Horus Paradise Luxury Resort

Hotel bardzo fajny, estetyczny, czysty i stosunkowo cichy przy zamkniętych oknach, pokoje przestrzenne i czyste. Bardzo fajna infratruktura, czyste baseny, dożo zieleni. Szeroka plaża i dobry dostęp do leżaków.

Obsługa miła Pokój duży czysty ładnie urządzony duży plus za osobną toaletę Dużo zieleni na terenie hotelu blisko plaża oraz duży wybór jedzenia jedzenie dostępne w porach nocnych co również jest dużą zaletą Baseny czyste Aqua park odnowiony bezpieczny

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Pokój rodzinny bardO fajny opony dla dzieci osobny dla rodziców w jednym apartamecie. Pokój mieliśmy w nowszym budynku. Blisko piaszczystej plaży. Wodo w morzu była cieplejsza niż w basenie a temperatura powietrza w granicach 25-28 w dzień. Duży wybór jedzenia.

Hotel średni jak na 5 gwiazdek. Jedzenie fatalne, jedynie desery ratowały. Bardzo mało animacji, przez tydzień pobytu udało się nam zobaczyć jedno show - wybory miss Horus 😖 w restauracji plażowej codziennie to samo: nugersy, frytki, kilka surówek i wątpliwej jakości burgery. Na plus kilka fajnych basenów na różnych poziomach, blisko do plaży (chociaż trzeba być bardzo wcześnie rano, bo później brakuje leżaków), przy hotelu fajna promenada do centrum Side

Wszystko mega. Bardzo duza ilosc atrakcji dla dzieci i doroslych. Mega baseny przy ktorych nie trzeba bylo walczyc o lezaki. Blisko plazy. Hotel mial wszystko czego oczekwalismy. Bez problemu mozna bylo dogadac sie po angielsku. Mila obsluga. Polecam

Nazwa  Horus Paradise Luxury Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, tenis, bez paszportu

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Beata

Zalety

Fajne przestrzenne rozwiązania, czysto, staranny serwis. Bardzo dobra i miła obsługa barów z napojami (młodzi pracowici i zawsze uśmiechnięci ludzie)

Wady

Fatalne jak na all inclusive jedzenie. Codziennie ten sam zestaw. Potrawy nie doprawione lub źle doprawione. Słaby wybór owoców.

Dominika

Zalety

Różnorodność jedzenia Duży przestronny pokój Czystość

Wady

Jedyny minus to animatorka dla dzieci która mówiła tylko w języku tureckim ( zero podstaw chociaż by angielskiego )

Dawid

Zalety

Bliskość plaży, fajne baseny

Wady

Kiepskie jedzenie,

Kuba

Zalety

Duza ilosc basenow i barow z normalnym alkoholem

Karolina

Hotel na prawdę warty polecenia, byłam z córką 9 lat i nie nudziła się ani chwili. Super aquapark, w basenach ciepła woda. Minusem była czystość koło basenów i w środku, mogliby się bardziej postarać oraz brak wifi z czym spotkaliśmy się pierwszy raz. Ogromny plus za plaże która jest mega blisko oraz miasto. Super promenada do Side, więc jest co robić wieczorami. Pokoje czyste, uzupełniany mini barek

