Piaszczysta plaża przy hotelu z łagodnym zejściem do morza
Hotel bardzo przyjazny urlopowiczom, dużo zieleni , czysto, strefa basenowa podzielona na tą aktywną z bardzo głośną muzyka oraz cicha bez muzyki, basen kryty w strefie SPA płatny. Bardzo dobre różnorodne zawsze świeże jedzenie, alkohol w restauracji można brać samemu z lodówek (piwo, wino).Zawsze przed kolacją na wejściu podawany był szampan, aperol, świeżo wyciskany sok. Nigdy nie brakowało sztućcy ani stolika naprawdę obsługa restauracyjna na 5.Jedzenie na najwyższym poziomie (owoce morza, kuchnia marokańska, sushi, owoce, świeżo wyciskane soki etc. Na minus niestety dużo latających czarnych much, które niestety były w grupach poprzyklejane do sufitu co wyglądało odrzucająco. Pokoje czyste codziennie sprzątane (nie działał nam sejf ,ale po zgłoszeniu w recepcji sprawa została rozwiązana w 20 minut). Obsługa hotelu się nie narzuca gościom jest bardzo uprzejma i pomocna co jest in plus. Pokoje wychodzące na basen aktywny do 1 w nocy nie mają spokoju, bo są wieczorne imprezy z muzyką na żywo. Wycieczki tematyczne jak najbardziej polecam Fez, Oujda, Nagor. Plaża bardzo ładna szeroka niestety mało parasoli i brudne leżaki i ogólny chaos. Niestety na plaży koczujący handlowcy, którzy jednego dnia pobili się wśród odpoczywających na tej hotelowej plaży. Nie była to fajna sytuacja. Morze czyściutkie bez żadnych glonów, Codziennie wieczory tematyczne ale na poziomie przybliżające nam Maroko. Po wyjściu z hotelu można promenadą dojść do Mariny oraz do Saidii centrum. Na pewno wrócę do tego hotelu.
Cisza, relax, spokój, piękna szeroka plaża, czyste morze, baseny czynne do 18 ale można kapać się do 19.przepyszne jedzenie.
Plażowy chaos, brudne leżaki ,handlarze na plaży.
Hotel z 2009 roku, a pomimo tego jest bardzo dobrze utrzymany. Jedzenie super, bardzo smaczne. Drinki z oryginalnych wódek. Animatorzy to już galaktyczny poziom. To co oni wyprawiają w tym hotelu to pozostanie bardzo długo w mojej pamięci. Jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu. Uwaga tylko na kradzieże ręczników basenowych…
Infrastruktura, bliskość do morza oraz animatorzy !!!
Przydałaby się remont bo niektóre rzeczy tego już wymagają.
Hotel bardzo fajny i położony w pięknej okolicy. Na terenie Iberostaru znajdują się 4 budynki, 3 to budynki hotelowe, 1 recepcja, stołówka i bary. Pokoje duże, przestronne, bez problemu mieściliśmy się w 4 osoby: 2 dorosłych, 2 dzieci w wieku 13 lat. Poza tym pokoje są sprzątane codziennie. Do dyspozycji gości jest 5 basenów, więc każdy znajdzie coś według swoich potrzeb. Ponadto wszędzie jest dużo pięknej zieleni, super agawy, kaktusy, palmy itp.. Blisko jest także do morza, wystarczy przeciąć chodnik promenady, plaża nie jest hotelowa, ale ma swój dziewiczy urok. Wracając do promenady, to jest gdzie spacerować wzdłuż morza w prawą i lewą stronę od hotelu, jest czyściutka i pięknie zagospodarowana zielenią. Co do jedzenia też jest dobrze, wybór duży, na świeżo przygotowywane potrawy przez kucharzy. Każdemu gościowi przysługują też 2 kolacje tematyczne. My byliśmy na japońskiej i było super, kucharz przy nas przygotowywał dania oraz marokańskiej opartej na owocach morza. Dodatkowo cały dzień otwarte drink bary z trunkami europejskimi. Osobiście polecam wycieczkę szybkimi łódkami na klify za 55 euro oraz parasailing 45 euro, jeśli ktoś szuka wrażeń. Byliśmy też na wycieczce w Oujda, cena 65 euro, ale chyba nie warta tej ceny. Zwiedza się mało, jest gorąco i chyba jedyny plus to to, że poznaje się codzienne życie marokańskiej społeczności. Ogólnie świetna jest to miejscówka na rodzinne wakacje. Hotel godny polecenia. Może nawet jeszcze spróbujemy tu wrócić.
