Hotel położony w pięknym miejscu z dostępem do wspaniałej rafy koralowej. Ma ładne pokoje i ogród i to byłby koniec zalet. Nie ma bankomatu, zespół, który gra wieczorem (2 osoby) to po prostu koszmar, obsługa fatalna, naczynia niedomyte, jedzenie monotonne, niesmaczne i w ogóle lepiej na nie uważać. W wersji all brakuje drinków i napojów, które dodatkowo są limitowane. Obsługa hotelu sprawia wrażenie, że goście jej przeszkadzają.
Ogólnie hotel przeznaczony dla ludzi, którzy są w stanie wiele poświęcić dla piękna przyrody i spokoju albo są cirpliwi i zamierzają się odchudzić.
Hotel szczególnie polecam dla rodzin z dziećmi.
Nasze wrażenia po pobycie w tym hotelu są bardzo dobre choć ma on pare minusów.
ZALETY
-malowniczo położony
-przy piaszczysto-kamienistej, czystej, prywatnej plaży
-rafa koralowa (warto wziąć sprzęt do nurkowania)
-b. dobry standard pokoi (dobre 4 gwiazdki)
-duży basen + mały basen idealny dla dzieci
-dobre jedzenie
-nieduży hotel (nie ma tłoku)
-dobre animacje
-idealne miejsce na wypad do Izraela (Jerozolima)
WADY
-daleko od jakiejkolwiek cywilizacji (zadupie), dlatego nie polecam osobom chcącym się wyszaleć w dyskotekach i lubiącym miasto
-w okolicy żadnych sklepów
-jedzenie a szczególnie śniadania troche monotonne
-o jakichkolwiek zakupach bez wykupowania wycieczek nie ma mowy
-b. drogie sklepy hoelowe
-b. drogie napoje w hotelu (dot. HB)
-b. drogie centrum nurkowania (bo jedyne w okolicy)
Radzę się zastanowić nad wyborem przewoźnika : ja korzystałam z CENTRALWINGS które w jedną i drugą stronę spóźniły się ok 4 godzin o ile na Okęciu mogliśmy liczyć na jakiś poczęstunek w czasie oczekiwania to niestety w Tabie nikt nie raczył o to zadbać.
Ogólnie wszystko w porządku na allinclusive nic nam nie brakowało.
Przemiła obsłucha!! Bardzo pomocna i idealnie wypełniająca swoje zadania....
Hotel jest fajny... obsłucha swietna i sprzedawcy skelpów wspaniali...nie są natretni,...obsłucha równiez przemiła..nie natretna...
hotel swietny. obluga cudowna. rafa piekna. w wodzie stone fish i skrzydlica!! mnostwo jezowcow!! na szczescie w hotrelowym sklepiku mozna kupic tanio buty do wody ;)
Hotel otaczają góry i morze. Jeśli ktoś jest nastawiony na atrakcje poza nim, będzie rozczarowany. Możliwe liczne wycieczki fakultatywne do wykupienia. Sam obiekt jest bardzo zadbany, ciekawa zabudowa. Dwa odrębne skrzydła, wszystkie pokoje z balkonem i widokiem na morze. Dobrze wyposażone, w telewizji również polskie kanały. Codziennie sprzątane, po przyjściu ze śniadania było już czysto i pachnąco. Obsługa na wysokim poziomie, bardzo komunikatywna. Nie oczekująca żadnych napiwków. Plaża przy hotelu piaszczysta, zejście żwirowe, piękna rafa koralowa. Basen codziennie czyszczony, animatorzy zachęcają do aktywnego wypoczynku. Polecam termin po sezonie żadnych kolejek do restauracji czy picia.
