Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami
Parki wodne i rozrywki idealne dla rodzin z dziećmi
Hotel z barzdo dobra lokalizacją, niestety nie jest już najnowszy co widać w cześciach wspólnych a szczególnie w pokojach. Pokoje poniżej oczekiwań dla hotelu 4*. Za to kuchnia bardzo dobra - jakość,smak i urozmaicenie posiłków, rekompensuje to i zasługuje na wyróżnienie. Hotelu nie polecam osobom młodym ze względu na średnia wiekową turystów- powyżej 60lat.
Jestem bardzo zadowolona z pobytu. Hotel godny polecenia - taki z wyższej półki. Dziwi mnie niezadowolenie Pani Magdy, że w opcji HB trzeba płacić dodatkowo za napoje. W tej opcji napoje otrzymuje się w cenie tylko do śniadania. Do kolacji napoje trzeba dodatkowo opłacić, nawet wodę. W związku z tym kelnerzy proponują napoje podczas kolacji a do Pani należy wybór czy z tego skorzystać czy też nie. W hotelach coraz częściej wystawiane są rachunki a płatność regulowana jest przy wymeldowaniu. Uważam, że jest to wygodniejsza forma dla obu stron - gościa i kelnera....
Położenie, animacje, wysoki poziom usług, jedzenie, czystość...i
Nie stwierdziłam..
Bardzo marny hotel.Pomimo zapewnień organizatora hotel nie jest odnowiony.
Kuchnia
Lodowata woda w basenie.
Hotel jak najbardziej można ocenić pozytywnie. Jedynym minusem jaki widze jest to, że w opcji HB podczas kolacji każdego dnia podchodzi obsługa proponując alkohole lub napoje płatne dodatkowo i to nie są małe ceny! Lampka wina kosztuje tyle ile cała butelka wina potrafi kosztować w sklepie. Jest to sytuacja żenująca, gdy codziennie ktoś napiera, aby potem rachunek przy wyjeździe czekał do zapłaty. Codziennie otrzymuje się rachunek, który podczas tej kolacji trzeba własnoręcznie podpisać, że wypiło sie 1 piwo albo 1 wodę! Dodatkowo na kolacje strój wymagany to długie spodnie u mężczyzn i zastanawiałam się cały pobyt-co będzie jęsli ktos przyjdzie w krótkich,ale elegancko. Obawiam się wyproszenia:)Za to jedzenie rewelacja! Do oceanu naprawdę blisko!Piekna plaża z niesamowitym kolorem wody poł godzinki spacerkiem( najpiekniejsze zdjęcia). Szczerze-polecam z czystym sumieniem!
Czystość, obsługa
Sztywna etykieta podczas kolacji
Hotel wspaniały. Wszystko na wysokim poziomie. Wieczorem pełna gala. Króluje elegancja, przy muzyce na żywo (codziennie) parkiet zapełniony przez 3 godziny. W przerwie - animacie - pokazy taneczne, występy piosenkarzy, akrobatów itp. Hotel drogi, ale jeśli kogoś stać i tu przyjedzie, nie będzie żałował....
Bezpośrednio nad oceanem. Przy promenadzie. Pokoje po remoncie, wszystko nowe.
Zbyt mało wind - szczególnie uciążliwe czekanie w porach posiłków.
Głośne otoczenie hotelu autostrada i kluby. Dobre i różnorodne jedzenie adekwatne do 4 gwiazdek. Hotel generalnie stary ale zadbany. Częściowo wyremontowany
Centralne położenie
Głośne otoczenie blisko autostrady i głośne kluby w okolicy
Super hotel. Położenie nad oceanem ( oddziela tylko promenada). Animacje rewelacja. Do południa zajęcia sportowe ( aerobik, siłownia, golf, rzutki) Wieczorem muzyka na żywo do tańca ( co wieczór inny wykonawca). Zamiast tańca można wybrac animacje sceniczne - musical, taniec flamenco, występy solistów, wizjonerzy itp. czy karaoke. Jedzenie urozmaicone. Szampan na śniadanie. W okolicy sklepy, kafejki, restauracje, port. Klimat wiecznej wiosny. Po prostu raj na ziemi.
Super hotel. Wspaniałe położenie nad oceanem.Animacje od rana do nocy. Sport, rozrywka, dla każdego. Codziennie muzyka na żywo, występy, karaoke. Dobra kuchnia. Szczerze polecam. Na pewno lepszy od Gran Tinerfe, który jest obok.