Zalety

Lokalizacja, czystość w pokojach, aquapark

Wady

Czystość na basenach, brak wifi

Edtta

Pobyt w hotelu oceniamy cudownie! Szczegolnie chcielibyśmy podziękować obsłudze, która zawsze wykazaywala się życzliwością, pomoca i uśmiechem. Przede wszystkim chcielibyśmy podziękować Pani z recepcji, która jak usłyszała, ze chcielibyśmy być obok siebie w pokojach z rodzina, to załatwiła nam najlepsze pokoje w hotelu. Były to pokoje przy plazy, gdzie cudownie bylo sluchac szumów fal o poranku, a dzien kończyć tym samym dźwiękiem. Dodatkowo do pokoi przynależały ogródki z prywatnymi leżakami. Wisienką na torcie bylo to, ze od morza dzielił nas główny, wąski deptak, który prowadził do starego miasta, gdzie rowniez nie bylo daleko. Chcielibyśmy podziękować rowniez animatorowi, który zapewniał nam mase rozrywki. Poza animacjami dla dorosłych, w hotelu bylo wiele atrakcji dla dzieci- siatkówka plażowa, tor przeszkód na wodzie, czy piana party to tylko niektóre z nich. Głównymi punktami w obiekcie były dwa duze baseny, w których przyjemnie spędzało się czas. Jeden duzy, z przynależnymi do niego zjeżdżalniami, a drugi troche mniejszy, lecz nie mniej rozrywkowy, poniewaz tam grana była muzyka. Poza powyższymi basenami były także baseny dla dzieci z placami zabaw i także wieloma zjeżdżalniami. Dla najmłodszych był czynny rowniez miniclub, gdzie rodzice mogli zostawić pod opieka swoje pociechy z przecudownymi Paniami. Jedzenie natomiast bylo różnorodne, myśle, ze każdemu udało sie znalezc coś dla siebie. Jedyny minus, to to, ze nie wszystkie potrawy były podpisane. Poza restauracja główną, gdzie podawane były- śniadania, obiady i kolacje, w obiekcie miscily sie dwa snack bary, gdzie jedzenie między nimi różniło sie, oraz jedna restauracja a’la carte, gdzie mieliśmy zapewniona jedna kolacje. Organizowane sa tam wieczory tematyczne, jednego dnia mozna znalezc tam kuchnie Meksykańska, drugiego włoska, owoce morza czy kuchnie turecka. Trzeba robic wcześniej rezerwacje! Jeśli miałbym udzielić rady, to radziłabym wykupić sobie wcześniej pakiet internetu, poniewaz sieć wi-fi dostepna jest tylko przy basenie czy restauracji, a internet na tydzień dostepny w pokoju jest płatny 15e. My skorzystaliśmy z zakupu karty e-sim. Na koniec dodam, ze warto wynająć jakiś środek transportu i zwiedzić okolice, szczegolnie green canion i odwiedzić rodzimą restauracje panorama restaurant. Widoki piekne! Podsumowując- z czystym sumieniem możemy polecić hotel przyszłym wczasowiczom, weźcie powyższe pod uwagę i bawcie sie dobrze!

Zalety

-atrakcje organizowane przez hotel -miła obsługa -pokoje z widokiem na morze

Patrycja

Hotel czysty, różnorodność jedzenia każdy znajdzie coś dla siebie. Duży wybór zjeżdżalni zarówno dla młodszych dzieci jak i dla tych starszych. Blisko do morza.

Zalety

Czysty Różnorodność jedzenia Blisko do morza Duży wybór zjeżdżalni

Wady

Słaby zasięg wi-fi działał tylko w wybranych miejscach

przemo daria i nadia

Pobyt - Maj 2024

Wspaniałe położenie hotelu ,promenada do Side Antic ,jak dla mnie brakowało tylko Baraniny.

Zalety

Duże czyste pokoje warto dopłacić za budynki w nowym segmencie ,dziennie sprzątane.

Wady

pogoda dopisała więc wszystko nam się podobało

ANNA

Zaznaczam że nie należę do osób czepiających się i wymagających ale wg.mnie i opini innych zapoznanych gosci Hotel ten nie zasługuje na 5* jak najwyżej 3*.Pokoje nie sprzątane ,pościel nie zmieniana alkohole lokalne (mimo że mieliśmy też importowane)dopiero po upomnieniu się dostaliśmy je.Jedzenie cały czas to samo (nie dostatecznie opisane co to jest).W recepcji słabo można było się porozumieć w jęz.Niemieckim ale już w rosyjskim nie było problemu.Animacje przy basenie na odczepnego, beznadziejne wieczoram dla dorosłych na dwa tyg było zaledwie z 4-5 wystepy .Na pewno nie wrócę do tego hotelu .

Zalety

Ilość basenów i leżakoów i blisko nad morze gdzie też można było znaleźć jakiś leżak .Miły pan w barze w lobby który mówił po niemiecku i miłe panie z obsługi .

Wady

Złe oznaczenie posiłków,słaba komunikacja w języku niemieckim czy angielskim,czystosć,brak animacji dla dorosłych.

Bartek

Hotel ladny, fajny, duży i czysty. Czyściutko w pokojach jak i na zewnątrz. 3,5letnia córeczka zadowolona z basenów, aquapark i animacji. Jedzenia pełno wszystkiego dla każdego cos sie znajdzie głodni nie będziecie.

