Iberostar Selection Sabila (Ex. Torviscas Playa)

Hotel w porzadku, ale jest to jednak centrum miejscowosci wypoczynkowej, wiec raczej gwar, niz zaciszna kameralnosc. Srednia wieku w hotelu powyzej 70-tki, glownie Niemcy (bylismy w styczniu).

Szczerze polecam, najlepsza miejscowość na wyspie. Hotel godny swej ceny.

Mimo drobnych mamkamentów hotel bardzo przyjazny, z doskonałą obsługą, świetną kuchnią, oraz wygodnym położeniem w centrum turystycznym tuż przy oceanie. Zdecydowanie godny polecenia.

Ogólnie polecam ten hotel, tylko nie dałabym mu 4 gwiazdek.

Hotel godny polecenia ale prosić pokoje nie od ulicy.Obsługa na dobrym, europejskim poziomie.Ładny i czysty basen,bliskość plaży z jej łagodnym zejściem do morza/piasek niestety czarny/,dobre i urozmaicone posiłki dają poczucie luzu i relaksu.Do dyspozycji gości duża sala telewizyjna z małą sceną na wieczorne pokazy,a w innej części hotelu co wieczór dansingi z obsługą i barem.Oczywiście na kolację obowiązkowo odpowiedni strój dla wszystkich gości bez wyjątku. Ja miałem All i nie musiałem się martwić o napoje czy o wodę mineralną przez cały pobyt i myślę że jest to najlepsza forma na pobyt w tym hotelu. Pojechałem w m-c kwietniu tylko po słońce i się nie zawiodłem bo atrakcji to niestety na tej wulkanicznej wyspie mało.Oprócz parku wodnego i Loro Parku oraz góry Tejde to reszta to mizeria. Odpowiem z przyjemnością na Państwa pytania i wąpliwości.

Nazwa  Iberostar Selection Sabila (Ex. Torviscas Playa)
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Costa Adeje
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, windsurfing, rowery, bez paszportu, parking

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Plaża publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu

Dwa baseny ze słodką wodą

Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
student

paulina

Pobyt - Maj 2016

Szczerze polecam, najlepsza miejscowość na wyspie. Hotel godny swej ceny.

Zalety

Super położenie i jedzenie. Bardzo czysto!

Wady

Hotel nieco podniszczony, na kwiecień 2017 planowany jest gruntowny remont.

Marek

Pobyt - Styczeń 2014

Zalety

Doskonale położony, przestronny, bardzo blisko oceanu i centrów handlowych i licznych lokali gastronomicznych. Obsługa bardzo uprzejma i pomocna.

Wady

Pokoje i korytarze wymagające odświeżenia.

Pobyt - Styczeń 2014

Ogólnie polecam ten hotel, tylko nie dałabym mu 4 gwiazdek.

Zalety

Hotel położony blisko plaży. Piękny widok z tarasu na ocean. Czyste baseny wewnętrzne.

Wady

Hotel dość stary. Pokoje czyste, jednak standart łazienki odbiega od dzisiejszych norm. Zbyt mało rozrywek, tylko komercja . Jedzenie dobre, ale zbyt monotonne.

Zbyszek

Pobyt - Maj 2013

Pobyt - Maj 2013

Bylismy w tym hotelu w styczniu 2012 i bylo naprawde super, mielismy opcje HB, ale to wystarczalo, bo przy plazy mozna zjesc lunch z piwkiem za 4-5E, pokoj duzy i czysty,mielismy pokoj od ulicy, co bylo super, bo pogoda byla fantastyczna i slonce bylo w pokoju do wieczora, pewnie w sezonie ten pokoj by sie nie sprawdzil , reczniki na plaze mozna pobrac z recepcji za kaucja,na terenie hotelu kilka basenow, ale my chodzilismy na plaze przy porcie, bo woda w oceanie byla cieplejsza, jeden basen na hotelu byl podgrzewany , ale bylo tez w nim tloczno,lezaki na plazy platne, polecam masaz na plazy , za 8-10 E- super sprawa, jedzenie bylo pyszne, duzo i bardzo urozmaicone,lody dla wszystkich, sniadania obfite, jedyny minus, to platne w naszym przypadku napoje do kolacji, nie ma znaczenia co zamowicie (cola, fanta czy woda)2E, ale dalo sie przezyc w okolicy pelno sklepikow, mozna kupic winko , czy piwo i posiedzic na balkonie, czy tez isc na deptak przy plazy , pelno knajpek i restauracji, polecam wycieczke koleja wokolo Costa Adeje, super widoki z gornej stacji, my bylismy tez w Siama Parku, ale woda byla troche za zimna, taxi z/do lotniska tylko 15E bylismy w styczniu,tylko 2 rodziny z Polski, za to duzo bogatych emerytow z Niemiec i Angli Bylo super, naprawde polecamy hotel

Pobyt - Listopad 2011

Polecam hotel, super obsluga,pokoje przestronne i czyste, jesli jest potrzeba sprzatane codziennie z wymiana poscieli i recznikow,plazowe €10 depozytu, wszedzie blisko, na plaze,do portu,na shopping,duzo jedzenia,urozmaiconego,tylko napoje trosze drogie, woda lub fanta do kolacji €2.00/za butelke, kieliszek wina 1.90,piwo 2.50,ale w okolicznych marketach w miare tanio,plaza przy hotelu-bliziutko, chociaz my chodzilismy okolo 100 m dalej na plaze blisko portu;wieczorem zycie kwitnie ,polecam, napewno wroce jeszcze na Teneryfe

ewa

Pobyt - Lipiec 2011

To był wrzesień 2001 r.Duży pozytyw.nie zgadzam się z opinniami o basenie ze szlamem itp.A jeśli ktoś sądzi że nie będzie mial 70 lat niech jedzie w wakacje, drozej i glośniej.Też byłam z dzieckiem i nie przeszkadzali nam seniorzy którzy byli większością.

