Hotel super, pokoje czyste ,przemiły personel ,wszyscy uśmiechnięci, pomocni,dodatkowo basen solankowy z jacuzzi, animacje bardzo urozmaicone. Jedzenie super, codziennie Owoce morza, świeże daktyle, lody ,pyszne ciasta. Plaża czysta ,bardzo polecamy
Wyjazd udany, hotel jak na Tunezję okey, na zdecydowany plus zasługuje cała obsługa oraz bardzo smaczne jedzenie. Na minus przestarzałe pokoje a zwłaszcza łazienki . Reasumując oceniam pozytywnie i polecam jeśli ktoś wybiera się do Tunezji.
przemiła obsługa i jedzenie
przestarzałe łazienki i toaleta
Odwiedziłem sporo różnych hoteli , ale to co widziałem podczas mojego pobytu w Iberostar Kantaoui Bay, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Po pobytach w Turcji, Grecji, Egipcie itd. do wczasów w Tunezji podchodziłem z wielką rezerwą i dużą dozą niepewności iiii spotkało mnie bardzo duże i miłe pozytywne zaskoczenie. Żeby się zbytnio nie rozwodzić napiszę tylko, że choćbym bardzo chciał do czegoś się przyczepić, z przykrością stwierdzam, że nie mam do czego. Fantastyczny hotel, przemili ludzie którzy tam pracują i dbają o nasze dobre samopoczucie, super jedzenie. Nic tylko odpoczywać i cieszyć się wspaniałym pobytem.
Hotel położony przy samej plaży, nigdy nie brakowało leżaków, wspaniałe jedzenie, a największą wartością są ludzie tam pracujący, przemili, uśmiechnięci i na każdym kroku służący pomocą.
Nie ma czegoś takiego.
Super hotel, świetne jedzenie,miła obsługa,czysto. Polecam
Koniec kwietnia początek maja. Hotel bardzo dobry. Czysty zadbany, jedzenie bardzo dobre. Wieczorne animacje również są. Jeden basen podgrzewany w środku i 2 na zewnątrz. Tylko w takim okresie woda zimna. Temperatura 22-25’. Okolica spokojna. Do miasto taxi jakieś 15min
Hotel świetny. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Obsługa hotelowa na najwyższym poziomie. Na basenach, restauracji czy nawet na plaży rozpieszczali gosci do granic możliwości. Chcesz 4 miejsca na plaży pod parasolami?- żaden problem. Nie trzeba było wychodzić wcześnie rano żeby mieć leżak, materac i parasol. Animatorzy bardzo uprzejmi. Aerobik na plaży i w basenie super. Jedzenie to bajka. Byłam w różnych miejscach ale ten hotel wygrał wszystko pod względem ilości, różnorodności i jakości jedzenia. Było absolutnie wszystko. Jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem tego hotelu to z czystym sercem mogę go polecić. Jeśli ktoś ma obawy ze względów bezpieczeństwa to spokojnie. Przy wejściu do hotelu jest kontrola bagażu lub zakupów które sie zrobiło w miescie. Nikt obcy do hotelu sie nie dostanie. Jest to mocno pilnowane. Na plazy oprocz ochrony hotelowej co kilkanaście minut jedzie policja na quadzie i patroluje teren. Na pewno jeszcze tam wrócę. Polecam gorąco.
Jedzenie, animatorzy, podejscie do kwestii bezpieczenstwa
Handlarze na plaży mocno natrętni i szukający okazji na oskubanie na pieniądze.
Bardzo fajny i funkcjonalny hotel. Cztery windy centralne i dwie z korytarza. Czysto, schludnie. Klima w pokoju moim i u kolegi działała bez zarzutu. Obsługa b. miła (a przy basenie przechodzą sami siebie). Basen czyściutki, leżaki ok. Całego jedzenia nie zdołałem skosztować, bo tyle tego, że hej. Jestem mile zaskoczony całością i polecam-warto.
Czysto, blisko na plażę ok 100m. Ja miałem widok na morze i basen - pięknie było, widoki niezapomniane. Funkcjonalny
Na korytarzach pomiędzy pokojami gorąco, no ale wszędzie klima nie będzie.