Zalety

Wszystko było ok.

Wady

Chyba brak

Na plus to na pewno lokalizacja - przy plaży, przy ścieżce prowadzącej do centrum i blisko centrum. Hotel usytuowany na dużej powierzchni, na zewnątrz zadbany i ładnie się prezentujący. Jedzenie może i mało urozmaicone i powtarzalne, ale smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie i codziennie można zjeść co innego. Natomiast minusów jest całe mnóstwo: Pokoje remontowane były parę lat temu co widać i czuć - w pokoju mieliśmy grzyb na ścianie i na fotelu - po każdym sprzątaniu balkon mieliśmy zawsze otwarty przez sprzątaczki, by się wietrzył (a mieszkaliśmy na parterze). Sprzątanie to jedna wielka porażka - przez 2 tygodnie ani razu pokój nie był odkurzony, ani w łazience nie była myta podłoga. Często mieliśmy tylko 1 duży ręcznik kąpielowy (na szczęście były 2 małe ręczniki). O papier toaletowy trzeba było się prosić i biegać do recepcji, bo sprzątaczki nie raczyły uzupełnić zużytych rolek. Plaża duża, ładna, ale leżaki trzeba było rezerwować o 6 rano. Hotel w całości opanowany przez rosjan. Hotel ten wybrałam tylko ze względu na lokalizację i nie poleciłabym go innym.

Zalety

Dobra lokalizacja.

Wady

Pokoje nie sprzątane. Nie uzupełniane papier toaletowy, szampony, mydła, ręczniki, po papier toaletowy trzeba było biegać do recepcji. Pokoje zagrzybione - grzyb na ścianie i na fotelu.

Weronika

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo obawiałam się wakacji w tym hotelu ze względu na wiele negatywnych opinii w Internecie. Na miejscu okazało się, że jest to wspaniały obiekt. Rezerwowaliśmy pokój z widokiem na morze, a otrzymaliśmy apartament dwupokojowy z widokiem na basen, amfiteatr i morze - boczny budynek. Pokój był czysty i nowoczesny. W restauracji duży wybór smacznego jedzenia. Drinki ok, ale ja polecam wino (sczególnie różowe). Soki rzeczywiście rozwodnione, ale my pijemy wodę. Plaża piękna z łagodnym wejściem do wody - leżaki były zajmowane z rana. Wypoczynek przy basenach również bardzo przyjemny. Według mnie to nieprawda, że wszystko na terenie obiektu jest daleko od siebie - były to niewielkie odległości. Obsługa bardzo pomocna i miła, każdy chętnie porozmawiał, pożartował. Codziennie wieczorem animacje w amfiteatrze. Dla dzieci: brodzik ze zjeżdżalniami, plac zabaw, zajęcia z animatorami, a wieczorami mini disco. Fajna promenada prowadząca do antycznego Side, po drodze bary i restauracje. Szczerze polecam wakacje w Horus Paradise Luxury Resort!

Zalety

Lokalizacja, piękna plaża, dużo basenów, spory wybór jedzenia, nowoczesne i czyste pokoje, miła obsługa, atrakcje dla dzieci .

Aga

Pobyt - Wrzesień 2022

Naczytaliśmy się z mężem opinii negatywnych, baliśmy się, że nie będziemy zadowoleni, nasze obawy ulotniły się jak tylko tam dotarliśmy. Córka była szczęśliwa, tyle atrakcji dla dzieci, znajdzie się coś dla dziecka w każdym wieku. Jeżeli chodzi o jedzenie to na prawdę było bardzo dobre, każdy znalazł coś dla siebie. Do plaży blisko do centrum Side chodziliśmy spacerkiem z nasza 5 latką więc był ana prawdę blisko. Jeżeli chodzi o wieczorne animacje również było bardzo fajnie. Polecamy z czystym sumieniem. Jeżeli chodzi o drinki były bardzo dobre, barmani bardzo mili.