wojtek

Pobyt - Maj 2010

Wyjazd z Nekermana, potwierdzam konieczność dopłaty z pokój z widokiem na morze, dostaliśmy pokój z widokiem na ruchliwą drogę. Hotel nie nadaje się dla rodzin z dziećmi. Słabe animacje, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, odbywają się w dusznym zamkniętym pomieszczeniu. W hotelu napoje bardzo drogie. Goscie hotelu to w większości emeryci w dodatku mocno zchorowani co nie jest miłym widokiem wakacyjnym. Jedzenie fatalne, skąd sie urwał ten kucharz, wybór niby duży ale ale wszytko smakuje tak samo i chyba jest przygotowane smakiem dlo starszych osób, niedoprawione. Hotel czysty. Brak dostepu do internetu w hotelu.

SZYMON

Pobyt - Lipiec 2009

Zupełnie nie mogę się zgodzić.Byliśmy z Neckermanem,pokój z bocznym widokiem na basen i morze,czysto,sprzątane codziennie,wszystko co potrzebne było w pokoju.Basen w zasadzie dwa(jeden z jacuzzi)również super,woda nie lodowata i czysta!(szlam ??????).Jeżeli na kolacje są do wyboru (bez ograniczeń i wydzielania)swieżo smażone mięsa przez kucharzy,ryby,zupy,tez kuchnia włoska(pizza,makarony itp)przystawki do wyboru, desery(przy czym b.dobre)to co osoby tak narzekajace mają w domu. Dobrze byłoby to porównać. To jest 4* hotel i na tyle w pełni zasługuje. Poza tym b.dobre połozenie bo w Costa Adeje, b.blisko plazy co na Teneryfie nie jest takie oczywiste jak w Las Americas gdzie jest tysiące obok siebie wielkich hoteli czesto z dala od plazy.

poznanianka

Pobyt - Lipiec 2009

Bardzo polecam ten hotel. Byłam tam we wrześniu. Jezeli ktoś szuka super rozrywki w hotelu, to faktycznie jej tam nie znajdzie. W niewielkiej odleglości dostępnej autobusem lub taxi jest duzo atrakcji. Polecam wycieczki, a jezeli ktoś lubi flamenco to powinien koniecznie odwiedzić musical w Piramidzie (teatr) coś niesamowitego (teatr i taniec w jednym). jako ciekawostkę dodam, ze bylam tam sama i polecam Teneryfe samotnie podróżującym kobietom.

5.3
Michał

Pobyt - Kwiecień 2009

Z pozytywów jedynie czyste pokoje. Jedzenie fatalne. Basen ładny ale było w nim brudno, przy brzegu basenu szlam w basenie liscie. Animacje to dramat, nie dość że były w starej dyskotece hotelowej zamiast na zewnątrz to ich poziom dramatyczny. Hotel absolutnie nie nadaje się dla dzieci, brak animacji dla dzieci, nie ma ani jednego kanału z bajkami. Średnia wieku w połowie czerwca to 70 lat, czulismy się jak w hospicjum a nie na wakacjach. W hotelu bardzo drogo, mała woda do kolacji 2 EURO, piwo nad basenem w plastikowym małym kubku 3,1 EURO. Neckerman kupuje pokoje w najgorszej częśći hotelu ( dostaliśmy pokuj z widokiem na bardzo ruchliwą drogę), za pokuj z widokiem na morze trzeba było dopłacić na miejscu 100 EURO za tydzień.

barbara

Pobyt - Lipiec 2008

hotel i miejscowość godna polecenia

Wojtek

Pobyt - Lipiec 2008

Cena pobytu 7-nio dniowego w maju 2008 to 630 Euro na osobe (rezerwacja i wylot z Niemiec). Duzy wybor jedzenia, choc nie najwyzszej jakosci potrawy (duzo rzeczy z puszek). Doskonaly i zroznicowany basen, dobra lokalizacja na plazy Fanabe bardzo blisko plazy (schody!) i sklepow. Pokoje z balkonami zapewniajace swobodny wypoczynek, godny polecenia i pojechania jeszcze raz.

Barbara

Pobyt - Maj 2008

Hotel usytuowany w centrum, do plaży 5 minut schodami, basen bardzo ładny, duży i głęboki, jedzenie znakomite, promenada nadmorska bardzo długa. Na plaży centrum sportów wodnych w dobrych cenach, perfumy w sklepach bardzo tanie. Hotel i miejscowość naprawdę godne polecenia na bardzo udane wakacje.

Arturro

Pobyt - Kwiecień 2006

Wspaniały hotel, świetnie położony niedaleko szerokiej plaży z ciemnym piaskiem. Wspaniałe baseny. Dobra kuchnia, choć po tygodniu trochę monotonna. Uwaga - napoje do posiłków dość drogie! Bardzo dobre animacje - międzynarodowy team animatorów Iberostara.

Blue_Flower

Pobyt - Maj 2004

Bardzo duży plus należy się za animacje. Ogólnie hotel oceniam pozytywnie, zastrzeżenia miałam jedynie jeśli chodzi o pokoje i ich czystość (ściany).

ax

Pobyt - Czerwiec 2001

fantastyczne baseny i plaża, ciemny piasek moze na stale utkwic w kostiumie kapielowym. polecam

Iberostar Selection Sabila (Ex. Torviscas Playa)