Iberostar Selection Fuerteventura Palace

Wyjątkowy

Hotel Bardzo gorąco POLECAM . Piękny obiekt usytuowany w pierwszej linii brzegowej. Pokoje, Lobby oraz restauracja idealnie czyste i pięknie zaaranżowane. Obsługa Hotelu przemiła i sympatyczna , wszystkie posiłki na bardzo wysokim poziomie. Ogromny wybór dań , każdy znajdzie dla siebie coś pysznego . Posiłki nie są monotonne ,codziennie są podawane jakieś inne smakołyki od Steków ,owoców morza w pełnej odsłonie i bez ograniczeń . Dawno nie byłem tak zadowolony z urlopu.

Wszystko super! Perfekcyjnie! Zarówno pokój, jak i oferta kulinarna oraz rekreacyjna, obsługa, klimat w hotelu i w ogóle! Top high! Wrócę tu z pewnością! :)))

Hotel piękny czysty zadbany nie ma się do czego przyczepić , wieczorami eventy występy . Przedział wiekowy od 45 w górę do 70. Spokojnie . Bez dzieci . Jedzenie jest na tak wysokim poziomie i tak pysze że szok. Jedynym minusem jest brak czajnika z herbatą w pokoju ale to tylko dla tego ja kocham herbatę. Oraz wybór dwóch zmian jezdniowych w ciągu dnia.

Hotel super, bardzo dobra kuchnia, cisza i spokój, animatorzy sympatyczni i szanujący prywatność.

To nasze drugie wakacje w tym hotelu I tak jak w zeszlym roku jestesmy bardzo zadowoleni. Obsługa na najwyzszym poziomie, bardzo smaczne jedzenie, czysty i często sprzątany pokój urządzony elegancko i ze smakiem. Wśród gości dominują osoby dorosłe, dzieci jest stosunkowo niewiele, ale ich obecność nie jest uciążliwa, rodzice zwracają uwagę, żeby ich zabawa nie przeszkadzała innym gościom. Część hotelu o najwyższym standardzie, StarPrestige, jest przeznaczona tylko dla dorosłych.

Nazwa  Iberostar Selection Fuerteventura Palace
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Jandia
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, nurkowanie, parking

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Długie, piaszczyste plaże idealne do relaksu i kąpieli słonecznych

Świetne warunki do surfingu i kitesurfingu dzięki stałym wiatrom

Spokojne miasteczka z białymi domkami i lokalnym rzemiosłem

Wyjątkowy

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Robert

Zalety

Czystość ,Przemiła obsługa , Usytuowanie, Nowoczesność, Spokojna okolica

Wady

Jeżeli można to uznać za wadę . Osobiście bym się nie czepiał , na plaży w zależności od Pływów Oceanu jest sporo kamieni i zalecam zaopatrzyć się w obuwie do wody.

Zalety

Bezpośrednie położenie przy plaży, czystość oraz oferta rekreacyjna (Spa, siłownia, bardzo bogata oferta animacyjna- dla każdego, wg jego zainteresowań! Ja wybrałam taniec, jogę oraz aerobik w wodzie :) Muzyka na żywo dla wszystkich przy basenie przed lunchem (uwielbiałam jazz!) oraz wieczorna, klimatyczna. Mało dzieci, nie ma zjeżdżalni, więc nie ma hałasu. P OL E C A M!

Paulina

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Bardzo Czysto. Jedzenie najwyższy poziom . Spokój . Świetna obsługa. Cisza. Brak dzieci.

Wady

Nie za dobra herbata. Brak herbaty z czajnikiem w pokoju . Wybór tylko dwóch zmian godzin jedzenia w ciągu dnia.

