Atrakcyjne położenie: ok. 2 km od centrum Kremasti, ok. 11 km od centrum miasta Rodos.
Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy (przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu).
Szybki transfer z lotniska (port lotniczy ok. 5 km od hotelu).
Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
ODRADZAM! UWAGA! ODRADZAM! UWAGA! ODRADZAM! UWAGA! ODRADZAM! UWAGA! ODRADZAM! UWAGA!!!!!!!!!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stanowczo ODRADZAM! Ze świecą szukać tak zaniedbanego miejsca w Polsce. Hotel pamięta czasy naszego PRL i od tamtych własnie czasów chyba nic nie zostało w nim zmienione. Na wycieczkę własnie tam zdecydowaliśmy się ze względu na cenę (zapłaciliśmy ok. 2000 zł), nie wymagaliśmy dużo, chcieliśmy mieć tylko bazę wypadową, aby mieć gdzie przespać się miedzy wypadami w głąb wyspy. O spaniu niestety nie było mowy, w pokoju temp. dochodziła do 45 stopni C! W ofercie jest/była informacja o tym, że można dokupić klimatyzację - niestety, ale nie można było, okazało się, że jak (i tu cytat dyrektora \"hotelu\"\"ktoś trafił na pokój z klimą, to miał wielkie szczęście\". Trudno spać w takiej saunie - część ludzi spała nad basenem... Sam domek - tragedia. Miała być lodówka, miała być klimatyzacja, tymczasem był syf, brud (nawet nie sprzątnęli po poprzednich gościach) do tego mrówki, które gryzły nas w nocy. Rozumiem klimat sprzyjający insektom, ale oni nawet tego niczym nie pryskali. Łazienka - brud, syf, prysznic właściwie brało się w całej łazience, na prośby o sprzątnięcie lub mopa nikt nie reagował. Jedzenie - zimne i monotonne, kto pierwszy, ten lepszy. Nie było smaczne. Basen - brudny, niesprzątany, temperatura wody wyższa niż powietrza... W basenie można było znaleźć pety, plastikowe kubki, liście i igły z drzew. Lokalizacja - 1 km do plaży, leżaki płatne Bardzo, ale to bardzo stanowczo OSTRZEGAM przed tą wycieczką i tym miejscem. Pojechaliśmy z biurem OREX TRAVEL, przed którym też ostrzegam, bo przecież oni mają świadomość tego, w jakie miejsce wysyłają swoich klientów.
BRAK
- brud - niesmaczne jedzenie - brak prądu w niektórych domkach - brak ciepłej wody - niezabezpieczona instalacja elektryczna - brudny basen - robactwo w domkach - brak klimatyzacji (w ofercie była!) - brudne naczynia w \"restauracji\" - domki/pokoje nie sprzątane - nie wymieniali ręczników
Ten hotel to koszmar! Cena jest niska, ale i tak za wysoka na takie warunki. Wyposażenie pokoi jest niezgodne z ofertą, tylko nieliczne mają klimatyzację, brak lodówki,część bez światła. My zostaliśmy zakwaterowani w domku przy śmietniku, w środku ogólny syf, pokój nie został posprzątany, w rogach wisiały pajęczyny. W całym domku mrówki i pająki, zdarzały się też jaszczurki. Brak ciepłej wody. Na nasze prośby o posprzątanie nikt nie zareagował. Restauracja i kuchnia tak samo czyste, jak pokój. Jedzenie było zimne i monotonne, nie starczyło dla osób, które chciały zjeść kolację później, niż o 19. 00 (kolacje 19.00-21.00). Bar przy basenie nieczynny, sam basen też brudny, część leżaków rozwalona. Cały obiekt zaniedbany, śmieci leżały np. w doniczkach, na chodnikach plastikowe kubki. Oczywiście nie oczekiwałam warunków z 5* hotelu, tylko przyzwoitej czystości, ale to, co zobaczyłam na miejscu mnie przerosło. Odradzam ten hotel, to tylko nerwy i zepsute wakacje.
