Houria Palace

Katastroficzny hotel. Nie polecam w ogóle ten hotel. Śniadanie, obiad i kolację codziennie jednakowe i nie smaczne. Pokoje brudne z karaluchami. Nie wiem skąd tam 3 gwiazdki.

Hotel jak dla mnie w porządku. Standard mocno średni, raczej dla tutejszych albo Algierczyków. Jak ktoś nie ma mocnych wymagań to będzie OK. Pokoje są czyste, sprzątają często, rozmiar pokoju też wystarczy dla dwóch osób. Ładny widok z balkonu na miasto. Jedzie jak dla mnie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Dobre położenie niedaleko centrum rozrywki wesołego miasteczka. Pozdrawiam!

Hotel wypełniony gośćmi z Algierii i Libi. Raczej nie dla Europejczyka. Po przybyciu do hotelu okazało się że w łazience mamy jeden ręcznik na dwie osoby. W recepcji nie rozumieli problemu. Dopiero prośba do pana sprzątającego spowodowała że dostaliśmy drugi ręcznik. W hotelu i przy basenie od 10 do 23 słychać bardzo głośną muzykę , więc zapomnijcie o poobiedniej drzemce, poczytaniu książki czy powiedzeniu w spokoju na tarasie. W pokoju brudno, w restauracji brudno, poplamione obrusy na stołach, brak sztućców, talerzy . Mimo temperatury powietrza 36 stopni, w restauracji wyłączona klimatyzacja. Jedzenie dobre, miła i pomocna obsługa w restauracji. Jeden bar z napojami, przy basenie. Ciepłe rozcieńczane alkohole , wódka , whisky, dżin . Tylko piwo dobre i zimne. Plaża to poletko o wymiarach 80 x 3 metry wysypane piaskiem . Brak nawet wody do picia, więc trzeba dzień wcześniej zaopatrzyć się w napoje w barze jeśli się chce być na plaży przed 10, zanim otworzą bar. Na plaży 20 połamanych leżaków. Więc jeśli stać Cię na dopłacenie kilku set złotych więcej to wybierz inny hotel.

Animatorzy mix nie robią tylko zaczepiają ludzi, brudno i jeszcze chcieli naciągnąć żeby płacić za ręczniki gdzie dzień wcześniej nawet nie dali, trzeba uważać bo ludzie chodzą i się dobijają do pokoju, odradzam to miejsce

Moją opinię zacznę od zalet. Lokalizacja: Największym plusem tego hotelu jest lokalizacja. Oceniam ją 6,5 na 10. Blisko głównej ulicy, więc nie ma problemu z TAXI, które moim zdaniem są najlepszym środkiem komunikacji. Stosunkowo blisko do sklepów i restauracji. Hotel graniczy z aquaparkiem, blisko do parku rozrywki. Duży hałas od strony ulicy spowodowany nocnymi korkami, do godziny 3 ciężko zasnąć przy otwartym balkonie. Personel: w dużej większości miłe i pomocne młode osoby. Baliśmy się zostawiać cenniejsze rzeczy w pokoju, ale ani nam ani naszym znajomym nic nie zginęło. Wyposażenie: dla gości dostępny jeden basen, drugi dostępny tylko po zakupie drogiego drinka w barze. Zbyt mała liczba leżaków przy basenie, w większości połamana. Nie polecam używania wind, podczas naszego pobytu uszkodziła się kilkukrotnie, oczywiście z pasażerami w środku. Wyznaczony kawałek plaży ok 10 min piechotą zadbany. Łóżka nadgryzionę zębem czasu. Wygodne, ale z odrzucającym zapachem stęchlizny. Zresztą jak cały pokój. Nie korzystaliśmy z klimatyzacji bo z niej nawiewał jeszcze gorszy zapach, brak lodówki, rozpadająca się pordzewiała łazienka. Wyżywienie: wzięliśmy opcję all inclusive co zawierało powtarzające się śniadania, lekko zróżnicowane obiady i kolację. Podsumowując krótko jedzenie bez rewelacji ale każdy coś dla siebie znajdzie. Kuchnia bardziej regionalna. Podczas wizyt objazdowych Algierczyków ciężko się dopchać i robi się duże zamieszanie. Wiele osób rezygnowało z posiłków. Na całym obiekcie tyko jeden drink bar otwarty od 10 do 23. Alkohole regionalne podawane w małych kubeczkach. Czystość: oceniam 2 na 10. Wiecznie brudne dywany na korytarzach, budzące strach łazienki, brudne obrusy, piasek w basenie. Ogólne pogodzenie się z brudem wszystkich pracowników. Wycieczka bez dzieci, ale dla nich było sporo animacji przy basenie. Ogólnie pobyt uważam za udany, ponieważ mieliśmy szczęście spotkać fajnych i rozrywkowych ludzi. Hotelu nie polecam