Zalety

Jedzenie bardzo dobre. Atrakcje dla dzieci. Blisko do centrum miasta Czyste pokoje

3.6
Paweł

Pobyt - Lipiec 2022

Właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu - jedzenie masakra, drinki i piwo w barze nie da się pić, soki z automatu - często w południe brakowało już niektórych napoi albo soków ale wyrobów coli podobnych Obsługa bardzo słabo zna angielski. Ultra all unclusive to fikcja - przyjechaliśmy do hotelu o 23 i w snack barze tylko pomidor, zwiędła sałata i kilka plastrów sera nawet pieczywa nie było. Masakra - omijajcie ten hotel. Byliśmy kilka razy w Turcji w hotelach pięcio-gwiazdkowych ale tak źle nigdzie nie było. 3 dni z hotelem walczyliśmy o łóżko dla 5 letniego syna bo nie było. Pokój codziennie sprzątany, ale np. ręczniki brudne zabierane , ale o świeże trzeba już dzwonić na recepcję bo nikt nie uzupełnił. Animacje to też jakaś fikcja - codziennie to samo i to dwa razy dziennie do południa i po południu. I oczywiście 6 rano trzeba biegać rezerwować leżaki bo później nie ma - oczywiście są takie na których nikt nie leży cały dzień ale już od rana są położone ręczniki. Jak dla mnie hotel zasługuje góra na 3 gwiazdki. Szczerze odradzam.

Zalety

położenie hotelu oraz baseny

Wady

jedzenie, ultra all inclusive to fikcja, piwo i drinki nie da się tego pić, soki z automatu czuć chemią, obsługa oprócz recepcji nie komunikuje się po angielsku

3.6

Pobyt - Lipiec 2022

Jedyną zaletą hotelu jest jego położenie i duża ilość basenów. I to byłoby na tyle. Obsługa niemiła, nikt oprócz obsługi z recepcji nie mówi po angielsku , niedobre monotonne jedzenie , niedobre napoje , brudne talerze, brak animacji dla dzieci w ciągu dnia .

Zalety

położenie

Wady

niedobre jedzenie obsługa mówiąca tylko po rosyjsku brud brak animacji dla dzieci

Ola

Pobyt - Czerwiec 2022

Wbrew opiniom, jechaliśmy z dobrym nastawieniem i oczywiście się pozytywnie zaskoczyliśmy. Hotel na poziomie, czysty, ładny, smaczne jedzenie, którego dla każdego wystarczy, nasz dwulatek troszkę wybredny ale nie chodził głodny, sześciolatka tak samo, głównie zajadała pankejki, mięsko z kurczaka i frytki 🙈 miejsce znajdzie się dla każdego, jeśli nie na tarasie to w środku, szybko sprzątają stoliki więc można chwilkę poczekać i ma się miejsce gdzie się chce. Pokoje sprzątane codziennie, woda dokładana codziennie, nic dodać nic ująć, wszystko czyste, bez zarzutu. Akurat dostaliśmy pokój z widokiem na główny basen, amfiteatr i morze (bez żadnej dopłaty) Internet płatny ale działa bez zarzutu, nawet na plaży (może czasem się urwie), jeśli ktoś nie ma potrzeby nie kupuje, my kupiliśmy na jedno urządzenie i robiliśmy hot spota na drugie. Plaża nawet ładna, ale może czyste i ciepłe. Promenada do starożytnego z dziećmi ok. 40min ale warto zrobić sobie spacer. Przy basenie, aquafitnes, rzutki, aerobik, czasami dyskoteka lub śpiew na żywo, w amfiteatrze codziennie mini disco dla dzieci i jakieś show dla dorosłych. Leżaki owszem, lepiej rezerwować, ale też nie jest tragedia znaleźć coś po drodze, gorzej na plaży 🙈 Ceny w hotelu wcale nie są jakos wygórowane, porównywalne z bazarami wokół hotelu. Restauracja a'la Carte wyśmienita, akurat my jedliśmy kuchnie turecka ♥️ nie mam nic do zarzucenia, hotel super, wróciliśmy zadowoleni po 7mio dyniowym pobycie.

