Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Super hotel. zarówno dla rodzin z dziećmi jak i bez. Położenie, jedzenie, entertaiment wszystko top.
Przepiękna klimatyczna plaża. Pobliski klif również dostępny i bardzo urokliwy, można sobie z niego poskakać (dorośli) bezpośrednio do morza. Rozrywki spoko zarówno dla dzieci jak i dorosłych. 3 restaurację tematyczne, a tylko do 1 (plażowej) trzeba robić rezerwację. W hotelu wypożyczalnia samochodów z bardzo dużym asortymentem aut, tak że można sobie objeździć wyspę, kiedy tylko się chce. Hotel na poziomie 5*.
Hotel Iberostar Waves Club Cala Barca to zdecydowanie doskonałe miejsce na niezapomniane wakacje dla rodzin z małymi dziećmi i taki profil gości na pewno dominuje na terenie obiektu. Jest to bardzo duży ośrodek zapewniający różnorodne atrakcje na miejscu, które powinny zadowolić nawet tych wybrednych urlopowiczów. Jako rodzina 2+2 (dzieci w wieku 5 oraz 8 lat) dokonaliśmy świadomego wyboru tej lokalizacji i absolutnie go nie żałujemy - wręcz przeciwnie, jeśli tylko okoliczności pozwolą to bardzo chętnie tam kiedyś wrócimy. Hotel: teren hotelu składa się z kilkunastu dwupiętrowych budynków rozlokowanych na rozległym terenie, wzdłuż wewnętrznej ulicy i z własną zatokową plażą. Przy rezerwacji warto zwrócić uwagę na wybierany typ pokoju i jego potencjalną lokalizację - strona hotelu oferuje dokładny podgląd poszczególnych budynków i pozwoli na uniknięcie przykrej niespodzianki. Najdalej zlokalizowane są apartamenty, z których do "centrum" jest około 10 minut spaceru. Jeśli ktoś będzie bardzo niechętny na ciągłe chodzenie to zawsze może skorzystać z melexów, które krążą po terenie hotelu, a kierowcy są chętni na podwózkę (bez dodatkowych opłat). Obsługa jest miła i pomocna, nie spotkaliśmy się z żadnymi nieprzyjemnościami. Przez wzgląd na nocny lot byliśmy w hotelu bardzo wcześnie i musieliśmy czekać na pokój - w lobby czekał na nas drink powitalny, a obsługa robiła wszystko, aby pokój był gotowy jak najszybciej. Pomimo dużego obłożenia i liczby gości, nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego stolika na posiłek, czy leżaka przy basenie. Pokoje: świadomie zdecydowaliśmy się na apartament ulokowany w najdalszym budynku. Składał się on z sypialni oraz pokoju dziennego i był dość przestronny oraz wygodny. Łazienka z wanną wymaga odświeżenia, ale do wakacyjnego pobytu absolutnie niczego nam nie brakowało. W pokoju był niewielki balkon, który oferował boczny widok na morze oraz na basen. Pokój był sprzątany codziennie, regularnie były również zmieniane ręczniki. Recepcja też bardzo szybko reagowała na wszelkie prośby telefoniczne. Hotel ma zasadę zero plastiku, dlatego w każdym pokoju znajdują się karafki na wodę, które można napełniać w dystrybutorach przy budynkach (aby uniknąć plastikowych butelek). Baseny: na terenie hotelu znajduje się kilka różnorodnych basenów, więc każdy może znaleźć coś dla siebie. Co więcej, budynki oddalone od głównego, posiadają własne baseny, które są zwykle o wiele spokojniejsze i mniej zatłoczone od tych w centrum. Jest również strefa dedykowana dla małych dzieci (tzw. splash pool), gdzie organizowane jest mini disco (w tym hotelu wyjątkowo było o 17:30). Ważne: hotel nie posiada aquaparku ani zjeżdżalni typowych dla starszych dzieci. Wyżywienie: formuła all inclusive była bardzo bogata i różnorodna. Na terenie hotelu znajduje się restauracja główna (śniadanie, lunch i kolacja), restauracja na plaży (śniadnie, kolacja z wymaganą rezerwacją przez aplikację), restauracja meksykańska (lunch i kolacja) oraz śródziemnomorska (śniadanie i kolacja). Dodatkowo koło basenu dla dzieci jest strefa food trucków, kilka barów oraz bary + przekąski (w godz. 