Nazwa  Houria Palace
Miejsce  Tunezja / Sousse / Port el Kantaoui
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, rozrywka i życie nocne, parking

6.5
4.9

Wyświetlono 31 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.3
Yuliia

Michał

Zalety

-Wygodna lokalizacja na wycieczki itp. -Dobre jedzenie. -Pokoje całkiem duże i czyste.

Wady

-Położenie w pobliżu ruchliwej ulicy. -Czasami dość głośna muzyka.

3.9
Mietek

Zalety

Jedzenie i obsługa w restauracji.

Wady

Brud, hałas , mała plaża .

3.1
Kamil

Zalety

Wady

Każdy robi co chce, w hotelu każdy normalnie pali i noc z tego sobie nie robią, na stołówce jeden wielki syf

3.7
Szymon

Zalety

położenie, personel

Wady

czystość, przepychanki na stołówce, zagrzybiona klimatyzacja,

5.7
Bartosz

Hotel jest stary . Pokoje czyste lecz meble tak z 30 letnie . Wanna w łazience stan krytyczny . Widać po hotelu upływ lat . Na polskie standardy dostałby może 1 gwiazdkę max . Na jadalni brakowało talerzy i były brudne obrusy . Basen ok .

Zalety

Polozenie hotelu na plus . Dobre jedzenie .

Wady

Muzyka gra do 3 nad ranem i w pokojach ją słychać .

Hotel bardzo duży, przewaga Tunezyjczyków i Algierczyków wśród gości. Jedzenie monotonne, ale głodnym się nie chodzi. Alkoholu wiecznie w barze brakowało. Jeśli ktoś traktuje pokój jako miejsce spania a nie przebywania i cudów nie oczekuje to będzie wystarczająco zadowolony. Codziennie jest sprzątany pokój, a jak się dobrze zagada to dostanie się wystarczająco kosmetyków. Suszarek w pokoju nie ma, trzeba pożyczyć w recepcji (10 dolarów depozytu) telewizor w pokoju jest, ale o pilota trzeba było się prosić 3 dni. Lodówki są w pojedynczych pokojach(my tego szczęścia nie doświadczyliśmy). Muzyka do 23 potem cisza i ciemności. Bardzo blisko do miasta, miasto żyje nocą, na plażę jakieś 5 min spacerkiem. Jeśli, ktoś jedzie na odpoczynek, nie wymaga cudów polecam. Nie polecam wyjazdu samym kobietom bez mężczyzn. Nagabywanie na każdym kroku.

Zalety

Dobrze usytuowany, blisko wszędzie. Super ekipa animatorów,cały czas starają się zabawiać ludzi, mega sympatyczni. Ochroniarze czujni i z każdym problemem można podejść. Wszyscy pracownicy hotelu bardzo mili, weseli i sympatyczni.

Wady

Suszarka miała być, a trzeba sobie załatwiać, winda działa jak jej się podoba. Lodówki w pokojach brak. Bar słabo zaopatrzony, a czasami wręcz w ogóle nieprzygotowany. ( bywało, że godzina 20, zero alkoholu)

Szczurek

Hotel taki se na początku jak przyjechaliśmy to był szok.stany hotelu łazienek i reszty.ale da się przyzwyczaić.plaza kurtka mała i zazwyczaj brudna dużo śmieci w w morzu .trzeba uważać na puszki butelki itd.tym bardziej że piasek jest może na 10 m a później trawą zarośnięta więc częściej basen hotelowy.ktory codziennie spotkali

Zalety

Dobre jedzenie.codzienie sprzątają baseny i hotel i pokoje.mila obsługa i kelnerzy.animatotzy cały dzień zabawiali prawie.muzyka zmienna dla każdego cos

Wady

Mało bufetów na stołówce .kolejki do jedzenia duże ale da się przeżyć i przyzwyczaić .alkoholu często brakowało na barze mówiono że się skoczył.zdazalo się że niektórych już brakowało o 20 . Obrusy nie wymieniane na stołówkach .b

5.9
DENIS

Cześć wszystkim. Byłam w tym hotelu od 19.08 do 26.08. Hotel jest stary i widać, że od dawna nie był remontowany. Prawie wszystkie pokoje nie mają lodówki (nawet małej), ale ja miałem szczęście.. za dodatkową opłatą w recepcji dali mi pokój z lodówką. Pokoje są sprzątane, a pościel i ręczniki zmieniane są codziennie. W hotelu jest dużo miejscowych, muzyka jest w większości ich, chociaż pewnego wieczoru była impreza dla Polaków, ale chłopakom wystarczyło internetu na 3 piosenki. Nie ma zbyt wiele jedzenia, ale nie będziesz głodny (jeśli przybędziesz jako jeden z pierwszych). Zabrania się zabierania ze sobą jakiegokolwiek jedzenia 🚫. Windy są dwie, ale działają „kiedy chcą..😀”. Leżaków przy basenie oczywiście nie starczy dla wszystkich, dlatego idąc na śniadanie lepiej zabrać ze sobą ręcznik (położyć ręcznik). Do plaży 500-600 metrów. Plaża jest piaszczysta, ale w morzu i na plaży jest dużo glonów. Bardzo często zabrakło nam napojów alkoholowych i piwa (choć all inclusive!). obsługa stara się pomóc, ale bez entuzjazmu, chyba że dasz chociaż trochę pieniędzy. ogólnie i krótko wszystko. Mam nadzieję, że moja recenzja będzie przydatna.

6.1

hotel nie jest dla europejczykow. wizyta turystow z Algierii to masakra. psuja caly wyjazd. co do opcji all to tez duzy znak zapytania. 3 posilki dziennie i nic po za tym to zaden all inclusiv. brak lodow przekasek dla dzieci. powinno byc opisane w opcji posilkow sniadania i obiadokolacje

Zalety

blisko do morza

Wady

mozliwosc kapieli w basenie kobiet w burkach, jedna stolowka dla wszystkich

Grzegorz

Klasyczny Tunezyjski standard. Tylko 1 bar w opcji All w dodatku przy basenie . Ciągle braki napojów(nieważne czy alko czy nie) 90% gosci to lokalsi. Tłumy na stołówce i walka o talerze,wydzielane jedzenie ( w sumie to ok bo Tutejsi nabierają tony które potem lądują w koszu) Z trzech basenow dostępny tylko 1. Ten drugi to "prywaty" ale wystarczy kupić drinka i można korzystać (mniejszy tłok)

