Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel odnowiony w 2017, ale to był pobieżny remont. Jest sporo niedoróbek i zatuszowanych mankamentów tego starego budynku z lat 70. Sporo nienaprawianych usterek. W naszym pokoju brakowało jednej nogi w łóżku. Temat zgłoszony pozostał nierozwiązany do końca pobytu. Psujące się windy. Personel hotelu jest miły tylko do pierwszego problemu. Podstawowe pokoje z widokiem na morze znajdują się na piętrach od 1 do 3. Na 1 piętrze nie widać morza ze względu na budynki hotelowe przy basenie. Ale najważniejsze jest to, że podstawowe pokoje w ofercie hotelu mają toalety bez drzwi. To może być duże zaskoczenie nawet dla długoletnich związków. Nie ma szansy na intymność przy codziennej talencie. Hotel oczywiście proponuje podwyższenie standardu pokoju i przeniesienie na wyższe piętra gdzie toalety są wyposażone w drzwi, ale wiąże się to z dodatkową opłatą za dzień w wysokości nawek 60 Euro. Nasz pokój miał uszkodzone drzwi do prysznica. Otwieranie i zamykanie groziło pęknięciem szyby i okaleczeniem. Korzystanie z prysznica było niemożliwe. Zgłosiliśmy to od razu po przyjeździe do recepcji, ale nie kwapili się z rozwiązaniem problemu. Technik akurat jadł kolację i proponowali, że zajmą się tym rano. A rano byc może jadłby akurat śniadanie. Po małej awanturze pracownik recepcji pofatygował się, żeby samemu sprawdzić w czym jest problem. Nie wiedział jak otworzyć drzwi od kabiny ani jak je zamknąć. Dopiero po tym zaproponowali nam zmianę pokoju.
Położenie przy szerokiej plaży z dala od hałaśliwych miejsc. Śniadania (szwedzki stół) i dystrybutory z wodą pitną i lodem na korytarzu.
Brak klimatyzacji na korytarzach. 4 stare windy, które wymagają wymiany. Jedna winda, która wjeżdża na poziom 8 - basenu na dachu. Przy większej ilości osób oczekiwanie na windę żeby zjechać na swoje piętro trwa bardzo długo. Nie ma możliwości zejść klatką schodową, a pomieszczenie przy windzie ma 4m2. Mało miejsca na rzeczy w szafach. Toalety bez drzwi w pokojach o najniższym standardzie.