Iberotel Palace

Położenie hotelu rewelacyjne, zaraz po przejściu przez ulicę Old Market z przepięknym meczetem, mnóstwem sklepów i restauracji. Hotel czysty, kameralny, mało leżaków przy basenie ( mnie tam rybka bo wolę plażę) Plaża piaszczysta, łagodne zejście, trochę kamyków, jest idealna do pływania. Raf brak., natomiast jest do dyspozycji jest łódź, która zabiera w 5 min w miejsce do nurkowania. Kiedy opuszczałam hotel wprowadzili za nią opłatę 10$ w tym soft drink i chyba woda. Niestety takie rządy egipskie to nie wina hotelu. Dwie restauracje w opcji all. Jedzenie jest smaczne, duży wybór, owoce morza- krewetki, kraby, mule. Drinki nie wiem, piwo całkiem spoko, wino też mi smakowało. Dodatkowo 2 restauracje a'la carte z wyborem z menu, włoska i egipska, obie polecam, jedzenie obłędne. Hotel jest cichy, sprzyja relaksowi, nie ma hucznych imprez. Codzienne show i śpiewak przy lobby. O 23.00 można iść spać. Polecam, zaznaczam hotel dla dorosłych. Powtórzyłabym wyjazd w to miejsce. Rodaków jak na lekarstwo.

Mały kameralny hotel, bardziej niż spokojny, średnia wieku 45+, jedzenie ok ale bez szału, brak przy hotelu rafy ( duży minus) co godzinę pływa motorówka dowożąc na pobliską rafę, która jest , po prostu jest. Na plus wyjście na miasto 2 kroki do Old Market. Ogólnie 2gi raz bym nie wybrał tego hotelu.

Bardzo przyjemny kameralny hotel. Blisko lotniska. Dobrze wyposażony i położony w ciekawej części miasta. Niestety na nasze doświadczenia duży wpływ miał fakt, że podróżowaliśmy z biurem Join Up. Nie mówisz po rosyjsku/ukraińsku - nie polecamy.

Czysto, schludnie, jedzenie dobre. W hotelu spokój idealny dla starych osób. Młodzi będą się nudzić, brak dyskotek czy młodych ludzi. Mimo 42 lat czułem się najmłodszy.

Mega hotel , świetnie położony , bez zgiełku , idealny na naładowanie baterii🫵

Nazwa  Iberotel Palace
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie, parking

Skała koralowa przy zejściu do morza

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Eliza

Zalety

Możliwość pływania w morzu, głębokość wody, brak raf na plaży.

Wady

Nie ma wad

4.9

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Cisza

Wady

brak rafy

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

Własna, czysta plaża bezpośrednio w kompleksie, niewielkie budynki, urozmaicona oferta gastronomiczna (na prawdę duży wybór lokalnych dań kuchni arabskiej). Na plus to, że poszczególne aktywności dzieją się w różnych częściach kompleksu i jeśli nie jesteś nimi zainteresowany, po prostu nie musisz doświadczać. Kelnerzy w barach robią świetną robotę - nie dość, że wybór i jakość drinków był naprawdę spory, to jeszcze byli otwarci na modyfikacje "pod klienta".

Wady

Kiepsko ułożony program animacji. Jak na hotel "tylko dla dorosłych" to panował tam dość "emerycki" klimat. Standardowe pozycje "streaching, aquaaerobic" i wieczorami pan śpiewający "Sinatrę i Elvisa". Nawet w ciągu dnia przy basenie było bardzo bardzo sennie. Obsługa nastawiona przede wszystkim na klienta rosyjskojęzycznego. Wprawdzie dogadasz się po angielsku, ale nie swobodnie jak mieliśmy okazję doświadczyć w innych miejscach Egiptu czy Tunezji.

Adam

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Jedzenie, czystość.