Zalety

Położenie, nie za daleko do fajnej plaży z leżakami. Fajni animatorzy

Wady

Stolowka

Daria

Pobyt w hotelu "Houria Palace" uważam za udany:) Generalnie wypoczywa tu dużo Tunezyjczyków, ale można również spotkać Francuzów, Anglików i Niemców. Nam to nie przeszkadzało, ponieważ spokojnie mówimy w kilku językach. Jedzenie dosyć dobre, może śniadania są mniej urozmaicone (produkt, który najszybciej i najczęściej się kończył, to był twaróg, to tak na marginesie:)Plaża należąca do hotelu znajduję się w około 400 metrach, ok.10 minut na piechotę. Zawsze tam dużo miejsc nawet w sezonie, bardzo miły Pan nadzorujący plażę - leżaki przygotowuje dla każdego gościa indywidualnie, a jeśli z mokrymi nogami w piasku wylądujecie na leżaku, to przyjdzie ze zmiotką i posprząta, więc można o nic się nie martwić;) W przypadku obsługi basenu sytuacja wygląda nieco inaczej. Miejsc przy basenie jest trochę za mało na wszystkich gości (według mnie mało osób wybiera się nad morze), w związku z czym jeżeli chcesz mieć leżaczek po śniadaniu trzeba go zarezerwować jak najwcześniej rano. Dla nas to też nie był problem, bo i tak zawsze wstaję o 5-6 rano:). Natomiast zauważyłam, że mimo własnej rezerwacji, którą robią gości dosyć często zdarzają się sytuacje, kiedy inni goście proszę o rezerwację obsługę basenu. Z kolei obsługa basenu podczas rezerwacji nie zwraca uwagi czy ten leżak jest już zajęty i na nim coś leży i kładą rzeczy gości na drugą stronę leżaku. W związku z czym później mogą być "walki" o leżak, ale z reguły kończy się wszystko polubownie:) Przy basenie jest zjeżdżalnia, cały czas leci muzyka i to dosyć głośno, więc książki nie poczytasz, ale jest akwa aerobik, water polo, joga, można pograć w rzutki lub boule (popularna gra francuska, rzucanie kul do celu). Raz w tygodniu przychodzą na basen grupy przedszkolaków/wczesnej młodzieży szkolnej poćwiczyć na basenie, ale to trwa około godzinki i nie zaburza normalnego funkcjonowania basenu. Teren przy basenie trochę zaniedbany (wypalony trawnik, więcej ziemi niż trawy i żadnych kwiatów, nawet kaktusów), ale za to bardzo fajna ekipa animacyjna:) Jeżeli chodzi o animacje, to najczęściej są to dyskoteki wieczorem dla dzieci i dorosłych, ale załapaliśmy się również na fireshow (pokaz ogni). Urządzane są również loterie (bingo), konkursy na Mistera i Miss i t.d. Bardzo miły personel w restauracji, ekipa sprzątająca pokój, trochę mniej przyjazna na recepcji, ale zawsze gotowa cię obsłużyć;) Dla tych kto chciał by mieć trochę spokoju polecam zonę prywatna. Można tutaj kupić sobie drinka lub kawkę i cieszyć się spokojem i celebrować życie:) W pokojach jest klimatyzacja, duży balkon, ale nie ma lodówki i to w całym hotelu, co zresztą nie sprawia żadnego problemu przy opcji all inclusive. Do pokoju jest wydawana tylko jedna karta bez względu na to ile jest osób w pokoju. Może to być utrudnieniem w niektórych sytuacjach, ale w przypadku jednej rodziny zapewne ją łączy i skłania ku sprawnej komunikacji między członkami rodziny:) W okolicach hotelu znajduję się akwapark, wejście 55 dinar (około 70 zł za osobę dorosłą), kilka kawiarenek, sklepików, park rozrywki o ciekawej nazwie "Hannibal Park":). Od razu po lewej stronie od hotelu znajduje się bardzo ruchliwa ulica i mimo, że są pasy trzeba bardzo uważać na przejeżdżające się pojazdy, ponieważ w Tunezji nie ma tak jak w Europie zwyczaju zatrzymywać się przed zebrą i przepuszczać przechodni. w 100 m jest malutkie zoo z królikami, kaczkami i wielbłądem. Przy hotelu jest duży parking, więc jeśli ktoś chciał by wynająć auto (punkt wynajmu również w 100 m od hotelu) to nie ma najmniejszego problemu z parkingiem (stacja benzynowa również w parę metrach). Obok hotelu jest nocny klub "Primadonna" dla wielbicieli dancingów. Na każdym kroku jak i w samym hotelu mnóstwo ofert wycieczek, nad morzem zawsze można spotkać handlarzy, proponujących orzeszki ziemne w czekoladzie lub owoce kaktusów. Podsumowując, każdy tutaj zapewne znajdzie coś dla siebie, nie zapomnijcie tylko wyjeżdżając na wakacje dobry nastrój i poczucie humoru;)

Zalety

Miły personel, świetna ekipa animacyjna, duży parking przy hotelu, niedaleko lotniska, fajna okolica, blisko morza, park wodny tuż w sąsiedztwie.

Wady

brak lodówki, jedna karta do pokoju, uwaga dla pedantów: czystość w pokojach i restauracji nie na wyższym poziomie, więc mile widziane jest luźne podejście i dystans do szczegółów.

Karolina

Hotel przeciętny takie 3 gwiazdki. Jedzenie dobre, obsługa miła, basen fajny. Minusem był tylko brud ale to wynika z innej kultury kraju inne standardy.

Zalety

Basen jest głęboki dzięki temu zawsze z zimną wodą.

Wady

Brud, słabo posprzątane pokoje, wyprane ręczniki.

Hotel jest w trakcie remontu. Mialysmy pokój w tej jeszcze nie wyremontowane, ale i tak było ok. Żadnych gości ( owadów) biegających po pokoju. Klima działa. Pokoje sprzątane codziennie. Obsługa przesympatyczna. Posiłki zróżnicowane, smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Obsługa hotelowa, która już od samego rana dba o to byś dobrze zaczął dzień.