Pod każdym względem było super. Hotel ***** Obsługa ***** Animacja ***** Wieczorne występy ***** Jedzenie *****
Wnętrze Hotelu Windy 4 szklane. Czystość uprzejma obsługa. Drobne naprawy natychmiastowa reakcja reakcja.
BRAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie polecam ! Koszmarny hotel ! Wstyd dla renomowanej sieci Iberostar , że posiada taki pod swoją marką. Obsługa łącznie z „ menagerem” to istny koszmar- „ menager „rzucił nam voucherem w twarz i powiedział ze nas nie zakwateruje , nie pozwolił wymienić pieniędzy w hotelowym kantorze , wrzeszczał na nas i dosadnie przy tym gestykulowal .Po kilku dniach wymieniliśmy pieniądze w tym kantorze i otrzymaliśmy znoszony banknot a dokładnie polowe banknotu . Nie chcieli go nam przyjąć w żadnym z 3 sklepów . Poprosiliśmy o wymianę na bilony- recepcjonista który nas obsługiwał zaczął wrzeszczeć , kazał nam iść na „spowiedź „ do „ menagera „ , zaczął wypytywać z którego jesteśmy pokoju i powiedział ze tak czy inaczej on sie dowie który to nasz pokój , gdy zapytaliśmy do czego mu potrzebna ta informacja ten odparł „ Że Jeszcze sie przekonamy „ kazał nam oddać z powrotem nasze pieniądze . Nadmieniam iż byl to wieczór przed powrotem do domu . Byliśmy wystraszeni i spanikowani , ze nie wrócimy do Polski. Drinki i alkohole to porażka !!! Obok drinka to nawet nie leżało . Leżaki i materace na plazy brudne i zniszczone . Główna jadalnia w hotelu nie została wymyta prawdopodobnie od wybudowania hotelu - brudna , klejąca , bardzo zaniedbana . Podsumowując ; NIE POLECAM ! Omijać ten hotel szerokim łukiem .
Jedzenie .
Personel , leżaki i materace na plazy , okropne drinki i brak alkoholi , brudna niemyta podłoga na jadalni na widok ktorej odechciewa sie jeść .
W Tunezji byliśmy pierwszy raz. Miesiąc wcześniej byliśmy w Egipcie. Tunezja zdecydowanie wygrywa, dużo ładniejsze widoki, więcej zieleni, sam Hotel super- duże jasne pokoje, ładne meble, łazienka osobno , wc osobno, czyściutko. Piękne lobby a widok z tarasu (mieliśmy pokój z widokiem na morze)... bezcenny. Jedzenie tak bardzo różnorodne że nawet największy malkontent znajdzie coś dla siebie. Obsługa przemiła ( za drobne pieniążki którymi my zawsze staramy się wynagrodzić pozytywne nastawienie do gości), są bardzo uprzejmi, interesują się gośćmi , animatorzy super- nie sposób się nudzić. Drinki jedne z lepszych jakie mieliśmy przyjemność kosztować. Plaża- ładna , mnóstwo leżaków, piasek drobniutki, delikatny i oczywiście pogoda jak dzwon - cały czas gorąco. Jeżeli chodzi o zakupy to Tunezja jest dosyć tania ale nie polecam zakupów na żadnych bazarach bo strasznie naciągają, jeżeli ktoś chce kupić lokalne produkty typu Harrisa, przyprawy, chałwa itp, to tylko w dużych marketach , ceny tam są o wiele niższe niż na bazarach (przekonaliśmy się na własnej skórze). I jeszcze trzeba wspomnieć o Panu który co drugi wieczór pięknie grał na fortepianie ( bez nut) a akustyka w lobby jest niesamowita. Ogólnie bardzo chętnie jeszcze tam wrócimy:)))
Pięknie położony, bardzo przestronny, duże lobby, bardzo czysto, przemiły personel.
Strasznie głośni Francuzi.
