co do obiadu i kolacji nie mamy zarzutów. Brak przekąsek między posiłkami przy Allinclusive. Największy minus i totalna porażka jeśli chodzi o wycieczki organizowane przez Net Holiday !! Byliśmy na Etnie. Mieliśmy 2 godziny aby wjechać na górę bądź zwiedzać tylko dolne kratery. Zdecydowaliśmy się na pełną opcje czyli wjazd kolejką, podjazd jeepem plus oprowadzenie przez przewodnika. Czasu jednak było tak mało, że z przewodnika byliśmy zmuszeni zrezygnować ponieważ nie zdążylibyśmy wrócić na umowioną godzinę. Po same bilety czekaliśmy 40 min i przewodniczka doskonale o tym wiedziała. Nie było więc mowy o zwiedzeniu dolnych kraterów czy też napiciu się kawy. Jeszcze większym rozczarowaniem była wycieczka do Palermo. Autokar który miał nas odebrać z hotelu spóźnił się o godzinę.Wyjazd był planowany na 7.30 także wszyscy goście musieli wstać dosyć wcześnie by zjeść śniadanie. Póżniej godzinę staliśmy przed hotelem a gdy już przyjechał autokar wraz z przewodniczką, Panią Anią, ta nawet nie raczyła przeprosić na spóźnienie. Żenada. Oczywiście odbiło to się kosztem naszego zwiedzania Palermo. Przewodnik oprowadził nas dosłownie w godzinę, pokazał dosłownie namiastkę tego miasta po czym zaprowadził nas na ulicę gdzie znajdują się sklepy z wyprzedażami. I tyle, dostalismy poźniej godzinkę na samodzielne zwiedzanie Palermo ale przez tak krótki czas niewiele da się zobaczyć. Chcieliśmy zobaczyć słynne katakumby ale przewodnik skończył nas oprowadzać o 13 a do 13 tylko były otwarte. Także zabrakło akurat tej godziny, która przesiedzieliśmy bez sensu pod hotelem czekając na autokar. Jednym słowem biuro podróży wzięło kasę za wycieczki, pokazali minimum bez żadnego wczucia i tyle. Odbębnione. Tak to wyglądało. Sama Sycylia jednak zachwycająca i godna polecenia !! Jeśli ktoś zna choć trochę język włoski polecam samemu popytać na plaży tubylców, można wykupić motorówkę w rozsądnej cenie i tenże tubylec pokaże napewno więcej i ciekawemiejsca o których w hotelu nawet nie wspomną.

Hotel położony w pięknym miejscu, cisza i spokój to zalety tego hotelu. Na terenie hotelu znajduje się stadnina koni, jest dużo zieleni i niesamowite widoki które można podziwiać z basenu infiniti.

Pobyt wersja allinclusive od 01.07.2018-08.07.2018 przylecieliśmy po południu z Poznania, złe opinie na tym portalu o hotelu przeczytaliśmy na miejscu, przerazilismy się. Ale wygląd, czystość, widoki oraz położenie hotelu wspaniałe, więc czekaliśmy co dalej. Następnego dnia od rana okazało się ze wszystko super, jedzenia dużo, kuchnia wyśmienita śródziemnomorska, świeże aromatyczne warzywa i owoce, mnóstwo ryb (dla nas egzotycznych) potrawy typowe wloskie. Alkochole: rumy, jiny, whisky, wódka, drinków mnóstwo, plaża czysta, śliczna, busik wozi na plaże trzy razy dziennie i zabiera punktualnie, czeka jak trzeba na gości kilkanaście minut ;) ludzie ciepli cały czas uśmiechnięci, zarażają sympatią cieplem i podejściem do życia. Wraz z żoną i córką 14 lat polecamy to miejsce z całego serca. Pozdrawiamy wszystkich globtroterów !

