Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Hotel spełnił moje oczekiwania. Pokoje odnowione, czyste, przestronne. Obsługa hotelowa miła i pomocna. Problem z nieprawidłowo działającą klimatyzacją został natychmiast rozwiązany. Wyżywienie urozmaicone. Plaża bliziuteńko(wystarczy przejść przez ulicę). Wieczory urozmaicane muzyką grecką. Jedyny minus to miniaturowy basen. Polecam ten hotel na wakacje dla dorosłych
Bardzo ładny hotel nie za duży nie za mały, taki w sam raz. Warto dopłacić za pokój z widokiem na morze. Przepyszne śniadania, miła obsługa.
Położenie nad samym morzem, wspaniała kuchnia
hotel bardzo ładny czysty , obsługa miła i sympatyczna
w hotelu jest możliwośc skorzystania z komputera , bardzo blisko plaży, piekny widok z okna
Hotel Ibiscus jak najbardziej godny polecenia. Codziennie i dyskretnie sprzątanie pokoi. Uzupełnianie bardzo dobrej jakości, zmiana pościel i ręczników w standardzie. Pyszne jedzenie uzupełnianie za bieżąco. Wysoki poziom obsługi. Wyjazd zorganizowany bardzo dobrze.
Bajkowe widoki z okien, rewelacyjne położenie, krótki spacer nadmorskim deptakiem do portu i pełnego wspaniałych zabytków starego miasta.
Dla mnie bez wad
Super położenie obiektu. obsługa w porządku, dobre śniadania.
Położenie, bliskość starego miasta i plaż.
Spędziliśmy w Ibiskusie 7 cudownych dni na przełomie czerwca/lipca. Generalnie mogę wykazać wyłącznie pozytywy. Hotel położony w znakomitej lokalizacji - 30 min. od lotniska, bezpośrednio nad morzem, przy deptaku, którym w 5 minut dotrzemy do portu Mandraki, 10 minut do starego miasta, tuż przy części gastronomiczno-rozrywkowej. Pokoje jasne czyściutkie, codziennie sprzątane, mega wygodne łóżko, łazienka wyposażona w kosmetyki, które są codziennie uzupełniane. Wyposażenie dodatkowe - bezpłatny sejf, lodówka, kawa, herbata, śmietanka do kawy - uzupełniana na bieżąco. Jedzenie znakomite, codziennie coś nowego - każdy znajdzie coś dla siebie. Śniadania w opcji kontynentalnej, angielskiej, włoskiej. Duży wybór sałat, warzyw, sosów. Owoce dostępne do śniadania i kolacji, przepyszne ciasta bez sztucznego posmaku, lody , owoce morza. Na sali restauracyjnej nie ma ścisku, nikt nie czeka na stolik, szef sali pilnuje by wszystko przebiegało sprawnie dodatkowo mówi w 4 językach - grecki, angielski, niemiecki, włoski - klasa! Do dyspozycji gości dostępna siłownia, mały basen, 2 dodatkowe bary, a dla chętnych dostępny do wypożyczenia rower, niestety tylko 1 egzemplarz :) W hotelu głównie Anglicy, Niemcy i Włosi, obiekt atrakcyjny dla osób bez dzieci - brak parku wodnego. Klimatyczne miejsce - gorąco polecam, szczególnie dla aktywnych, intensywnie zwiedzających - świetna baza wypadowa.
Znakomita lokalizacja Fantastyczne jedzenie Super obsługa -recepcjoniści, boy hotelowy, ekipa sprzątająca, szef sali i obsługa - wszystko na 6! Praktycznie brak dzieci
Nie ma żadnych
Hotel super położony, do plaży Eli beach ok 50 m, do plaży nad morzem egejskim 200 m, blisko centrum. Hotel czysty, zadbany, wysoki poziom obsługi
Położenie, standard obsługi
Obok hotelu dwie fajne plaze , basen mikroskopijny. Polozenie doskonale do nocnych wypadow do starego miasta. B. profesjonalna i mila obsluga w hotelu.
