Atrakcje dla dzieci (park rozrywki Xcaret - Meksyk w pigułce lub park Xel-ha)
Blisko do Uxmal (Pałac Gubernatora i Świątynia Wróżbity)
Blisko do Tulum (El Castillo i Świątynia Fresków)
Blisko do Chichen Itza (najbardziej znana piramida Kukulcán)
nie brać pokoju koło dyskoteki - animacji
Zdecydowanie dla osób lubiących rozrywkę, niekoniecznie dla rodzin z małymi dziećmi ( na mój gust za dużo się dzieje ). Czasem do późnych godzin wieczornych słychać odgłosy zabawy. W każdym miejscu hotelu znajdziemy miły i uczynny personel. Wspaniałe zdobione podłogi mogą być bardzo zgubne. Ja wywinąłem takiego orła na śliskiej posadzce że zbierałem się z niej dobre 10 minut. Jeszcze taka rada. Wymeldujcie się ostatniej nocy z hotelu, i zadbajcie o zamówienie transportu na lotnisko. Trwa to dość długo a rano na ostatnią chwilę może być nieco frustrujące.
Na początku zapoznajcie się z mapą obiektu, zapytajcie dwa razy co, gdzie, jak, kiedy. Ochłońcie dwa dni. Równie dobrze cały tydzień można spędzić w hotelu i nie mieć dość i nie wychodząc z niego. Jest niewiarygodny. Parę przykładów, obsługa traktuje gości indywidualnie, nie masowo. Nie wiem jak oni to robią przy takiej ilości gości. Jedzenie nie pasuję pakietowe? Wystarczy pójść kawałek dalej do następnej placówki gastronomicznej. Jeść i pić można cały czas. W all bez ograniczeń. Atrakcje dla starych, w średnim wieku, dzieci. Nam się bardzo podobało.
Hotel wedle państwa kryteriów zasługuje na ocenę 5.0. Na wejściu zostaliśmy przywitani welcome drinkiem. Rezerwacja do którejkolwiek z restauracji nigdy nie stanowiła żadnego kłopotu. Jedzenie na najwyższym poziomie. Dostaliśmy bardzo ładny pokój. Praca ekipy sprzątającej nie pozostawiała nic do życzenia . Jednak nie do końca jest to to czego szukaliśmy. Nie uświadczycie tu kameralności, ciszy. Sam hotel jest niczym wielkie miasto, tętniące życiem.
doskonałe położenie nad Morzem Karaibskim ,Ogromne plaże z dużą ilością leżaków zarówno przy basenach,jak i na plaży.
Hotel przepiękny, plaża szeroka, czysta. Polecam zakupy w Playa del Carmen. Bus hotelowy 120 USD w dwie strony, poza ok.60 USD. Co do wycieczek - mamy namiar na polsko-języcznego przewodnika(Destino Mexico),zainteresowanych proszę o maila.
Hotel przepiękny. Jest co robić. Plaża b.ładna, czysta. Polecam zakupy w Playa del Carmen, bus z hotelu 120$ w dwie strony, poza hotelem ok.70$, kwestia utargowania. Jeśli chodzi o wycieczki mamy namiary na polskojęzycznego przewodnika (do Xcaret można wybrać się taksówką-blisko i dużo taniej). Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o maila.