Iberostar Waves Punta Cana

Wyjątkowy

Hotel na wysokim poziomie, pokoje czyste, jedzenie urozmaicone i smaczne, animatorzy wspaniale bawią gości. Szczerze polecam !

Pobyt 8 punktów Hotel na 4* Ogród ogromny i piękny Korytarz hotelu jak taras w kafelkowej podłogę i od rana do wieczora sprzęntaczky głośno jak tramwaj..

Pokoje czyste , może nie najnowocześniejsze ale czysto, codziennie sprzątane , miła obsługa .

Spędziliśmy 7 dni w tym hotelu, którego możemy szczerze polecić każdemu. Jesli będzie okazja wrócimy w to miejsce. Pokoje sprzątane codziennie, na nasze życzenie został zmieniony pokój na taki z jednym dużym łóżkiem.Ogrod i cała roślinność na terenie hotelu bardzo zadbana, codziennie pracuje przy niej kilku ogrodników. Przy śniadaniu towarzysza flamingi i kaczki, które spacerują tuż przy głównej restauracji. Jedzenie bardzo, ale to bardzo dobre (ze wszystkich all in które mieliśmy do tej pory- najlepsze), zarówno jakość i różnorodność produktów na wysokim poziomie. Na terenie hotelu sa 2 restarcje główne, 2 przy plazy i 5 restauracji tematycznych (rybka, steki, chińska, meksykanska i francuska). W ofercie All In duzy wyrób mięsa i ryb- steki, jagnięcina, kurczak, wieprzowina, indyk oraz steki tuńczyka, dorady, makreli, kalmary, paluczki krabowe, krewetki, małże, sałatki z ośmiornica, jednego dnia nawet langusty. Podczas naszego pobytu mieliśmy 3 kolacje tematyczne to wyboru: polecamy rybka i steak house. Duży wybór owoców: ananasy, mango, Airbusy, carambole, marakuja, pomarańcze itp. Duża plaza, mnóstwo leżaków pod parasolami palmowymi, ciepła i czysta woda. Pływające kawałki morskiej trawy to standard na Dominikanie. Basen duży, dużo miejsca na zabawę dla dzieci i miejsce o odpoczynku w ciszy. Hotel oferuje pomoc w kazdym zakresie - zamówi taki, zorganizuje wycieczkę, o 10:00 rano kursuje darmowy bus z hotelu do pobliskiego centrum handlowego, gdzie zakupiliśmy pamiątki (np. Rum w dobrej cenie :-)), 3 skanowiska z komputerami, pokój z prysznicem dla tych który maja noty wieczorem i chcą się umyć po plażowanie.

Przylecieliśmy na Dominikanę na 12 dni i było bajecznie. Hotel położony jest blisko oceanu, temperatura wody idealna, nie za ciepła i nie za zimna, delikatne zejście, nie potrzebne są specjalne buty. Jedzenie w restauracjach bardzo smaczne, rozmaite, każdy mógł znaleźć coś dla siebie: bardzo dużo serów (żółtych, białych, pleśniowych), owoce morza, makarony, pizze, mięsa, ryby, sałatki. W niedzielę trafiło się nawet sushi :) Restauracje a\\\'la carte serwowały dania kuchni meksykańskiej, amerykańskiej, owoce morza, francuskiej oczywiście po wcześniejszej rezerwacji. Jeśli chodzi o obsługę to byliśmy zawsze miło obsługiwani. Dominikańczycy to bardzo wesoły naród :):) W barach oczywiście barmani i barmanki, które serwowały przepyszne drinki (polecam np. Coco Loco, Mohito, Cuba Libre, Mamajuana) oraz napoje, koktajle dla dzieci. Pokoje były sprzątane dwa razy dziennie, więc było czysto. Wyposażone w żelazko i deskę do prasowania, suszarkę, telefon, balkon. Warto zostawić coś dla sprzątających - wtedy macie pewność, że będzie idealnie :) Wieczorami odbywały się zabawy dla dzieci m/w do 21.30. Później coś dla dorosłych. Przy lobby barze zawsze grała muzyka na żywo, można było potańczyć. Baseny duże, ale woda jak dla nas była w nim zbyt ciepła. Hotel jest bardzo duży, ma piękny i zadbany ogród. Warto jednak wybrać się gdzieś poza hotel np. na wycieczkę na wyspę Saona, Katalina.

Nazwa  Iberostar Waves Punta Cana
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Bavaro
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, golf, nurkowanie

Atrakcje dla dzieci: plac i salon zabaw, Lucy's miniklub (4 do 12 lat), Teenie Club (13-17 lat), menu i krzesełka w restauracji.

Bogata oferta rekreacyjna: centrum SPA, fitness, jacuzzi, sauna, aerobik, strzelanie z łuku, gimnastyka, kajaki, lekcje tańca.

Rozrywka: dzienne i wieczorne animacje, tańce z muzyką na żywo, dyskoteka, karaoke, przedstawienia, kasyno.

Hotele położony bezpośrednio przy plaży Playa Bavaro.

