Iberostar Ciudad Blanca

Podczas rodzinnego tygodniowego pobytu czuliśmy się doskonale zaopiekowani przez pracowników hotelu. Począwszy od recepcji poprzez obsługę kelnerską czy barmańską wszyscy byli bardzo przyjaźni, mili i pomocni. Animacje na bardzo wysokim poziomie dla dzieci i dorosłych dostępne w j. Angielskim, niemieckim, hiszpańskim i francuskim. Ciągle się coś działo. Baseny spore i przestronne oraz co najważniejsze czyste. Jedzenie smaczne nawet desery i ciasta robione na miejscu (chyba)- nie było czuć sztuczności. Jedynie pokój standard choć przestronny to niestety zdecydowanie do remontu. Nie przedstawiał moim zdaniem 4*.

Bardzo przyjemny hotel. Świetne jedzenie, mnóstwo owoców morza i innych produktów wysokiej jakości. Bardzo dobra atmosfera i ciekawe animacje. Pokoje pozostawiają trochę do życzenia ale basen, atmosfera i posiłki rekompensują to. Serdecznie polecam

Hotel jest położony bezpośrednio przy przepięknej plaży., aczkolwiek wymaga remontu i nie spełnia kryteriów 4 gwiazdek.

szczerze polecam - obsługa tego hotelu robi wszystko, by goście dobrze wypoczęli:)

Jest to jeden z tych hoteli który od lat czeka na renowacje, a gości przyciąga do siebie świetną obsługą i niezłym wyżywieniem. Dwa dość głębokie baseny, nie było śliskich miejsc. Pokoje gabarytowo średnie, klimatyzacja dostawała lekkiej zadyszki. Lepsza taka niż wcale. Kid club dla dzieci, wieczorne występy. Zaraz przy hotelu plaża, przy głównej drodze już zaczynały się sklepy. Czyli położenie ok. Opcja HB tragedia, szczególnie napoje, dopłaciliśmy do Wszystko w cenie i było o niebo lepiej.

Nazwa  Iberostar Ciudad Blanca
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Alcudia
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, golf, parking

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Karolina

Zalety

Obsługa hotelu Bliskość plaży Świetne animacje

Wady

Słaby standard pokoju jak na hotel 4*

Zalety

Położenie, atmosfera i jedzenie

Wady

Zapach w hotelu, niewygodne łóżka, niezbyt ładne pokoje

Renata

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Smaczne jedzenie, animacje, położenie

Wady

Budynek nr 2 wymaga remontu

a

Pobyt - Czerwiec 2009

Elżbieta

Stasia

Pobyt - Grudzień 2008

Wnętrza hotelu to zupełne przeciwieństwo słonecznej Majorki. Szare, bure i ciemne. Cena wobec i jakości usługi zadowalająca. Hotel wychodzi naprzeciw dzieciom. Wygodne i bezpieczne łóżeczka, sporo ciekawych zajęć. Jedzenie monotonne, dobre. Warto też wziąć all in żeby nie martwić się czy jak dziecko będzie chciało jakiś napój to czy będziemy musieli płacić czy nie. A tak mamy święty spokój. Personel wyglądał na ludzi którzy lubią swoja pracę i tak tez do niej podchodził.

Lucek

Pobyt - Grudzień 2008

Nie dajcie sobie wcisnąć pokoju w bloku nr. 2 Udał nam się zamienić pokój stamtąd na pokój w bloku nr.3 z widokiem na basen dorosłych i skrawek uroczej plaży. Pewnym minusem mogą być jednak wieczorne hałasy z basenu. Recepcjoniści bardzo sprawni i sympatyczni. Gorzej z kelnerkami które czasem patrzyły na nas jak na zło konieczne. My cały wyjazd mieliśmy śniadania i obiadokolacje. Przychylę się do opinii że drinki, napoje to coś strasznego. Jedzenie smaczne.

Tomek

Pobyt - Grudzień 2008

Ciężko mi znaleźć powody do narzekania za taką cenę. Położony praktyczne nad samą plażą, można iść spokojnym spacerem na piwo do mariny. Obsługa w stosunku do mnie i mojej towarzyszki zachowywała się nienagannie. Zajęcia dla zabicia czasu prowadzone głównie w języku niemieckim. Jedzenie palce lizać. Nawet nie przeszkadzało mi to że nie specjalnie chcieli urozmaicić trochę menu. Bardzo blisko od hotelu jest biuro wynajmu samochodów. Skorzystaliśmy i zobaczyliśmy więcej jak się spodziewaliśmy.

Adam

Pobyt - Grudzień 2008

Dla rodziny hotel jak znalazł. Nawet najbardziej mali wybredni smakosze znajdą jakiś specjał dla siebie. Nie wiem skąd w Hiszpanii jest tylu Niemców. I w tym hotelu animacje są głównie pod nich. Pokoje były zawsze dokładnie posprzątane, z kompletem nowych ręczników. Piaszczysta plaża jest zaraz za drzwiami hotelu więc czego chcieć więcej. Personel prawie na każde skinienie ręki. Grzeczny w większość dobrze władający angielskim. W samej Alcudii jest duży kafejek, knajp, restauracji. Ceny różne zależy do jakiej trafimy.

Pobyt - Sierpień 2007

Hotel usytuowany bardzo wygodnie - tuż przy plaży a jednocześnie blisko głównej ulicy, na której znajdują się sklepy, bary, wypozyczalnie samochodów i przystanek autobusowy. Pokoje dość przestronne, ale sypialnie w apartamentach dwupokojowaych są ciemne i ponure - malutkie okno na korytarz. Standard pokoi (w tym łazienki) - dobry, sprzątane codzennie, raczej pobieżnie. Klimatyzacja dzała bez zarzutu. Zaskakująco brzydkie i nieprzystające do standardu **** korytarze w budynkach poza budynkiem głównym -wąskie, ciemne i betonowe (jak klatka skochowa bloku z lat 70-tych). W budynku przy scenie, na której odbywają się animacje - głośno (sypialnie są od strony sceny). Basen ładny i łagodnie opadającym wejściem - idealny dla dzieci, ale trochę za mały jak na ilość gości hotelowych. Liczba leżaków przy basenie - niewystarczająca (Niemieccy goście reerwują je wcześnie rano pozostawiając na leżakach swoje ręczniki). Bardzo ładna szeroka i czysta plaża. Jedzenie nieco monotonne (wiele potraw powtarza się co dnia, szczególnie w porze obiadu), ale smaczne i urozmaicone. Bardzo dużo owoców. W wersji all inclusive - rozczarowujący poziom serwowanych napojów (rozwodnione soki, woda z dystrybutora, przesłodzone drinki i słabe wino). Ogólnie hotel bardzo przyzwoity, ale raczej dałabym mu ***, cena nieco za wysoka w stosunku do jakości.

Hana

Pobyt - Lipiec 2007

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu . Polecam !!!

Iberostar Ciudad Blanca