Unikatowe na skalę światową budowle (Burdż Chalifa, Burj Al Arab, Wyspy Palmowe).
Dużo atrakcji dla dzieci (m.in. Dubai Aquarium & Underwater Zoo).
Dużo religijnych zabytków (m.in. Jumeirah Moschee).
Dużo markowych sklepów i wyjątkowych bazarów (m.in. bazar złota).
Dobry hotel jako hotel tranzytowy lub tylko na chwilę. Blisko lotniska i metra ale pokoje są wyciszone i nic nie słychać. Pokoje gustownie i nowocześnie urządzone ale ta nowoczesność jest przesadzona w przypadku łazienki. Łazienka jest otwarta na pokój. Prysznic i pomieszczenie z wc ma półprzezroczyste szyby i jedne drzwi, które zamiennie zamykają albo prysznic albo wc. Przy wyjazdach służbowych jest to rozwiązanie niekomfortowe. Plusem jest to iż można bezproblemowo dostać się do każdego zakątka Dubaju. Hotel zapunktował też iż po całym dniu biegania można było się zrelaksować w osłoniętym budynkami na prawdę sporym basenie.
blisko lotniska i metra. ładny i duży basen.
otwarta łazienka na pokój. Prysznic i pomieszczenie z wc ma półprzezroczyste szyby i jedne drzwi, które zamiennie zamykają albo prysznic albo wc. przy wyjazdach służbowych jest to rozwiązanie niekomfortowe
Dogodna lokalizacja, blisko lotniska w Dubaju oraz obok metra, które dowozi nas do centrum. Idealny jako baza wypadowa do zwiedzania. Internet działa bez zarzutu. Smaczne śniadania.
Hotel dobry, dla osób, które szukają dobrej bazy wypadkowej do zwiedzania. Do stacji metra jest tylko kilka minut. Hotel ma dwa baseny, jeden jest schowany między budynkami, a drugi znajduje się na dachu hotelu Ibis Grand Mercure. W hotelu nie podaje się alkoholu, ale bardzo blisko znajduje się bar, do którego można dojść spacerem.
Blisko lotniska i metra
Hotel Dry
Typowo miejski bardzo ładnie urządzony hotel. Jak na 4 * nie ma się o co przyczepić, Położenie praktycznie przy samym lotnisku, kilka minut jazdy taxi.
położenie, bliskość lotniska, wystrój
Ibis Style Dubai Airport jest świetnie położony. Od lotniska dzieli go niespełna 1 km, więc transfer jest wręcz ekspresowy. Tuż obok hotelu znajduje się stacja metra, jednak okna są dźwiękoszczelne, więc nie wpływa to negatywnie na wypoczynek. Dzięki wspólnej infrastrukturze z Grand Mercure do dyspozycji gości są dwa baseny oraz dwie siłownie. Pokoje są jednak połączone z łazienką, nie są oddzielone drzwiami - dla jednego będzie to zaleta z racji otwartej przestrzeni, dla innego może być to wada. Bardzo komfortowy hotel o świetnym położeniu - gorąco polecam!
Położenie, komfortowe pokoje, bliskość stacji metra, nowoczesna siłownia, basen
Hotel w świetnej lokalizacji. Bardzo blisko lotniska, metra- lokalizacja świetna. Minusem jest łazienka- przeszklona, otwarta na pokój, z jednymi drzwiami (zamknięta albo toaleta albo prysznic) i brak możliwości kupienia alkoholu w hotelu. Sam pobyt bardzo udany.
lokalizacja
łazienka
Wielką zaletą tego hotelu jest lokalizacja, transfer z lotniska trwał dosłownie 5 minut. W hotelu jest zakaz spożywania alkoholu, co moim zdaniem jest bardzo dużą zaletą. Bardzo blisko stacja metro. Można korzystać z basenu i siłowni sąsiedniego hotelu Ibis Grand Mercure 4*. Pokoje hotelowe urządzone bardzo gustownie, codziennie uzupełniana woda podczas sprzątania, łóżka wygodne, w pokoju deska do prasowania. Idealny hotel dla pary lub bliskich znajomych (łazienka, wc i sypialnia są zlokalizowane w jednym pomieszczeniu).
położenie - bardzo blisko lotniska, pokoje ładne i czyste, smaczne śniadania.
Bardzo ciekawe, budżetowe rozwiązanie na pobyt w Dubaju. Codziennie wyruszaliśmy w nowe miejsca ze stacji Metra, która jest kilka kroków od hotelu. Mieliśmy pokój z otwartą łazienką, z widokiem na lotnisko. Hotel, położny w dzielnicy Dubaju, której mieszkańcy są dosyć konserwatywni. W niczym nam to nie przeszkadzało. Ważne, że w hotelu nie można kupić alkoholu. Wieczorem bardzo miła atmosfera. Basen dosyć duży, między jednym a drugim hotelem. Polecam osobom, aktywnym, które są nastawione na zwiedzanie.
Blisko lotniska, ciekawy design, super baza wypadowa
Bardzo dobrze zlokalizowany, blisko do metra a na tym bardzo nam zależało. Jedzenie oraz obsługa jak najbardziej na plus. Idealny hotel do wyjazdów biznesowych.
-Lokalizacja -Obsługa -Wyżywienie