Wady

Średnia wieku, brak atrakcji dla młodych

Artur

Mega hotel , świetnie położony , bez zgiełku , idealny na naładowanie baterii🫵

Zalety

Dla dorosłych👌 Nie jest rozwlekły 👌 Wszędzie blisko (jedzenie/plaża)👌Piękna plaża w zatoce (bardzo ciepła wodą)👌Przepyszne jedzenie👌 Mega obsługa👌 Cisza i spokój👌 Mój pokój był wypasiony ( superior z widokiem na morze) 👌 No i wychodzisz z hotelu i od razu po 200 m jest Old Bazar

Ireneusz

Hotel bardzo dobry, spełnił nasze oczekiwania. Byliśmy wiele razy w Egipcie zawsze w hotelach 5*. Mamy już dorosłe dzieci, więc postanowiliśmy spędzić tydzień we dwoje. Opcja hotelu dla dorosłych (+16) okazała się strzałem w 10. Hotel mimo, że nie należy do najmniejszych to jest dość kameralny. Nie ma tłumów i to zarówno podczas posiłków, na basenie czy na plaży chociaż jak nas poinformowano był zapełniony w 80%. Z zewnątrz nie robi wrażenia, tym bardziej że jest usytuowany praktycznie w centrum starego miasta obok przepięknego meczetu. Po wejściu do holu zobaczymy przepiękne lobby wraz z recepcją hotelową, które jest bardzo zadbane, czyste i pachnące jakimiś kadzidełkami i to przez cały pobyt. Bardzo miła obsługa, szybki chek-in i nasze bagaże znalazły się w bardzo czystym, ładnym pokoju. Jak wszędzie w Egipcie obsługa oczekuje napiwku ale w tym hotelu zero nachalności. Przyjechaliśmy w nocy i podano nam od razu skromną kolację, co było bardzo miłe. Nazajutrz zobaczyliśmy pokój w świetle dziennym i nadal był bardzo ładny i czysty. Jednak po wejściu na balkon trochę się załamaliśmy widokiem na zewnątrz. Był to pokój zewnętrzny z widokiem na obszar poza hotelem, a wiadomo jak taki widok może wyglądać w Egipcie. Co prawda nie przyjechaliśmy spędzać wakacji na balkonie ale postanowiłem zapytać tak proforma w recepcji czy istnieje możliwość wymiany pokoju. Po kilku godzinach zostaliśmy poinformowani, że jest taka możliwość i zostaliśmy przeniesieni do takiego samego pokoju tylko z widokiem na amfiteatr i restaurację, co było bardzo przyjemne. Przeniesienie odbyło się bez żadnej dopłaty, co prawda odwdzięczyłem się napiwkiem w recepcji ale bez tego tez byłoby OK. Jeśli chodzi o jedzenie to było REWELACYJNE. W Egipcie jeszcze nie mieliśmy tak dobrego i urozmaiconego jedzenia zarówno podczas lunchu jak i kolacji głównej. Wszystko było bardzo smaczne i przepięknie podane. Bardzo ważna informacja, której nie podaje biuro podróży, panowie muszą mieć długie spodnie podczas kolacji. Naprawdę tego przestrzegają i jeśli ktoś nie ma (tak jak ja) to proponują darmowe wypożyczenie na recepcji. Nie skorzystałem i w 1 dniu zakupiłem w pobliskim sklepie za 28 $. Uważam że to OK ale biuro podróży powinno o tym wyraźnie informować w swojej ofercie żeby uniknąć takiej sytuacji. Ogólnie chilloutowa atmosfera, hotel bardzo czysty zarówno w pokojach, przy basenie jak i na plaży. Plaża ładna, piaszczysta z łóżkami plażowymi i parasolami w wystarczającej ilości. Oczywiście bar na plaży w ramach all inclusive. Łagodne wejście z plaży do morza. Można się kąpać bez butów. Niestety przy plaży hotelowej nie ma rafy ale hotel dysponuje własną łodzią motorową, która odpływa z plaży, która za darmo dowozi i przywozi (5 min płynięcia w jedną stronę) chętnych na pobliską rafę zawsze o pełnych godzinach. Rafa może nie jest jakaś spektakularna ale jest całkiem fajna z wejściem z brzegu (dlatego koniecznie trzeba mieć buty do pływania, bez nich praktycznie niemożliwe jest wejście dojście do rafy), sporo rybek i błękitnej wody. Leżąc na plaży kelnerzy chodzą i pytają czy coś przynieś i robią to z uśmiechem. Oczywiście chętnie przyjmują napiwki ale w ogóle nie ma nachalności, co nawet trochę mnie zdziwiło. Hotel jest fajnie położony, ponieważ jak ktoś chce to może wieczorem wyjść na stare miasto, pochodzić po sklepach i straganach. Główny rynek jest 300m od hotelu. Animacje są skromne ale dla nas wystarczające. W ciągu dnia aktywności fizyczne jak streching, aqua gym, joga, wieczorem zawsze jakaś muzyka ma żywo, przyjemna atmosfera. Mogę z przekonaniem polecić ten hotel komuś kto szuka spokojnego wypoczynku z doskonałym serwisem, jedzeniem i czystością. Młodzież szukająca rozrywki może być zawiedziona. My znaleźliśmy tu wszystko, a nawet więcej niż oczekiwaliśmy.