POKÓJ CZYSTY , JEDZENIE NIE NAJGORSZE MAŁO OWOCÓW MORZA , ŁADNA PLAŻA , WSZYSTKO OK MOGŁABYM WRÓCIC
MIŁA OBSŁUGA , ANIMATORZY CUDOWNI , WIECZORAMI NIE NUDZILIŚMY SIĘ
BRAK KORKÓW W WANNIE
Bardzo elegancki hotel zdecydowanie zasługuje na 5 gwiazdek. Łóżka bardzo wygodne. Jedzenie pyszne i różnorodne. Można spróbować kuchni tunezyjskiej, owoców morza. Na kolacji kelnerzy dbają o wszystkich gości. Obsługa bardzo miła i pomocna. Fantastyczny basen ze słoną wodą blisko plaży. Fantastyczni animatorzy prowadzący naukę tańca oraz robiący pokazy. Jeśli chce się zaznać luksusu i wypocząć to na pewno w tym hotelu.
luksusowy obiekt, wieczorne animacje, wyśmienite jedzenie
duży obiekt
Nawet gdybym chciala to nie moge sie doczepic do niczego.....................no chyba tylko do tego ze same nosilysmy wode do pokoju.Serwis room przyniosl tylko raz.Bylo bardzo duzo Francuzow i Rosjan .Byly tez male wrzeszczace dzieci jedzace posliki przy kindele lub tabletach -----za to nie ponosi winy hotel.Nie wracam nigdy w to samo miejsce ale gdybym musiala to wrocila bym tam.Zaliczylam 2 razy Turcje i raz Egipt ale to byla namiastka Tunezji.
Bylam w tym roku w maju 15 dni w polku 107.Bylo tak jak sobie wymarzylam Nic dodac nic ujac
Nie umie sie do niczego doczepic
Hotel przeznaczony raczej dla osób dorosłych. W obiekcie jest bardzo mało atrakcji dla dzieci, nie ma aquaprku ani zjeżdżalni. Teren hotelu jest całkiem ładny. Spory plus za bezpłatne wi-fi w całym hotelu.
Ładny teren hotelu Bezpłatne wi-fi Udogodnienia dla niepełnosprawnych
Brak udogodnień dla dzieci
Hotel posiada ładny teren, 6 pokoi dla niepełnosprawnych oraz bezpłatne wifi w hotelu. Bar All Inclusive 8-24. Siłownia i Spa dodatkowo płatne.
Super hotel.Czysta plaza z bezpłatnymi leżakami,blisko plaży bar z drinkami,napojami,piwem.
Hotel położony praktycznie na plaży.Super i bardzocduzo jedzenia.
Biuro Itaka, biuro jak każde jednak hotel mega super. Luksus dla dorosłych. Brak atrakcji dla dzieci.
Rewelacyjny pod każdym względem.
brak wad
Wszystko pięknie ładnie, ale trzeba być chyba skończonym idiotą, żeby się tam wybrać po masakrze, która miała miejsce niedawno. Raczej trudno się relaksować w miejscu, które pachnie krwią 38 ofiar, niewinnych ludzi, zastrzelonych na plaży i przy tym właśnie hotelu...
Blisko plaży
Dla wyjątkowo gruboskórnych, którym nie przeszkadza zabawa na cmentarzysku...
doskonale zarządzany badzo czysty i luksusowy hotel. Byłam w trzech innych hotelach w sousse, w tym jednym również 5-gwiazdkowym i Riu Imperial nie ma sobie równych w mojej opinii. Doskonale zorientowany management, niezwykle uczynna obsługa, mówiąca w kilku jezykach. Czysta plaża, leżaki bezpłatne, sporty wodne praktycznie wszystkie są stale dostępne. Doskonały all inclusive- jedzenie urozmaicone, bardzo smaczne i w ogromnych ilościach; doskonałe drinki, owoce i desery;klientami hotelu są zazwyczaj osoby starsze lub całe rodziny z krajów zachodniej europy (zupełny brak rosjan, polaków). Klimat spokojny, pełna kultura, można fantastycznie odpocząć; do portu plażą 20 min; goraco polecam nawet najbardziej wymagającym; jedyny mankament- dość niewielki basen jak na taki obiekt, ale piekny ogród i bliskosc plaży rekompensuje wszystko:)
Bardzo fajny hotel,jedzenie bardzo dobre i urozmaicone.Super plaza , czysty basen , ciepła woda. Właściwie to nie mamy nic do zarzucenia , tylko trochę słabe animacje wieczorne. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne.