HTop Royal Sun (Santa Susana)

3.5

Hotel na swój wiek ok .otoczenie ok Wyżywienie fatalne brak wyboru ale to jeszcze można znieść ,ale że podawane potrawy są chłodne to już nie nie polecam więcej tam nie pojadę a byłem już też w 2023 roku i było o wiele lepiej all inclusive plus w karcie dużo alkoholi importowanych a w ofercie jeden lub dwa ciągle czegoś brakuje czym bliżej końca sezonu tym gorzej

Piękna recepcja, złoto i marmury, a pokoje niestety lata świetności mają za sobą.. brak jakichkolwiek remontów bieżących, zero minimalnych napraw nawet drobnych usterek. Tapeta odchodzącą ze ścian, pożółkła, miejscami brudna, rdza pod wanna, pleśń i brud między kafelkami w łazience, brudne drzwi, uszczrbione kafelki, skrzypiące drzwi od szafek itd... Zdjęcia w ofercie niestety mocno przerobione, albo wykonywane w innym hotelu tej sieci. Duzym plusem jest bardzo miła i pomocna obsługa - bez problemu udało się tego samego dnia po przyjeździe przenieść nas do innego hotelu tej sieci oferującego warunki, za które zapłaciliśmy i które był zawarte w naszej umowie.

W ofercie Wakacji.pl jest to wypoczynek all-inclusive, natomiast w umowie biura Atur jest to opcją all-inclusive soft, co oznacza trzy posiłki plus wino i woda do obiadu i kolacji. To informacja dla tych, którzy pobierznie czytają umowy. Pokoje hotelowe wymagają remontu, poobijane drzwi łazienkowe, stare meble, aż trudno uwierzyć, że to hotel 4*.

Pokój mały, ale czysty. Wygodne łóżka. Funkcjonalna łazienka. Widać, że wiekowe.

Hotel bardzo wygodny choć już niemłody i miejscami te "sprawy" są widoczne, ale nie na tyle żeby zniechęcać do kolejnego przyjazdu. To był nasz 4 (czwarty) pobyt w tym hotelu i za każdym razem jest tak bardzo pozytywna opinia.

Nazwa  HTop Royal Sun (Santa Susana)
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Santa Susanna
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

Atrakcyjna lokalizacja: w spokojnej okolicy Santa Susana, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, blisko centrum z klubami.

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, miniklub dla dzieci 5-12 lat (w sezonie letnim).

Bogata oferta rekreacyjna: 2 baseny z tarasem słonecznym, cykliczne programy sportowo-animacyjne, sporty wodne na plaży (płatne)

Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami

3.5

Wyświetlono 141 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.7
władysław

Zalety

blisko plaży

Wady

fatalne wyżywienie

3.7
Wiesia

Zalety

-zdecydowanie obsługa - miła, pomocna, życzliwa, potrafiąca wysłuchać klienta -blisko do plaży - wystarczy wyjść z hotelu -okolica - piękna długa plaża

Wady

-brak jakichkolwiek remontów w pokojach od wielu lat -niedokładne sprzątanie -bardzo przerobione zdjęcia w ofercie w stosunku do warunków panujących w pokojach

3.3
Aneta

Zalety

Położenie w pierwszej linii brzegowej i dobre jedzenie, dużo owoców i warzyw.

Wady

Pokoje hotelowe wymagają remontu! Smród stęchlizny na korytarzach i w pokoju!

