Iberostar Tainos

Dobry stosunek ceny do jakości. Hotel w wielu miejscach wymaga remontu, który był nawet prowadzony w trakcie naszego pobytu. Jest czysto, a personel bardzo miły nie nastawiony na "czesanie klientów". Nadspodziewanie urozmaicony program kulturalny codziennie wieczorem w wydzielonych miejscach, w sposób nie zakłócający wypoczynku innym. Wyżywienie w miarę urozmaicone, choć mogłoby być lepsze, ale przy tej cenie pobytu trudno się było spodziewać rewelacji. Guest service dostępny codziennie i pomocny w rozwiązywaniu problemów i planowaniu indywidulanych wycieczek. Ogólnie, dobra oferta dla niezbyt wymagających.

Mimo niewielkich rozmiarów, hotel stara się zapewnić sporo rozrywek na basenie i poza nim. Widać duże zaangażowanie personelu i managementu. Hotel wyremontowany o przyzwoitym standardzie.

Wspaniały pobyt, hotel czysty , wspaniała obsługa , dobre jedzenie , super lokalizacja

Hotel mega , fantastyczne położenie , super plaża , Jeśli szukasz luksusu to nie Kuba , Hotele , infrastruktura jest wiekowa , jednak : Jest czysto , obsługa bardzo miła , jedzenie jak na warunki ogólnie dobre , każdy coś znajdzie dla siebie

Jeden z mniejszych hoteli, dzięki temu dużo miejsca. 4 bary, na basenie i płazy dużo miejsca. Basen był wręcz prostu pustu bo większość ludzi na pięknej plaży. Jedzenie wiadomo jak to na Kubie, ale nigdy nie chodziłam głodna. Na Kubie bieda

Nazwa  Iberostar Tainos
Miejsce  Kuba / Matanzas / Varadero
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, windsurfing, żeglarstwo, tenis, bez paszportu, nurkowanie, parking

Udogodnienia dla dzieci: miniklub, osobny basen, plac i pokój zabaw, opiekunka.

Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, koszykówka, siatkówka, wypożyczalnia rowerów, aerobic w basenie, tenis.

Rozrywka: program rozrywkowy, pokazy, muzyka na żywo.

Rozbudowana infrastruktura: 5 barów, wypożyczalnia samochodów, sklep z pamiątkami, punkt wymiany walut, pralnia.

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Andrzej

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Hotel kameralny, położony w zadbanym tropikalnym parku. Plaża czysta, wszystkie usługi hotelowe dostępne. Miła obsługa.

Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

+ zaangażowanie obsługi, kameralna i rodzinna atmosfera + przeprowadzone remonty i modernizacje

Wady

- odległość od miasta, brak stałych rozwiązań np. w przypadku diety specjalnej

Adam

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Mały hotel z pięknym ogrodem , zespołem basenów , piękny ogród , wspaniała czysta plaża ,

Adam

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Mały hotel z pięknym ogrodem , blisko plaża , szeroka , piaszczysta , czysta , leżaki parasole dla każdego chętnego , wystarczająca ilość na 270 pokoi hotelowych , dużo przekąsek między posiłkami , animacje przy basenie jak i na płazy

Natalia

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Przez to, ze to jest jeden z mniejszych było dużo przestrzeni ( około 270 pokoi w innych hotelach dochodzi do 1000) Bardzo miła obsługa (pamiętajcie żeby zabrać jakieś rzeczy dla ludzi, tam nic nie ma. cieszą się ze wszystkiego - pasta do zębów, słodycze) fajne miejsce

