Pobyt i pokój ok. jak na standardy bułgarskie . Duzy plus za plażę i zejście do morza.
Położenie , jedzenie- duży wybór . Po skończonej dobie hotelowej można korzystać ze snack baru do czasu wyjazdu bez dodatkowych opłat.
Mała stołówka , trzeba czekać w kolejce na wolny stolik . Wprawdzie krótko ale tak nie powinno być.
Hotel Zenith na Słonecznym Brzegu w Bułgarii to miejsce, które zaskoczyło mnie pozytywnie pod wieloma względami. Przede wszystkim, muszę przyznać, że lokalizacja tego hotelu jest wręcz idealna. Zaledwie kilka minut spacerem dzieliło mnie od pięknej, szerokiej plaży, co pozwalało mi cieszyć się morzem o każdej porze dnia. To ogromny plus, zwłaszcza dla osób, które planują spędzać większość czasu na plażowaniu. Pokój, w którym miałam okazję przebywać, był czysty i zadbany, choć muszę przyznać, że niektóre elementy wyposażenia mogłyby wymagać lepszego wykonania np. odchodząca tapeta ze ściany (ale pokój jest tylko do spania, nie do oceniania ;) ). Jednakże, balkon z widokiem na morze rekompensował te drobne mankamenty – poranki spędzone na balkonie były jednym z moich ulubionych momentów dnia. Obsługa hotelowa była uprzejma i zawsze chętna do pomocy. Generalnie byłam zadowolona z poziomu obsługi. Bardzo miłym akcentem była możliwość porozumienia się po angielsku, co znacznie ułatwiło mi komunikację. Korzystałam również z hotelowego basenu, który był dobrze utrzymany i stanowił przyjemną alternatywę, kiedy nie miałam ochoty iść na plażę. Choć hotel nie oferuje ogromnego zaplecza rekreacyjnego, to basen był wystarczający do relaksu i ochłody w gorące dni. Za dodatkową opłatą, można kupić dostęp do "zamkniętego" basenu na pierwszym piętrze, z którego nie korzystało zbyt wielu wczasowiczów, co stanowiło wyjątkowy komfort i spokój w opalaniu. Jeśli chodzi o jedzenie, to posiłki w hotelu Zenith były różnorodne, chociaż muszę przyznać, że po kilku dniach zaczęły się nieco powtarzać. Niemniej jednak, zawsze znalazłam coś smacznego, co dodawało mi energii na cały dzień zwiedzania i odpoczynku. W okolicy jest też mnóstwo restauracji i barów, więc jeśli ktoś szuka większej różnorodności kulinarnych doświadczeń, to na pewno znajdzie coś dla siebie. Pojawiły się też problemy z ciepłą wodą i ciśnieniem. Zdarzały się sytuacje, gdy ciepła woda nie była dostępna przez cały czas, zwłaszcza w godzinach szczytu, gdy wiele osób korzystało z łazienek jednocześnie. Restauracja oraz bar w hotelu mają dość ograniczone godziny pracy i mało miejsc siedzących. Musieliśmy się 'wstrzelić' w dobrą godzinę, żeby nie stać w kolejce do wejścia. Należy mieć na uwadze fakt, że hotel melduje gości dopiero o godzinie 14:00. Po przyjeździe do hotelu przed tą godziną, należy zorganizować sobie czas, ponieważ obsługa hotelu nie daje bransoletek ani nie wpuszcza na basen. Musieliśmy czekać od 9:00 żeby cokolwiek zdziałać :) Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu. Spełnił wszystkie oczekiwania. Na pewno wrócimy :)
Świetna lokalizacja, czyste i zadbane pokoje, uprzejma i pomocna obsługa, kameralna atmosfera, bliskość lokalnych atrakcji
Ograniczona oferta rekreacyjna, problemy z ciepłą wodą, ograniczona liczba leżaków przy basenie
Hotel odsweżony po remoncie, czuć jeszcze trochę klej do tapet na korytarzach. Pokoje ok. Jedzenie Super. Basen mały i bardzo mało leżaków przy basenie na taką ilość gości, trzeba póżnym wieczorkiem przemycać reczniczki na leżaki aby zająć sobie na drugi dzień bo inaczej nie ma szans. Bardzo blisko plaża na której jest dużo miejsca i jest czym oddychać niż przy basenie. Ogólnie fajnie.
Slaby hotel ,jedzenie non top to samo,drinki to wodka+sok,takie jak np mohito czy pinacolada nie maja pojecia,basen maly i stolikow kilka przy barze(zawsze zajete)
Lokalizacja! Przy samej plazy i dlugiej promenadzie.