Wyjątkowy

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Bezpośrednio przy plaży, fantastyczny ogród , przestronne pokoje

Jerzy &Julia

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Bezpośrednio na białym piasku, plaża z parasolami i leżakami -Super Duże baseny i bary, restauracje wszędzie Animatory pracuję z dorosłymi i dziećmi Jedzenie z dużym asortymentem

Wady

Wszystko OK Jeśli jestesz v nastroju pozytywnie reagować na mentalność i zwyczaje.. Turystyka tam latynoska i afroamerykańska .. Nie porównaj cię z Nicea i będę dobry urlop Dominikana

Natalia

Pobyt - Kwiecień 2022

Zalety

Klimat, komfort bezpieczeństwa

Wady

Mogliby unowocześnić pokoje

Dorota i Tomek

Pobyt - Wrzesień 2016

Zalety

Piękny ogród, duży kompleks, przepyszne jedzenie, dobre alkohole, super płaza, miła obsługa

Wady

Słabe Pokoje na 3 pietrze

Karolina

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

- obsługa przy barach oraz restauracji bardzo uprzejma, wesoła, z każdym nawiązują kontakt - blisko do morza, piękna plaża - bardzo dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie :)

Wady

- słabe animacje

Szymon

Pobyt - Listopad 2014

Bardzo przyjemny hotel,jedzenie wyśmienite.Czułem się jak w raju(wszystkiego pełno), obsługa przemiła.Ludzie pracujący zawsze uśmiechnięci.Najlepszy urlop w moim życiu.

szeryf

Pobyt - Luty 2011

Hotel jka najbardziej godny polecenia. Obsługa pierwsza klasa, zupełnie inna mentalnośc ludzi niż tych z Egiptu, Tunezji i innych popularnych kierunków. Drinki wspaniałe, jedzenie jeszcze lepsze, chyba z osiem restauracji zarówno z jedzeniem jak i piciem :). Spokój na plaży i prawdziwe pochylone ku oceanowi palmy , a nie jakieś nasadzone niedawno drzewka. Dużo turystów z Rosji, Brazylii, Argentyny i USA, wogóle nie przeszkadzających. Mini bar codziennie uzupełniany, pokoje sprzątane, w zasadzie nie było się do czego przyczepić. No może do deszczu, który padał przez 10 minut dziennie :):). Podejrzewam , że inne hotele są równie dobre, po prostu ten kraj i nastawienie do turystów jest tu wspaniałe. Polecam wycieczkę na Saonę.

Małgo

Pobyt - Grudzień 2010

Przyjemny hotel, miła obsługa, dobre jedzenie! Polecam

Olga

Pobyt - Kwiecień 2008

Byłam, zobaczyłam i uważam że warto. W hotelu jest naprawdę bardzo sympatycznie. Po plaży czasem biegają dziwni ludzie usiłujący wcisnąć jakieś tandety za wszelką cenę. Posiłki naprawdę znakomite. Obsługa prezentowała niezły poziom. Pokój jaki zarezerwowaliśmy okazał się standardem, o dużej powierzchni, w dość dużym balkonem, klimatyzacji, wentylatorem pod sufitem. Mały drobiazg to wilgoć która zachodziła ścianę przy oknie. Pogoda jak zawsze tutaj piękna. Z pewnością hotel jest wart wydanych pieniędzy.

Pobyt - Marzec 2008

Można kosztować zabawy na plaży, w hotelu lub zaszyć się w hamaku i wypoczywać. To był mój pierwszy pobyt na Dominikanie i muszę powiedzieć że to były jedne z najlepszych, jak nie najlepsze wakacje w moim życiu. Animatorzy byli bardzo fajni, pytają się non stop czy chce się wziąć udział w jakiejś zabawie. Kiedy nie mieliśmy na to ochoty wystarczyło raz powiedzieć nie i nie naciskali. Wyżywienie dobre. Szczególnie dania z grill baru przypadły nam do gustu. Plaża piękna. Nie trzeba szukać nigdzie dalej.

Mateusz

Pobyt - Marzec 2008

Momentami miało się wrażenie że trafiło się do karaibskiej wioski nad brzegiem morza. Hotel bardzo fajnie wkomponowuje się w otoczenie. Pokój całkiem duży, bardzo czysty, z balkonem. Meble trochę zużyte. W pokoju jeszcze klima, telewizor i suszarka do włosów. Personel hotelowy świetny, uprzejmy i sprawnie sobie działał. Nie było mowy o czekaniu na cokolwiek po kilkanaście minut. Animacje w miarę OK, aqua aerobic, lekcje tańca, organizowanie gier w sportach zespołowych. Jednym słowem było co ze sobą zrobić.

Adrian

Pobyt - Styczeń 2008

Bardzo fajny hotel nawet dla wymagających osób. W hotelu zawsze czysto. Miła obsługa, jeśli były jakieś reklamacje to odrazu były rozpatrywane. Wyśmienite jedzenie. Spory wybór. W sąsiedztwie hotelu dużo drzew palmowych, co tylko dodawało uroku, szczególnie na przepięknej plaży. A właśnie plaża. Cudna, piaszczysta. Leżaki, parasole bezpłatne ale wojna o leżaki panuje regularna. Pokoje dość sympatyczne. Czyste. Ogólne wrażenia pozytywne i polecam.

Pobyt - Listopad 2007

Obsługa na najwyższym poziomie, byłam w wielu miejscach ale jakość All w tym miejscu niesamowita. Jedzenie serwowane przez hotel na najwyższym poziomie. Obsługa super, bardzo atrakcyjne programy wieczorne. POLECAM

Iberostar Waves Punta Cana