Iberostar Paraiso Del Mar

Wczasy wspaniałe ale pokój hotelowy katastrofa Klimatyzacja tak głośna że nie można było spać a bez klimatyzacji można było dię udusić WIATRAK NA SUFICIE również głośny i nie pozwalał zasnąć. Sen z otwartym oknem również był niemożliwy Dodatkowo spłyczka w wc bez przerwy cieknącą wodą. DLA HOTELU 5* TO SYTUZCJA NIE FO ZAAKCEPTOWANIA . Poza tym -ok.

Hotel pięknie położony, dużo zieleni i lokalnych zwierząt. Obsługa miłą i kompetentna.

hotel super przepiekne baseny animacje jedzenie duzy wybór

Nie było żle, ale bywałem w lepszych. Jedzenie OK w restauracjach ogólnodostępnych. Restauracje a la carte szalu nie robią. Dla mnie ważna była przestrzeń, było gdzie pobiegać, poranna Joga oraz fajny fitness Club. Największy problem hotelu to rozrywki wieczorne. Nie było gdzie się pobawić. Masaka!! Jak odział geriatrii.

Byłam dwa tygodnie we wrześniu , było super, naprawdę udane wakacje.

Nazwa  Iberostar Paraiso Del Mar
Miejsce  Meksyk / Riviera Maya / Playa Paraiso
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, golf

Kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem dla dzieci ulokowany w tropikalnym ogrodzie.

Rozrywka: w ciągu dnia programy animacyjne, wieczorem pokazy i dyskoteka (od 18 lat).

Dla amatorów aktywnego wypoczynku: aerobik, gimnastyka, siłownia, siatkówka, 3 korty tenisowe.

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jerzy

Pobyt - Luty 2023

Michał

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Lokalizacja, jakość jedzenia (bufet), obsługa.

Wady

Restauracje tematyczne poza Gourmet i Meksykańską bardzo rozczarowujące. Karty dalej magnetyczne wiec bieganie do recepcji jako dodatkowa opcja zdrowotna.

Marek

Pobyt - Maj 2022

hotel super przepiekne baseny animacje jedzenie duzy wybór

Zalety

hotelowa dziungla bardzo bujna duzo zwierzat sprzatanie pokoi dokladne

Tomasz

Pobyt - Luty 2022

Zalety

Fajna plaża, Dobre jedzenie. Dużo przestrzeni. Dobry fitness.

Wady

Rozrywki po 21.00. Nic się dzieje :(

Pobyt - Wrzesień 2021

Byłam dwa tygodnie we wrześniu , było super, naprawdę udane wakacje.

Zalety

Duży obszar , mnóstwo bujnej zieleni , na terenie hotelu wolno żyjące zwierzęta , pawie , flamingi . piękne baseny , plaża , świetni animatorzy , bardzo dobre i różnorodne jedzenie / o drinkach nie wspomnę :) / czysto i schludnie . Obsługa zasługuje na uznanie , naprawdę się starają .

Wady

Ja wad nie widziałam .