Przy tak skrajnych opiniach jechałem do hotelu pełen obaw a napewno nie uspokoiłem się przy wjeździe ze względu na krajobraz i otaczający obiekt plac budowy. Ze względu na to wszystko poczułem się miło zaskoczony pięknym ogrodem wewnątrz hotelu i dużymi pokojami z stosunkowo luksusowymi łazienkami. Basen jest czysty i podgrzewany (mniejszy okrągły), plaża piaszczysta z ciekawą rafą koralową, obsługa stosunkowo uprzejma jeżeli samemu jest się uprzejmy a jedzenia na stołówce jest dużo a panuje kurczak i wołowina (serwowano również owoce morza). Jednak ze względu na małą ilość rozrywek gdyby nie wycieczki fakultatywne w dwa tygodnie zanudziłbym się. Zasadniczo polecam ten hotel.
Mikel (prowadził aerobik) bardzo słodki xDD
Morad i Sami - super!
fantastyczne widoki, dobre jedzenie, ale w 2 tygodniu zaczyna przeszkadzac brak urozmaicenia. mile wspominam wieczorki z kuchnia, np. wieczor morski.. roznego rodzaju ryby, krewetki, malze, homary. kraby itp ;-) kompletnie nie ma nic do robienia w okolicy.. malo ludzi - wielki PLUS XD tylko raz jak przyjechala wycieczka i jak sie rzucili na jedzenie to masakra byla :PP zal tych ludzi xD kulturalni poczekali az goscie sie najedza i laskawie wyjda z restauracji xPP super atmosfera .. piekny zapach mhm... jakis egzotyczny... cieplutko, milutko i w ogole super bylo xDD
pzdr dla znajomych z bialowiezy xDD (o ile dobrze pamietam)
aa i rafa 2 kroki w morzu i juz ! boskie rybki... znajomi nam mowili ze 10 m od brzegu zolwie, koniki, kolorowe rybki, osmiorniczki, rafy xD super!
trzeba koniecznie zobaczyc Jerozolime!! xD
w odleglosci 1 km nie ma żadnego centrum sportów, natomiast przy plaży jedst działajace od roku centrum nurkowe o czym nikt nas nie informował a dla zainteresowanych to bardzo cenna informacja; bardzo fajna rafka zaraz przy plaży więc dla nurkujących super; zejście łagodne fajne nawet dla dzieci; hotel kameralny i przyjemny, pokoje ładne ale faktycznie brak dodatkowych atrakcji; animacje w zasadzie powtarzalne i szczątkowe - brak animacji dedykowanych konkretnie dla dzieci a główne atrakcje to: aerobik w wodzie, piłka w basenie i muzyka na żywo do 23.00 + 30 min "kaczuszki" dla dzieci po kolacji; jedzenie monotonne i nie zawsze smaczne; główni goście to polacy i anglicy; pod koniec pobytu zaczęli nam w ramach 'all inclusiv' reglamentować napoje - na szklanki i tylko po jednej na osobę, więc trzeba było chodzic całymi rodzinami do baru, żeby się napić równocześnie :-) ...ale i tak było fajnie
Jedzenie zbyt monotonne na dłuższą metę. Bardzo wysokie ceny napojów w hotelu (od soków po trunki). To nie jest w porządku, ponieważ w okolicy nie ma żadnego sklepu i jest się skazanym na ceny hotelowe (zero konkurencji) - za dwa małe piwa (ok. 200ml) zapłaciliśmy z mężem 10$. Na porządne zakupy trzeba jechać do Dahab (101 km) a koszt wynajęcia taksówki to 70 $. Dużym plusem są przepiękne widoki, dość kameralna atmosfera i bardzo miła obsługa.
Czytając poprzednie opinie, nie byłam przekonana co do trafności wyboru, a jednak jestem bardzo mile zaskoczona. To prawda, że otoczenie pozostawia wiele do życzenia ale nie można narzekać ani na jedzenie ani na czystość.
fajny hotel, malo zabawy dla ludzi rozrywkowych!! komunkacja zadna i tylko all iclusivve!!
Z wakacji w Egipcie wróciłam bardzo zadowolona. Byłam przygotowana na natarczywych ludzi, słabo wyposażony hotel i ogólnie spodziewałam się nieciekawych wrażeń jeśli chodzi o hotel. Byłam bardzo miło zaskoczona. Polecam Holiday Taba Resort wszystkim. Spokój w ciągu dnia i sporo rozrywek wieczorami. Gorąco polecam!
hotel położony z dala od jakichkolwiek rozrywek, sklepów itp. poza ośrodkiem "koniec świata" czyli cisza i spokój. Obsługa miła, ale bez przesady dopiero po dodatkowych "opłatach" (mam na myśli szeroko stosowane napiwki) można liczyć na należytą/szybszą obsługę. Wszyscy moi towarzysze nie ustrzegli się "zemsty faraona" mimo że myliśmy zęby przy pomocy wody mineralnej, a woda przez nas pita była tylko z butelki. Plaża jest piaszczysta, ale na piasek ten składa się w dużej ilości żwir, bez butów do morza nie wchodźcie!! ponieważ jeżowce czają się na każdym kroku. Warto zabrać maskę bo rafa zaczyna się tuż przy brzegu. Ogólne wrażenie dobre lub bardzo dobre ale nie należy nastawiać się na bardzo wysoką jakość.
Miejsce na odpoczynek dla rodzin z dziećmi , ja byłem z dwójką -rewelacja nawet nie musiałem specjalnie pilnować dzieci.
Rafa rewelacyjna od strony morza nieprawdopodobne widoki głębokość wody 30-40 metrów i tyle też widoczności w wodzie.
Obsługa super , a najważniejsze dobrze żyć z barmanami i pełnia szczęścia (piłem ile miałem ochotę ,piwa whiski dzinu brandy nawet Ouzo było - polecam gorąco a kupa fotek które zrobiłem na stronie : http://foto.onet.pl/d0qde,u.html.
Jeśli chodzi o położenie Taby Resort Holiday to jak najbardziej polecam.Natomiast jedzenie, potwierdzam to co piszą inni wierzcie mi że po 7 dniach będziecie tęsknić za kawałkiem polskiej kiełbasy a kurczaka i wołowiny nie ruszycie przez najbliższy rok. Atrakcje - kiepsi temat ciągle te same animacje nie mówiąc a animatorach którzy zmieniają się co tydzień, i potrafią zabawić w rytmie maksymalnie 5 utworów. Widoki super, nurkowanie super, hotel przyzwoity ale obsługa i atrakcje kiepskie. Przecież on wcześniej nosił nazwę Holiday In i to chyba mówi samo za siebie. Dla rodzin z dziećmi do lat 12 polecam i dla tych którzy chcą odpocząć bez poruszania się. Dla aktywnych nuda? Nie wierzycie w moją opinię to jedzćie i się przekonacie a rezydenci Alfa Staru to poprostu pomyłka.
Hotel ładny, położony w malowniczym terenie gór.Czysty,zadbany. Obsługa bardzo miła,staraja sie zadbać o turystów. Morze ciepłe,czyste z piękną dużą rafą. Osobiscie pływając koło rafy widziałam płaszczke, żółwia, murene i inne ciekawe kolorowe rybki. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Niezgadzam sie z poniższą opinią na temat obsługi. Obsługa była bardzo dobra i starali sie. Jak ktoś nie umiał sie do nich uśmiechnąć tylko patrzył na nich z góry to sie niedziwie że takie osoby były omijane.Tam pracuja normalni ludzie tacy jak my tylko że oni charuja za 40 dolarów i to od rana do nocy bez przerwy.Jestem bardzo zadowolona z hotelu. Może jedynie posiłki mogly być bardziej urozmaicone ale ja lecąc do tego państwa wiedziałam czego można sie spodziewać. W końcu to nie polskie posiłki tylko ich menu. Polecam ten hotel.
goraco polecam dla ceniacych spokoj.hotel piekny,morze gorace.nie trzeba nigdzie wychodzic.jest tylko jeden warunek.tam trzeba jechac z all inclusive.w poblizu 15 km nie ma zywego ducha