Zalety

Czystość, jedzenie, serwis

Wady

brak rafy przy plaży ale to raczej nie wada bo zawsze można dopłynąć motorówką

Tomasz

Hotel bardzo cichy. Super lokalizacja w centrum miasta. Raczej na 4 gwiazdki.

Zalety

Bardzo miła obsługa. Ładna plaża.

Wady

Skromny wybór jedzenia. Tylko w jednym barze dostępne zagraniczne alkohole. Piwo nie do wypicia. Mało leżaków przy basenach. Istnieje możliwość popłynięcia łodzią aby zobaczyć rafę koralową... że pełne rozczarowanie. Brak pomostu z którego można się dostać do wody. Aby dojść do głębszej wody trzeba przejść przez ostre i niebezpieczne martwe korale. Dodatkowo wszędzie plastikowe butelki i śmieci.

Jacek

Super hotel. Bylem juz kilka razy w Egipcie ale Iberotel Palace to 🔝🔝🔝 Hotel usytuowany przy samej plaży, dysponujący dwoma basenami. Rewelacyjne jedzenie ( oczywiście brak kotleta schabowego i rolady🤣🤣 ) ale jedzenie bardzo zróżnicowane i smaczne. Nie brakowało owoców morza ( krewetki, kalmary), a raz było nawet sushi. Bardzo miła i profesjonalna obsługa , recepcja pomocna w każdej sytuacji. Otrzymaliśmy pokój na drugim pietrze( ostatnim) i klimatyzacja nie schładzała odpowiednio pokoju. Po zgłoszeniu problemu w recepcji, otrzymaliśmy natychmiast drugi pokój. W ramach przeprosin otrzymaliśmy również małe co nieco 😁, i nie musieliśmy dopłacać do przedłużonego czasu pobytu (6 godzin) w ostatnim dniu.

Zalety

Hotel bardzo czysty, świetne jedzenie, idealne usytuowanie ( obok największego meczetu w Sharm). Cztery razy dziennie można skorzystać z transportu hotelową motorówką na pobliska rafę, gdzie można snurkować do woli, nie płacąc za oglądanie przepięknego podwodnego świata. Plaża 50 m od ostatniego basenu. Czysta i brak tłumów. I co było bardzo ważne dla nas.😁 Hotel tylko dla dorosłych W hotelu byliśmy jedynymi Polakami. Dużo miłych Anglików i Francuzów, śladowe ilości Rosjan. Cisza i spokój

Wady

Zbyt płytki jeden z basenów🤣🤣🤣

jacek

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel bardzo dobry pokój ok, jedzenie dobre urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie, profesjonalna życzliwa obsługa .

Zalety

zalety to wszędzie blisko nie trzeba dużo chodzić , jedna z restauracji praktycznie tuz przy plaży , duzy wybór potraw, Zalety piękna plaża piasek łagodne zejscie można duzó pływac . 4x dziennie łódka na pobliskie rafy w cenie. Można wyjśc na miasto w pobliżu duży meczet . Ogólnie jeden z lepszych hoteli w jakich byłem w Egipcie a byłem kilkanaście razy, dużo muzyki na żywo i różnych animacji . Ogólnie polecam

