Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Pobyt bardzo miły. Cały obiekt wręcz tonie w kwiatach i "egzotycznej" zieleni.Wielkie palmy daktylowe oblepiome owocami, granaty w zasięgu ręki ,cytryny pomarańcze ,alejki ocienione winoroślą ,ogród z ziół dają poczucie przebywania na oazie.
Zdecydowanie w porównaniu z sąsiednimi obiektami super zagospodarowana przestrzeń z mnóstwem zieleni.
Wczesne śniadanie tylko kawa ,herbata i ciasto.Skromniutki lunchbox na wynos.
Zadbany trener, dużo kwiatów Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie, aż do przesady Jedzenie bardzo dobre,urozmaicone
Bardzo blisko do plaży i basenu
Wada to tylko taka że zejście do morza po kamieniach Mogliby zepchnąć je tak jak zrobiły to inne hotele
Hotel w porządku, ale nie zasługuje na teoretyczne 5 gwiazdek. Pokoje średniej jakości, słabe drinki, dosyć monotonne jedzenie. Brak tematycznych kolacji, podczas pobytu raz był grill. Na ogromny minus oddanie pokoi do 11 i all in do 18, pomimo wyjazdu z hotelu przed północą i dopłatą do późniejszego pobytu. Nie jest to hotel dla dzieci, mały brodzik bez atrakcji, plac zabaw to huśtawka i zjeżdżalnia. Słabe zejście do morza - kamieniste.
roślinność
- nie jest to hotel dla dzieci - monotonne jedzenie - słaby alkohol
DO hotelu przybyliśmy ok 2 w nocy pierwsze negatywne wrażenie to łazienka ..Konkretnie wanna z foliową zasłoną. :) Chcieliśmy zamieniać..Póżniej się okazało ,że wszyscy maja takie łazienki .Doszliśmy do wniosku , że przyjechaliśmy na wakacje ,a nie spędzać czas w pokoju.
Ogarniają wszystko. Pozytywne wrażenie.
Wanna z foliową zasłoną.
Super !Bardzo udany urlop .Wszyscy mili, bardzo dużo Polaków
Chyba wszystko mi się podobało, Dużo zieleni ,kwiatów .Piękne widoki ,duże fale na morzu ,można było by dużo wymieniać.
Wejście do morza kamieniste .
Hotel może nie najnowszy, ale jest czysto i przyjemnie na obiekcie. Na obiekcie jest mnóstwo roślinosci co powoduje, że całe otoczenie jest bardzo przyjemne dla wypoczynku.
W hotelu jest dobra kuchnia. Obsługa jest miła i pomocna. Jest siłownia, więc dla kogoś kto lubi sport to super na plus. Hotel położony jest tuż przy plaży, na której znajduje się mnóstwo leżaków z parasolami, które są darmowe. Na obiekcie jest duży basen, przy którym są leżaki i parasole, oczywiście bez dodatkowych opłat. Hotel położony w cichej okolicy. Do pobliskiego miasteczka jest około 1 km. Na obiekcie znajduje się niewielki sklepik gdzie można zaopatrzyć się w wodę, kosmetyki itp.
Moim zdaniem brak wad, ale mąż stwierdził, że było za mało kotów 😆 Zawsze jak byliśmy w Grecji to było mnóstwo kotów, a tu na obiekcie był jeden milusiński 🐈
Nie wrócę do tego hotelu gdyż nie jest wart swojej ceny. 5 gwiazdek zdecydowanie się nie należy.
Hotel czysty i położony przy plaży. Obsługa jest ok.
Klimatyzacja w pokoju chucha a nie dmucha więc nie można w nim odpocząć od upału. W łazience prysznic tylko stojąc w wannie a wanna z zasłonką która podczas kąpieli przykleja się do ciała 🤮 (hotel 5 gwiazdek). Łóżko małżeńskie które zamówiliśmy składało się z dwóch małych które się rozjeżdżały. Podczas tygodniowego pobytu mimo codziennego sprzątania pokoju ani raz nie przyniesiono butelki wody. Ale najgorsze jest wyżywienie: codziennie to samo i bez smaku ( przypraw i soli nie stwierdzono).
Hotel świetny. Cena adekwatna do jakości. Bardzo dobre położenie - niecała godzina drogi od lotniska. Świetna baza wypadowa do Chanii, Retymnonu, Preveli i ciekawych miejsc. Wielkość hotelu optymalna. Na tyle duży, żeby zmieścić wszystko co istotne dla wypoczynku, ale tak zaplanowany, że wszędzie jest blisko. Piękny, zadbany ogród. Plaża kamienista - przydadzą się buty. W morzu przeważnie spore fale. Basen rekreacyjny, niezbyt duży i płytki. Smaczne i zróżnicowane jedzenie.