Wady

Pogryzły pluskwy

censor

Pobyt - Sierpień 2014

HotelHotel składa się z budynku głównego i bungalowów. Dopłata do bungalowów niewielka a standard dużo wyższy niestety pani z wakacji.pl nie poinformowała nas o takiej możliwości. Mimo to wakacje bardzo udane. Generalnie hotel czysty (np. sanitariaty przy plaży wzorcowo czyste) Trzy restauracje: główna w formie szwedzkiego bufetu i dwie z obsługą kelnerską wymagające rezerwacji. Jak pisałem polecam Sakurę, w kubańskiej nie byliśmy (brak możliwości przerobowych). Bary bodajże trzy: przy plaży, przy basenie, w sali widowiskowej. Przy basenie grill i centrum sałatkowe. Na plaży kajaki, rowery wodne. Katamarany (te tylko z instruktorem) ? cały czas jakieś animacje na plaży, przy basenie czy przedstawienia w sali widowiskowej. Do dyspozycji sala fitness (gwałtownie wymaga remontu) sauna, kort tenisowy i boisko (też do remontu), strzelnica (łuk, wiatrówka) ? brak czasu na normalną wakacyjną nudę. Leżaki na plaży i przy basenie w ilości wystarczającej, o każdej porze dostępne. Z hotelu jest blisko do delfinarium w Varadero, ok. 10 min pieszo, bilet 15 CUC od osoby. Należy tylko przypilnować godz. o których są pokazy. A teraz uwaga ogólna. Należę do pokolenia +50 i doskonale pamiętam czasy komuny, a szczególnie turystów z zachodu, którzy przyjeżdżając do polski za swoje normalne zarobki mogli się pytać ile np. kosztuje Szczecin (żart taki), więc nie dziwcie się Kubańczykom, którzy zarabiają ok. 25 CUC na miesiąc i liczą na napiwki od turystów ( my też byliśmy w takiej sytuacji) Teraz parę uwag praktycznych: 1. Polecam wycieczki fakultatywne: Hawana Hemingwaya, Matanzas-Trynidad-Configueras (sorry jak przekręcam nazwy), a szczególnie wyprawę katamaranem na Cayo Blanco do delfinarium i na obiad z langustą ? wspaniała wyprawa. 2. Jak już wyżej pisałem jestem w wieku +50 więc znajomość języków taka sobie (znaczy angielski na takim poziomie by nie zgubić się np. na lotnisku Charles de Gaulle w Paryżu) natomiast rosyjski no nieźle i to był duży plus na Kubie bo wszystkie wyciecz

Zalety

Położenie, wspaniała plaża, dobra kuchnia, restauracja Sakura mimo, że kucharze kubańscy to serwuje znakomite krewetki. W lobby barze w budynku głównym podają genialne esspreso ? próbowałem już różne (Włochy, Grecja, Chorwacja) to w Tainos jest rewelacyjne. Bardzo miła i pomocna obsługa.

Wady

Niestety hotel wymaga odświeżenia, i przyłożenia się do sprzątania. Widać duże ślady zużycia, np.: winda w budynku głównym ? wykładzina podłogowa praktycznie dziurawa, narzuta (kapa) na łóżko z dziurami po papierosach ? takie duperele a psują dobre na ogół wrażenie. Mimo, że personel się stara to bez odpowiednich środków do sprzątania nie może sobie poradzić. Przykładowo na bateriach w umywalce i wannie w łazience (na słuchawce prysznicowej też) osadził się kamień - pani sprzątająca nie daje rady tego domyć tymi środkami co je posiada. I tak humorystycznie o braku środków ? wokół hotelu jest fantastyczny zadbany ogród i tu konsternacja: wraz z żoną należymy do tzw. rannych ptaszków więc zdarzało się nam wstawać przed godziną szóstą (pomagała też różnica czasu) i widzieliśmy jak ogrodnik przystrzygał żywopłoty maczetą. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem, coś niesamowitego wszelkie nasze ogrodnicze urządzenia wysiadały przy jego kunszcie.

sem85

Pobyt - Maj 2010

W budynku głównym smród wszystko sie lepiło a panie sprzątające ta samą szmata czyściły podłogę, meble,i stoły( w takiej kolejności).W restauracji brudno- obrusy nie sa zmieniane, talerze myte z czasu do czasu.W bungalowach mrowki i stęchlizna.za te pieniądze odradzam ten hotel słaba animacja jedynie na plus ładna, szeroka plaza.

Wiesiek

Pobyt - Październik 2008

Hotel i miejscowość są dobre na podróż poślubną, wyjazd rodzinny, lub jako miejsce do totalnego lenistwa. Posiłki podawane w hotelu nam odpowiadały. Do gustu naszego podniebienia przypadała nam szczególnie restauracja kreolska. Pakiet all całkiem dobry oprócz standardu 3 posiłków z przekąskami i alkoholem możemy korzystać z bilardu, fitnessu, sauny, wypożyczalni sprzętu wodnego ( warto wcześniej zaklepać my byliśmy w lipcu i było dużo chętnych ). Plaża spełnia każde oczekiwania. Dużo miejsca, są także i takie bardzie odludne, czysta.

Jerzy

Pobyt - Październik 2008

Obsługa prawda lubi zagłębiać się w rozmowy z gośćmi. Taka ich natura. Jeśli dostaną tipsa wtedy działają błyskawicznie. Pokoje w miarę ok, czyste, wymiana ręczników codziennie. Jedzenie najbardziej smakowało nam w restauracji Kubańskiej. Przekąski są podawane całą dobę. Posiłki pakietowe były podawane w restauracji głównej. Plaża hotelowa ok, nie mieliśmy zastrzeżeń.

