Ibiscus Corfu

Hotel jest bardzo ładny, położony na terenie ogrodu, z prywatną plażą. Plaża w części piaszczysta, w części z drobnymi kamieniami. Teren hotelowy zadbany. Pokoje i łazienki spore, zadbane i czyste. Codziennie sprzątane, ręczniki również wymieniane codziennie (jeśli ktoś chce). W łazienkach komplet artykułów higienicznych od mydła, przez szampon do balsamu do ciała. Jedzenie smaczne, choć śniadania monotonne - codziennie ten sam wybór, natomiast pozostałe posiłki nie powtarzały się. Obsługa hotelu bardzo pomocna i przyjazna. Ogólnie pobyt zostawił bardzo pozytywne wspomnienia zarówno pod kątem hotelu, ludzi jak i całej wyspy.

Wspaniały pobyt! pomimo że hotel nie znajduje się w zatłoczonym i gwarnym miasteczku a wręcz przeciwnie... na uboczu, posród mnóstwa zieleni i ciszy, stanowi doskonałą bazę wypadową dla tych którzy zapragną gwaru.

Pobyt w hotelu był cudowny, pokój spełnił nasze potrzeby. Dostęp do basenu przy pokoju dawał orzeźwienie, bliskość plaży - klimat. Obsługa wspaniała, ludzie uśmiechnięci i bardzo pomocni.

Hotel bardzo fajny ,personel bardzo uczynny ,Pani na recepcji rozumie i mowi po polsku ,bardzo blisko plaza mala ale wystarczajaca ,jedzenie ok -kazdy znajdzie cos dla siebie ,fajne wieczorki muzyczne ,Jestesmy zadowoleni polecimy znajomym

Jak dla mnie hotel trafiony w dziesiątkę spokój i kultura w recepcji zero problemów po przylocie w recepcji minimum papierologii podpis i klucz do pokoju zero opasek wolność i swoboda . Jedzenie się powtarza ale świeże basen czysty plaża czysta polecam dla rodzin z dziećmi płytka i piaszczysta plaża poleca z czystym sumieniem nie czuć że liczy się niemiec czy Anglik wszystkich traktują jednakowo nawet wieczorki z przebojami polskimi były polecam

Nazwa  Ibiscus Corfu
Miejsce  Grecja / Korfu / Roda
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami

Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Cisza, hotel położony na uboczu, poza turystycznymi miejscowościami.

Zalety

Hotel położony na małym wzniesieniu dzięki czemu rozpościera się wspaniały widok na morze oraz wzgórza Albanii. Oprócz pokoi znajdujacych sie w głownym budynku, hotel oferuje również pokoje rozmieszczone w kilku oddzielnych budynkach z których niektóre posiadaja indywidualne baseny. Hotel oferuje basen oraz wąską acz urokliwą plażę częściowo kamienistą w przewadze jednak piaskową. Wokół hotelu urokliwa zieleń, trawy ozdobne itp. Wyżywienie urozmaicone, pełne smaków greckich.

Wady

Baaardzo trudno doszukiwać się wad.... hmmm bo ich nie było :)

Julita

Zalety

Ludzie - cudowni, pomocni pracownicy, reagujący na każdą potrzebę, bez względu na porę.

Wady

Nie mam uwag negatywnych. Pobyt był cudowny na tyle, by nie szukać negatywów.

Edyta

Kazik

Zalety

Plaża pokoje i przepiękne widoki jedzenie i obsługa hotelowa

Dominika

Świetny hotel dla osób które chcą odpocząć w ciszy

Zalety

-jedzenie na całkiem dobrym poziomie, dobrze doprawione -duży wybór drinków - recepcjonistka mówiąca w języku polskim -możliwość wypożyczenia auta na terenie hotelu -bezpłatny bus co godzinę do miasta - bardzo łagodne zejście do morza i piaszczysta plaza -cisza i spokój -dobra lokalizacja do zwiedzania północy Wyspy -pokoje sprzątane codziennie

Aurelia

Hotel z przecudownymi widokami ,piękne pokoje ze swim-up i widokiem na morze,dobre jedzenie, obsługa bardzo miła ,kameralnie i spokojnie jak chcieliśmy

Zalety

Piękne widoki ,pokoje z basenami z widokiem na morze

Dominik

Bardzo dobry Hotel dla osób chcących odpocząć. Miła, przyjazna oraz pomocna obsługa. Jedzenie bardzo smaczne, pokoje przestronne, czyste. Brak animacji dla dzieci, wieczorami muzyka na żywo, brak aquaparku co dla nas było dużym plusem. Bardzo ładny ogród, plaża nie duża z darmowymi leżakami, oraz widokiem na Albanię i piękny klif. Dno w morzu piaszczyste. Polecam dla osób szukających odpoczynku w miłej atmosferze.