Pobyt 01.07-08.07 2018 opcja HB, rodzina z dzieckiem. Hotel godny polecenia dla tych, którzy szukają spokoju i ciszy. Miła, sympatyczna i pomocna obsługa hotelowa, kuchnia regionalna serwowana w formie bufetu, można najeść się do syta, kelnerzy pomocni i pilnują aby nie brakło jedzenia ani picia, na kolacje zawsze do wyboru ryba i mięso, obowiązkowo makaron codziennie w innej formie, i wiele innych dodatków. Mimo że późno przy byliśmy do hotelu ok 21:30 czekało na nas z gorącą kolacją. Ogólnie w hotelu panuje rodzinna atmosfera za strony obsługi. Pokoje codziennie sprzątane, basen codziennie czyszczony, nie trzeba używać czepkow, dużo leżaków i parasoli. Transport na plażę rano i popołudniu gdzie czeka miła obsługa - rozkładanie leżaków i parasoli, pilnowanie porządku a nawet rzeczy gdy chcemy się udać do pobliskiego marketu lub do pysznej lodziarni. Sycyliaczycy przyjaźni, uśmiechnięci i bardzo pomocni. Hotel gorąco polecam. Grazie :)

Miejsce  Włochy / Sycylia / Villafranca Tirrena
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Antyczne ruiny i zabytki w Palermo i Syrakuzach

Piękne plaże i wybrzeża z widokiem na wulkan Etnę

Malownicze miasteczka i tradycyjna kuchnia sycylijska

5.3
4.1

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
IWONNA

Pobyt - Październik 2018

hotel ok, ale plaża i okolica poniżej oczekiwań

Zalety

obsługa, pokoje,czystość

Wady

plaża,komunikacja

joanna

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

basen z pięknym widokiem, piękne otoczenie hotelu,obsługa na recepcji miła i pomocna jak i obsługa baru przy basenie, darmowe leżaki przy morzu

Wady

brak piwa w automatach z napojami przy Allinclusive,śniadania monotonne, często nieświeże pieczywo, wycieczki organizowane przez Net Holiday !! porażka!! brak wody do picia w pokojach

Danuta Kuna

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Piękne widoki, super basen, miła obsługa, czystość

Wojtek

Zalety

Wady

Trzeba pamiętać ze to nie Turcja. Naszym zdaniem bez wad :)

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

Czystość, wspaniały widok, przesympatyczna obsługa

Wady

Dla nas brak wad, hotel spełnił nasze oczekiwania

Ola

Pobyt - Lipiec 2018

Po przeczytaniu negatywnych opinii na różnych portalach nieco obawialiśmy się naszego przyjazdu, jednak pani z biura podróży nas mocno uspokajała - to co mogło mieć miejsce było kiedyś, teraz jest zupełnie inaczej. I miała rację. Przede wszystkim hotel jest położony w świetnym miejscu, na wzgórzu, z dala od zgiełku miasta w cichej okolicy z przepięknymi widokami. Mimo, że do miasta jest dość spory kawałek to i tak nie było to dla nas wielkim minusem - miasteczko ma w sobie niewiele do zaoferowania (poza centrum handlowym i najlepszymi lodami na świecie). Codzienne kursy busem na hotelową plażę - po śniadaniu i obiedzie. Plaża kamienisto-piaszczysta, darmowe leżaki i parasole. Hotel sam sobie jest bardzo przyjemny i ładny, niewielki z pięknym basenem. Bliskość koni nie przeszkadza, wręcz odwrotnie ? mogą stanowić świetną atrakcję dla dzieci. Pokoje sprzątane codziennie, hotel ogólnie czysty, zadbany. Sala jadalna bardzo przyjemna, z pięknym widokiem. Zważywszy na specyficzny charakter sycylijczyków to obsługa hotelowa bardzo miła. Jedzenie przepyszne, bardzo nam wszystko smakowało. Może śniadania były monotonne, ale za to obiad i kolacja nadrabiały ? codziennie coś innego, makarony, mięsa, ryby ? cały przegląd kuchni śródzimnomorskiej. All inclusive pewnie nie był tak \"inclusive\" jak np. w Egipcie, ale ci co nie mają porównania raczej nie powinni narzekać. PS w basenie nie trzeba używać czepków.

Zalety

czyste pokoje, miła obsługa, przepyszne jedzenie, piękne widoki

MAŁGORZATA

Pobyt - Lipiec 2018

Największym mankamentem tego miejsca jest hotelowa restauracja. Posiłki są bardzo skromne, a śniadania zawsze wyglądają tak samo: jeden gatunek szynki sera na dziesięciu półmiskach oraz przesuszona jajecznica lub jajka na twardo gotowane wiele godzin wcześniej (zielone). Obsługa restauracji stoi i patrzy jak na stołach piętrzą się naczynia. Obrusy na stołach zaplamione. Słaba kawa, a przy basenie piwo z automatu rozwodnione i słodkie napoje z mrówkami. Położenie hotelu jest zaletą, jeżeli chodzi o widoki, ale jednocześnie utrapieniem dla osób, które chcą wyjść poza kompleks hotelowy.

Zalety

Ładne pokoje i łazienki. Piękny widok z basenu.

Wady

Fatalne wyżywienie: monotonne, ubogie, napoje wodniste. Obsługa śpiąca, zaplamione obrusy.

2.0
N

Pobyt - Lipiec 2018

W hotelu spędziliśmy 7 dni(2018 roku). Dużo rzeczy niezgodnych z opisem. Brak prywatnej hotelowej plaży(plaża publiczna z leżakami i parasolem nieodpłatnym ale brudna...) Bardzo słaby transfer z hotelu do miasteczka (Hotel położony na wzgórzu- transfer do miasteczka tylko autem ) Bardzo słaby all inclusive. Lody dla dzieci od 16-17 szt.1 Oszczędności na alkoholu( alkohol lokalny mocno rozrobiony z wodą porażka)Piwo i wino rozrobione z wodą(nie zdatne do spożycia). Melon albo arbuz to owoce podawane do śniadania- przekąsek brak. Rogaliki i skamieniałe bułeczki na śniadanie to standard na jaki stać właścicieli hotelu **** Ogólnie rzecz ujmując hotel żywi swoich gości bardzo kiepskim smakowo i mało urozmaiconym jedzeniem z cateringu. Bardzo duży minus. Hotelowi jak na 4 gwiazdki dużo brakuje, widać po nim upływ czasu np bar przy basenie\\\\\\\" lekko\\\\\\\" podniszczony, odpadające płytki w niektórych miejscach na tarasie. Ładny basen z pięknym widokiem to fakt nic dodać nic ująć. W mojej opinii 3 gwiazdki mocno naciągane to max. Można też było zauważyć, że gości hotelowych innych niż z Polski traktuje się lepiej. Obsługa hotelowa wychodzi z założenia że to goście powinni się o wszytko upominać. Gdyby nie wspaniali ludzie - rodacy, których tam poznaliśmy było by bardzo kiepsko. H o t e l N I E W A R T S W O J E J C E N Y ! Pozdrawiam E.,B, G, O, Z i Ł :-)

Zalety

basen

Wady

cała reszta ( jedzenie, położenie, all inclusive

3.2
Gdańsk sierpień

Pobyt - Sierpień 2017

Miasto Villafranca korzystna do wyjazdów, ale właściciele nie idą na rękę gościom i nie odbierają z dworca (przy organizacji większej grupy cena za 2,5km to 10 euro od pary, czyli 50 euro za jeden kurs busa, bo musial być pełny). Jedzenia mało, monotonne, pomiędzy posiłkami nie ma niczego do zjedzenia, brak owoców poza ananasami z puszki. Bar tragiczny na cały hotel jedna butelka wódki i jedna toniku, czyli zdecydowanie za mało, o 20 brakuje już alkoholu darmowego, można dokupić za 3 euro od kieliszka. Po angielsku mówią jedynie panie na recepcji, nikt więcej, po 23 nie można nawet się napić wody. Brak różnicy pomiędzy HB a Allinclusive. Nie wart tych pieniędzy

