Valletta z barokową architekturą i bogatą historią
Błękitna Grota, niesamowite jaskinie z lazurową wodą
Megalityczne świątynie starsze niż piramidy
Hotel zasługuje na swoje trzy gwiazdki. W hotelu jest bardzo czysto, pokoje duże, przestronne, wygodne łóżka. Wokół hotelu dużo różnych knajp i sklepów. Lokalizacja hotelu jest bardzo blisko promenady i morza. Bardzo miła obsługa w recepcji. Hotel oferuje tylko śniadania, ale dla naszej grupy było to super rozwiązanie. Śniadania bardzo dobre, można się na prawdę najeść. Nikt nie zwraca uwagi jak weźmie się jabłko czy jakieś ciastko na wynos, a różnie to bywa w hotelach. Na dachu hotelu mały basen z widokiem na morze. Jest tez miejsce z leżakami, gdzie można sobie poleżeć. Hotel jest w bardzo dobrze położony względem komunikacji. My w listopadzie nastawialiśmy się tylko i wyłącznie na zwiedzanie Malty. Wszyscy, którzy chcą jechać na Maltę, żeby korzystać z plaży i morza niech się zastanowią. Prawie wszędzie są tylko wielkie, ostre kamienie i ewentualnie drabinki do morza.
Czystość w hotelu, lokalizacja, bardzo dobre śniadania, miła obsługa w recepcji
Brakowało mi chociaż małej lodówki.
Świetny hotel w swojej półce cenowej! Ibis jest nowym hotelem, co naprawdę było widać na każdym kroku - estetycznie urządzone pokoje nie będące klaustrofobicznymi klitkami, eleganckie łazienki z prysznicami walk-in i czarną armaturą, zawsze dobre ciśnienie ciepłej wody i żadnych problemów z wi-fi ;) Nowoczesna, zielono-beżowo-bordowa kolorystyka wnętrz była bardzo przyjemna i elegancka. Bardzo dobra lokalizacja, w każdą stronę dało się w ciągu kilku minut dojść na przystanek, a nad morze w dosłownie dwie minutki - zresztą, widać je dobrze z górnego tarasu hotelu. Na wspomnianym tarasie przyjemny widok na zatokę i miasto - w marcu woda nieco chłodna, ale i tak fajnie było pomoczyć nóżki :) Śniadaniami byliśmy zachwyceni, duży wybór produktów - od tradycyjnych "english breakfast" do omletów, pankejków, grzanek, serów, oliwek, suszonych pomidorków, jogurtów, dżemów, warzyw, nawet pieczonych ziemniaczków - najadaliśmy się na pół dnia na spokojnie ;) Codzienne sprzątanie w pokoju, codzienna wymiana ręczników - nie było się do czego przyczepić. Naprawdę duży telewizor pozwalał coś komfortowo obejrzeć wieczorami. Pod balkonem mieliśmy ulicę, ale widok na nią był w sumie przyjemny, i nie była jakaś super ruchliwa.
Bardzo elegancki i nowoczesny wystrój, ładna i czysta łazienka, dogodna lokalizacja w Bugibba, pyszne śniadanka! Przy czym był naprawdę niedrogi :)
Nie mam się do czego przyczepić! :) Moooże jedynym minusem jest brak wewnętrznego basenu, ale w sumie nie wiem czy mielibyśmy czas z niego korzystać ;)