Iberostar Waves Dominicana

Pokoje nieco w starszym stanie, codziennie sprzątane, ale spodziewałam się wyższego standardu . Jedzenie przepyszne.

Hotel super położony miła obsługa, na pewno nie jest to hotel *****. Czystość pozostawia wiele do życzenia. Pobyt uważam za udany.

Okolica hotelu przepiękna. Sam budynek gdzie były pokoje myślę, że można porównać do Hotelu w Bułgarii miernej klasy. Ze względu na warunki klimatyczne ogromna wilgotność wszędzie to można zrozumieć. Jak zobaczyłam pokój to się przeraziłam. Balkon zamykany na metalowy jakby gwóźdź, kratka tarasowa porwana, pod prysznicem działała tylko deszczownica reszta nie bo totalnie przełącznik zakamieniony. Generalnie pokój wyglądał nieco lepiej niż nasze domy wczasowe za komuny. Na szczęście widok na Morze Karaibskie nieco załagodził sytuację.

Gdyby nie dość monotonne jedzenie, powiedziałbym że same plusy.

To był mój pierwszy wyjazd na Karaiby, trzeci do sieci Iberostar i nie zawiodłam się, mały Raj na ziemi, pobyt uważam za udany, przepiękna plaża, piasek ,nie trzeba było zajmować wczesna porą, zawsze można było znaleźć miejsce, przy basenach również nie było tłoczno, wszyscy uśmiechnięci i roztańczeni, muzyka na żywo codziennie mi to odpowiadało, wspaniałe wycieczki na wyspę Saona, powiem krótko podróżuje od 13 lat ale ten wyjazd wspominam najlepiej.

Nazwa  Iberostar Waves Dominicana
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Punta Cana
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, nurkowanie, parking

Atrakcyjne położenie: na północno-wschodnim wybrzeżu Dominikany, wzdłuż pięknej linii brzegowej Playa Bavaro.

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, pokazy filmowe.

Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: centrum fitness, aerobik, joga, łucznictwo, tenis ziemny, piłka wodna.

Dzika i nieodkryta egzotyczna przyroda

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Izabella

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Brak miejsc na leżakach przy plaży , nagminne zajmowanie leżaków na plaży, jak i przy basenach .

Maciej

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Połozenie, piękny ogród.

Wady

Czystość, zapach w pokojach.

Patrycja

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Naszym zdaniem jedyną i najważniejszą zaletą jest położenie przy przepięknej plaży. Otoczenie mega, nie można się do niczego przyczepić.

Wady

Pokoje podstawowe bez szału. Nawet nie chodzi o jakikolwiek zachwyt bo to tylko miejsce noclegu ale wypadałoby żeby wszystko działało. Podarte ręczniki na basenach. Posiłki bez szału. Zostaliśmy też zaproszeni przez pracownika hotelu na śniadanie biznesowe gdzie po 2 h zaproponowano nam w kwocie minimalnej 27 tys dolarów zostać członkami Iberostar Membrrs. Takie łowy miały miejsce każdego dnia. Oczywiście nie uprzedzono nas o co chodzi ale w odpowiednim momencie zorganizowaliśmy się - naciąganie

Jakub

Pobyt - Grudzień 2023

Gdyby nie dość monotonne jedzenie, powiedziałbym że same plusy.

Zalety

Piękna plaża regularnie oczyszczana z glonów, super drinki.

Wady

Dość monotonne jedzenie.

MAŁGORZATA

Pobyt - Marzec 2023

Zalety

restauracje na powietrzu, dobre jedzenie, czystość wokół hotelu, spadające kokosy, które obsługa udostępnia turystom, duże pokoje

Wady

nieprzyjemny zapach z kanalizacji w pokoju

Byłem tam całe 8dni wrac z rodziną i uważam że za mało jest atrakcji dla małych dzieci (brak rozbudowanych placów,zjeżdżalni do basenów). Jeszcze brakuje baru "W" basenie i mało atrakcji poza hotelem.

Wysokie ceny różnych produktów w sklepikach i straganach przy hotelu.

JOLANTA

Pobyt - Styczeń 2010

HOTEL NA WYSOKIM POZIOMIE. OBSŁUGA, JEDZENIE, CZYSTOŚĆ, ANIMACJE DLA DZIECI, BASENY I ATMOSFERA- REWELACJA. NIGDZIE NIE ZNAJDZIECIE ALL NA TAKIM WYSOKIM POZIOMIE. PIĘKNA PLAŻA DWA KROKI OD HOTELU. POLECAM WYCIECZKĘ DO SAMANY- WRAŻENIA NIE DO OPISANIA. BYŁO SUUUUPER EXTRA!!!!!!! WAKACJE ŻYCIA. NA PEWNO TAM WRÓCIMY

Grzechu

Pobyt - Maj 2008

Jak na sieciówke przystało hotel trzyma poziom. Styl w jakim jest urządzony bardzo przypomina inne hotele tej sieci. Jedzenie życzyłbym sobie, abym w każdym następnym hotelu miał taki wybór i smak potraw. Dominikańczycy to bardzo fajni ludzie. Kontaktowi, będący na luzie i z takim nastawieniem podchodzą do wielu spraw. Plaże czyli główne walory wyspy są cudowne. Od białych piasków po żółte, palmy, a miejscami nawet znajdziemy dziko rosnące kokosy. Bardzo Urokliwe miejsce. Polecam.