11-18) przy basenach dla dalszych budynków. Oznaczało to, że niezależnie, w której części obiektu się znajdowało - zawsze można było coś zjeść lub się napić. Jedzenie było smaczne i różnorodne, zawsze były potrawy przygotowywane "na żywo" zróżnicowane w ciągu tygodnia. Na nas świetne wrażenie zrobiły owoce morza - najlepsze jakie jedliśmy! Napoje do samoobsługi oryginalne (Cola, czy Sprite), drinki smaczne, a alkohole nie rozcieńczone. Nawet nasze małe niejadki zawsze znalazły coś dla siebie i nigdy nie chodziły głodne, a to najlepsza rekomendacja! Plaża: na terenie hotelu znajduje się niewielka, ale bardzo urokliwa plaża zatokowa, otoczona pięknymi skałami, po których można spacerować. Wszystkie plaże na Majorce są publiczne, więc nie była ona typowo hotelowa, ale widać było że korzystają z niej głównie goście. Nie ma na niej leżaków, ale można się wygodnie rozłożyć na ręczniku, a również znaleźć zacienione miejsce. Atrakcje: hotel oferuje niesamowicie bogaty program animacyjny dla wszystkich grup wiekowych - od małych dzieci po dorosłych. Obejmuje to zarówno aktywności sportowe, ale również angażujące quizy, gry i zabawy. Nam przypadły do gustu szczególnie wieczorne występy - poziom wokalny, artystyczny i akrobatyczny był naprawdę świetny. Okolica: hotel ulokowany jest na odludziu co może być postrzegane jako wada oraz zaleta. Sam obiekt jest tak wszechstronny, że wcale nie wymaga ruszania się gdziekolwiek poza niego - choć na tak pięknej wyspie jak Majorka trudno sobie to odpuścić. Do małego miasteczka portowego Portopetro jest około 20 minut spaceru, a pięknych plaż w parku Mondrago około 15 minut. W oba miejsca można też dojechać autobusem, jak również do najbliższego prawdziwego kurortu Cala D'Or. W hotelu znajduje się dobra wypożyczalnia aut, więc o to też nie trzeba się martwić. Podsumowując: wspaniałe wakacje, polecamy! <3
- rewelacyjne zatokowe położenie z zachwycającymi widokami na wyciągnięcie ręki - bliska odległość (spacer 10-15 minut) do Parc Natural de Mondrago z pięknymi plażami - duży i kompleksowy obiekt zapewnia wszystko co niezbędne na miejscu zarówno pod kątem wypoczynku (baseny, plaża), jak i usług (sklepy, wypożyczalnia aut) - zróżnicowane animacje dla każdej grupy wiekowej - bogata i bardzo smaczna formuła all inclusive dostępna w kilku restauracjach i na terenie całego kompleksu.
- trzeba mieć na uwadze, że to bardzo duży obiekt i niektórzy mogą czuć się przytłoczeni ilością ludzi oraz poziomem hałasu - niektóre pokoje znajdują się w sporej odległości od budynku głównego, więc warto o tym pamiętać przy rezerwacji, jeśli ktoś ludzi mieć wszędzie blisko - jest zlokalizowany na odludziu, więc wielbiciele miejskich atrakcji, czy nocnego życia będą raczej zawiedzeni - część pokoi oraz budynków na pewno wymaga odświeżenia (zwłaszcza łazienka).
Hotel bardzo zadbany, pełno atrakcji na obiekcie dla dorosłych jak i dzieci, jedzenie pyszne różnorodne, przemiła obsługa. Polecam
Hotel duży zadbany. W każdy dzień zaplanowane atrakcje dla dzieci oraz dorosłych. Jedzenie dobre, duży wybór. W hotelu większość to Anglicy i Francuzi. Mieliśmy problem z klimatyzacją ale po interwencji zmienili nam pokój na inny. Polecam dla rodzin z dziećmi. Fajnie rozwiązany przystanek autobusowy przy hotelu gdzie można wyjechać do innych miejscowości.
Baseny ze słoną wodą, Na każdym basenie ratownik, Jedzenie urozmaicone, tematyczne, Duży wybór jedzenia BEZGLUTENOWEGO, Napoje i jedzenie przy każdym basenie, Przystanek autobusowy, Centrum nurkowe w hotelu, Boiska sportowe i zajęcia, Siłownia
Słaba plaża przy hotelu i dość średnio czysta (pełno traw które wyrzuca morze)
Doskonale wszystko zorganizowane i przygotowane , trochę klmatyzacja słaba....
Hotelik godny polecenia w glownej mierze rodzinom z dziecmi,bardzo fajne animacje, ciekawe zaplecze sportowe(fitness,spa, korty, boiska sportowe), baseny tez ok ale raczej zimnawe (nie sa podgrzewane). Jedzenie bardzo dobre.Pokoje czyste codziennie sprzatane,mila obsluga hotelowa. Hotelik odnowiony calkowicie w 2010r.Bardzo fajne krajobrazy w kolo hotelu, plaza niezbyt duza z kamienistym wejsciem do wody (buty do plywana polecam. Okolo 20min spacerkiem od hotelu znajduje sie druga plaza piaszczysta, godna odwiedzenia. Aha w hoteliku pracuja 4osoby z polski takze mozna porozmawiac z nimi na miejscu o hotelu i nie tylko :))). pozdrawiam i polecam
Fatalny Hotel Tłok,Hałas,małe baseny,słaba animacje,fatalne jedzenie,plaża też kamienista
To nie hotel to kołchoz,bałagan,tłok,plaża fatalna,wyżywienie fatalne
Hotel rozczarował nas- zakwaterowanie bardzo daleko od głównych atrakcji, pokój stary i śmierdzący pleśnią . Codzienne sprzątanie pozostawia wiele do życzenia . Na plus animacje i jedzenie - przepyszna pizza. Hotel stary i wymagający juz modernizacji .
Położenie nad zatoka , animacje i kuchnia .
Stary.
Położenie hotelu , w urokliwym miejscu ,w cieniu lasu piniowego , bardzo dużo palm charakterystycznych dla Hiszpanii, z dala od turystycznych miejsc, zatoczki i miejsca do plażowania jak z widokowki. Hotel przypomina mała wioskę.Wszystko jest w zasięgu reki, duża ilość basenów oraz bliskość barków. Ogromne zaplecze sportowe dla każdego oraz kino letnie.Na miejscu w hotelu znajduje się dobrze prosperująca wypożyczalnie samochodów. Bardzo dużym plusem są różnorodne i smaczne posiłki . Serwowane są w 4 restauracjach -temetyczne. Poza tym mnóstwo przekąsek , owoców , lodów i gofrów. Hotel spełnia standart sieci hoteli Iberostar, całkowitym dla mnie zaskoczeniem były negatywne opinie klientów. Miejsce to jest godne polecenia.
Położenie hotelu, wyżywienie, wszelkie udogodnienia , animacje w jezyku polskim , wieczorne przedstawienia.
Jedynym minusem dla mnie była zbyt duża ilość rodzin z małymi dziećmi, ale dla nich ten hotel spełnia wszystkie warunki.
bywałam już w dużo fajniejszych Iberostarach - głównie przeszkadza brak dużej i czystej plaży; w okolicy też nie ma nic specjalnego do oglądania
czyste piękne choć niewielkie pokoje i smaczne posiłki; przyjazny dla rodzin z dziećmi (bardzo dużo małych dzieci) przy basenach walka o leżaki do których dostęp gwarantuje tylko ręcznik rzucony o 8:00.
hotel teoretycznie znajduje się przy linii brzegowej ale plaża jest mikroskopijna i dosyć brudna, reszta to kamienne wysokie klify; hotel na rozległym terenie i różnych wysokościach - wiele schodów i górek do pokonania
Prawie wyłącznie rodziny z dziećmi, co nam akurat nie przeszkadzało. Mało Polaków, dużo Hiszpanów, Niemców, Brytyjczyków, po trochu innych narodowości. Hotel fajny, na uboczu. Bardzo fajne plaże poza hotelem z piaskiem przy wejściu do morza (plaża hotelowa z piaskiem tylko na brzegu, dalej nieprzyjemne kamienie) w kierunku Parku Cala Mondrago - jedna mała blisko (10 minut piechotą) i dwie b. duże dalej (piechotą około 20 minut. Sklepy na terenie hotelu tańsze niż w Porto Petro.
Hotel bardzo duży (znajduje się na bardzo dużej powierzchni - takie małe miasteczko), czysty, zadbany, najlepszy dla rodzin z dziećmi ze względu na położenie (dość daleko do innych miasteczek, w pobliżu nie ma zbyt dużo dodatkowych atrakcji np. dyskoteki, sporty wodne). Mieliśmy pokój, który składał się z sypialni oraz pokoju dziennego z telewizorem i lodówką. Balkon malutki, ale nam w zupełności wystarczał. W hotelu znajduje się kilka basenów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór, na pewno każdy coś znajdzie dla siebie. Alkohole miejscowe oraz zagraniczne (wszystko w all). Tutaj bardzo drogie taksówki (obsługuje jedna firma i narzuca wysokie ceny), wiec lepiej wypożyczyć samochód. Plaża hotelowa jest bardzo mała, wiec często zatłoczona. Niedaleko (jakieś 10 min spacerkiem) znajduje się Parc natural de Mondrago, gdzie znajdują się niezatłoczone śliczne małe zatoczki, z czystymi plażami, gdzie spędzaliśmy dużo czasu. Ogólnie w okolicy jest mnóstwo miejsc do spacerowania. Wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci :) Polecamy!