Grzegorz

Zalety

Odległość od plaży

Iwona

Zalety

Najbardziej podoba się przyjazna i serdeczna obsługa począwszy od recepcji, poprzez osoby dbające o porządek, po obsługę restauracji i baru. Otoczenie hotelu piękne, do plaży blisko a jedzenie w formie szwedzkiego stołu wyśmienite i bardzo zróżnicowane, spełniające wszelkie wymagania i potrzeby np. wegetarian. Generalnie hotel bardzo czysty a dopełnia tego codzienna wymiana ręczników i sprzątanie pokoi. A to, że hotel jest nie najmłodszy nie stanowi przeszkody w dobrym wypoczynku

Wady

Pewną trudność - dla mnie - stanowił fakt, że serwowane dania na lunch czy kolację były po prostu ledwo ciepłe, co w przypadku różnego rodzaju mięs pieczonych powodowało, że trzeba było z nich zrezygnować

Dorota

Hotel świetnie położony z bezpośrednim wyjściem na plażę. Urozmaicone menu - każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Obsługa bardzo miła i pomocna przy czym z uwagi na fakt, że zarówno w recepcji, restauracji oraz barze pracują nasze rodaczki nie ma problemu z porozumieniem się w ojczystym języku.

Zalety

Położenie, widok z balkonu na morze, smaczne wyżywienie.

Barbara

Hotel HTop Royal Sun w Santa Susanie ma super położenie w pierwszej linii brzegowej, bezpośrednio przy promenadzie pieszo-rowerowej, przez którą ma wejście na plażę. Plaża bardziej żwirkowa niż piaszczysta. Buty do wody praktycznie nieprzydatne ponieważ żwirek momentalnie przedostawał się do środka buta. Dojście do wody z prawej strony hotelu poprzez drewniany chodnik, przy którym był prysznic. Toalet nigdzie nie zauważyłam. Zejście do wody krótkie i dość strome, co przy większej fali, która była przez pierwsze 8 dni naszego pobytu, uniemożliwiało bezpieczne wejście i wyjście z wody. Woda w morzu ciepła i gdyby nie te fale.... Dla gości hotelu parasol z dwoma leżakami, których we wrześniu nie brakowało, można było kupić za 9 euro w recepcji hotelu lub u obsługi plaży. Najpierw dostaliśmy pokój bez balkonu, na parterze, od strony ulicy i kolejki. Na drugi dzień, na naszą prośbę, zamieniono nam pokój na trzecie piętro, z balkonem i widokiem bocznym na morze (od strony ślepej uliczki między hotelami). Wyposażenie pokoju jak i łazienki rzeczywiście przestarzałe. Pokój ogarniany (nie można powiedzieć że był sprzątany) codziennie wraz ze zmianą ręczników i ścieleniem łóżka (pościel była zmieniana chyba raz podczas naszego 10-dniowego pobytu). Łózka na wysokich nóżkach z bardzo wygodnymi i grubymi materacami - osobom niskim mogło sprawiać trudność wejście i zejście z tak wysokiego łóżka. W łazience najgorsza była zasłonka w wannie (a przecież można zamontować szybę nawannową) oraz brak ruchomej słuchawki prysznicowej, jedynie zamontowany na stałe prysznic u góry bocznej ściany (a przecież można zamontować zamiast zwykłej baterii, baterię prysznicową). Tak niewiele trzeba zmienić aby goście hotelu byli zadowoleni. Wiedząc o tym zaopatrzyłam się w czepek foliowy, którego hotel nie zapewniał. Ulica wraz z wszelkimi sklepami po przejściu podziemnym przejściem pod kolejką. Bar na zewnątrz i wewnątrz hotelu w porządku, mimo dziwnego zwyczaju używania kart w celu otrzymania drinka w szklance. Soki, woda, wino, piwo i drinki w nielimitowanych ilościach i o przyzwoitej jakości. Codziennie odbywały się mniej lub bardziej ciekawe animacje i dyskoteki. Wycieczki należy kupować w recepcji hotelu, który ma własne biuro podróży. Są tańsze i dzięki temu można kupić jedną wycieczkę więcej, lub zaoszczędzić na przedłużenie hotelu (w naszym przypadku od godz. 10 do 18 przedłużenie hotelu kosztowało 50 euro - mogło by być taniej, ale warto skorzystać). W recepcji i barze Polka (bardzo sympatyczne i pomocne osoby).