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Zalety

- położenie blisko plaży (własne zejście) - smaczne jedzenie - uprzejma i pomocna obsługa - opcjonalne animacje sportowe i artystyczne - pokoje z pięknym widokiem na ocean (za dodatkową opłatą) - miejsce przyjazne dzieciom, ale nastawione głównie na dorosłych gości

Wady

- śniadania są najmniej zróżnicowanymi posiłkami, po kilku dniach stają się monotonne (mimo ze jedzenie jest smaczne i świeże) - część obsługi słabo mówi po angielsku, widać ze nastawienie jest głównie na turystę niemieckiego i hiszpańskiego

Marek.

Pobyt - Październik 2022

Hotel świetny. 5 gwiazdek. Położenie tuż przy długiej plaży , 2 km w stronę latarni duże fale na bezpiecznej długiej płyciźnie - idealne miejsce do nauki surfingu. Pokoje codziennie sprzątane , dobrze zaopatrzony mini bar. Mieliśmy opcję Star Prestige. Na basenie dla Star bar z markowymi trunkami , dobrymi przekąskami , napojami dostępny całą dobę. W dzień kelnerzy ciagle dopytują się co podać. Restauracja na 5 gwiazdek. Potrawy lokalne codziennie , owoce morza , lokalne pieczone potrawy mięsne , pyszne soki świeże i desery. W wersji Star Prestige wszystko np. szampan do lub po śniadaniu jak ktoś lubi. Obsługa zawsze bardzo pomocna i naprawdę przyjazna bez udawanej poddańczości.

Zalety

Położenie. Obsługa. Jakość . Polecam Star Prestige. Warto.

Wady

Słabe Spa , jedna Pani od masażu jakby za karę.

Piotr B

Pobyt - Sierpień 2019

Wrażenia z mojego pobytu w hotelu są bardzo dobre, wysoki poziom, wszystkie wygody, czysto, miła obsługa, spokojnie

Zalety

czysto, wygody, miła i dobra obsługa, dobre wyposażenie, blisko plaża, dobre posiłki

Wady

jeden koniec tarasu ze strefy Star Prestige miał widok na ruchliwą ulicę, co nie sprzyjało wypoczynkowi; mała siłownia

Dariusz

Pobyt - Lipiec 2019

Super miejsce i pobyt .Polecam osobom które lubią czystość Bardzo dobre jedzenie Przyjemnie spędzać czas w tym miejscu Naprawde polecam

Zalety

Czysto ,przyjemnie

Renata

Pobyt - Lipiec 2015

Super hotel!!! bardzo jesteśmy zadowoleni z pobytu, pokoje ładne, przestronne, codziennie sprzątane ( tylko te mrówki). Baseny duże, leżaków dużo,dużo rozrywek przy basenach, barek świetnie zaopatrzony, barmani b. mili.Niestety hotel nie ma własnej plaży, ale jest miejska, bardzo szeroka, długa,codziennie sprzątana, piasek biały, leżaków pod dostatkiem, ale płatne.Restauracja - przestronna, jedzenie bardzo urozmaicone, smaczne, myślę, że aż za dużo, codziennie owoce morza (wiadomość dla tych co lubią). Zespól animacyjny międzynarodowy, wspaniały - m.in dlatego nam się podobał,że pracowało w nim troje Polaków. Codzienne wieczory artystyczne w wykonaniu tych młodych ludzi lub zaproszonych gości, odbywały się w dużej przestronnej sali z barkiem, siedząc w wygodnych fotelach przy małych stoliczkach, można było naprawdę wypocząć po całodziennych\" trudach\" opalania. Kelnerzy krążyli między stolikami przyjmując zamówienia. Polaków w tym czasie było mało, jak zwykle najwięcej Niemców, Hiszpanie, Francuzi , Austriacy. Polecam wszystkim ten hotel na wakacje!

Zalety

przestronny, czysty,położony przy plaży

Wady

w pokojach zauważyliśmy małe mrówki, jeszcze mniejsze od faraonek, a jak śmigały

Wiesław

Pobyt - Grudzień 2014

Wszystko OK. Personel przyjazny. Bardzo dobre posiłki. Ładna, szeroka piaszczysta plaża przy hotelu. Spokój.

