Ideal Pearl

hotel zewnetrznie bardzo ladny, obsługa pół na pół - albo bardzo miła - na recepcji i kilku w czesci "jedzeniowej" , albo bardzo słaba - nad basenem. wersja HB nie oplaca sie kompletnie a niestety w tym hotelu nie da sie kupic opcji all inclusive, wiec wychodzi na to ze drugie tyle co na wycieczke wydaje sie na miejscu, nad basenem woda malutka butelka w przeliczeniu na zlotówki okolo 10 zł, piwo prawie 15, nie mowiac o przegryzieniu czegos w trakcie dnia(sniadania do 9 a kolacje od 20tej wiec mozna zglodniec) - a z zewnątrz nie mozna nic wniesc do picia ani jedzenia na basen - do pokoju, wiadomo da sie jakos przemycic :) jak sie wykupi lodowke (za 80 zł w przeliczeniu). sejf platny pilot do klimy i TV za kaucją.. jedzenie najdelikatniej mowiac bez smaku i baaardzo słabe, pokoje sprzątane, dość duże i jak na turcje mozna powiedziec ze schludne... no i jak kto uważa - pozytywnie lub nie - nie ma animacji wieczornych jak w innych hotelach. ogólnie rzecz biorąc wyszlo mnie drugie tyle na miejscu a nie powiem zebym szalała z pieniędzmi..

Cichy, kameralnie położony hotel w sam raz na odpoczynek. Czysto, od razu sprzątane. Bardzo miła, rodzinna atmosfera, zarówno ze strony obsługi, jak i wszystkich zatrudnionych w hotelu. Wszyscy dbają o turystów. Animacje w języku angielskim, ale można zrozumieć. Mało Polaków , a szkoda, bo bardzo urocze miejsce. Dużo zieleni. Bardzo bogate, urozmaicone posiłki, dużo warzyw i owoców. Wspaniałe ciasta, różnorodne napoje do picia bez ograniczeń. Jedyny mankament to pani Kasia z Wezyra - pilotka. Zostawiła grupę turystów wracających do domu przed lotniskiem i pozowała do zdjęć. Zero zainteresowania turystami. Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni.

Wczoraj wróciłem z tego hotelu, oto moje odczucia na żywo: hotel zdecydowanie czysty, obsługa bardzo miła, hotel z wyglądu zasługuje na te 4 gwiazdki, ale we wnątrz nie jest już tak pięknie. Pokoje według mnie nie zasługują nawet na 3 gwiazdki(bedąc w Hiszpani w 3 gwiazdkowym hotelu miałem wyższy standard,łazienka mała z cały czas opadającą klpą od muszli. Jedzenie dobre z dużą ilością sałatek ale niewielką ilością dań do wyboru, tyko 4 rodzaje owoców - monotonia.Alkohole rozrabiane według mnie z wodą, były b. słabe. Animacje krótkie i powtarzające się. Plaża blisko hotelu jednak mała i za bardzo nie było gdzie się rozłożyć, polecam wycieczkę na wyspę Kleopatry, widoki przepiękne i do tego ta turkusowa woda w morzu wynagradzająca te niedogodności, gdzie zapomina się o wszystkim. Piloci kompetentni posiadący rozległą wiedzę na temat Turcji.

Bardzo fajny hotel wart polecenia, czysto miło,co można zarzucić słabe animacje dla dzieci i dorosłych kończące się po 22. Jedzenie pyszne, tylko słabe drinki, piwo mocniejsze od drinków.Na plaży można wypić zimne napoje i zjeść przekąski.W informacji hotelowej i osób opiekujących się brak informacji o sposobie takiej. Wiadomo hotel ten należy do dużej sieci wiec co tu ukrywać ekstra.