hotel brudny i zaniedbany, robaki w pokojach, brak ciepłej wody, brudny basen
Łazienka: wpisz na youtube \"Ialyssos Garden RODOS\" i zastanów się, czy aby chcesz tam jechać :)
Bark
WSZYSTKO
Hotel bardzo zaniedbany, w zasadzie widać w nim ewentualny potencjał lecz wymaga to sporych nakładów finansowych. Położenie dość dobre dla osób chcących zwiedzić wyspę, kitesurferów, bądź tych którzy uciekają od hoteli molochów gdzie przeważa język rosyjski... Jedzenie.... bardzo monotonne makaron, ryż, coś a\'la gulasz warzywny, wieprzowina w sosie i królujące pod każdą postacią i o każdej porze dnia parówki, z owoców arbuz i tylko arbuz ale za to do oporu. Podawanie to oddzielny temat bo z czystością w samym hotelu jak i na stołówce raczej na bakier. Mimo podawanych godzin posiłków wszystkie dania dostępne są raczej tylko przez pierwsza godzinę później je sie to co akurat zostało.... Basen w miarę fajny głęboki w zasadadzie dostępny non stop ( brak kogokolwiek z obsługi ) bar przy basenie nieczynny, woda hmmm pełna olejków do opalania, leżaki w koło nadgryzł ząb czasu. w pokojach ciepła woda tylko w dzień, ręczniki zmieniane co dwa dni, przy okazji sprzatania. klimatyzacja działajaca chlapiaca przez pierwsze 3 dni potem sie naprawiła. nie jestem turysta siedzącym nad basenem i wymagajacym bóg wie czego więc cały wyjazd uwazam za udany z racji piekna wyspy oraz poznania ciekawych ludzi, Hotelu nie poleciłbym raczej nikomu......
Dobra komunikacja, miła obsługa
Bród, syf, zaniedbany, monotonne jedzenie, hotel do generalnego remontu
Trudno pensjonat nazwać hotelem..Wygląd otoczenia jak ogródek działkowy..Zdecydowanie odradzam...i przestrzegam..oferta 3 gwiazdkowa..w realu nawet 1 gwiazdka to za dużo..
Po pierwszym szoku bylo w miare ok jedzenie smaczne choć monotonne i mogłoby byc lepiej podane basen ok i mimo szczytu sezonu bylo na nim luźno dokuczal brak klimatyzacji ale dostaliśmy wentylator i dali się wytrzymać
Nie bilem sie o leżaki przy basenie moglem się napić wszelkich napoi do oporu jedzenie choc pidane Malo estetycznie smaczne
Zastanawiam się co wpisać bo czego oczekiwać od dwu gwiadkowego hotelu w ofertach biur figuruje jako trzy o podwyższonym standardzie słyszałem ze inni mieli problem z ciepla wodą raz byla innym razem nie oraz z klimatyzacja w niektórych pokojach jej nie ma
Czy taką odpowiedź od biura Orex Travel dostała na piśmie lub mailem?
wszystko
Syf,okropne jedzenie,brak ciepłej wody. Szkła przy basenie, krany,prysznic,wanna ulepiona kamieniem.Chcę o tym zapomnieć.Wszystkim,którzy wybrali ten hotel ,a jest możliwość jeszcze zmiany nawet za dodatkową opłatą radzę to zrobić.
położenie
brud
Zobacz sam i oceń, inne opisy wystarczą. https://get.google.com/albumarchive/118267239352430875684/album/AF1QipON9eHnnMdGukww35wQXXFON6xeV9vEYWc2BVb7?authKey=CJjnmLWK3Jit0QE
Możesz trafić na 2 pokoje.
Po prostu masakra: brud, resztki jedzenia na stołach, krzesłach i podłodze. Pokoje zaniedbane, czyli brudne, bez obsługi. Nikt tam nie zagląda, nie donoszą nawet papieru, załatwiasz go sam. Ręczniki jak się uda jedne na cały tydzień. Kwitnąca woda w basenie. wszędzie walają się resztki jedzenia, plastikowe kubki, papierowe ręczniki itp.
Nie polecam nikomu ! Oferta nie warta żadnych pieniędzy. Opis oferty nieadekwatny do tego co zastaliśmy po przyjeździe. Pomimo oferty all inclusive musiałyśmy jeść na mieście, ponieważ posiłki były zimne, niedoprawione, nie podawane na czas i przede wszystkim nie wystarczało dla wszystkich, ogólnie panowała zasada kto pierwszy ten lepszy. Na alkoholu też oszczędzali ! Pokoje to tragedia - brudne,ciasne, pełno mrówek w łóżku i innych insektów. Najbardziej zaskoczyło nas betonowe łóżko - betonowa podmurówka na której położony był materac - kpina ! Odradzam wszystkim którzy zastanawiają się nad tą ofertą, lepiej trochę dopłacić i wybrać się w każde inne miejsce tylko nie to. Jedynym co rekompensowało nam zszargane nerwy były widoki, bo te są tam naprawdę piękne.