Klaudia

Pobyt - Maj 2021

Byliśmy w maju na tygodniowym wypoczynku w tym hotelu (para, do 28 lat). Jest to kompleks hotelowy składający się z kilku części: del mar, maya, itd Hotel położony na terenie przepięknego, ogromnego ogrodu. Piękne rośliny, cenoty, zwierzęta. Dostęp do prywatnej plaży gdzie również jest bar. Plaża co kilka godzin czyszczona z glonów (Meksyk niestety cierpi na plagę glonów od kwietnia/maja). Ogród i pokoje utrzymywane w czystości- widać, że wszystko zadbane. W hotelu klimatyzacja, tv, karafka na wodę, którą można uzupełniać w hallu. Jedzenie urozmaicone: pizza, makarony, burgery, owoce morza, kuchnia regionalna, super owoce, słodycze. Wieczory tematyczne typu: kuchnia meksykańska, fontanna z czekoladą, carpaccio, suhi itd. Kilka restauracji a la carte, my skorzystaliśmy z live cooking show w restauracji japońskiej (wszystko wymaga wcześniejszej rezerwacji przez aplikację hotelową albo w recepcji). Animacje wodne i wieczorne show. Byliśmy przy 30-50% obłożeniu hotelu w czasie covid. Hotel bez plastiku, jednorazówek- eco podejście. Wszyscy z obsługi w maseczkach dbają o dezynfekcję wszystkiego łącznie z bagażem i kluczykiem do pokoju. Basen bardzo \\\"długi\\\"- jest część rozrywkowa, przy barze, gdzie odbywają sie animacje. Jest też część \\\"ciszy\\\" gdzie można się relaksować bez \\\"skaczących dzieci nad głowami\\\" z pięknymi łóżkami-huśtawkami. Obsługa miła, mówi w j. angielskim. Nie wymusza napiwków, ale wiadomo, że inaczej podchodzą jak dostana \\\"dolara\\\". Sporo turystów z Polski, ogólnie Europy no i USA. Jedyny minus, to to, że część obiektu była zamknięta z powodu covid, jeden brodzik był w remoncie, centrum handlowe nie działało. Ok 17km jest też do Playa del Carmen gdzie są kluby, markety itd (koszt ok 30 dolarów w jedną strone taksówką lub przy głównej ulicy jest bus, którego łapie się jak stopa i kosztuje grosze). Pomimo kilku minusów nie obniżam oceny, ponieważ uważam, że hotel jest zadbany, czysty, nowoczesny i eko. Polecam!

Zalety

Dobre jedzenie Czystość Przyjazna obsługa Animacje

Wady

Daleko od centrum miasta: sklepów, barów, klubów itd

2.7
renata

Pobyt - Kwiecień 2021

POBYT BYL UDANY MIMO ZE POKOJ BYL NIE LADNY BRUDNY .OTOCZENIE PIEKNE.JEDZENIE NIEDOGOTOWANE.MALY WYBOR,MALO MIEJSCA NA SAME DANIA.OBIADY TRAGICZNE BEZ WYBORU DAN. REMONT ZAGLUSZAL CISZE POZA TYM RECEPCJA BYLA W INNYM HOTELU. BARDZO DALEKO POKOJ ODDALONY OD STOLWKI . MALO ANIMACJI. WYSTEPY DAREMNE.

Zalety

JEDYNIE POLOZENIE HOTELU I TEREN WOKOL NIEGO PRZEPIEKNY.

Wady

POKOJE BRUDNE, SLABE ANIMACJE, DALEKO DO LOBBY Z POKOI, STOLOWKA- SAME JEDZENIE NIE DOBRE.

Zbyszek z Kasią i Julką

Pobyt - Grudzień 2020

Super hotel polecam planujemy ponownie w tym roku poleciec ponownie

Zalety

Wszystko jest ok

Wady

Ok

Poal

Pobyt - Luty 2015

Wczasy z biurem Wezyr. Chcieliśmy Itakę, ale spóźniliśmy się z lastem. Do biura żadnych zastrzeżeń, rezydentka Julia bardzo pomocna i zaangażowana w pracę. Jedyny mały minus dla biura, że na lotnisko w Cancun przy powrocie dotarliśmy, gdy klienci Itaki byli już odprawieni. Dzięki temu nasza 3 osobowa rodzina była porozrzucana po całym samolocie, co przy 10 godzinnym locie było trochę uciążliwe. Być może to wynik umowy między biurami, w końcu to Itaka czarteruje Dreamlinera.

Zalety

położony w przępieknym tropikalnym ogrodzie.

Wady

jakby odcięty od świata. Droga komunikacja do Playa del carmen

Madziarra-M1

Pobyt - Sierpień 2011

Byliśmy w trzech hotelach Iberostara w Meksyku (Tucan, Del Mar i Maya). Wszystkie hotele rewelacyjne. Rozległy teren, piękna plaża, duże i luksusowe pokoje. Polecam każdemu.

Iberostar Paraiso Del Mar