HTop Pineda Palace

3.5

Nie polecam. W tej cenie można znaleźć dużo lepszy hotel. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Hotel jest stary, chociaż to akurat było w informacjach więc standard i kwestia cienkich ścian nie była zaskakująca. Przekrój wieku osób w hotelu 70+, panujący klimat pielgrzymkowy i sanatorium. Widok z pokoju był na mur, sporo takich pokoi więc wysokie prawdopodobieństwo, że się taki trafi (nie było możliwości wyboru pokoju kupując wycieczkę).

Hotel w mojej ocenie spełnia wszystkie oczekiwania. Lokalizacja, jedzenie, obsługa hotelu wszystko na plus. Plaża jest blisko co również jest zaletą.

Gorąco polecam! Hotel w bardzo dobrym standardzie, czysty, bardzo dobre jedzenie, mieli nawet opcje dla bezglutenowców i wegetarian.

Początkowo zostaliśmy zajwaterowani w pokoju z widokiem na ścianę i schody ewakuacyjne. W pokoju było ciemno. Mimo adnotacji o podwójnym łóżku w pokoju były dwa pojedyncze łóżka. Dwa dni po przybyciu udało się zmienić pokój na normalny - oczywiście nie obyło się bez próśb o jego zmianę. Takie pokoje jak ten, w którym zostaliśmy zakwaterowani początkowo powinien być wyłączony z użytku gości.

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Budynek jak na swoje lata utrzymany na w miarę znośnym poziomie, zadbany. Pokoje czyste. Dużym pozytywem jest kolejka znajdująca się tuż pod hotelem, dzięki której można zwiedzić Wybrzeże lub wybrać się do Barcelony. Oferta all inclusive ok jak na cenę wycieczki - podstawowe napoje i alkohole. Jedzenie bardzo dobre! Posiłki różnorodne, świeże. Lokalne potrawy przygotowywane w trakcie trwania posiłków. Obsługa hotelu stara się pomóc, czasami mogłaby być bardziej uprzejma, ale nie można wszystkiego :) samo miasteczko - cóż, jeśli chcesz odpocząć w bardziej dojrzałym towarzystwie to miejsce dla Ciebie. Taki klimat kurortu Ciechocinek. jakość hotelu vs cena oceniam na +.

Kod hotelu HOT21920
Nazwa  HTop Pineda Palace
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Pineda de Mar
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, rowery, bez paszportu, parking

Atrakcyjne położenie: w spokojnej miejscowości, ok. 300 m do centrum z restauracjami i barami.

Tylko 50 m do szerokiej, piaszczysto-żwirkowej plaży.

Taras słoneczny na dachu hotelu.

Szybki transfer z lotniska (hotel oddalony od portu lotniczego ok. 40 km).

6.5

3.5

Wyświetlono 68 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.1
Dominika

Zalety

Bardzo miła obsługa, czysto, codziennie sprzątane. Ładny widok z tarasu na dachu. Blisko do morza.

Wady

Jedzenie dramat. Nigdy nie przejmuje się taką opinią czytając komentarze, bo jest bardzo subiektywna, natomiast tutaj naprawdę jest źle. „Stołówka” zwana „restauracją” bez okien, bardzo zapchana ze względu na bardzo krótki czas na jedzenie, mały wybór, wszystko zimne. Raczej je się na siłę żeby się zapchać. Ilość jedzenia na śniadaniu się zmniejszała, więc jak się przyszło w późniejszej godzinie to prawie nic nie było. Warzywa nie zawsze świeże, kilkudniowe. Wino najtańszy siarczan z kartonu.

Sylwia

Zalety

Personel hotelu! Wszyscy pracownicy hotelu są pomocni i mili. Jedzenie serwowane w hotelu jest smaczne. Dużym plusem jest lokalizacja hotelu i stacja kolejowa, która jest bardzo blisko. Pociągiem można dojechać bezpośrednio zarówno do Barcelony jak i Girony.

Wady

Basen na dachu jest mały czego nie widać na zdjęciach.

Magdalena

Zalety

Dobre jedzenie

Martyna

Zalety

Dobre jedzenie, miła obsługa

Wady

Kiepska lokalizacja, jeśli ktoś jest nastawiony na wycieczki w celu zwiedzania.

Daria

Zalety

Blisko do morza Możliwość sprawnego dojazdu do Barcelony Posiłki Piękny widok z tarasu na dachu

Wady

Dla dojrzałych ludzi Jeden basen, który w sezonie letnim średnio może się sprawdzić, po sezonie wystarczający

Hotel zlokalizowany przy plaży, blisko dworca kolejowego i autobusowego. Miła, pomocna obsługa. Jedzenie zróżnicowane i smaczne. Polecam

Zalety

Czystość, obsługa i lokalizacja

Wady

Nie ma

Hotel zlokalizowany przy plaży, niedaleko dworca kolejowego oraz przystanku autobusowego. Czysty, zadbany, uprzejma obsługa. Posiłki smaczne, zróżnicowane. Basen na dachu z pięknym widokiem na lazurowe morze. Hotel polecam.