Urszula

Hotel wart polecenia,czysty,codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki.Obsługa hotelowa super.Wszystkie pokoje mają jednakowy wystrój,mogą się różnić wielkością .Nie ma podziału na pokoje dla Polaków,Niemców czy innych nacji.W każdym budynku towarzystwo jest mieszane.Super są pokoje z prywatnym basenem.Jedzenie bardzo dobre,każdy znajdzie coś dla siebie.Teren przy hotelu zadbany,wszelkie usterki są od razu naprawiane. Busik hotelowy super sprawa dla osób,które nie dają rady zejść do miasta czy pózniej wrócić.

Zalety

Jedeny hotel na tym wzgórzu, nie było opasek,plaża tylko dla tego hotelu ponieważ następny hotel był w zatoczce obok.Leżaki na plaży bezpłatne i dostępne nawet o 11.

Wady

BYLISMY W HOTELU OD 23 WRZESNIA 2023 DO 30-09-23 POGODA WSPANIALA ,WARUNKI W HOTELU SUPER. CZYSCIUTKO, MILA OBSLUGA,POKOJE BARDZO WYGODNE ,CODZIENNIE SPRZATANE / WYMIANA RECZNIKOW/,KOSMETYKI. jEDZENIE FANTASTYCZNE , UROZMAICONE-POLECAM TEN HOTEL OD 0-10 10 BYLISMY Z GREKOSEM

Pobyt - Lipiec 2023

Pokój dobrze wyposażony , czysty , codzienne sprzątanie . Mieliśmy pokój swim up - wadą była panująca w nim wilgoć . Teren hotelu zadbany , dużo zieleni. Jedzenie urozmaicone , piękny widok z przeszklonej restauracji .

Zalety

Hotel spokojny , bez animacji , raczej nie polecam dla rodzin z dziećmi i dla młodzieży , mogą się nudzić . Obsługa jak na greckie warunki bardzo pomocna . Plaża kameralna , dla mnie było to zaletą . Bus hotelowy bezpłatny kursujący co godzinę do pobliskiego miasteczka

Wady

Istotnych wad nie zauważyłam

Patrycja

Pobyt - Lipiec 2023

Piękny, zadbany hotel. Pokoje bardzo ładne, czyste. Sprzątający wykonywali swoją robotę bez zarzutu. Jedzenie bardzo dobre, każdy znalazł coś dla siebie Oczywiście dania się powtarzały, ale jeśli ktoś jadł wszystko na raz w jeden dzień to mogły mu się posiłki zdawać monotonne. Hotel nie miał chyba obłożenia w 100%, dlatego zdobycie miejsca na leżaku przy basenie czy plaży nie stanowiło problemów. Drinki i przekąski przy barze również smakowały. I ponownie... Jeśli ktoś nie zna umiaru i pił na basenie po 10 drinków dziennie to wybór z karty napoi mógł się zdawać mały. Hotel nie miał animacji - dla mnie super, zazwyczaj animatorzy mnie drażnią. Hotel położony jest mocno na uboczu, więc do miasta Roda (ok 2 km) co godzinę jeździł darmowy hotelowy bus, gdzie można było zaopatrzyć się w pamiątki. Wokoło cicho, spokojnie. Widoki przepiękne.

Zalety

Hotel na uboczu, nie ma tłumów i hałasów.

Teresa

Pobyt - Maj 2023

Hotel Ibiscus Corfu to dobry hotel z miłą obsługą, dobrym wyżywienie. Czystość to domena hotelu. Ładne pokoje z wygodnymi łóżkami . Mały lecz czysty basen a przy basenie leżaki co dziennie odkażane. Dostateczna ilość stolików przy barze obok basenu, duży wybór drinków , alkoholi ze wspaniałym miłym barmanem oraz wesołą Panią w barze z przekąskami przy basenie. Hotel położony na klifie ze wspaniałymi widokami. Tuż przy hotelu plaża z leżakami co prawda wąska lecz posiadająca swój urok. Jadalnia z bardzo dobrym wyżywieniem i miłymi kelnerami spełniającymi w stu procentach swoje zadanie. Bardzo czysto. Pokoje duże z ładnymi łazienkami. Do miasteczka około 2 kilometrów wspaniali kierowcy co godzinę obsługują gości hotelowych busem . Za darmo możesz korzystać z przejazdów tak w jedną jak i drugą stronę do Rody. Podczas pobytu 2 razy był wieczorek muzyczny . Wieczorem można miło spędzić czas w barze czynnym do godziny 0,30. Pobyt uważam za udany, byłam z mężem i synem. Na pewno wrócę z rodziną do tego hotelu. Hotel ma duszę można w nim odpocząć i delektować się urokami tego miejsca.

Zalety

Czystość oraz miła obsługa to główne zalety tegoż hotelu nie licząc dobrego jedzenia.

Kacper

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2022

Przyjemny 4* hotel z pięknym widokiem na Albanię oraz dużą ilością zieleni na swoim terenie. Obiekt jest prowadzony w rodzinnym klimacie, nie jest rozległym resortem, za to położonym w cichej i spokojnej okolicy sprzyjającej relaksowi. Na terenie hotelu znajdziemy jeden mały basen z niedużą ilością leżaków oraz wąską, aczkolwiek długą plażą. Na plaży zawsze można znaleźć jakiś wolny leżak dla siebie co przy basenie nie jest takie proste :) Jedzenie w hotelu smaczne i dość różnorodne. Śniadania w formie bufetu, również z typowymi elementami śniadań angielskich - bekon to na wakacjach podstawa moich śniadań, więc to element na plus. W hotelu są dwa bary, jeden w lobby, drugi przy basenie. Bary pracują na zmianę, w dzień przy basenie, a wieczorem w lobby. Alkohole lokalne, a za dopłatą importowane. Pokoje czyste i jak na greckie standardy przyzwoite. Polecam dopłacić do pokoju typu "swimup" z bezpośrednim wejściem do prywatnych basenów. Jest to rozwiązanie na brakujące miejsca przy basenie. W moim przypadku dopłata za 2 osoby była ok 150zł, więc zdecydowanie warto sprawdzić czy takie pokoje w interesującym terminie są jeszcze dostępne. Hotel położony jest niedaleko miejscowości Roda, która jest raczej małą i nie oferującą zbyt wiele mieściną ;) oczywiście są sklepiki i restauracje, a do miejscowości co godzinę jeździ bus hotelowy, co jest ułatwieniem. Dojazd zajmuje ok 5min, więc można i spacerem się tam wybrać.

Zalety

piękne widoki bardzo zielony ogród miła obsługa

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo przyjemny, polecam! Plaża kamienista- przydadzą się buty do wody.

Zalety

Smaczne jedzenie, ładnie urządzone pokoje, obsługa hotelowa na najwyższym poziomie. Basen czysty, blisko do morza. Darmowy busik do najlblizszej miejscowości.

Wady

Basen czynny do 18/18.20 Kolacja „japońska” raz na pobyt- bez szału.

Bozena

Pobyt - Czerwiec 2022

Dlaczego ten hotel jest sprzedawany przez jednych jako czterogwiazdkowy przez innych jako pięciogwiazdkowy podczas gdy on naprawdę ma trzy gwiazdki i na tyle zasługuje. Pokoje są odnowione, łazienki te i ru jest super. W restauracji mały wybór dań, ale zawsze jest coś dobrego. Hotel ma odludziu przy wąskiej brudnej plaży. Może i jest łagodne zejście do morza ale brzeg jest tak obrzydliwy, ze mało kto się odważy. Choćby ro mówi, ze to nie jest hotel 5* Basen jest mały. Woda w mim, No coz. Jest sprawdzana i badana. Jest mętna. Barman z baru przy basenie ma wywalone na wszystkich, nie umie nalewać piwa. Daje sama pianę. Ogólnie hotel jest fajny jeśli kupicie go w cenie 3*. Do stolicy jest 35 km, ale droga zajmuje 1,3h warto to wiedzieć.