Wady

Brak przekąsek pomiędzy posilkami i wody pitnej dostępnej w godzinach nocnych (szczególnie uciążliwe po przylocie w nocy)

Hotel trzygwiadkowy, bardzo dobrze położony. Do plaży bardzo blisko ( z tą dorożką w opisie to bzdura}. Jedzenie wspaniałe! Czy wiedząc do ilu gwiazdek jedziemy przeszkadzały nam stare meble, łazienki do remontu, psujące się windy, brak naczyń czy sztućców na stołówce oraz kończący sie alkohol w barze czy żenujące animacje wieczorne? Absolutnie nie! Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, ciepła woda non stop, basen czysty. To, co powoduje, że odradzamy wszystkim pobyt tam, to koszmarnie głośna muzyka przez cały dzień i pół nocy. Niezależnie od tego na którą stronę miało sie pokój głośniki rozkręcone na maxa. Trudno było poczytać, odpocząć, nie dało sie porozmawiać. Prośba o ściszenie działała na 5 minut. Koszmar!!!!!!!!!!!!!

Zalety

Dobre położenie, codzienne sprzątanie, miła obsługa na stołówce. Znakomite jedzenie!!!

Wady

Koszmarnie głośna muzyka!!!

5.7
MM

Zaznaczę na początku, że jestem wielką fanką taniego podróżowania, często podróżuje, nie jestem wymagająca. Zielona ( gnijąca woda) we flagowym basenie, na pierwszym zdjęciu oferty. nie działające zjeżdżalnie i klima ( przy 44 stopniach również). Plaży brak. Jedzenie bardzo super. 2+1 = 2350 zł, za dużo rzeczy niezgodnych z umową. Na prośbę o zmianę hotelu, rezydentka zaproponowała nam jedynie zmianę za opłatą ( kodeks mówi co innego). Join up na reklamacje nawet nie odpowiedział. Naszym pobytem zajmują się już prawnicy.

Zalety

Jedzenie

Wady

Brak klimy, brak lodówek w pokoju, niedziałające baseny, opryskliwy DJ

Boguslawa

Rewelacyjny hotel ,piękny ,czystko ,jedzenia bardzo dużo i dla każdego ,przyjemna obsługa . Jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecamy

Hotel bardzo stary olbrzymi ale tylko nie wielka część oddana do użytku. Widać że hotel splajtował. Chyba się reaktywuje. Stare pokoje z odpadającymi kafelkami. Do tego trafiliśmy na cieknąca umywalkę i WC na szczęście naprawili. Sezon u nich zaczyna się po 15.06 więc nie czynne zjeżdżalnie. Delikatne animacje wodne. Bardzo mało turystów w hotelu więc nie wielki wybór jedzeniowy, głodni nie chodziliśmy ale wybór nie wielki więc najlepiej było iść odrazu na początku np obiadu bo później już np słodyczy nie było. Mało ludzi więc mala ilość. Plaża spacerkiem 7min bez leżaków i ręczników. Do pospacerowania ok i woda ciepla ale woleliśmy basen . Fajne wycieczki my wybraliśmy się na wielbłądy koszt za 2godz jazdy ok 50 euro za 2os plus dziecko więc warto. Pan chodzi po hotelu i namawia . Na statek wycieczkę też ludzie chwalili.

Zalety

Miła obsługa w całym hotelu, na basenie namawianie na gry i animacje.

Wady

Rozpadający się hotel nadgryziony czasem, pilot do tv za zaliczkę zwrotna 20 dinarów , mały wybór jedzeniowy, i napojowy małe kubeczki, kantor słabo działajacy bo mało turystow, klimatyzacja w pokoju włączane dopiero po 15.06 więc my zdychalismy mimo otwartego balkonu a i mini komarów duzo które gryzły nas w nocy

1.6
Władek

Zdecydowanie nie polecam .Obsługa miła tylko wtedy gdy dostanie kilka euro .Dwa standardy jeden dla niemców i drugi dla reszty świata ,dla tych drugich drinki bez wyczuwalnego alkoholu i piwo a małych papierowych kubkach (pierwszy raz mi serwowano piwo w kubkach 150 ml.😂).

Zalety

Wady

W trzech słowach ;stary ,zniszczony ,brudny.

3.9
Adam

Pobyt - Maj 2024

Za te cenę.ok (lastminute za 870.zl). Stanowczo za wysoko nota w ocenach. Piwo.okropne,.alkohol rozcienczany,.posiłki monotonne, brak butelkowanej wody -.trzeba kupić i przynieść

Zalety

Czysta woda w basenie, czyste pokoje

Wady

Monotonne.jedzenie,.okropne.piwo,,brak bitelkowanej wody, brak czajnika. Łazienka do remontu.

Houria Palace