Zalety

Lokalizacja, czystość, obsługa, posiłki.

Wady

Nie dostrzegam

Danuta

Hotel super..pełna obsługa .Windy,czyściutko .Każdy pokój posiada balkonik z pięknymi widokami.

Zalety

Basen do dyspozycji na dachu,blisko do morza.Ręczniki codziennie zmieniane oraz wyżywienie bardzo dobre.Dużo owoców,deserów,ciasta.

Wady

Wszystko było w porzadku.

Mateusz

Hej, hotel ma swoje lata ale jest czysty i nie ma się do czego przyczepić idealna bazą wypadową do Barcelony i Girona do Lloret de Mar jeździ z hotelu darmowy bus a sam hotel jest położony nad samym morzem a widok z basenu na dachu zapiera dech w piersiach, obsługa daje z siebie wszytko by klient był zadowolony i tak jest no i animacje wieczorne w barowym hotelu supeeeer😉😉 polecam w 100%

Zalety

- lokalizacja - obsługa - duży wybór pysznego jedzenia - basen na dachu - darmowy transfer busem do Lloret de Mar

Wady

- chyba brak

Rafał Ciemior

Wybrałem ten hotel, ponieważ ma piękny widok na plażę i morze. Basen jest nie wielki za to na dachu z tym pięknym widokiem. Leżaki bez problemu można było znależć wolne. Bardzo blisko stacja kolegowa do Barcelony.

Wady

.All Inclusive był bez alkoholu o czym dowiedziałem się dopiero po zamówieniu.

Gracjan

Hotel czysty, jedzenie dobre, animatorki jak i animacje wieczorem są również w porządku, aczkolwiek wykupiłem pakiet all inclusive który okazało się jest tym samym co pakiet pełnego wyżywienia, przepłaciłem ponieważ biorąc all inclusive spodziewałem się open bar i pełne wyżywienie, gdyż śniadanie obiad i kolacja jest zupełnie innym pakietem możliwym do wykupienia to pomimo zakupu all inclusive okazało się że mamy tak na prawdę tylko śniadanie obiad oraz kolację.

Zalety

Animacje wieczorne dla młodszych jak i starszych, basen. Dobra lokalizacja, blisko do morza

Wady

Oszukiwanie z pakietami wyżywienia oraz ich opcji

Pobyt udany, ze względu na bezproblemowe połączenie kolejowe udało się zwiedzić Barcelonę - polecam autobusy Hop Top, pokój z widokiem na morze spełnił moje oczekiwania

Zalety

Największą zaletą jest położenie hotelu - bezpośrednio przy plaży, taras widokowy na dachu i wewnętrzne patio na którym można spędzić czas przy kawie czy drinku. Pokoje czyste, jedzenie dobre i urozmaicone. Wieczorne animacje z muzyką na żywo i pokazem flamenco też dodały uroku pobytowi.

Wady

Zapach starych rur w łazience, ale to już raczej kwestia trudna do wyeliminowania. Basen okupowany przez dzieci - może byłoby dobrze wyznaczyć np godziny użytkowania dla dorosłych np od 17ej i chociaż do 20 przedłużyć możliwość korzystania z tarasu na dachu

Aleksandra

Hotel świetny, jedzenie pyszne, obsługa przemiła, pokoje codziennie sprzątane i bardzo czyste. Plaża po drugiej stronie ulicy, widok na morze z balkonu, basen na dachu hotelu z pięknym widokiem.

Zalety

Hotel ma super zorganizowane atrakcje dla dzieci jak i dla dorosłych. Codziennie prowadzone ćwiczenia w basenie. Pyszne jedzenie i drinki. Wieczorami można posiedzieć w hotelowym barze i rozerwać się przy muzyce na żywo.

Wady

Jedyną wadą (jeśli chodzi o moje odczucia) były krzyki na basenie i dużo dzieci. Jeśli ktoś chciałby odpocząć w cichym otoczeniu to raczej wybrałabym inne miejsce. (Dużo rodzin z dziećmi)

Patrycja

Hotel bardzo czysty, pokoje przestronne, łazienka też, duża szafa, duży balkon z pięknym widokiem na morze. Jadąc do hotelu mieliśmy obawy po przeczytaniu niektórych opini, na szczęście zupełnie nieuzasadnione. Bardzo smacze jedzenie, pięknie serwowane, bardzo duży wybór owców przy każdym posiłku. Drink bar ma bardzo dożo do zaoferowania:) Obsługa bardzo miła, zagadują nawet po polsku, w restauracji pracuje bardzo sympatyczna Pani ,która jest Polką i bardzo chętnie służy pomocą. Wieczorem są animacje dla dzieci i dorosłych, co nie zdarza się zbyt często w europejskich hotelach.