Zalety

Ładne pokoje i łazienki Właściciel jest cały dzien, dogląda wszystkiego i jest bardzo sympatyczny

Wady

Na odludziu, mały basen, słaba obsługa pool baru

Maciej

Pobyt - Październik 2021

Hotel ma małą piaszczystą plażę, ale kawałek dalej jest kolejna. Basen ok choć nikt się nie kąpał bo woda była zimniejsza niż w morzu. Pokoje duże, dobrze wyposażone i czyste bo codziennie sprzątane. Piękny widok z tarasu. Przy wybranych pokojach prywatne baseny. Okolica spokojna, mało zabudowań. W okolicy znajdzie się jakaś tawerna czy mały sklep, ale dojście do nich nie jest łatwe bo trzeba się wrócić do głównej drogi lub próbować przejść wybrzeżem. Hotel jest na odludziu, samowystarczalny. Mają własny sklep, siłownię, bilard, stół do ping ponga na terenie hotelu.

Zalety

Cisza Widoki Czysto Obsługa zna angielski, niemiecki Tylko all inclusive bo nikt nie chodził z opaską Spory wybór drinków i alkoholi z normalnych butelek a nie z plastikowych baniaków jak to można spotkać w Grecji

Wady

Ciepła woda pod prysznicem dopiero po kilku minutach lania wody Zimna woda w basenie nawet w brodziku dla dzieci Jedzenie świeże, ale monotonne (zawsze jak czytałem te komentarze to nie mogłem uwierzyć dopóki sam nie trafiłem na taką kuchnię.)

Pobyt - Sierpień 2021

Hotel nastawiony na gości z Niemiec lub Francji. Słabo mówią po angielsku. Pokoje raczej czyste. W pokoju czajnik tak zakamieniony, że nie dało się zrobić normalnie herbaty ani kawy. Ręczniki wymieniane codziennie. Pościel była posłana codziennie, ale w zasadach ze strony greckiej jest, że powinna być wymieniana co drugi dzień. Jedzenie dosyć monotonne. Wydaje mi się, że to hotel na pobyt maksymalnie tygodniowy, bo nie bardzo jest co robić. To jest raczej hotel dla osób starszych na emeryturze, aniżeli dla par. 1,5 km do miasta, ale pod górkę i z górki, trochę męczące. Na miejscu sklepik z najpotrzebniejszymi rzeczami, ale dosyć drogi, te same chipsy w centrum miasta 1,5 euro, a w sklepiku 3 euro. Plaża prywatna, ale dosyć zatłoczona, biorąc pod uwagę ilość gości, raz wracaliśmy z powrotem do pokoju, bo nie było wolnych leżaków ani na plaży ani przy basenie. Z basenu nie skorzystaliśmy ani razu, bo wiecznie były zajęte leżaki, które zajmowały całe miejsce wokół basenu, więc nawet nie było miejsca na ręcznik. Wg mnie to raczej hotel 3 gwiazdkowy z All Inclusive niż 4 gwiazdkowy.

Zalety

prywatna plaża spokojna okolica

Wady

monotonne jedzenie za mały basen na tak dużą liczbę gości

Pobyt - Sierpień 2021

Ogólnie to hotel nastawiony na Niemców. Obsługa słabo mówi po angielsku lub wcale. Bardzo wysokie ceny w sklepiku hotelowym. Jedzenie monotonne i nudne. Mało kuchni lokalnej raczej międzynarodowa, codziennie spaghetti bolognese. Obsługa restauracji w ogóle nie zwracała uwagi na brak dezynfekcji rąk czy noszenie maseczek w obrębie stołów z jedzeniem. Zdarzały się sytuacje, gdy osoby wchodziły za szklaną ladę i brały jedzenie od strony od której nie było żadnej osłony. Zdarzyła się sytuacja, gdy jedna osoba dotykała dyspensera (dozownika) z którego były podawane napoje rękami w miejscu w którym wylatywał napój, a nie na przycisku do tego służącym. Do centrum trzeba dojść na piechotę pod górę i z górki ok. 3km. Hotel bardziej dla rodziny niż dla par. Przy basenie nigdy nie można było znaleźć miejsca. Basen zdecydowanie za mały na tak dużą liczbę gości. Woda w morzu ciepła i czysta. Bardzo grzeczne i przyjemne Panie sprzątaczki mimo bariery językowej. Jest to hotel na maksymalnie 6 nocy, później zaczyna się robić nudno.

Zalety

bliskość plaży prywatna plaża

Wady

daleko od centrum za mało leżaków w stosunku do ilości gości

Ibiscus Corfu