brud, zimne jedzenie
Kupiliśmy pobyt w tym hotelu przez tour operatora OREX TRAVEL. Oferta została sprzedana jako standard 3 gwiazdkowego hotelu. Nikt nie oczekiwał luksusów, ale to co zastaliśmy na miejscu poraziło - brud do potęgi, klejące się posadzki, wszędzie śmieci, robactwo. Przy pobycie dla rodziny 4 osobowej robi się z tego koszt 10 000 PLN za tydzień, więc można oczekiwać przynajmniej schludnego miejsca. Jak można oferować klientom coś takiego? Wstyd i hańba. Od razu po przyjeździe złożyliśmy pisemną reklamację do organizatora - OREX TRAVEL i nadal czekamy na odpowiedź (według przepisów firmie zostało jeszcze kilka dni na informację zwrotną). Jak do tej pory - standard obsługi i podejścia do klienta tragiczny. Zarówno oferta tego hotelu (dawny Benelux), jak i organizator takich wycieczek OREX TRAVEL powinna zniknąć z ofert rynkowych. PRZESTRZEGAM I ODRADZAM! Najprawdopodobniej sprawa zakończy się w sądzie.
lokalizacja
brudno, zielona woda w basenie, wszędzie resztki jedzenia, śmieci, robactwo
Absolutna tragedia, najgorszy wyjazd w naszym życiu. Hotel Ialyssos Garden to jakis koszmar. Brud, smród, robactwo, żarcie okropne, brak klimatyzacji, brak lodówki. Wycieczka niezgodna z opisem/ofertą, prawnicy mają ogromne uwagi co do umowy, którą podpisaliśmy. Czekamy na odpowiedź na naszą reklamację, jesteśmy po rozmowie z prawnikiem, w zależności od sposobu rozpatrzenia reklamacji, dopuszczamy wejście na drogę sądową. To, co zrobiło OREX TRAVEL nie może zostać bez echa. W Warszawie współpracuję z doskonałą kancelarią, jeśli ktoś z Was był na Rodos w sierpniu 2016 r w hotelu Ialyssos Garden i rozważa pozew zbiorowy, niech się odezwie: rodossierpien2016@gmail.com Prawdopodobnie będziemy musieli także poinformować Prokuraturę o możliwosci popełnienia przestępstwa - na tę chwilę analizują to prawnicy.
wszystko
Hotel położony 1 km od plaży, więc spacerkiem można spokojnie pójść, przystanek również blisko a z niego bezpośrednie połączenie do miasta Rodos i innych większych miast (co 15 min), co jest niewątpliwie plusem, jeśli chodzi o samo miasteczko to spokojne tereny z hotelami nie ma raczej tłumów, po budownictwie widać, że kurort święcił triumfy dawno. Jednak plaża rekompensuje wszystko mimo że kamienisto-piaszczysta to piękna, niezatłoczona, bardzo wietrzna więc upały nie są tak odczuwalne, w oddali można zauważyć obszary Turcji. Jeśli chodzi o sam hotel to nie jestem zadowolona. Pokoje: pokoje małe, nie wszystkie pokoje mają możliwość wykupienia klimatyzacji choć w ofercie była podana taka możliwość, miałam pokój na parterze i niestety zdarzyło się, że wchodziły jaszczurki lub nawet karaluch, a mrówki faraonki były czymś normalnym. Pokój miałam sprzątany przez pierwsze 3 dni, później niestety nie było sprzątane, nie donoszono papieru, więc o wszystko trzeba było prosić w recepcji. Wyżywienie: bardzo monotonne cały czas makaronu pod różnymi postaciami, czasami było podawane jakieś mięso, które rozchodziło się w 3 min więc reszta musiała obejść się smakiem, jedzenia nie było pod dostatkiem, a to co było nie było do końca smaczne. Więc w sumie to żadne All inclusive. Napoje, które były to jedynie jakiś napój pomarańczowy, z którego często leciała woda. Bar czynny do 23. Snack bar przy basenie, który jest opisany w ofercie nie istnieje więc nie ma co liczyć na przekąski przy basenie. Basen to dość duży plus, fajny, głęboki w miarę czysty. Czystość ogólna hotelu i obejścia mogłaby być lepsza, ale nie ma się co dziwić bo na wielki hotel były tylko 2 panie sprzątające. Obsługa bardzo miła, komunikatywna o wszystko można było się zapytać. Podsumuję to tak po pierwszym dniu byłam tym hotelem przerażona i żałowałam, że go wybrałam, ale później się już przyzwyczaiłam, wszystko da się przeżyć .