Największą zaletą hotelu są jego pracownicy i to bez wyjątku. Management, pracownicy recepcji, restauracji, barów, room service. Wszyscy życzliwi, pomocni, uśmiechnięci. Po kilku dniach wszyscy znają każdego gościa.
Piękne miejsce, polecam hotel. Pięknie zadbany ogród, zioła, wiszące kiście winogron. Posiłki można spożywać na tarasie w otoczeniu zieleni, kwiatów i spadających płatków. Plaża i basen w jednej linii. Pokój mieliśmy z bocznym widokiem na morze, z balkonem. Obsługa cudowna, uśmiechnięta i bardzo miła.
Wszystko na miejscu, plaża , basen , restauracje. Wszędzie podjazdy dla osób potrzebujących wsparcia. Przechowalnia bagażu z łazienkami. Wspaniałe miejsce na odpoczynek.
Ja ich nie znalazłam, dużo czasu poświęciłam na szukanie oferty na wakacje i przeczytałam wiele opinii o hotelach. Bardzo dobrze wybraliśmy miejsce na wypoczynek.
Hotel godny polecenia, czysty, zadbany, codziennie sprzątane pokoje. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie urozmaicone, bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Warto zabrać buty, bo wejście do wody jest kamieniste, ale dalej jest piaseczek, także plaża jest ok. Sporo leżaków i przy basenie i przy plaży. Z wycieczek polecam Balos i Santorini, my kupiliśmy u rezydentki i koniecznie na własną rękę albo kolejką z hotelu nad jezioro Kournas (5km).
Połączenie basenów i plaży.
Animacje, ale dla nas nie były istotne. Coś tam się dzieje ale na takim słabym poziomie.
Hotel ładny, zadbana roślinność, widoki super. Basen wystarczający. Bliskość do morza bardzo ok. Obsługa hotelu bardzo ok.
Bliskość morza, ładne części wspólne. Miła obsługa. Często skrzatane pokoje. Pokoje ok.
W pokojach przy głównym lobby mało wydajna klimatyzacja. Niestety bliskość ruchliwej ulicy i spory ruch aut generował hałas nawet w nocy. Za twarde materace w pokojach, ale co kto lubi. Jedzenie monotonne, ale można coś wybrać, nie ma szans na głód.
Przyjemny hotel nad samym morzem, choć z kamienistą plażą. Bardzo dobry punkt wypadowy do okolicznych atrakcji (Georgioupolis, Chania, Rethymnon)
Bardzo przyjemna okolica. Najbliższa miejscowość z dużą ilością kawiarni, restauracji oraz sklepami 15 min spacerem od hotelu. Wygodne materace i duże pokoje. Czystość w pokojach oraz całym obiekcie.
W porze lunchu oraz kolacji brak herbaty lub kawy. Kamienista plaża.
Raczej na plus. Po przybyciu - powitalna lemoniada już na recepcji. Pokój w porządku, z bajkowym widokiem na ogród , chodzące owieczki i kawałek morza. Trzeba uważać na róg kanapy, wchodząc z balkonu. Klimatyzacja ok. W łazience 2w1 szampon+żel, fartuchów brak. Oddzielne niebieskie ręczniki plażowe. W restauracji bardzo miła obsługa. Na szczęście osób palących było tam nie wiele. Jedzenie wystarczające. Pyszna kaczka w tygodniu była raz, owoce morza trochę częściej. Jest mały fajny sklepik, jak zapomnicie buty do wody lub kapelusz. Zieleń piękna i różna. Na plaży wystarczająca ilość leżaków. W barze jedna lodówka i jedna łyżka do lodów. Druga jest, ale pracownik nie pozwala skorzystać nawet jak jest kolejka. Może dla siebie tą łyżkę widocznie trzymają? Animacja jest, muzyka, tańce też. 10-15 min od hotelu jest mała miejscowość z sklepikami. Od hotelu małą ciuchcią można dojechać do jeziora. Czy wrócę? Zależy od aktualnej ceny pobytu w porównaniu.
Kompaktowość. Nie będziesz długo szukać dziecka czy łazienki 😂. Czystość. Sprzątają każdy centymetr rano i wieczorem.
Nieprzyjemne kamienie przy wejściu do morza. W porę lunchu i kolacji nie wypijesz herbaty lub kawy - tylko iść w bar przy basenie.