Zalety

Wszystko OK.

Wady

Duży hotel. Labirynty korytarzy. Duże odległości do pokonania, by dotrzeć do restauracji, czy wyjść na zewnątrz. Oczywiście niektórzy maja lepsze lokalizacje. Wada ta nie jest bardzo uciążliwa.

S

Pobyt - Październik 2014

generalnie bardzo fajny hotel przy założeniu otrzymania pokoju na wyższym piętrze - my niestety w piwnicach :(

Zalety

miła obsługa , dobre jedzenie, atrakcyjne połozenie dla aktywnych osób.

Wady

korytarze na niższych poziomach jak w podziemiach , zaciemnione beznadziejny balkon ( w naszym pokoju - widok z okna na plac )

Elwira

Pobyt - Grudzień 2008

Może najpierw minusy. - mimo all inclusive za sejf trzeba było dodatkowo płacić. Minibarek był pusty. Czasem zdarzały się sytuację że w barze nie było przekąsek - żadnego hamburgera, hot doga, kanapki. Pozytywy - Dla mnie położenie. Plaża pod nosem. Będąc na miejscu w hotelu w każdej chwili mogłam wskoczyć do wody popływać wrócić do pokoju. Nie trzeba było męczyć się na zatłoczonym basenie. Główna restauracja oferowała znakomite posiłki i serwis godny hotelu 5*. Panie pokojowe bardzo uprzejme, świetne w tym co robią. W pokoju można było pobawić się w berka było tyle miejsca. Przy tym wygodny i z gustem.

Celina

Pobyt - Grudzień 2008

Byłam z mężem i 6 letnim synem. Personel był bardzo sympatyczny, wręcz gościnny. Pokoje nieco podstarzałe, ale czyste, niezwykle wygodne. Łazienka ok. Widok na plaże i drogę. Troszkę hałasu dochodziło. Jedzenie powinno wam smakować. Spory wybór. Nawet syn który czasem stroi fochy bo jest wybredny jadł bez marudzenia. Form rekreacji dużo. Szczególnie sporty wodne na plaży ( płatne ). Dużo żeglarze i windsurfingowców.

Leszek

Pobyt - Grudzień 2008

1) To już nasz trzecia podróż do hotelu z sieci Iberostar. Za każdym razem wracaliśmy zadowoleni. Nie inaczej było w tym wypadku. 2) Gościnny hotel, bardzo dobrze utrzymany,widać że dba się porządek, renomę i gościa. 3) Sprzątnie pokoju codziennie. Bardzooo dokładne. W sumie można było nałożyć białą rękawiczkę a i tak nie znalazło by się brudu. 4) W Oasis Park można wybrać się na przejażdżkę uwaga... Wielbłądem. Nie trzeba wcale jechać do Egiptu czy Tunezji. 5) Plaża sąsiadowała z hotelem, lekka bryza przyjemnie chłodziła twarz w upalne dni.

Mirek

Pobyt - Grudzień 2008

W hotelu byliśmy przed 23, recepcjonista opowiedział szybko o usługach hotelu, po czym zaprosił nas na kolację która miała na nas czekać od godziny 23. Bardzo miły gest. Oprócz nas jeszcze parę osób przyjechało mniej więcej w tym samym czasie i także dostali posiłek. Świadczy tylko o podejściu do gościa. Pokój bez zarzutu. Nie było denerwującego mnie zwyczaju klepania leżaków. Dużo gości z Anglii i Niemiec i właściwie inne nacje ciężko było znaleźć. Śniadania typowo brytyjskie, obiadokolację trafiał już do większej ilości odbiorców. Jeśli był jakiś kłopot nigdy nie zostaliśmy pozostawieni sami. Starano się go jak najszybciej rozwiązać.

Iberostar Selection Fuerteventura Palace