Stefan

Pobyt - Październik 2008

Hotel po niedawnej renowacji dobrze się prezentuje. My i nasi znajomi byliśmy usatysfakcjonowani z pokoi jakie dostaliśmy. Personel całkiem dobry. Kelnerzy sprawnie obsługują, a pokojowe przykładają się sprzątania. Długa plaża, z białym piaseczkiem ciągnie się tuż przy plaży. Miejscowość głównie turystyczna. Bodajże dwie godziny jazdy od Varadero jest Hawanna. Tam znajdziemy sporo ciekawych zabytków. Hotel posiada oddzielny basen z barem dla starszych i osobny dla dzieci. Podsumowując wyjazd udany.

Lena

Pobyt - Wrzesień 2008

Hotel po renowacji. My mieszkaliśmy w bungalowy, były większe od pokoi w głownej części. Bardzo ładnie urządzone, łazienki spore, spokojnie mieszczą się dwie osoby. Kubańska kuchnia specyficzna mi smakowało mężowi nie. W Varadero jest dużo możliwości spędzania czasu. My wybraliśmy leniuchowanie na plaży. Można się w niej zakochać. Gorąco polecam!

Bartek

Pobyt - Wrzesień 2008

Witam! Polecam Iberostar Tainos, ładnie odnowiony hotel, z dobrą lokalizacją. Mój pobyt trwał 14 dni, przez ten czas jedyne co mnie zirytowało to troszkę zbyt gadatliwy kelner ale to drobnostka. Jedzenie mi smakowało, choć co gust to opinia. Plaża przeszła moje najśmielsze oczekiwania, karaiby w czystym wydaniu. Można nawet spróbować poserfować! Fantastyczna sprawa. Pokój jaki dostałem byla to dwójka do pojedyńczego wykorzystania węc miejsca miałem aż nadto. Znajomi mieszkający we dwoje w jednym pokoju także nie narzekali. Poziom sprzątania zadowalający tak samo obsługa. Kiedy nie bawiliśmy się na plaży to gościliśmy w klubach. PS. ta uwaga skierowana do singli- Kubanki to przesympatyczne kobiety i bardzo ładne. Wyżywienie ok, większości z nas smakowało niemal wszystko. Gorąco polecam 14 niezapomnianych dni.

Pobyt - Luty 2007

Hotel Iberostar Tainos składa się z budynku głównego, nieco zaniedbanego i bungalowów, w których mieszkaliśmy.
Pokoje duże, przestronne wnętrza.
Plaża przepiękna - raj dla miłośników długich spacerów. Morze cudowne.
Jedzenie dobre. Restauracja kubańska nie przypadła nam do gustu, natomiast byliśmy częstymi gośćmi brazylijskich specjałów.
Polecam szczególnie, że w tym roku na kilka miesięcy hotel zamknięto w celu renowacji.

kajaba

Pobyt - Grudzień 2006

Mieszkaliśmy w bungalowach, które moim zdaniem są zdecydowanie lepsze niż budynek główny (wieksze i ładniejsze pokoje). Niestety podczas pobytu zauważyłam, że kelnerka w restauracji wyciera brudne widelce i noże ścierką i kładzie na stoliki. Kilka dni potem najpierw ja miałam sensacje żołądkowe a potem moje dziecko (a żołądki mamy raczej mocne a nie delikatne i nie przytrafiło się to nam w innych krajach np. Egipcie czy Kenii), glazura w łazienkach nie była myta od początku naszego pobytu (widoczne ślady na ścianach) poza tym sprzatanie codziennie z wymianą ręczników. Bardzo ładna plaża, obsługa miła i sprawna a za napiwem wręcz błyskawiczna. Dobre restauracje: brazylijska i kubańska.

kozela

Pobyt - Październik 2006

Hotel bardzo ładnie położony. Miła i sympatyczna obsługa. Na całym terenie czysto i bardzo przyjemnie. Dla osób które chcą odpocząć -bardzo polecam. W ciągu całego dnia szereg atrakcji w postaci nauki tańca, gier towarzyskich, wieczorem ciekawe występy artystyczne. Kuchnia smaczna i urozmaicona.

Andrzej

Pobyt - Październik 2005

Bardzo dobry hotel, same pozytywne wrażenia, gorąco polecam

Iberostar Tainos