Hotel zadbany , obsługa miła i pomocna , jeśli komuś zależy na animacjach w hotelu to niestety bardzo słaby poziom. Hotel przy samym morzu , plaża kamienista polecam zabrać buty do wody. Jedzenie zawsze świeże kolację tematyczne , śniadania typowe english breakfast.
-Hotel przy plaży -dobre świeże jedzenie -czysto , codziennie room service
-slabe animacje
Z perspektywy drugiego razu w tym hotelu bo pierwszy raz w 2022 . Bardzo ładny i zadbany , czystość. Pięknie ukwiecony teren hotelowy. Super widoki na morze i góry. Opinia mocne dobry.
Bardzo ładnie wygląda na żywo hotel i otoczenie , czystość, zadbany, bliskość morza bezpośrednio. Świeże i naprawdę przyzwoite jedzenie. Połączenie autobusem do Rethymno i Chanii nawet Heraklionu, na samodzielne zwiedzanie. Kultura w obsłudze, uprzejmi.
Problematyczne mogą być pokoje na tzw parterze z oknem na ciąg komunikacyjny ale łagodzą to piękne kwiaty i krzewy kwitnące, palmy. W pokojach na parterze zdarza się nieprzyjemny zapach z kanalizacji w łazience, ogólny problem na parterze. Pokoje są też nawet pod basenem co ma plusy i minusy bo niektóre mają okna na morze i plaże, niektóre na boczne ogrody. W porównaniu z 2022 rokiem słabszy i mniejszy wybór jedzenia i owoców.
Mocne 4 gwiazdki. Piękne położenie hotelu przy morzu i dużo kwiatów na terenie wewnątrz hotelu. Świeże jedzenie. Śliczne widoki na morze i góry.
Piękne widoki, położenie hotelu tuż przy morzu.
Drobne poprawki mankamenty.
Hotel bardzo dobry, pięknie położony nad samym morzem i blisko głównej drogi. Pokój może urządzony mało nowocześnie ale miał wszystko co trzeba. Miło byłam zaskoczona ,że dostawka dla trzeciej osoby to było trzecie łóżko a nie rozkładana sofa.
Podobały mi się kwiaty na dziedzińcu i w całym ogrodzie pięknie kwitnące i dające cień na trasie do pięknego basenu. Również stołówka była otoczona pięknymi kwitnącymi krzewami. Jedzenie było smaczne i różnorodne a dzięki dużej ilości pysznych warzyw nie przytyłam .
Może tylko kamienista plaża i duże fale utrudniały kąpiel w morzu.
Super otoczenie czyściutki zadbane, zioła, kwiaty w pokojach czysto sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane również, nie liczcie na kosmetyki. Jedzenie może nie zbyt dużo jak na 5 gwiazdek ale wszystko bardzo smaczne i zawsze świeże owoce warzywa, mięska i ryby różne rodzaje, dobre wino, jedynie brak dostępu do wody jest tylko w 1 miejscu przy barze i w pokojach brak wody dostaje się tylko 4 butelki na powitanie . Przemiła obsługa
Ogólnie jak na greckie standardy to fajny godny polecenia z hotelu dobra baza wypadowa do zwiedzania blisko przystanek
Jak na 5 gwiazdek to lekka przesada bardzo słabe lunchboxy i zamówione śniadania na wycieczki porażka ciasto i lura kawa, brak dostępności do wody pitnej jest tylko w jednym miejscu, pakiet powitalny jabłko gruszka i 2 ciasteczka
Hotel bardzo ładny, położony niedaleko - około 1 kilometra- od małej miejscowości, gdzie można zrobić zakupy. Standard pokoi bardzo różny; od takich z własnym basenem, po pokoje umiejscowione praktycznie w piwnicy. Hotel nazywa te pokoje „niski parter” - okropne- nie polecam
Ładnie położony, choć daleko od lotniska.
Monotonne jedzenie, brak jakichkolwiek animacji wieczorami.
Hotel otoczony piękną roślinnością , zejście na plażę i do morza od razu z hotelu , bajeczne widoki, świetna lokalizacja, świetne jedzenie, wspaniałą obsługa kelnerska i codziennie sprzątane pokoje , recepcja rozwiąże każdy problem i zapytanie
Bogata roślinność dookoła hotelu , pyszne urozmaicone jedzenie , zejście na plażę i do morza od razu z hotelu , czyste pokoje, dobra obsługa kelnerska, położenie