Iberostar Nessebar Palace

Jak dla 4 gwiazdek, obiekt przereklamowany. Plusy to: duży, dobrze zorganizowany kompleks, codzienne rozrywki realizowane przez jedną i tą samą grupkę osób, dobry dla rodzin z dziećmi. Minusy: wyeksploatowane łazienki, wanna z prysznicem, wyłączenie prądu, trudny dojazd do niedalekiego Nesebaru (resort jest jeszcze w Rawdzie). Wspaniały kompleks położony wśród bujnych krzaków i rozbudowywanego osiedla.

Nowy elegancki hotel położony pomiedzy nową częścią Nessebaru a wioską Ravda do Słonecznego brzegu około 5 km.
Hotel: Elegancki estetyczny czysty, który wraz z hotelami IFA Nessebar Bay i Mare tworzą jeden kompleks hotelowy w którym Palace znajduje się centralnie a skrzydła boczne to Hotele Mare i Bay (natomiast nie ma czegoś takiego jak hotel IFA Nessebar Beach) Hotel Palace posiada lokalną kategorie 5* natomiast pozostałe 4*. Wszyscy goście mogą korzystać ze wszystkich basenów w kompleksie (Palace, Mare, Bay) Ogólnie w kompleksie znajdują się 4 baseny, największy przy Palace, w tym jeden dla dzieci ze ślizgawkami itp. przy zejścu na plażę. Wnętrze gustowne i ładne dużym plusem jest piękny taras gdzie rozstawione są krzesła i kanapy. Ogólnie hotel sprawia bardzo dobre wrażenie
Położenie: Niestety z tym jest problem, ponieważ w najbliższej okolicy nie ma nic poza placem budowy naprzeciwko hotelu. Hotel położony jest pośrodku niczego (cisza, spokój). Przystanek autobusowy położony jest 200 metrów od hotelu. Autobusy kursują co 40 minut. Do nowej części Nessebaru jest około 1,5 km do zabytkowej 3 km do Słonecznego Brzegu 5 km. Wieczorem może być problem z powrotem ponieważ Autobusy kursują jak chcą. Natomiast taksówki są drogie do Słonecznego brzegu (15 Lv) czyli 30 zł do Nessebar 25 zł.
Pokoje: Zostaliśmy zakwaterowani w dużym przestronnym eleganckim, czystym pokoju. Łazienka z prysznicem i wanną. Takie same jak na zdjęciach. Widziałem również inny pokój był mniejszy ale urządzony identycznie.
Jedzenie: Posiłki dobre codziennie starają się coś urozmaicić, ilość wystarczająca. Mieliśmy opcje All in alkohol miejscowy nadawał się do picia natomist na importowany z tą opcją przysługiwała zniżka 50%.
Obsługa: Dobra i miła zamówienia u kelnerów i w barze donoszone do stolika więc nie trzeba było się tłoczyć przy barze, jedynie gość w barze przy basenie ruszał się jak mucha w smole.
Plaża: Wąska, brudna i niestety śmierdząca. Starałem sie dowiedzieć co to nieprzyjemny zapach, w hotelu powiedziano mi, że to od glonów, których było pełno, podobno są tylko póżną wiosną (czerwiec) i jesienią (koniec wrzesnia). Co dziwne te glony były tylko w tym rejonie, zapach przypominał odur szamba i ścieków więc może coś tam spuszczają? W Słonecznym Brzegu zupełnie tego nie było, plaża tam jest czysta szeroka a morze cudne. Zejście do plaży hotelowej po schodkach.
Ogólnie polecam dla ludzi starszych i rodzin z dziećmi oraz poszukującym ciszy i spokoju. Liczne udogodnienia dla dzieci basen ślizgawki plac zabaw itp. Animacje gry i zabawy specjalnie przygotowane dla dzieci. Na plaży animatorzy stawiają babki z piasku i budują zamki wraz z dziećmi. Dla ludzi starszych zajęcia Streczingu i Aquagym. Przeważająca ilośc gości to Niemcy około 90% wszystkie animacje w tym języku.
Cena, którą płaciliśmy 2 czerwca za tydzień to 1850 złotych natomiast para, która była z nami w hotelu 1650 zlotych

Hotel wg. bułgarskiej kategorii 5* (wg. Neckermanna 4* plus) świeżo przejęty przez sieć Iberostar, dlatego też pewnie widać niedociągnięcia (jak na hotel 5*), wiele do życzenie pozostawia jakość sprzątania pokoi (niezależnie czy się zostawi napiwek za sprzątanie czy też nie), obsługa w lobby barze bardzo bardzo dobra, natomiast w barze przy basenie dość powolna, większość obsługi ma "kamienną twarz", kelnerzy w restauracji prawie wyrywają puste talerze spod ręki co jest dość irytujące. Jeżeli ktoś chce mieć pokój widokiem na morze to tylko górne piętra (np. na I piętrze zasłaniają drzewa). W hotelu w jest kącik internetowy, ale ciągle oblegany (nawet o 1:00 w nocy) przez dzieci i nastolatki, więc lepiej przejść się kilka metrów do hotelu IFA Mare (tam mają pokój komputerowy z 8 stanowiskami). Mała i wąska plaża, zejście na plażę nie kilka schodków (jak opisano w katalogu) a dobrych kilkadziesiat (raczej nie dla matek z wózkami czy osób z starszych z problemami ruchowymi).

Nazwa  Iberostar Nessebar Palace
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Nesebyr
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Wyświetlono 3 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
krzysztof

Pobyt - Kwiecień 2008