Lazienka,to jedna wielka porazka bez drzwi i z przezroczysta szybą!
Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4*,ja dałabym 2* części Fiesta Beach,3* części Fiesta M.Jedyne hotelu to położenie blisko plaży i kantor w części Fiesta M.Wyposażenie pokoju tandetne(np.telewizor śnieżył,pilot reagował z odległości max.1m-nawet po wymianie baterii,suszarka w łazience pęknięta, klimatyzacja w wielu przypadkach nie działała) i wybrakowane(brak wieszaków w szafie,brak gniazdka w łazience).Ściany z zaciekami,połatane.Wykładzina dywanowa brudna.Pokój sprzątany niestarannie (nawet jeśli zostawiliśmy 2Lv).Posiłki monotonne,niesmaczne,wyglądały jakby były przygtowane z resztek.Obsługa niemiła,arogancka.Basen mały i brudny.Mało leżaków.Brak jakichkolwiek animacji i rozrywek w hotelu.
Obsługa w hotelu bardzo miła, posilki bardzo dobre, kolacje urozmaicone, nigdy niczego nie brakowało zaraz wszystko było donoszone. Pokoje bardzo fajne, ale widok na morze trzeba sobie załatwić wcześniej, w hotelu nie zamieniają pokoi, są z góry przydzielone. Ogólnie okolica bardzo fajna, hotel jest położony w najfajniejszej części Słonecznego Brzegu - dzielnica villowa. Jedyny minus to drogie leżaki, po 6 lv za leżak i osobno parasol. Pogoda we wrześniu super, woda 26 stopni powietrze 29, plaża szeroka. Polecam :)
Parę dni temu wróciłam i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z pobytu. Do hotelu nie miałam żadnych zastrzeżeń. Posiłki smaczne, może śniadania były przewisywalne (zawsze ten sam zestaw) ale za to kolacja wszystko rekompensowała. Obsługa uważam, że była bardzo dobra. To nie ich wina, że na tylu gości było ich zaledwie kilka osób. Basen nie wielki i jak ktoś miał ochotę popływać to nalepiej było pójść koło 18.00 Wtedy \"plażowicze\" schodzili już na klolację. Ani razu nie skorzystałam z leżaków na basenie bo przecież przyjechałam nad morze. Było do niego dosłowinie kilkanaście metrów. Chociaż muszę przyznać, że przyuważyłam kilka osób, które przez cały pobyt siedziały od rana do wieczora na basenie..smutne
niedawnoWróciliśmyZchłopakiemZwakacjiWtymHotelu.DziwiąMnieOpinieLudziKtórzyMówiąOnimWsposóbPozytywny.SąToOpinieZeszłoroczne.MożliweŻePrzezTenRokWieleRzeczySięZmieniło.PokóDużyAleŚcianyJakPoPowodzi.BrakWieszakówWSzafie,GniazdkaWłazience.MebleWPokojuLipne.CoDoObsługi-ZałatwiliProblemAleZWielkąłaską.trzebaByloCzasemDługoCzekaćNaJegoZałatwienie.kelnerzyNieDonosiliPotraw,jeśliSięSkończyły,choćSybkoZbieraliIWymienialiObrusy.CzasemDaniaByłyNieświeże.OgólnieDużyWybórDań.ŚniadaniaMonotonne.HotelNastawionyNaGościZNiemiecIAngliiAnie-polski.pracowałamWwieluHotelachIDlaMniekategoryzacjaZawyżona-dałabymMu3Anie4,5!hotelPrzereklamowany!polecamWyjazdPozaSezonem.