Adam

Pobyt - Wrzesień 2019

nie do zniesia widok jak sa niszczone korale przez turastow

Zalety

blisko do morza

Wady

bardzo glosno przy posilkach (alternatywa restauracja dla doroslych)

Szymek

Pobyt - Wrzesień 2009

Wszystko fajne tylko trzeba trafic na dobre polozene pokoju. Mój balko byl z widokem na hotel obok w którym ciagle cos robili, trzaskali itp itd. Znajomi mieli od strony drogi, więc slyszeli dyskoteke, ciagle trabienie taxi i ruch uliczny. Reszta wporzadku, w sumie do pokoju idzie sie tytlko wyspac. Koniec konców polecam wszysktim MAkadi bay hotel La Meridien! 100 razy lepiej niz w Sharm

chris

Pobyt - Lipiec 2009

Odwiedziłem hotel w styczniu 2009 r.Hotel usytuowany jest przy plaży, łagodne zejście do wody, baza nurkowa i wypożyczalnia sprzętu obok hotelu.Zawsze wolne miejsca do leżakowania na plaży.D rafy dopływa się wypożyczając samemu rowerek wodny.Smaczne i urozmaicone jedzenie.Hotel wart polecenia

Pobyt - Czerwiec 2009

Witam. Byliśmy w tym hotelu na podróży poślubnej.Hotel po prostu rewelacyjny. Warty wysokiej ceny. Niesamowity obiekt, ogromny ze wszystkimi atrakcjami. Posiada własną plażę na której znajdują sie bary. Hotel jest tak zbudowany, ze chyba wszystkie pokoje mają boczny lub bezposredni widok na morze. Mielismy miec pokój z bocznym widokiem na morze, ale przez pomyłke skierowali nas do apartamentu. Dosławnie po 10 min. przyszli poinformowac nas o tej pomyłce i w ramach rekompensaty za to, ze zaszła pomyłka to dali nam apartament tylko piętro niżej. Byłam bardzo pozytywnie tym zaskoczona, bo niespodziewłam się, że za coś takiego zostaniemy aż tak dobrze potraktowani.Pokoje bardzo ładne. Apartament składał sie z trzech pomieszczeń: pokój dzienny z kanapą , fotelami, tv, stolikiem, a także stołem i krzesłami; sypialnia - ogromne łoże małżenskie, Tv, toaletka z lustrem, szafki nocne; z sypialni było przejscie przez korytarzyk, gdzie była szafa, a dalej łazienka - miała wanne, bidet, ogromne lustro, suszarkę. Ręczniki były często wymieniane. Pokoje były sprzątane codziennie. Barek w pokoju tez był uzupełniany codziennie. Wieczorami organizowane były rózne występy. Na terenie hotelu do dyspozycji było tez kilka barów, tenis, pranie ubrań, bilard, 2 restauracje, zajęcia dla dzieci, 2 baseny - jeden podgrzewany, masaże, fryzjer i wiele innych, których nawet nie zdążyliśmy skorzystać. Jedzenie przepyszne. Niesamowite ilości przeróżnych potraw - zarówno regionalnych jak i europejskich. Blisko hotelu jest również Old Market - miejsce handlu w Sharm. Wszędzie w hotelu sa podjazdy dla osób na wózkach czy do wózków z dziećmi. Nawet na 5 cm. wzniesienie jest zrobiony podjazd. Tylko wybierając sie do tego hotelu radzę wziąc sobie opcje all inclusive, żeby móc ze wszytkiego w pełni korzystać bezpłatnie. Ten hotel to cudowne miejsce na wspaniale wakacje.

Marcin i Lena

Pobyt - Maj 2008

Hotel jest boski, jedzenie wyśmienite (kontynentalne stoliki z jedzeniem orientalnym). Obsługa jest zawsze do dyspozycji, aż powiedziałbym z dużo, ale wszystko z wielką naprawdę wielką klasą. Hotel ma wspaniałe miejsca do odpoczynku polecamy \"papalagallo\" i tam zimny karkadesh. Plaża czyściutka bardzo pilnowana, aby nie kręcił się nikt obcy. Przy hotelu nie ma rafy ale za to jest szkoła nurkowa która organizuje wypady na nurkowanie. Na przeciwko hotelu jest centum handlowe, a dalej suk (bazar)największy w okolicy. Pokój olbrzymi super czysty i funkcjonalny. Polecamy każdemu kto chce odpocząć w naprawdę komfortowych warunkach. Tubylcy mówią że IBO PALACE jest number one w Sharm i to prawda. POLECAMY