Niewielki hotel, z dobra kuchnia i przemila obsluga, grupa animacyjna ekstra. Pokoje niewielkie, ale urzadzone odpowiednio, sprzątane codziennie. Plaza, hmm… do Marmaris jezdzi się w innym celu – poszalec, pozwiedzac oraz poszukac ladnych plaz na wlasna reke (np. Icmeler)

Nazwa  Ideal Pearl
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Marmaris
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 29 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.2
animich

Maria

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

ciche, kameralne położenie, czysto, rodzinna atmosfera

Wady

mały basen

zygar

Pobyt - Wrzesień 2011

lesioand

Pobyt - Maj 2011

Janusz

Pobyt - Grudzień 2010

konstancja

Pobyt - Wrzesień 2010

w marmaris bylam w 2008 roku. wakacje udane, ALE: hotel nie jest polozony przy piaszczystej plazy. poza tym wszystko w porzadku: wyzywienie w miare urozmaicone, smaczne, pokoje czyste, nie za duze, ale urzadzone odpowiednio (sam hotel nie jest kolosem, raczej kameralny). bliskosc centrum pozwala na wieczorne spacery konczace sie niekiedy nad ranem... dobre 4*, za dobra cene z oferty last minute. polecam nastawionym na rozrywke, zwiedzanie, aktywnym.

alina

Pobyt - Wrzesień 2010

kameralny, w nowoczesnym stylu hotel w pieknym Marmaris. obsluga na medal, wyzywienie bardzo dobre, pokoiki codziennie sprzatane, co prawda male,ale przytulne (a wakacji nie spedza sie w pokoju...). okolo 5 minut na plaze (moze krocej), niestety nie piaszczysta, mozna tez milo spedzic czas przy basenie. nalezy tylko uwazac na ruchliwa ulice przy hotelu. wart swoich gwiazdek. polecam

Anita

Pobyt - Sierpień 2010

Swietne wyzywienie, doskonala obsluga, male, czyste i dobrze urzadzone pokoje, lokalizacja bardzo dobra (do centrum busem lub na piechote spacerkiem), polecam

Kinia

Pobyt - Sierpień 2010

kameralny, nowoczesny hotelik, ze swietnym jedzeniem i drinkami. obsluga zawsze usmiechnieta. pokoiki male, o przyjemnym wystroju. Marmaris - w 100% nalezy odwiedzic dniem i noca (zawlaszcza noca). rewelacja!

Janek

Pobyt - Lipiec 2010

Pawel75

Pobyt - Czerwiec 2010

polecam hotel i Marmaris mlodym, chcacym poimprezowac, pozwiedzac i troche odpoczac. hotel 4*, na ktore jak najbardzej zasluguje. animatorzy extra, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. czysto, milo i przyjemnie. do Marmaris szybkim marszem w jakies 45 min, lub dolmuszem (busem). polecam

luna

Pobyt - Marzec 2010

Marian

Pobyt - Listopad 2009

Remont, tylko elewacji zewnętrznej + recepcja. pokoje małe , przypominające lata 80-te w Polsce.

Marysia

Pobyt - Październik 2009

Uważam pobyt w hotelu Ideal Pearl ( Marmaris) za bardzo udany.Chciałabym bardzo zwrócic uwagę na całą obsługę ( Aszkin, Baha i inni), którzy dokładali wszelkich starań by goście czuli się dobrze. Zastosowali oni sporo zachowań bardzo niestandardowych czym nas wszystkich niewątpliwie ujęli:).Wszelkie zgłoszone problemy były rozwiązywane w krótkim czasie.( np.awaria klimatyzacji) W dzień przyjazdu mimo że teoretycznie nam się obiad nie należał to go otrzymaliśmy.Podobnie było kiedy opuszczaliśmy hotel. Pomimo wymeldowania nadal moglismy korzystać ze wszystkiego ( z wyjatkim alkoholi) do momentu przyjazdu autokaru ( to jest niezły ukłon w stronę gości:).Pokoje faktycznie nie na te 4* ale nie to będziemy wspominać:)Jedzenie wyśmienite :warzywka, owocki, zapiekanki, sałatki, ciasteczka, deserki, potrawki, rybki w różnych odsłonach.A kucharze osobiscie pilnowali by pokosztować wszystkiego:) Minusem okazało się zachowanie niektórych naszych rodaków - po prostu wstyd! (ale Anglikom też nie brakowało zahamowań...).Byliśmy z Eximem i z ich strony wszystko było ok.