Marzena

Pobyt - Marzec 2008

Dojeżdżając na miejsce dostawałam wypieków na twarzy widząc otaczający mnie krajobraz. Obszar hotelu porośnięty jest bardzo cudowną roślinnością. Oddzielne brodziki dla dzieci, tarasy słoneczne, wieczorem aktywnie działa aż 6 różnych tematycznych restauracji. Było w czym wybierać, zawsze świeże i ciepłe posiłki. Czystość całego hotelu na 5. Dodatkowy plus za brak insektów. Transfer do hotelu przebiegł sprawnie. Natomiast leci się długo z Frankfurtu tutaj to jest chyba jedyny minus całej wyprawy.

Andrzej

Pobyt - Luty 2008

Uważam że warto odwiedzić tę część świata. Oferta jak na ten kierunek niezbyt droga. Jedzenia było bardzo dużo, cała nasza czwórka zadowolona. Hotel czysty. Pokoje OK. Personel ma swoje dziwne zwyczaje ale to zupełnie inna część świata. Generalne są mili i sprawnie obsługują gości. Plaża bombowa, piękna, woda najlepsza na świecie. Polecam

Czarek

Pobyt - Grudzień 2007

Jedzenie jest naprawdę dobre, maluchom też smakuje, mogą spokojne jeść większość dań. Wyjazd całej rodziny powinien być udany. Nam się udało, trafiliśmy w doskonałe miejsce. Ocean ma odcień turkusu, piasek złoto biały. Plaży nie można nic zarzucić, jest po prostu rewelacyjna. Okolica to w większości hotele. Na miejscu lokalne usługi turystyczne (jakieś wycieczki, sporty na plaży). W hotelu pokoje duże z telewizją kablową, w łazience duża wanna. Super klima, która szybko chłodziła pokój. Polecam, Czarek z rodziną

Paweł

Pobyt - Listopad 2007

Podejścia do ludzi nie da się zastąpić. Obsługa ekstremalnie życzliwa, miła. Nie trzeba nikogo przekupywać tipami. Ja bym wysłał tutaj snobistyczną obsługę z hoteli europejskich na naukę. Jedzonko bardzo dobre, można było znaleźć w menu dużo mięsa, ryb których nazw nigdy wcześniej nie słyszałem. Do wiosek lepiej samemu się nie zapuszczać, panuje tu ogólna bieda niby wszyscy są życzliwi ale różnie to bywa. Wyjazd był bardzo udany. Wszystkiego nie da się zrelacjonować, najlepiej jest to przeżyć samemu i już.

esmarek

Pobyt - Sierpień 2007

Iberostar - wersja oszczędna !! Więcej spodziewałem sie po tej sieci. Połowa basenu i terenu przylegającego w REMONCIE przez tydzień ! Grill przy plaży był czynny przez 3 dni /w trakcie 12 dni pobytu/ w tym raz serwowali paelę - później wymowili się duzym wiatrem nie oferując nic w zamian. Brak wentylacji w toaletach. Reklamowana restauracja a la carte Gourmet - nieporozumienie.. po prostu jeden zestaw dan, żadnego wyboru hihihi, na cholere ta karta skoro nic nie można wybrać :))). Tyle minusów . Reszta super , jak w normalnym Iberostarze... no i to kasyno w lobby :)))))

Robert Butzke

Pobyt - Maj 2007

Hotel Super!!! Tutaj zdobyłem licencję PADI na nurkowanie. Spory kompleks oferujący niesamowite doznania- świetne żarcie basen zaraz przy morzu, masaże, manicure/pedicure. Jedne z najlepszych wakacji (vs Meksyk, Cypr). I ten wrak statku... polecam nurkowanie w nocy- bajka (warto poświęcić parę dni na intensywną naukę). Bardzo spodobało mi się to, że nie ma insektów i wszędzie czysto. Jest trochę ludzi ale nie odczułem tłoku. Bardzo dobry program animacyjny i dużo wycieczek. Jesto co robić. I ta plaża... w sam raz na romantyczny wyjazd. POLECAM!!!

monika

Pobyt - Marzec 2007

Iberostar Dominicana to doskonaly wybor zarowno dla osob lubiacych rozrywke (super animacje) jaki i dla osob szukajacychspokoju i relaksu (swietne centrum spa i masaze)

GosiaB

Pobyt - Listopad 2000