BYLAM W Marlin Beach W TAMTYM TYGODNIU.CZYTALAM OPINIE INNYCH I BAŁAM SIE SYFU I SMRODU.ORAZ NIEDOBREGO JEDZENIA. Mieliśmy pokój z którego praktycznie było widać morze,bez dopłaty. Pokój zadbany , czysty jedyne co mogło przeszkadzać to prysznic bo naprawę jest słabo zrobiony ale to nie jest istotne naprawdę ... ,Klima działająca bez zarzutu , łóżko wygodne,codziennie sprzątane pokoje i wymienne ręczniki ,oraz pościel . Jak na taki standard jedzenie było dobre nie ma co oczekiwać nie wiadomo jakich dań , było smacznie i przyzwoity wybór , owoce ,przysmaki, lody , jedzenie przyrządzane przez kucharza na oczach wczasowiczów ,przed jadalnia codziennie w trakcie obiadu i kolacji było dobrze pod tym względem. Obsługa hotelu miła, pomocna ,uśmiechnięci kelnerzy , kucharz bardzo kontaktowy tak samo barman który serwował drinki od serca :) ,Nie mam się czego przyczepić .polecam polecam z całego serca
Położenie , bardzo blisko plaży Miła i pomocna obsługa Jedzenie dobre ale monotonne Codziennie sprzątane pokoje
Po przeczytaniu opinii na temat hotelu miałam obawy... Ale było super! Obsługa ok i cisza od tych barów gdzie muzyka jedna taka, jedna inna więc można było w spokoju odpocząć od wypadu nocnego na miasto ( bary i stoiska bazarkowe były niedaleko ale nie zagłuszają pobytu w hotelu). Jedzenie jak dla mnie i moich bliskich ok. W domu też się je prawie codziennie to samo i nie narzekacie... a tu opinie, że to samo, nie całkiem i było dużo więc każdy znalazł dla siebie co chciał. No tak... najlepiej jakby podawali szampana, kawiora i truskawki do pokoju... nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych bo jadłam tylko to co w hotelu i piłam wodę butelkową i żadnych kostek lodu. Plaża blisko na wyciągniecie ręki i uwierzcie mi nie zamieniłabym tego hotelu na inny bo pojechałam tam na wypoczynek nad morze więc hotel był tylko przebieralnią i miejscem spania. Jeżeli chodzi o basen mały ale o tej porze był czysty dla mnie może nie być bo na basen to sobie w Polsce można pochodzić:) Aha i byłam po sezonie wakacyjnym pewnie w lipcu i sierpniu jest bardzo dużo ludzi i bardziej narzekają bo ciasno wszędzie jak i u nas nad morzem. Wieczorem nie raz chodziłam na spacer promenadą i nie będę wymieniać nazw hoteli bardziej z wyglądu ekskluzywnych ale za nic bym nie chciała tam nocować bo głośno i do tego basen przy samej promenadzie i stojakach handlowych a nawet można powiedzieć prawie na niej stojące leżaki... brak odgrodzenia... Jedno co mogę napisać to bariera językowa tzn tylko język bułgarski, angielski... Brak informacji w języku polskim a turystów z naszego kraju jest pełno;) No cóż na następny raz trzeba bardziej język pod szlifować
Obsługa, blisko plaża na wyciągnięcie ręki i wrócę tu na pewno za rok:)
Szkoda, że WIFI jest tylko odpłatne w pokojach i powinny być informacje w języku polskim bo jest bardzo dużo turystów z naszego kraju... no cóż język angielski trzeba bardziej pod szlifować:)
Byliśmy już nieraz w 4 gwiazdkowych bułgarskich hotelach i nigdy nie spotkaliśmy się żeby do posiłków napoje były serwowane w plastikowych kubkach. Trzeba się za nimi nastać w kolejce u barmana. W filiżankach dostępna jest tylko kawa i herbata po którą nawet w deszczu trzeba biegać do baru. Najbardziej zawiodłam się winem, którego lampkę chciałam wypić do kolacji. W plastiku jakoś mi nie podchodziło :( Było ok, ale raczej już tam nie wrócimy i polecać też nie będziemy. Naszym zdaniem hotel powinien mieć 3 gwiazdki.
Blisko do plaży, widok z okna na morze, jedzenie też ok, ale bez rewelacji.
Do posiłków wino, napoje, i drinki w plastikach
Ogólnie hotel nie jest najgorszy że względu na położenie i w miarę Przyzwoite pokoje. Prysznice w każdym pokoju zepsute przy każdej kąpieli łazienka doszczętnie zalana. Największym minusem jest jedzenie, śniadania smaczne ale obiady i kołacje to totalna porażka... Wolelismy jest same wafelki do Lodow niz to co było przygotowane. Co do basenu to nie byłoby najgorzej gdyby nie to że leżaki są zajmowane ręcznikami od 5 rano i nikt tego nie pilnuje, basen podzielony jest na pół tak jak i cały hotel z czego ewidentnie też widać, że fiesta Beach ma lepszą cześć hotelu. Hotel położony w spokojnej części słonecznego brzegu co jest dużym plusem wieczorami. Plaża czysta i przyjemna ale leżaki i parasole dla marlin Beach są płatne... Drinki w barze faktycznie zawierają alkohol co jest dużym plusem, pyszne piwo i kawy. Nie wrocilabym drugi raz do tego hotelu.