Krzysiek

Pobyt - Sierpień 2009

rewelacyjny hotel dla chcacych poszalec w Marmaris (komunikacja: bus - dolmusz, taxi - drogie, pieszo - do godziny spokojnie sie dojdzie). obsluga swietna, wyzywienie takze, pokoje male, ale czysto i dobrze urzadzone. super na baze wypadowa jezeli chcemy pozwiedzac Turcje. o plazy nie bede pisac, poniewaz bylem raz i to pozna pora... polecam hotel i rejon!

Marysia

Pobyt - Lipiec 2009

Uważam pobyt w hotelu Ideal Pearl ( Marmaris) za bardzo udany.Chciałabym bardzo zwrócic uwagę na całą obsługę ( Aszkin, Baha i inni), którzy dokładali wszelkich starań by goście czuli się dobrze.Wszelkie zgłoszone problemy były rozwiązywane w krótkim czasie.Pokoje faktycznie nie na te 4* ale nie to będziemy wspominać:)Jedzenie wyśmienite :warzywka, owocki, zapiekanki, ciasteczka, deserki, potrawki, rybki w różnych odsłonach.A kucharze osobiscie pilnowali by pokosztować wszystkiego:)Minusem okazało się zachowanie niektórych naszych rodaków - po prostu wstyd!

Karina

Pobyt - Czerwiec 2009

Niestety do hotelowej plaży 800 m, utrudnia to korzystanie z opcji all inclusive. Polecam więc opcję HB, wzdłuż promenady jest wiele restauracji, barów.

obszan

Pobyt - Maj 2009

Hotel przeznaczony raczej dla osób młodych, par. Jeżeli chodzi o dzieci, to oprócz zabawy w basenie mogą się z lekka nudzić. Jedzenie super, duży wybór potraw, sałatek. Obsługa super, bardzo mili kelnerzy. Pokoje. Te 4 gwiazdki troszkę na wyrost, ale w końcu jedzie się tam nie mieszkać a jednak na wypoczynek. Codziennie sprzątane. Jeśli miałbym wrócić kiedyś do Marmaris, to wybralibyśmy raz jeszcze ten hotel. Basen hotelowy nie za duży, ale nie też aż taki mały żeby nie można było sobie popłynąć te kilka metrów. Basen 1,5 m, są dwa małe brodziki. Są dwie darmowe plaże dla Ideal Pearl, mniejsza i większa

Agnes

Pobyt - Czerwiec 2008

Nasze wrażenia z pobytu w hotelu Ideal Pearl są jak najbardziej pozytywne. Przede wszystkim hotel jest odpowiedni dla osób, które cenią sobie spokój, gdyż jest to hotel kameralny. Przemiła obsługa, czystość i schludność to atrybuty tego miejsca. Hotel oddalony jest on od głównej ulicy około 100 m, dzięki czemu nie dochodzą odgłosy gwaru, jeżdżących samochodów, skuterów. Do dyspozycji gości jest basen-nie jest on zbyt duży, ale wystarczający do tego by się schłodzić. My nie korzystaliśmy z niego, gdyż woleliśmy spędzać czas nad brzegiem morza :-) Do morza z hotelu jest około 150-200 metrów. Najbliższa plaża jest dość wąska, dlatego polecamy jednak wyprawę do pobliskiej miejscowości Icmeler, gdzie plaża jest szersza i według nas zdecydowanie ładniejsza.

Lucyna i Patryk

Pobyt - Maj 2008

Po wizycie w Hoteli Ideal Pearl wróciliśmy bardzo zadowoleni. Z mężem spędziliśmy niezapomniane chwile. Hotel miło nas zaskoczył... prawde mówiąc za taką cene spodziewaliśmy sie troche gorszych warunków.

Ideal Pearl