Zalety

Położenie hotelu 100m od kolejki R1 do Barcelony, zaraz przy plaży i przejściu na plażę, widok na morze, obsługa pomocna nawet dla słabo mówiących po angielsku, JEDZENIE bardzo dobre

Wady

Cienkie ściany, ale to w większości hoteli

Kamil

Pobyt oceniam jak najbardziej pozytywnie. Świetna lokalizacja, przemiła obsługa, czysto(sprzątane było codziennie) super widok z ostatniego piętra z basenem i przede wszystkim przepyszne jedzenie. Codziennie na lunch i kolacje inne propozycje, świetni kontaktowi kucharze. Jedynymi małymi minusami jest malutki basen na dachu budynku oraz słabo wygłuszone pokoje.

Zalety

Lokalizacja, kuchnia , widok z dachu budynku

Wady

Malutki basen, cienkie ściany

Anastasiia

Jedyny plus tego hotelu to lokalizacja, jest niedaleko do morza. Jedzenie nie smaczne najczęściej kwaśne lub gorzkie, na talerzach nie raz zauważałam resztki jedzenia to zdecydowany minus. W pokoju przez tydzień pobytu nikt nie sprzątał tylko było wymieniano ręczniki czy to jest na prawde hotel 4 ⭐️? Cały czas był problem z kartami do wejścia do pokoju, ciągle nie działała i trzeba było dwa razy dziennie schodzić do recepcji i udowadniać im że nie leży koło telefonu. W recepcji zawsze udawali jakby winę za to, choć tylko pytali o numer pokoju, wpisywali i aktualizowali w ich bazie i wszystko działało. Izolacja hałasu to osobny temat, przy zamkniętym balkonie słychać każdy przejeżdżający samochód i przechodzącego obok hotelu człowieka, trafiliśmy na moment kiedy Hiszpania wygrała Euro i to był koszmar, to co działo się na ulicy, było słychać w 100% w pokoju, codziennie w hotelu muzyka do pierwszej w nocy, tak że spać się nie da. Moja opinia jest taka, kto chce się bawić w barze niech się bawi, ale powinna być dobra izolacja, żeby ludzie w pokojach mogli spać. Wakacji w tym hotelu zdecydowanie nie polecam.

1.3
Lidia

nie polecam ,zdjęcia w ofercie hotelu obiegaja od stanu faktycznego ,max 2* ! Jedzenie bardzo słabe ,monotonne ,przez 5 dni dokładnie do samo ,jedna szynka ,jeden ser ,oferta all inclusive to 3 posiłki i 3 drinki ,reszta płatna, płatne jedzenie między tymi posiłkami ,np hot dog za 3,5e ,restauracja otwarta 45 min na obiad i kolację czyli kolejka przed wejściem . Basen w sezonie czynny 10-19! Kpina . Brak ręczników basenowych . Do pokoju z widokiem musiałam dopłacić 200e bo w pokoju z oferty nie dało sie spędzać czasu,mały ,obskurny i z widokiem na mury. Brak leżaków na plaży

Zalety

Nic

Wady

Jak wyżej w opisie ,czyli generalnie wszystko

Kamil

Jedzenie dobre pokoje codziennie sprzątane basen trochę mały ale nadrabia widokami i bliskością do kolejki i morza

Zalety

Jedzenie bliskość morza i kolejki

Hotel dość stary ale w niczym nam to nie przeszkadzało. Byliśmy od 20.06.2024 i woda w basenie dość Chodna, ale do przeżycia .Basen na dachu z super widokiem .

Zalety

Basen na dachu,super dobre jedzenie.Mielismy wersje HB,sniadania powtarzalne ale było z czego wybierać, obiadokolację -super,ryby,mięsa ,owoce desery. Przy stacji kolejowej gdzie w szybki i łatwy sposób można dostać się do Barcelony czy innych miejscowości. Warto też zwrócić uwagę iż hotel ten to sieciówka która ma inne hotele na wybrzezu no loret de mar. Pomiędzy hotelami kursuje bezpłatny bus (trzeba zgłosić na recepcję dzień wcześniej)

Wady

Kiepski serwis sprzątający w pokojach. Pościel wymieniona raz na dwa dni przed końcem pobytu(10 dni) .Panie mocno się ograniczały ,jak wymieniły ręczniki,to nie dały papieru toaletowego,nie zamiotły podłogi,o dolanu mydla nie wspomnę . I to jedyna wada,więc w naszym odczuciu niewielka. Polecamy.

Bardzo dobre położenie, bardzo blisko plaża, w miarę czysto i dobre jedzenie.Obsluga pozostawia wiele do życzenia oczywiście nie wszyscy

Zalety

Blisko plaży, jedzenie dobre

Wady

Dostęp do napojów tylko w godz.10-23 .chcąc napić się wody nie ma szans.niektorzy z obsługi wprowadzali reżim, najlepiej o 23 iść spać. Słaba organizacja posiłków. Kolejka do restauracji na kolację to codzienność. Basen na dachu otwarty do 19

HTop Pineda Palace