Zalety

Super położenie w pierwszej linii brzegowej, bezpośrednio przy promenadzie pieszo-rowerowej, przez którą jest wejście na plażę. Polka w recepcji i barze, co ułatwiało kontakt osobom słabo znającym języki obce. Możliwość korzystania ze stołówki, baru i infrastruktury hotelu, po wymeldowaniu z hotelu o godz. 10, aż do momentu transferu na lotnisko.

Wady

Przestarzałe wyposażenie pokoju jak i łazienki. W łazience najgorsza była zasłonka w wannie oraz brak ruchomej słuchawki prysznicowej, jedynie zamontowany na stałe prysznic u góry bocznej ściany. Brak wyraźnej reklamy hotelowego biura podróży. Konieczność korzystania z karty aby dostać drinka w szklance. W dniu wyjazdu, z drinków w barze można było korzystać do godz. 12, o czym było brak wcześniejszej informacji.

Hotel położony blisko plaży, śniadania i obiady w dużej gamie różnych dań. Każdy znajdzie cos dla siebie. Pokoje czyste, ręczniki zmieniane codziennie. Wystrój nie należy do najnowocześniejszych, lecz miejsce rekompensuje wszystko. Obsługa pomocna, nawet można dogadać się było w języku polskim :)

Zalety

Położenie !!!

Bardzo sympatyczne miejsce. Personel pomocny . Pokoje o średnim standardzie, jednakże nam się trafił pokój z balkonem i widokiem na plażę. Piękne wschody słońca . W hotelu codzienna wymiana ręczników, na życzenie sprzątanie. Wieczorki dla osób chcących posłuchać muzyki. Smaczne śniadania i obiadokolacje. Chętnie wrócimy do tego hotelu.

Zalety

- hotel przy samej plaży, - blisko centrum, - niedaleko pociąg w kierunku Barcelony , - wieczorki muzyczno taneczne dla gości , - mila obsługa, - w tym hotelu z niczym nie ma problemu, - w recepcji obsługa w języku angielskim, hiszpańskim, polskim .

Wady

b/u

Andrzej

Hotel dobrze położony, przy samej plaży. Baseny wystarczające, jedzenie ok. Obsługa na ogół miła. Choć mimo trzykrotnie zgłaszanego braku klimatyzacji nikt do końca pobytu jej nie naprawił. Ale na całym pobycie cieniem położyło się wakacji.pl Wybierałem, płaciłem i jechałem na all inclusive, a na miejscu okazało się, że to all inclusive soft, co wykluczało wiele usług i praktycznie uniemożliwiało przebywanie w niektórych częściach hotelu. Bardzo to było przykre.

Zalety

Wady

Brak klimy

Michał

Hotel jest bardzo ładny w częściach wspólnych, blisko plaży z profesjonalną obsługą. Serwowane jedzenie było bardzo smaczne i codziennie pojawiało się kilka nowych produktów. Dodatkowym atutem są sklepy oraz restauracje w okolicy, jak i kolej (15 min spaceru) co pozwala wygodnie podróżować po Katalonii we własnym zakresie. 24h bilet dla osoby dorosłej z opcją powrotu kosztuje na tą chwile 11.80 euro w relacji Santa Susanna - Barcelona (jedzie się ok 1h 15 min do Barcelony). Piękno hotelu niestety kończy się po wejściu do pokoju, którego standard nie przystoi 4 gwiazdkowemu hotelowi. Mimo wszystko oceniam hotel wysoko i myślę, że mogę go polecić: 6.5/10.