Jak dla mnie rewelacja. Byłam na teneryfie we wrześniu 2009r. Holel bardzo dobry położony w centrum miasteczka ale na tyle z boku że nie słychać dudniących dyskotek znajdujących się kilkadziesiąt metrów dalej. faktem jest ze mimo 5 wind czas oczekiwania na nie czasami irytował :)) ale można było zrobić sobie spacer po schodach. Obsługa hotelu bardzo miła począwszy od recepcji, kelnerów, animatorów.... dużo atrakcji dla wczasowiczów. przez tydzień cieżko było ze wszystkiego skorzystac. zajecia z animatorami, silownie, 3 baseny, pokoj z grami, ping pong itd. POLECAM z pełną odpowiedzialnością. Mnie wyspa zachwyciła i z wielką chęcią tam wróce. oczywiście do tego hotelu
super hotel, super miejsce - wszędzie blisko. Za tę cenę 2,5 tys/2 tyg rewelacja. Hotel na plaży, wifi, jedzeni średnie, plaża super, lokalizacja super. godny polecenia
Właśnie wróciłam z Teneryfy oceniając wyspę jako całość, niesamowite miejsce, oceniając hotel raczej dobry wybór.Hotel ogromny, nie polecam dla osób lubiących kameralną atmosferę.Dużo Anglików, zresztą jak na całej wyspie.Mam małe zastrzeżenie do wind,pomimo że nie było pełnego obłożenia, czekanie na nie było irytujące.Baseny ok-czyste i zadbane.Plaża blisko, ale nie zachwyca - ogólnie plaże na Teneryfie są to sztuczne małe zatoki z ciemnym piaskiem.Posiłki w hotelu bardzo smaczne duży wybór i zawsze świeże. Warto wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę na własną rękę-różnorodność krajobrazów zachwyca.Konieczne trzeba odwiedzić Siam Park- największy park wodny w Europie,ok 10 min spacerkiem.Teneryfa to świetne miejsce na udane wakacje
Podczas grudniowego pobytu nocowałam w tym hotelu i gorąco polecam. Hotel coprawda jest oddalony od plaży ale to tylko 10 min spacerkiem. Miasteczko Playa de Las Americas tętni życiem, mnóstwo knajpek, restauracji i tawern. Dużo sklepów również Outlety ubraniowe (Mango:). Super udogodnieniem był podgrzewany basen, bogate zaplecze rekreacyjne i naprawdę fajnie prowadzone wieczorne animacje. Jedzenie znakomite, bardzo urozmaicone i z fachową obsługą. Gorąco polecam:)
Właśnie w tym hotelu miałem okazję spędzić swój grudniowy urlop. I niczego nie żałuję. To był świetny wybór. Dobre położenie hotelu, duże pokoje i smaczne jedzenie…czego chcieć więcej.
Najmilej z hotel wspominam pokój. Ślicznie urządzone, z ładnym widokiem. Szkoda trochę że sprzątnie powierzchowne. Jedzenie nie fantastyczne ale zawsze świeże, i smaczne. Personel jak w każdym Iberostarze profesjonalny, grzeczny. Do plaży 300m, do pierwszych sklepów i restauracji mniej więcej tyle samo. Jakiś supermarket, bardzo miła kawiarnia. Animacje głównie odbywały się przy basenie. Osobiście nie jestem zwolenniczką tego typu rozrywek.
Stylowe wnętrza. Pub / bar wystrojem przypominał brytyjską knajpę z filmu o Austinie Powersie. Żywe kolory ścian, obicia foteli wzorowane na skórze zebry. Personel spełniał każdą zachciankę gościa bez najmniejszego grymasu na twarzy. Dobry basen, skąd dochodziły okrzyki z prowadzonych animacji. Widok z górnych pięter oszałamiający. Plaża osiągniemy po około 5 minutowym spacerze. Sprzątnie na odpowiednim poziomie. Nie odczuliśmy nigdy żeby pokoje były "powierzchownie sprzątane".
klimatyzacja w pokojach cieniutka
Stołowka brudna,nieprzyjemnie pachnąca,obsługa (szczególnie grecka) nieuprzejma,niektórzy skarżyli się na robactwo w pokojach,
należy wymienić umeblowanie-reszta ok!warto jechać na ostatnie piętro-opalać się widoki!!
Świetne miejsce na wakacje!!! Tylko, ze zdjecia zamieszczone na tej stronce sa nieaktualne, poniewaz basen byl remontowany i wyglada teraz o niebo lepiej!!Bylo naprawde super!!
Polecam! Jedyny mankament to srednia wieku gosci (przynajmniej w listopadzie) ok 60-70lat. Draznilo mnie to szczegolnie przy sniadaniu, szkoda ze odpowiedni stroj byl wymagany tylko przy kolacji.