położenie, basen
pokoje, jedzenie czystość
Pobyt w tym hotelu był okropny. Hotel nie spełnia jakich kol wiek standardów. W pokojach rdza robactwo rożnego rodzaju bark klimatyzacji nawet za dopłatą. O posprzątaniu pokoju można było zapomnieć. Opcja all inclusive ma wiele do życzenia. Trzeba było być pierwszym żeby coś zjeść chodź codziennie było to samo, brak przekąsek miedzy posiłkami. Bark opieki rezydenta, nie było możliwości złożenia reklamacji pod czas pobytu ponieważ rezydentka nie odbierała telefonów. Gdy złożyliśmy reklamacje w Polsce dostaliśmy informacje że są to nasze subiektywne odczucia! Bo zabijanie robali całą noc jest czymś o czym marzyliśmy oraz z korzystania z toalety na mieście bo w pokoju był strach że czymś się zarazisz!!! Jednym słowem NIE POLECAM ANI BIURA PODRÓŻY OREX TRAVEL ANI HOTELU!!!!
brud, robactwo, brak opieki rezydenta, brak klimatyzacji, bark przekąsek,
Nie jest aż tak źle jak opisują inni. Zależy czego oczekujemy ale hotel raczej adekwatny do ceny. Jeżeli chcemy mieć gwarancję pogody i dobre miejsce do zwiedzania wyspy za niewielkie pieniądze to jest to dobry wybór . Głodni też nie będziecie chodzili chociaż do formuły All Inclusive daleko. Jedzenie smaczne ale bardzo monotonne. Pokoje duże lecz wymagające gruntownego remontu szczególnie łazienki ale za to sprzątane codziennie. Ręczniki wymienione raz w tygodniu po 4 dniach pobytu. Basen czysty ale też nadszarpnięty zębem czasu, przydałoby się odświeżenie i wymiana leżaków. Miejsca przy basenie sporo a walka tylko o lepsze leżaki z plastiku bo na drewnianych ciężko wyleżeć. Za to personel mocno nadrabia życzliwością, barmanki wiecznie uśmiechnięte a łatwo nie mają z ciągle narzekającymi turystami którzy sami nakręcają atmosferę w hotelu. Napoi i alkoholu nie żałują i pod tym względem było OK. Bar teoretycznie czynny od 11 do 23 ale spokojnie można się napić piwa o 6 rano które poleje recepcjonista :). Niektórzy narzekali na komary ale my ich nie uświadczyliśmy zbyt wiele - zakwaterowanie w budynku naprzeciw recepcji. Podobno w pokojach w bungalowach było ich więcej. Plaża kamienista oddalona około 1 km od hotelu. Buty do wody obowiązkowe. Piaszczyste plaże po drugiej stronie wyspy nad morzem Śródziemnym gdzie też wieje słabszy wiatr. Na plażach w pobliżu hotelu za to bardzo dobre warunki dla miłośników sportów wodnych. Pozycja obowiązkowa to pączki w Cream Donuts takie zjecie tylko na Rodos - oddalone od hotelu o kilkaset metrów idąc w lewo. Najważniejsze to zabrać ze sobą dobry humor i po tym opisie mieć świadomość czego oczekiwać a na pewno będziecie mieli udane wakacje. Bo my nie znaleźliśmy zbyt wiele opisów samego hotelu który po 8 latach przerwy otwarty jest dopiero drugi sezon. Pozdrawiam
Dobra baza wypadowa Cisza i spokój Przyjazny personel Blisko lotnisko Blisko miasta Rodos Przystanek autobusowy przy drodze do hotelu Dobre jedzenie
Wymaga remontu Monotonne jedzenie Daleko od plaży
razy autobusem (przystanek jest jakieś 150 metrów od hotelu). Wycieczke kupiliśmy jako last minute w bardzo korzystnej cenie za 1700 zł odo osoby w all inclusive więc nie ma co narzekać. Jedyne na co byśmy narzekali to wyposażenie pokoju było trochę starawe jak dla mnie do odświeżenia. Ale dla nas najważniejsza była bliskość centrum i święty spokój i taki tu zastaliśmy. Zwiedzliśmy autem całą wyspę także na pewno trzeba wynająć auto i ruszyć się z hotelu bo inaczej wyspy nie poznacie.
położenie
pokoje do odświeżenia