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel naprawde super! Gwarancja udanego wypoczynku w cudownym otoczeniu! Piekne kaskadowe baseny,zadbany ogród, ładna plaża (jedyny mankament wg mnie, to brak rafy przy plazy. Co prawda bezpłatna łódź hotelowa kursuje na pobliską plażę z rafą, jednak nie jest ona nadzwyczajnie imponująca w porównaniu do wielu hotelowych raf w Sharmie. W związku z czym polecam wycieczke do Ras Mohamed!!!) Zgadzam sie w 100% z opinią, iż widoczna jest dbałość europejskiego menagera o czystość, detale i wyglad hotelu, co raczej na taką skale jest niespotykane w egipskich hotelach!(skrupulatnie dbają również o czystość wody w basenach, sprawdzają to przy pomocy specjalnych wskażników i odczynników chemicznych!)
Ponadto smaczne jedzenie, raczej urozmaicone bufety. Napoje rónież do wyboru do koloru: butelkowana woda, napoje w puszkach, pyszny sok truskawkowy w butelkach, niesamowity sok z mango!!!, piwo lokalne jak również Hineken w butelkach, wino- w porządku, drinki na bazie lokalnych alkoholi-ok (wszystko podawane w eleganckim szkle! Żadnych prowizorek, tandetnych plastików i jednorazówek!!!), lody Nestle!
Byłam w wielu hotelach w Sharmie i były to wyłącznie 5*, jednak przepaść pomiedzy nimi jest kolosalna!!! Właściwie jest to jeden z niewielu hoteli, który stawia na wysoki standard urlopu, pozytywnie rozczarowuje i sprawia, że chce sie ponownie spędzić w nim swoje wakacje!! Osobiście na pewno tam wróce, gdyż naprawde ciężko jest znaleźć porównywalny obiekt w Sharm el Sheikh, a poza tym tam jest naprawde wyjątkowo i niezwykle kameralnie!!
P.S. Gorąco polecam pokoje z widokim na basen, na piętrze, z bocznym widokiem na morze, ozn. jako "superior"!

Danusia

Pobyt - Marzec 2007

Bardzo goraco polecam ten hotelik,prosze mi wierzyc,ze jak na warunki egipskie jest super,dla tych co lubia czystosc,spokojny urlop bez halasliwych turystow,piekna plaze i basen oraz pyszne koktaile do woli musi tam pojechac.

bogusiak

Pobyt - Marzec 2007

Byłam w tym hotelu drugi raz, wierzcie mi jest to hotel do którego się wraca. Bardzo mocno się bronię, żeby nie było trzeciego, a jest to bardzo trudne, bo hotel zadowoli najbardziej wymagających klientów. Byłam już wszędzie, ale nigdzie nie ciągnie mnie tak jak do Egiptu i do tego właśnie hotelu. Byłam już w Hurgadzie, ale to nie jest to!!!!!!!! Tydzień temu wróciłam, a jeszcze nie mogę się odnależć w rzeczywistości jaka mnie otacza. Super!!!

Przemysław i Ania Posert

Pobyt - Lipiec 2006

Bardzo ładny hotel. Sympatyczna obsługa. Fajne duże, przestronne pokoje z bocznym widokiem na morze. Hotel wyglada identycznie jak na stronie internetowej. Gorąco polecam, naprawde warto. Jezeli macie pytania piszcie.

bogusiak

Pobyt - Kwiecień 2006

Byłam w bardzo wielu hotelach, ten zrobił na mnie najlepsze wrażenie. Widać i czuć rękę menagera tego hotelu, który jest Europejczykiem, Super!!!!

Massimo

Pobyt - Marzec 2005

Najlepszy hotel w Egipcie. Bywałem w Hiltonie oraz Radissonie. Są o wiele gorsze od Iberotel Palace. Polecam wszystkim.

Iberotel Palace