Zalety

Basen i czystość

Wady

All inclusive, brak przekąsek między posiłkami, drinki to tylko fikcja, bar zamykany o 23 po tej godzinie nie można przebywać już na dworze bo gaszone jest światło. Daleko do miasta w którym i tak nic nie ma i nic się nie dzieje. Z basenu nie można korzystać po 19 i tak naprawdę nic się tam nie dzieje. Posiłki monotonne i są braki w nich, np. nie ma dań przez 30 min

1.8
lukasz

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel można opisać jako jedną wielką porażkę. Beznadziejne jedzenie mimo pakietu All inclusive (brakowało nawet keczupu przez 5 dni). Udogodnienia dla rodzin z dziećmi zerowe. Była( podobno od dłuższego czasu) uszkodzona jedyna winda więc codziennie pare razy trzeba było nosić wózek po schodach. Ale to co najbardziej razi w oczy to wyposażenie zewnętrzne hotelu. Połamane leżaki, porwane brudne poduchy na meblach i fotele rattanowe o które skaleczyłem sobie ręke ponieważ są w takim stanie że według mnie nadają sie na śmietnik. Podejście obsługi poniżej najmniejszych standardow. Kelnerki chodziły w brudnych podartych ciuchach. Nie wspominając już o chociażby podstawowej znajomości angielskiego. Wszelkie napoje łącznie z kawą czy herbatą były podawane w najtańszych plastikowych naczyniach. Apogeum całego pobytu było w sobotę gdy zostało nam obwieszczone ze mamy opuścic teren restauracji i basenu ponieważ hotel został wynajęty na prywatną imprezę. Jakiś włoch powiedział mi łamanym angielskim że mam sobie stąd iść bo on zapłacił za wynajęcie hotelu, ale chyba ja też zapłaciłem za pobyt...było to bardzo upokarzające. Wszyscy zostaliśmy wyproszeni do baru bez klimatyzacji który był położony nad stajnią więc zapach w tym barze byl wiadomo jaki. Wsparcie rezydentki w tej sytuacji zerowe.

Zalety

Brak jedynie widok z basenu

Wady

Wszystko na nie.

gość

Pobyt - Lipiec 2017

To miało być spełnienie sycylijskich marzeń. A było jedno wielkie rozczarowanie!!! Sporo pieniędzy wydanych za 2+2 a dostaliśmy tylko nerwy i nic poza . Hotel okropny, połamane leżaki, podarte, opcja all w ogóle nie istnieje- nie mają tam pojęcia co to jest!!!! jedzenie straszne, dzieci chodziły głodne, brak przekąsek, owoców, napojów, lodow i o czym tylko pomyślicie. prośby, grożby mają w ....... obsługa bardzo niemiła a właścicielka to istna hetera !!!! alkohol - marzenie. wydzielona butelka na cały hotel. ciasta mączne, za 2 euro w markecie w mieście. lody raz rozmrożone i następnie zamrożone:) szok. jeśli ktoś się zastanawia ze względu na widok darujcie sobie. byliśmy w wielu miejscach ale to był czysty survival !!!! nie polecamy.

Zalety

Tylko widok z basenu, który zaważył o wyborze tego hotelu!

1.4
jacek

Pobyt - Lipiec 2017

Oferta całkowicie niezgodna z opisem biura NET Holyday. Bar w stajni, dyrektor nic nie może, imprezy dla Włochów a turyści wypraszani na tyły hotelu. Masakra

Zalety

Wady

obsługa, kuchnia, wyposażenie, siłownia z uszkodzonymi urządzeniami bez klimatyzacji, wszystko !!!

II Parco degli Ulivi