Zalety

różnorodne śniadania i obiadokolacje codzienne sprzątanie i wymiana ręczników lokalizacja - praktycznie na plaży, wszędzie blisko

Wady

rozpadający się pokój brak normalnej słuchawki prysznicowej lokalizacja - imprezy do późnej nocy + hałas kolejki

Pierwsze wrażenie, kiedy weszliśmy do pokoju nie za dobre. Mało miejsca jak dla 4 osób i wystrój z poprzedniej epoki, ale! Jeśli ktoś, jak my, nie spędza w pokoju więcej czasu niż na spanie i prysznic to to nawet nie był minus. Reszta- zachwycająca! Plaża oddalona 3 metry od hotelu, plaża żwirkowa, czysta. Bar zewnętrzny i basen zewnętrzny. Jeden przedzielony na pół. Jedna część przeznaczona dla dzieci, a druga dla dorosłych. Na piętrze drugi basen typowo dla maluchów. Jedzenie i różnorodność oszałamiająca. Absolutnie genialne! Hotel położony w bardzo dobrym komunikacyjnie miejscu. Morze super blisko, sklepy też, pociąg i autobus tylko przejść przez ulicę. Biuro zapewnia dodatkowo wycieczki. My skorzystaliśmy z rejsu do Tessa de Mar- polecam, piękne miejsce. Do Barcelony polecam pojechać samemu pociągiem (ok 1 godz.). Była jeszcze wycieczka do Girony, ale już się nie załapaliśmy z terminem. Następnym razem. Samo miasteczko typowo turystyczne, mnóstwo hoteli, nic poza tym. Ale z uwagi na dostępność komunikacji jak pociąg i autobusy to nie był problem. Polecam.

Zalety

Śniadania, obiady, kolacje, drink bar, super blisko plaża, dobra komunikacja z innymi miastami.

Wady

Jeśli to wada to wystrój i nowoczesność pokoju.

Alicja

Ten hotel wzbudza mieszane uczucia. Z jednej strony ślady dawnych luksusów (marmury, mosiądz, eleganckie kinkiety), a z drugiej ślady już dość intensywnego wyeksploatowania. Jednak personel jest bardzo miły, pomocny i widać, że szczególnie panie dbające o czystość dają z siebie wszystko, żeby gość czuł się komfortowo w pokoju i łazience. Jedzenie jest serwowane w ogromnych ilościach, bardzo różnorodne. Na sali obsługa uwija się non stop sprzątając brudne naczynia, nakrywając stoły, donosząc jedzenie do bufetu, itd. Jednak chyba najważniejsza dla mnie zaleta Royal Sun to lokalizacja - prosto z hotelu wychodzi się na plażę. Nie trzeba przechodzić ulicy, torów kolejowych. Z drugiej strony w 10-15 minut można dojść do stacji pociągu, jeśli ktoś chce samodzielnie sobie pojechać np. do Barcelony. Największy minus w moim odczuciu, to słabe wyciszenie. Zamknięte okna w bardzo niewielkim stopniu wyciszają hałas/muzykę płynącą do późnych godzin nocnych. Słychać też odgłosy z sąsiadujących pokojów, najgorzej w łazience, a także z korytarza. Reasumując, to nie jest hotel do przebywania w nim non stop. Można tutaj dobrze zjeść, przespać się, pomoczyć w basenie i iść eksplorować okolice. Jeśli ktoś ma możliwość wyboru, to nie polecałabym pokoju od strony torów kolejowych. Pociąg jeździ dość często plus hałas samochodów i ulicy, no i widok na inne hotele, co prawda z górami w tle.

Zalety

Lokalizacja; miły personel; smaczne i różnorodne jedzenie; czystość.

Wady

Słabe wygłuszenie pokojów, dziwne odgłosy z kanalizacji/wentylacji (?).

Agnes

Bardzo stary hotel, łazienki śmierdzące a wymiana ręczników (nam się niestety to przydarzyło na używane i poplamione), masakra. Obsługa niezbyt miła, jakby za karę pracowali.

Zalety

Blisko morza

Lucyna

Hotel przy samej plaży co jest bardzo dużym plusem. Pokoje stare, ale codziennie sprzątane, wymiana ręczników również codziennie. Personel bardzo miły i pomocny. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Wyjeżdżając na wycieczkę całodniową można poprosić o lunch box. Codziennie zabawy przy lub w basenie dla dzieci i wieczorne zabawy przy muzyce. Serwowane drinki w barze bardzo dobre. Polecam.