Hotel doskonale położony. Z jednej strony spokojne Morze Śródziemne, z drugiej wietrzne, pofalowane Egejskie. Samo miasto Rodos jest największą atrakcją wyspy, a położenie hotelu wręcz wymarzone. Codzienne spacery na ogromną (2x większą niż w Dubrovniku) starówkę są czystą przyjemnością. Plaża po stronie bezwietrznej jest gorsza niż we Władysławowie w szczycie sezonu... Koszmar - turysta na turyście. Ta druga znacznie przyjemniejsza - fale sprzyjają zabawie ;) To, co zwraca uwagę w samym hotelu to świetna kuchnia, doskonała obsługa, czystość i świetny ogródek przed hotelem - mocno "klubowy". Alkohol w hotelu też jest relatywnie tani ;) Małe zastrzeżenia co do mistrza grilla - czasami potrawy były niedosmażone, ale i tak pyszne... No i średni wiek gości hotelowych i plażowiczów - grubo po 60tce. Jeśli ktoś preferuje towarzystwo młodych ludzi - zapomnieć o Rodos, przynajmniej we wrześniu ;) Co do wycieczek - zapomnieć o hotelowych, pożyczyć samochód lub quada i w drogę na piękne plaże (m.in. Anthony Quin) oraz koniecznie rajd na osiołku na akropol w Lindos. Poza tym dla aktywnych kite i wind surfing w Prasonisis, na drugim końcu wyspy. Ogólne bardzo miłe miejsce do wypoczynku. O nurkowaniu zapomnieć - przy Egipcie to pustynia ;) Dużo lepszy wybór niż Turcja, czy Tunezja. Dla aktywnych, młodych polecam Bułgarię i hiszpańskie wyspy (na łowy ;) Nurkowanie w Egipcie, a połączenie historii z wypoczynkiem - Dubrovnik w Chorwacji, Włochy i właśnie Rodos. Wszędzie tam byłem wystarczająco dużo czasu, żeby porównać :)
Super hotel, super polozenie, super obsluga. Polecam osobom, ktore chca zwiedzac, bawic sie i wypoczywac. Koniecznie trzeba wizac stoje eleganckie na kolacje.
Piękny hotel położony nad samym morzem. Otoczony wieloma restauracjami barami i sklepami. Szczególnie polecam osobom aktywnym, lubiącym plażować, zwiedzać i delektować się grecką kuchnią. Nie polecam rodzinom z dziećmi: brak placu zabaw, brodziku, parku, gdzie pociechy mogłyby spędzać czas - do hotelu przyjeżdzają pary bez dzieci. Wybierzcie się na wycieczkę na Simi i do Turcji, leniwy rejs - pomyłka. Warto jest też wypożyczyć samochód - około 40 eur. Leżaki na plaży dodatkowo płatne 3,5 eur/ dzień/osoba. Koło hotelu kasyno - obowiązujący strój po godz 17, kiedy można pograć nie tylko na automatach - suknie wieczorowe, garnitury, wstęp 15 eur.
Polecam ten hotel wszystkim którzy planują częste wypady na stare miasto lub do portu Mandraki. Hotel znajduje się w odległości okolo 400m od starego miasta, 2.1 km od parku Rodini. Po obu stronach plaże - jedna zwirowo-piaszczysta druga żwirowa.
W odległości około 100m od hotelu znajduje sie akwarium. Na Monte Smith jest jakieś 3km gdyby ktoś chciał iść na piechotę ;-)
O basenie w hotelu nie ma co pisać - jest mikroskopijny - ale po co komu basen gdy zaraz obok są plaże ? :)
Obsluga w restauracji jak i menu bardzo bogate - jeśli chodzi o kolacje codziennie jest coś nowego. W menu dominują dania kuchni europejskiej, ale są również typowo greckie smakołyki.
Bylismy z mezem w czerwcu 2007. Fajny hotel ale basen beznadziejny sadzawka. Polozenie b. atrakcyjne ,blisko do miasta Rodos na starowke i na bazar. Duzo ciekawych rzeczy do zobaczenia ,co wieczor odkrywalismy cos nowego. Plaza w zasiegu reki, woda czysta i ciepla, jedyny minus to cena lezakow 7 euro za dwa lezaki na dzien. Natomiast posilki rewelacja.