Hotel bardzo fajny a jak ktos lubi grac w tenisa to rewelacja
Przede wszystkim dla rodzin z dziećmi.Czyste nowe pokoje rodzinne.jedzenie bardzo dobre- dzieci(7/9)jadły o dziwo bardzo dużo i chętnie(codziennie pizza,frytki,hamburgery)na dorosłych menu tez bez oszczędności naprawdę niezłe jedzenie.Przy każdym basenie bar AI i ratownik.wada to plaża-uwaga mała i kamienista-konieczne buty- ale obok są dwie przepiękne piaszczyste o czym nie powiedział rezydent a szkoda.towarzystwo mieszane mało pijące spokojne.Kapitalne własne animacje.
Zdecydowanie polecam. To nie jest zwykł hotel- to male miasteczko z ktorego nie chce sie wyjezdzac. piekna plaza na terenie hotelu, niesamowite skaly. ocean w niesktorych miejscach tworzy "jeziora" w skalach gdie mozna plywac i czuc sie jakby sie bylo na wlasnej wyspie:) animacje niepowtarzalne. codziennie inne przedstwienie, mnostwo atrakcji a animatorzy znaja srednio 5 (!!) jezykow. Bardzo duzo atrakcji sportowych zaczynajac od aerobiku, tenisa, roweru (mozna wypozyczyc raz na tydzien by zwiedzic okolice lub pojechac na calodzienna wyprawe). jedzenie tez przepyszne. sami animatorzy sie objadali bo bylo warto a potem kazdy chcial prowadzic aerobik by spalic choc troche tluszczyku by za pare godzin znow moc sie najesc :) pokoje sa dobre ale bez rewelacji choc i tak spedzalismy tam tylko 4-5 godzin na dobe wiec trudno mi na nie narzekac jak nie poczulam braku luksusu. Kazdy pokoj ma balkon i piekny widok, pokoje czyste i estetyczne. Bylismy cala rodzina (5, 13, 15, 17, 19, 45, 46 lat) i kaazdy znalazl cos dla siebie. zdecydowanie polecam.
Hotel wywołał u mnie mieszane uczucia, brak suszarki do włosów czy mała ilość prog tv w innych językach jak niemiecki, czy problem z opieką nad dzieckiem jeśli te nie umie mówić po ang, włosku lub francusku przeplata się dość dużą ofertą rekreacyjną , zadbanym basenem, możliwością gy w golfa kończąc na obsłudze na wysokim poziomie. Hotel poleciłabym mniej wymagającym osobom
Hotel jak na 3* zapewnia nam miły komfort pobytu, animacje są przygotowywane z niesamowitą pieczołowitością, mamy basen, morze, strzelnice, wypożyczalnie rowerów, aquagym i wiele innych możliwości które nie pozwalały nam się nudzić. Kiedy potrzebowaliśmy oddechu udawaliśmy sie na spacery po malowniczej okolicy. Z czystym sumieniem mogę też polecić kuchnie hotelową gdzie po całym dniu atrakcji możemy zjeść naprawdę smaczną a co za tym idzie urozmiaconą kolację. Minusem może być stan niektórych pokoi widać po nich juz wiekowość hotelu. Polecam, ja napewno wrócę
Absolutnie nie polecam. Jest to tzw. spęd, tłum, wrzeszczące dzieci! Leżaki do godz. 10 spięte łańcuchami! Parodia nie plaża! Ładne wizualnie morze i wybrzeże. Jedzenie i stołówka-to jak bar mleczny za komuny! Współczuję potencjalnym klientom w przyszłości.
Czytając inne opinie zastanawiam się czy osoby jadące do tego hotelu czytają uważnie sugestie innych osób. Byłam tam we wrześniu z rodzina i oprócz rezydenta do którego mam wiele zastrzeżeń muszę powiedzieć że jest to hotel średniej klasy dla ludzi o niewielkich wymaganiach. Można tam spotkać polską obsługę a Hiszpanie są bardzo mili dla polaków( maja podobny temperament)Faktem jest że trzeba płacić za rowery jeśli wyjedziesz poza teren ośrodka, są konie ale bezpłatne tylko na terenie jeśli ktoś chce pojeździć wygodnie musi płacić drogi turysto zanim pojedziesz poczytaj