Zalety

Przy samej plaży

Iwona i Łukasz z dziećmi.

Sam hotel (pokoje) średni, ale czysto codziennie sprzątany, ręczniki codziennie wymieniane. W pokoju się tylko śpi, więc jego wygląd nie ma większego znaczenia. Najważniejsze , że jest położony przy samej szerokiej plaży. Jedzenie w hotelu bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Miejscowość typowo wakacyjna bardzo ładna. Blisko na pociąg do Barcelony. Hotel godny polecenia. My z mężem i dziećmi byśmy wrócili ponownie. Bardzo udany pobyt. Serdecznie polecam dla ludzi, którzy lubią odpoczywać na plaży.

Zalety

położenie, jedzenie, miła obsługa,

Wady

dla nas nie ma

Asia

Bardzo dobra lokalizacja, bardzo blisko super plaża bardzo czysta, jedzenie w hotelu ok., codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki.

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, jedzenie ok., codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki.

Wady

Hotel bardzo stary ale z tym się liczyliśmy , nie spędzaliśmy w nim dużo czasu. Często zdarzały się brudne talerze w restauracji.

Jagoda

Mój pobyt w hotelu w Santa Susanna był naprawdę udany. Hotel wyróżnia się bezpośrednim dostępem do plaży. Pokoje są czyste i codziennie sprzątane. Jedzenie smaczne, kolacje oferują szeroki wybór dań, w tym dużo owoców morza. Obsługa hotelu jest bardzo przyjazna i pomocna, a w recepcji pracuje Polka, co było miłym zaskoczeniem. Ogólne wrażenie z pobytu jest bardzo pozytywne i z pewnością poleciłbym ten hotel innym.

Zalety

Położenie hotelu bezpośrednie przy plaży.

Łukasz

Niestety pokoje w hotelu są w stanie tragicznym. Grzyb na syficie, zardzewiała wanna, cieknąca spłuczka od ubikacji (wiecznie zalana podłoga łazienki). Meble mają chyba z 40 lat i są również w stanie tragicznym (pourywane zawiasy, uchwyty a wygląd tragiczny) Bywałem w różnych pokojach hotelowych ale ten zajmuje pierwsze, drugie i trzecie miejsce pod względem tragiczności. Sam hotel nie jest zły. Codzienne sprzątanie (ale to raczej standard) obsługa bardzo miła i pomocna. Hotel ma Bardzo małą jadalnie i szczególnie na kolacji trzeba czasem czekać w kolejce 20 min na wejście.

Zalety

Głównym atutem hotelu jest bliskość fajnej plaży. Hotel jest w pierwszej linii od brzegu i szczególnie z dziećmi wyjście na plażę jest naprawdę super. Hotel ma bardzo mały basen jeśli ktoś nie lubi morza to jest to problem. przejście na plażę w tej miejscowości z hotelu który nie jest w pierwszej linii brzegowej nie jest krótkie i proste.

Wady

Wadą jest jego wiek i brak remontu. Pozostałe hotele w tym rejonie są dużo nowsze i lepszym stanie.

Hotel super położony przy samej plaży, jedzenie pyszne, wnętrze hotelu bardzo ładne, basen trochę mały , wolne leżaki zawsze były, pokój mieliśmy na samym parterze bez żadnego widoku i bez balkonu duży minus,

Zalety

Hotel super położony przy samej plaży, jedzenie pyszne, wnętrze hotelu bardzo ładne, wolne leżaki zawsze były, blisko do stacji PKP, można dojechać do Barcelony 1,5 godziny i do Blanes 10 minut

Wady

basen trochę mały, pokój mieliśmy na samym parterze bez żadnego widoku i bez balkonu duży minus, dość głośna okolica do późna, wejście do morza szybko robi się głęboko

HTop Royal Sun (Santa Susana)