Zalety

Ładne widoki, dobre jedzenie, czysto, miła obsługa

Wady

Kawałek do chodzenia (ale do zniesienia), płatny internet (działa wszędzie🙈) rezerwacja leżaków, ale bez ciśnienia 🙂

Henryk

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel, jako obiekt jest bardzo dobry. Właśnie (25.082019) wróciliśmy z 11dniowego urlopu. Zakwaterowano nas w pokoju w budynku głównym z widokiem na morze (dopłata przy rezerwacji wczasów - warto). Pokoje duże, czyste, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki, uzupełniany minibar (wodą gazowaną i niegazowaną - bezpłatnie). Jedyny mankament w pokoju, to cieknąca klimatyzacja po jej wyłączeniu. WiFi płatne $22 za 14 dni lub $15 za 7 dni. Baseny duże z wodą o przyzwoitej temperaturze. Plaża piaszczysta, morze ciepłe z niewielkimi falami. Jedzenie - mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka, że super, ale NIE, NIE JEST SUPER. Jedzenie to dramat. Po kilku dniach zrezygnowaliśmy z obiadów na rzecz przekąsek w przybasenowch barach, a pod koniec zrezygnowaliśmy z kolacji. Dziecko (2 lata) jadło wyłącznie ryż z cukrem, nic innego nie chciało tknąć. Wydaje się, że jedzenie (w tym słodkości) to wyrób najniższej jakości. Potrawy w sporej części nie są podpisane, podobnie jak sosy - nie wiesz co nakładasz i co będziesz jadł. Napoje (soki) mocno przesłodzone. Kawy (automat) całkiem OK. Polecam lobby bar, gdzie można napić się drinka w przyjemnej temperaturze (lobby klimatyzowane). Chociaż w kilku miejscach jest informacja, że leżaków wystarczy dla wszystkich i nie należy ich \\\"rezerwować\\\" pozostawiając na nich ręcznik, to już po dwóch dniach zdecydowałem się zostać takim samym wieśniakiem, jak inni i z samego rana rezerwować leżaki ręcznikiem - inaczej nie ma szans na leżak. Hotel działa jak magnes na idiotów. Co chwilę znajdzie się palant, który nie wie jak odpowiednio przywołać windę (dwa guziki Góra-Dół - wciskają dwa jednocześnie). Ludzie w stołówce zachowują się jak upośledzone zombi polujące na pokarm. Wpychają się, przepychają, biegają lub pełzają, po kilku dniach ma się dość tłumów. Zapomnij żeby ktoś Cię przeprosił czy poprosił, wpycha się jeden przez drugiego. Odnośnie zakupów. W hotelu zakupów się nie robi chyba, że ktoś nie jest w stanie wyjść z hotelu 15m do najbliższego sklepu, to wtedy przepłaca kupując cokolwiek w hotelu. Zakupów również nie robi się w tzw. Starym Mieście, do którego prowadzi promenada - są tam towary marnej jakości i droższe niż wszędzie indziej i to kilka razy (chyba, że ktoś chce kupić majtki za ?5 5sztuk z materiału przypominającego worek, ale z napisem Hugo Boss czy innym). Zakupy robi się w pobliskich marketach, jest ich kilka. Kilka małych sklepów w okolicy hotelu, większy market na rondzie z flagą (na mapach znajdziecie większe rondo). Jest tam też McDonald i Burger King. W tym markecie proponuje kupić bieliznę czy skarpetki, są w dobrych cenach i świetnym materiale. Płacić można raczej wszędzie kartą, ale warto mieć przy sobie również liry i płacić tą walutą zamiast euro czy dolarami.

Zalety

Dla dzieci Duże baseny Piaszczysta plaża Położenie blisko sklepów

Wady

Jedzenie dramat, najniższej jakości produkcja masowa, przesłodzone napoje.

Paulina

Pobyt - Lipiec 2019

Położenie bezpośrednio przy plaży i fajnej promenadzie (super do biegania). Ogromny teren. 5 basenów, ale jeden przy restauracji głównej zupełnie nie używany. Pokój piękny i luksusowy (ale podkreślam, że oceniam ten o podwyższonym standardzie). Fantastyczna i uprzejma obsługa. Zawsze z uśmiechem. Zabawne animacje wieczorne. Dużo też działo się w ciągu dnia. Z hotelu blisko do starożytnego Side. Smaczne i zróżnicowane jedzenie. Obłędne desery.

Zalety

Jedzenie, położenie, obsługa, animacje, baseny

Wady

Konieczność rezerwowania leżaków najpóźniej do godziny 8

4.8

Pobyt - Czerwiec 2019

Brudne pokoje, jedzenie bez rewelacji , dużo Rosjan . Nie polecam.

Zalety

Położenie , plaża.

Wady

Brudne pokoje, jedzenie bez rewelacji , dużo Rosjan . Nie polecam.

Horus Paradise Luxury Resort