Jedzenie jedzenie i jeszcze raz jedzenie
Hotel świetnie położony nad wybrzeżem i wszędzie blisko. Przed sezonem bardzo fajnie ale obawiam się że w sezonie stołówka może być za mała. Powinni informować że w budynku znajdują się dwa osobne hotele bo to powoduje sporo nieporozumień na początku pobytu ( Leżaki podzielone, miejsca na tarasie podzielone, bary podzielone i słaba informacja na początku koto co może a czego nie) Duży Plus dla biura Prima bo rezydent Fantastyczny dostępny i pomocny a jeszcze jak nas odprowadził na lotnisko i czekał aż sie wszyscy odprawią to pierwszy raz mi się zdarzyło.
Idealne położenie i wszystko blisko
WiFi w pokojach płatne, sejf płatny, wody w butelkach w pokoju nie ma a z dystrybutorów nie wolno nalewać do butelek...
Właśnie wróciłem z żoną i dzieckiem z pobytu w Bułgarii w Hotelu Marlin Beach. Był to mój drugi pobyt w Bułgarii w tym pierwszy na Słonecznym Brzegu i zupełnie nie rozumiem wcześniejszych opinii co do opisywanego hotelu. Kupiłem wczasy spontanicznie w czwartek a w piątek miałem wylot (typowy last) i dopiero wieczorem zacząłem czytać opinie na temat hotelu. Trochę się obawiałem po tych wszystkich negatywnych komentarzach. Na szczęście nic się nie potwierdziło! Jeśli ktoś chce oczekiwać od Marlina standardu na poziomie 5-cio gwiazdkowych hoteli to niech wybierze inny hotel w okolicy np. RIU lub HELENA... Hotel w 70% był zajęty przez polaków i przez tydzień była pełna kultura. Warto czasem nauczyć się podstawowych zwrotów po bułgarsku, a nie tylko narzekać, że nie mówią po polsku... Dla mnie to hotel godny polecenia szczególnie na wrzesień, pewnie na przełomie lipca sierpnia wariacja jak wszędzie... dlatego zawsze wybieram koniec czerwca lub początek września. Plaża zapełniona była w 20%, leżaki przy basenie dostępne nawet o 10:00, brak kolejek w restauracji... Dla mnie jedzenie było ok na każdy z posiłków naliczyłem ponad 20 potraw fakt, że część powtarzała się w następnych dniach. Jeśli ktoś w pierwszym dniu rzuca się na wszystko to siłą rzeczy po paru dniach mu się to przeje... za tą cenę to bym nie liczył na owoce morza czy jedzenie z najwyższej półki...
Lokalizacja przy szerokiej plaży, pokoje...
płatne leżaki na plaży
Super miejsce wszędzie blisko, kuchnia mieszana każdy znajdzie cos dla siebie, obsluga sprawdzenie działająca, wystarczy usmiech na rwarzy i wszystko można załatwić :-)
Bardzo dużo gości
Jedzenie koszmarne dodatkowo kolejki po posilki, basen '' brodzik '' pękające dno basenu, które kaleczy ludzi, pokoje z grzybem, obsługa pracuje za karę brak życzliwości uśmiechu grzecznosci!!!
Brak!
Brak zalet, poza położeniem hotelu-blisko morza.
Jedzenie obrzydliwe, wszystko co nie było zjedzone na śniadanie podawane było na obiad, a niezjedzone na obiad to na kolacje! Dramat!!! Masło przeterminowane pół roku! Nie było czego tam jeść. Alkohol najtańszy, rozcieńczony. Obsługa fatalna, bez znajomości języka angielskiego. Na wejściu do hotelu zostaliśmy zmuszeni do podpisania deklaracji w której zostało zawarte że my zgadzamy się na to że jeżeli nie wykupimy sejfu oni nie odpowiadają za rzeczy POZOSTAWIONE BEZ OPIEKI W POKOJU. Basen mały, jeden mężczyzna rozciął sobie w nim nogę. Leżaki połamane. Winda zepsuta. Kolejka na obiad i kolacje robiła się już 30 min przed posiłkiem. W całym hotelu bardzo niehigienicznie. Do hotelu mógł wejść każdy! Żadnej ochrony, nic! Z całego serca nie polecamy tego hotelu. Nie opłaca się wykupować ALL Inclusive bo i tak nic nie zjecie! Lepiej dołożyć do czegoś lepszego. Nigdy więcej ten hotel. Czytajcie opinie!!!