Pięknie położony, jest czysto i dużo zieleni.
Hotel bardzo nam się podobał. Niska zabudowa i przestronne pokoje. Znakomite jedzenie i wystarczająca ilość leżaków przy basenach. Plaża zaledwie kilka kroków od hotelu.
Wspaniały obsługa i doskonale jedzenie.
Brak drzwi między sypialniami w pokoju rodzinnymi, problemy z internetem oraz od czasu do czasu bliskie spotkania z karaluchami szczególnie w przybasenowych toaletach.
Hotel super, piękny widok z balkonu, blisko plaża, pyszne jedzenie. Super serwis pokojowy.
Obsługa hotelowa i jedzenie.
Wolne problematyczne wifi
Pięknie położony hotel ,zadbany ,czysty ,urozmaicone jedzenie ,duzy wybór dla wymagających, obsługa przyjazna ,oprócz recepcji ,która sprawia problemy ,oszukują na swoją korzyść, jeśli chodzi o wymianę waluty Animatorzy uśmiechnięci, życzliwi Panie rezydentki Ania i Maja nieocenione ,duży plus za wszystko
Piękna plaża, czysto ,urozmaicone jedzenie Polecam na wypoczynek
Pierwsze wrażenie średnie ale z dnia na dzień było coraz lepiej w obsługa hotelu uśmiechnięta starała się wszystkich zadowolić,w pokoju czysto animatorzy się spisali na medal
W tym terminie nie było tłumu spokój na plaży i przy basenie
Bałagan na stołówce ale tylko na obiedzie śniadania i kolacja ok
Kompleks hotelowy bardzo rozległy otoczony piękną zielenią z kilkoma basenami oraz snackbarem. Główna restauracja serwuje przepyszne jedzenie, głównie dania kuchni marokanskiej,marokańskie słodkości, świeże owoce, lokalne pieczywo, codziennie marokańską herbatę. W hotelu odbywają się codzienne animacje, grupa animatorów przesympatyczna, wieczorem w teatrze Casablanka odbywają się różne pokazy tańców, mozna posłuchać lokalnej muzyki, a potem w nocnym barze wypić drinki i potanczyć. Obok hotelu długa promenada i cudowne morze, otwarte, czyste, plaża piaszczysta. Miejscowosc Saidia mało nam znana i na razie świeci pustkami, bo najwięcej turystów w mesiącach wakacyjnych, podobnie niedaleka marina świeci pustkami. Hotel jednak rekompensuje brak atrakcji nieopodal. Wycieczka do Wadżdy moze i nie wart 60 euro, bo jak zwylke gonitwa i mało czasu aby pochodzić po lokalnym suku. Kto chce naprawdę zasmakować prawdziwego Maroka polecam objazdówkę po cesarskich miastach, które kazde jest inne klimatycznie i kazde moze pochwalić sie innym rzemioslem. To miejsce gdzie mozna super odpocząć, bo wszystko jest w zasięgu ręki Polecam
animacje, cudne morze, wspaniała plaża, przemiła obsługa, pyszne jedzenie
Bardzo przyjazny Hotel pod każdym względem. Czuć dobrą, rodzinną, sprzyjającą relaksowi atmosferę, obsługa bardzo dobra, taktowna. Doskonałe, różnorodne jedzenie (świeże owoce) i picie ;). Mądre rozwiązanie z podajnikami na wodę pitną. Wakacjusze nie mogą się nudzić, wspaniali animatorzy od rana do wieczora prowadzą aktywności dla każdej grupy wiekowej. Zadbana, imponująca roślinność, i oczywiście piękna plaża blisko hotelu, a na spacery można się udać promenadą do mariny. Doskonałe miejsce na tygodniowy wypoczynek i kontakt z orientalnym światem. BARDZO polecam.
Ogromna zaleta - podajniki na wodę pitną umieszczone na korytarzach. Koniec z wodą butelkowaną! A poza tym cała masa zalet, duże, wygodne pokoje, pyszne jedzenie - wyciskane soki, dobre alkohole i kawa, piękna plaża i rewelacyjne animacje.
Nie znalazłam wad. Może jedynie... brakowało materacy na leżakach plażowych.
Przyjemny hotel, sprawia bardzo dobre wrażenie. Pokoje są przestronne, a łazienki w dobrym stanie, do tego dobrze posprzątane. Na korytarzach stoją dystrybutory z wodą pitną, dzięki czemu nie trzeba szukać baru, żeby dostać wodę. Plusem jest bardzo zadbana zieleń na terenie całego obiektu. Super wyglądają zielone patia, którymi przechodzimy, żeby dostać się do pokoju. Na wspomnienie zasługuje tutaj jedzenie – bardzo smaczne, dobrze doprawione, z marokańskim sznytem. Możemy spróbować lokalnych potraw bez wychodzenia z hotelu (chociaż oczywiście pizza, czy frytki też są podawane). Hotel jest świetnie położony, bo przy samej plaży, wystarczy przejść przez deptak. Samym deptakiem można dojść do mariny. Plaża jest piaszczysta, z łagodnym zejściem do wody, co na pewno spodoba się rodzicom z małymi dziećmi lub osobom, które chcą się schłodzić, a niekoniecznie pływać. W samym hotelu raczej ciężko się będzie nudzić, bo jest sporo animacji zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
Smaczne jedzenie, czyste i przestronne pokoje. Położenie przy plaży i deptaku.
Hotel o fajnej architekturze, nie przytlacza iloscia pieter pociagnietych w gore. Plaza blisko, w odleglosci 10 min pieszo deptakiem marina. Czysto - pokoje przestronne i wygodne. Wart polecenia!
Bardzo ładny, czysty i zadbany hotel. Jedzenie, napoje i alkohole także bez zarzutu. Ogólnie super! Byliśmy tam z żoną w podróży poślubnej w czerwcu 2012 i śmiało i szczerze możemy polecić ten hotel. Jedynym mankamentem (nie dla wszystkich rzecz jasna)jest stosunkowa pustka i spokój w okolicach hotelu, ale Saidia to zdecydowanie młody kierunek i dopiero wszystko jest tam rozbudowywane. Dwa kilometry dalej jest Marina, gdzie można kupić jakieś pamiątki, przyprawy, olejki aganowe. Jest tam też poczta, bank, sklep ogólnospożywczy itp. Plaża czysta, leżaków pod dostatkiem. Suma-sumarum dajemy solidną 9 z plusem.
* Przemiła i pomocna obługa, zarówno w recepcji, lobby, w barze przy basenie jak i w każdej z restauracji (ogólnej, japońskiej, marokańskiej). Wszyscy wykonywali swoją pracę z uśmiechem na ustach, traktując każdego gościa w ten sam sposób. Jedynym minusem była trudność w porozumiewaniu się po angielsku (hotel nastawiony na Hiszpanów i Portugalczyków), ale w najważniejszym miejscu, czyli w recepcji, nie było z tym problemu. * Animatorzy w porządku, starali się jak mogli by uprzyjemnić turystom czas. Fajne animacje dla dzieci, ale i dorośli myślę, że nie mogli narzekać. Codziennie wieczorem mniej lub bardziej udane występy całej ekipy w specjalnie do tego przeznaczonej sali. * Dobra komunikacja z miastem Saidia - taksówka 30-40 MAD (3-4 EUR) w jedną stronę, autobus bodajże 2,5 MAD. * Złe rozwiązanie dotyczące ręczników (kaucja), co powodowało, że czasami mogło się nie znaleźć ręcznika w miejscu, w którym się go wcześniej położyło. Ludzie po prostu brali czyjeś, aby nie musieli wpłacać kaucji, czego swoją drogą i tak nikt nie sprawdzał. * Bardzo złe rozwiązanie problemu wymeldowania z hotelu. Pokój trzeba opuścić o 12 a autokar przyjeżdża dopiero ok. 20, także są dwie możliwości - albo opłacić pokój do 20 (około 60 EUR) albo zostawić bagaż u znajomego lub w specjalnie do tego przygotowanym pokoju, gdzie również znajduje się toaleta z prysznicami. * Piękna, szeroka plaża, blisko hotelu i wystarczająco dużo leżaków. * Problemy z kilmatyzacją - mimo, że działa, to jednak jest trochę przykręcona, co powoduje brak możliwości ustawienia jej na niską temperaturę. * Jedzenie bardzo dobre i w naprawdę dużej ilości. Formuła "all inclusive" dotycząca drinków również bardzo urozmaicona. Wrażenie ogólne bardzo pozytywne.
Czysto spokojnie jedzenie jak w hotelach Minus w piątki zjerzdza masa miejscowych. Internet nie działał 2 dni i2 razy miałam problem z klimatyzacją
Witam ! Wróciłam z tego hotelu 26.05.2012 i mogę go śmiało polecić . Nam podobał sie pod każdym względem. Kuchnia bogata dla kazdego coś dobrego , o każdej porze można było cos przekąsić ( prócz posiłków podstawowych tj.śniadanie obiad i kolacja były też ciastka , należniki , lody , popcorn i owoce ) Jeśli chodzi o rozrywki to nie można narzekać na ich brak , przy basenie odbywały się codziennie nauki tańca , aqua aerobic , mini golf itd Mini klub dla dzieci czynny był codziennie a mini dicko o 21 00 odbywało się nawet dla dwójki dzieci. O 22 00 były animacje dla dorosłych ( BRAWO ANIMATORZY !!!) Jedyny minus to brak jakiejkolwiek rozrywki po za hotelem , jest piękna promenada która prowadzi do mediny niestety w budowie. Brak sklepów z pamiatkami , restauracji i kafejek. Najbliższe miasteczko znajduje się ok 10 minut jazdy autobusem , ale niestety też tam nic nie można było znaleźć. My opłaciliśmy sobie wycieczkę do Saidi (35 E) jakieś 60 km jazdy autokarem , ale tam już jest wszystko . Hotel posiada dwa duże kompleksy basenowe. Przy pierwszym odbywają się animacje i różne rozrywki dla turystów , przy drugim można się było wyciszyć . Na terenie hotelu znajduje się również SPA gdzie w ramach all inclusive można było korzystać z baseny krytego , jacuzzi , piczów wodnych , sauny suchej i parowej. POLECAM TEN HOTEL !!!!!
Świetne miejsce oddalone od zgiełku i hałasu .Urokliwe ,piaszczyste ,dzikie plaże ciągnące się kilometrami.Różnorodność serwowanych posiłków zadowoli najbardziej wymagających.Polecam dla osób szukających spokoju w tym rodzin z dziećmi.
Jadąc do tego hotelu musimy brać poprawkę na kilka rzeczy. Po pierwsze poza sezonem nie dzieję sie tam nic. Animatorzy chodzą w kółko bo nie wiedzą co ze sobą zrobić obsługa to samo. Hotel czysty i przyjazny . W większości pokoi(bo akurat w moim nie ;p ) jest i prysznic i wanna . Niedaleko do plaży która w sumie jest dzika. Niestety w okolicznej medinie nie ma NIC! Jedzenie dobre ale no niestety monotonne. Drinki pyszne :) Jednym z minusów jest to że cała obsługa ledwo mówi po angielsku. Wszyscy znaja francuski ale tylko w Lobby( i to też nie wszyscy) i poszczególni animatorzy coś po angielsku powiedzą. Poza sezonem warto pojechać aby odpocząć bo bardzo mile wspominam pobyt :) Obsługa jest przemiła i rzetelna.
Bardzo czysty i zadbany hotel. Jedynie moje wątpliwości budził zawsze mały basen, ale i tak idzie wytrzymać. Pracownicy w recepcji czy hotelowej kuchni zawsze uśmiechnięci i pomocni. Polecam!
Obsługa bardzo dobra i przyjaźnie nastawiona. Plaża ładna z drobnym piaskiem. Dobre miejsce dla rodziny z dzieckiem i osób ceniących odpoczynek w spokoju. Minusy sa takie że poza rozrywką w hotelu (animacje raczej słabe) nie ma co robić. Jedzenie wogóle mi nie smakowało monotonne i mdłe ale na bogato podane. Komary to prawdziwa zmora gryzą po zmierzchu jak szalone. Zachwalić musze alkohole. Dobre gatunkowo i do 2 w nocy. Polecam generalnie ale jak masz bardzo wysokie wymagania to możesz sie zawieść.
Generally this hotel seem to be quite posh and exlusive. But If you take look closer your first impresion break up. One advantage is good service. They are friendly, helpfully all time smiling and realy devoted their work. Usually rooms are cleaned proprerly but sometimes room service don\'t give towels enought. Another advantage is \"all inclusive\" service. Drinks are made with good quality alcohole, beer and vine are good so if you like to drink will be glad. In my opinion food is awful and monotonious. Every day is fishes with flakes, meat which teast like chew gum and what you didn\'t eat on the super you can expect to eat on breafast. In the evenings you can expect uncountable number of moskitos. Animations are trivial. The lady who enjo