Lokalizacja przy plaży
Wszystko, jedzenie, obsługa, alkohol, bezpieczeństwo, basen, leżaki, barman, napoje
Moje niezadowolenie wynika po pierwsze z obsługi hotelowej- personelu jak również z jedzenie które prowadziło do zatruć pokarmowych oraz z brudu który panował zarówno w pokojach jak i w całym hotelu. Po pierwsze wiele do życzenia pozostawiała obsługa, która z kaprysem i jakby za kare wykonywała swoje obowiązki. Mieliśmy sytuację w której była godzina 13.56 posiłki były wydawane do 14 .00 chcieliśmy dołożyć siebie jedzenia ze stołówki niestety talerze zostały nam wyrwane z rak i zostaliśmy wyproszeni. Kelnerki nie sprzątały stołów notorycznie panował brud i niepożądane oraz resztki jedzenia na stołach i podłodze. W basenie brakowało co drugiej płytki na dnie basenu co groziło licznym uszkodzoną i uszczerbkiem na zdrowiu. Praktycznie co drugi leżak i stolik przy basenie był pęknięty. Co do pokojów nie było odkurzane, było tylko mydło w płynie w aplikatorze, ręczniki nie były zmieniane codziennie , nie było można wypożyczyć ręczników hotelowych na basen co było zaznaczone na ofercie. Na umywalce pierwszego dnia były włosy, pod prysznicem znajdował się grzyb. Z rur kanalizacyjnych unosił się fetor który rozprowadzał się po całym pokoju. Wykładzina podłogowa była brudna i był na niej piach i inne zanieczyszczenia. Co do jedzenia codziennie na śniadanie było to samo. Wszystkie napoje były podawane w plastikowych kubkach co uważam ze na cztero gwiazdkowy hotel jest nieporozumieniem. Jeżeli chodzi o obiady były serwowane stare odgrzewane jedzenie które było zimne lub spalone, stare mięso widać było po jego kolorze i smaku jest to zatruwanie ludzi! Nie mówię już o walorach smakowych arbuz smakował tak jak kotlet z mielonej piersi kurczaka. Na deser były podawane niedojrzałe owoce lub rozproszone lody które mogły zarazić ludzi salmonella. Na kolację były podawane resztki z obiadu zmielone lub w tej samej formie. Z związku z tym ze wszyscy po jedzeniu ze stołówki mieliśmy zatrucie pokarmowe ( biegunka, wymioty, uczucie wydęcia brzucha) byliśmy zmuszeni jeść na mieście.
Blisko plaży
Brud, stare jedzenie, fatalna obsluga
Witam. Właśnie wróciłem z pobytu w Bułgarii w Hotelu Marlin Beach. Był to mój już czwarty pobyt w Bułgarii w tym trzeci na Słonecznym Brzegu i zupełnie nie rozumiem wcześniejszych opinii co do opisywanego hotelu. Prócz dwóch mankamentów w postaci płatnych parasoli na plaży i braku muzyki przy basenie praktycznie nie można nic zarzucić temu hotelowi. Jeśli ktoś chce oczekiwać od Marlina standardu na poziomie 5-cio gwiazdkowych hoteli np. w Egipcie to niech po prostu nie wybiera wczasów w hotelu 4-ro gwiazdkowym w Bułgarii i nie nie pisze potem głupot jak w poprzednich wpisach. A dokonując wyboru kraju i hotelu w jakim chce się spędzić wakacje warto najpierw zapoznać się z ogólnym standardem hoteli i ich klasyfikacji w poszczególnych zakątkach świata, bądź nie nastawiać się na Hiltona decydując się na hotel niższej klasy.
Bardzo dobra lokalizacja, nowoczesny wygląd, duże i zadbane pokoje
brak muzyki przy basenie, płatne parasole na plaży
W hotelu spędziliśmy z chłopakiem 7 nocy. To były nasze pierwsze wakacje w Bułgarii. Wrażenia pozytywne. Zalety hotelu: lokalizacja - parę kroków na plażę, bardzo blisko do fajnych atrakcji (aquapark, Nessebar), codzienne sprzątanie pokoi, codzienna wymiana ręczników, pyszne lody. Wady: w recepcji nie mówiono po polsku, jedzenie średnie, monotematyczne śniadania (codziennie to samo), drinki w plastikowych kubkach i mały ich wybór, napoje dwa rodzaje, trzeba było rozcieńczać z wodą bo bardzo słodkie. Obsługa hotelowa bez zastrzeżeń. W pokojach ogólnie czysto i ładnie, klimatyzacja działała bez problemu. Gdybym miała spędzić jeszcze raz wakacje w tym samym rejonie jednak wybrałabym inny hotel, bardziej zwracałabym uwagę na jedzenie.
lokalizacja, dbałość o czystość w pokojach
jedzenie, drinki