Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Hotel położony w przepięknym miejscu. Niestety reszta to porażka. Zagrzybione łazienki, smród, niesprzatane pokoje, w połowie wyjazdu w barach brakowało wszystkiego- lodu, napojów, piwa, o alkoholach nue wspomnę. Codziennie popołudniu brak ciepłej wody w budynku głównym, a zimna koloru pomarańczowego. Jedzenie monotonne, restauracja lepiącą się z brudu. W basenie zielonkawa mętna z brudu woda. Być może coś się zmieniło w tym hotelu, ale to był urlop jak z horroru.
Piękne widoki, miła obsługa
Brud,
Hotel ma swoje plusy i minusy. Małe i ciasne pokoje, niektóre z zagrzybioną łazienką i nieciekawymi zapachami. Plaża betonowa i z jeżowcami tuż przy brzegu. Mnóstwo schodów, które mogą być problemem dla starszych osób. Rekompensuje to wszystko piękny widok na zatokę i grecką wyspę Kos. Ja po pierwszym niezbyt miłym wrażeniu przyzwyczaiłem się i spędziłem miło siedem dni.
Hotel JOY położony przepięknie,widoki niesamowite.Mankamentem moga okazać się \"wszędobylskie\" schody,gdyz hotel położony jest na zboczu góry,ale jest do dyspozycji winda.Okolica śliczna,miasto Bodrum typowo tureckie-głośne,gorące,kolorowe,z piękna zabudową.JOY leży ok 2 km od centrum,więc atmosfera Bodrum nie dokucza.Z plazy rozciąga się widok na grecką wyspę Kos (cudo!).Dostęp do morza Egejskiego (woda przezroczysta!)na dwa sposoby:plaża kamienista z leżakami i zejście łagodne, albo plaża tzw betonowa (ale są ma basen z brodzikiem i bezpłatnymi leżakami.Miła obsługa,bary,fotograf,zajęcia dla dzieci,małe spa,dostęp do neta,jedzenie smaczne i duzo.Za takie widoki i klimat warto zapłacić! Polecam!
Hotel spełnia oczekiwania zgodnie z jego ceną. Można polecić kuchnię, posiłki smaczne, zawsze można było wybrać coś dla siebie. Położenie hotelu oprócz pięknych widoków pozwala na dojście do centrum Bodrum w 30 minut (taksówki dla leniuchów pod hotelem). Na pewno wygląd pokoju może rozczarować ale czy urlop powinno się spędzać w pokoju! I jeszcze jedno: może w tej zatoczce przy hotelu jest czyste, w Gumbet woda cieplejsza ale i brudniejsza.
Wyjątkowo miła obsługa, ciepła i życzliwa atmosfera. Cały zespół obsługi hotelowej inni byli pracowici, serdeczni i dyskretni. O każdej porze dnia można było coś zjeść jedzenie było bardzo dobre, naprawdę duży wybór nawet dla najbardziej wybrednych smakoszy. Ja dostałam naprawdę duży i dobrze wyposażony pokój. Sprzątanie i wymiana ręczników codziennie. Hotel położony w pięknej zatoce , blisko do miasto (1,5km), dla szukających rozrywki dyskoteka w mieście. Wiele ciekawych wycieczek fakultatywnych chodź osobiście polecam rozejrzenie się w mieście za wycieczkami niż z biura podróży z powodu ceny. Wiele ciekawych miejsc do zwiedzania w okolicy np. Zamek Joannitów . Hotel godny polecenia chętnie wrócę tam za rok.
Polecam hotel w 100%! W budynku głównym bardzo dobre pokoje, z tego co słyszałam to w bungalowach trochę mniejsze i zamiast wanny jest tylko prysznic, ale tak naprawdę to w pokoju spędza się bardzo mało czasu, zresztą w biurze podróży poinformowano nas o tym. Obsługa bardzo miła, animacje rewelacyjne. Mieliśmy polskich rezydentów, którzy twierdzą i to popieram, że jest to jeden z najpiękniejszych hoteli, jako jedyny ma taki fajny widok na całe Bodrum i ma najlepsze jedzenie-oni sami bardzo często jedli w tym hotelu posiłki. Plaża jest tylko kamienista, ale takie plaże są w całej Turcji. Hotel położony jest na zboczu i rzeczywiście jest dużo schodów, ale prawie do samego dołu jeździ kolejka, a w całym hotelu jest dużo wind. Polecam :)
Przestrzegam przed wyjazdem do tego hotelu, w szczególności osoby które licza na 5 * bo w rzeczywistości ma tylko 4 a w realu tylko 3 (chociaz nie wiem czy i na to łapią się te obskurne pokoje). Wyjazd był organizowany przez exim i do samego końca twierdzili że złe opinie o hotelu to robota konkurencji. Niestety na miejscu ogromne rozczarowanie. Pokoje obskurne, meble pomalowane farbą olejną, w łazience syf i grzyb, woda nie odpływała z brodzika.Klimatyzacja działa tak jakby jej nie było. łóżka tak małe że dorosłej osobie ciężko sie przekręcić. Jedyny plus to jedzenie, bardzo smaczne i urozmaicone. Jednym słowem hotel pod psem nikomu nie polecam.
Hotel położony w przepięknym miejscu, na skarpie. z lobby bar widok na całe Bodrum z góry, przepiękne widoki. polecam przejażdżczkę na skuterze po wybrzeżu Gumbet, najlepiej przy zachodzie słońca. coś przepięknego.
Piękne widoki, dobra lokalizacja, piękne wschody i zachody słońca.
-widoki -lokalizacja
-bungalowy w bardzo złym stanie -okropne łazienki -zimne jedzenie -mamy basen jak na tak duży obiekt
tydzien temu wrocilusmy z przyjaciolmi z tego miejsca , mielismy pokoje w bungalowych ,mimo ze robiac rezerwacje bylam pewna ze zamawiam miejsce w pokoju w 5*hotelu . Pokoje w bunglowach okropne , brakcieplej wody , plesn, grzyb na scianach , wszystko wymaga remontu i porzadnego sprzatania, znajmoi mieli pokoj w hotelu glownym i tam tez sie okazala straszna lipa , oni w jednym z pokoi wcale nie mieli wody w kranie . my bylismy z malutkimi dziecmi , po pryzyjezdzie poltora dnia stracilismy na zmiany pokoi , z jednego na drugi i kolejny dzien z drugiego na trzeci , ten juz byl w miare ok , poniewaz byl w dobrze usytuwanym dla nas miejscu . nadzwigalismy sie bagazy biegajac po niezliczonej ilosci schodow ;/ obsluga w recepcji bucowata ! w restauracji bardzo monotonne jedzenie , z owocow tylko jablka i ewentualnie winogrono przez caly tydzien . soki okropne , drinki rowniez bardzo kiepskie . miejsce ogolnie zaniedbane pod kazdym wzgledem . dodam jeszcze z to nie nasze\"widzimisie\" w dzien kiedy przyjechalismy do hotelu , cala nasza ekipa z biura podrozy coral byla bardzo zawiedxiona , kazdy chodzil do recepcji i wsciekly zmienial pokoje , panowal wielki haos ! polacy dostaja najgorsze pokoje . polecam tylko dla pieknych widokow i to buy bylo na tyle .
widoki
brudno .hotel i cala reszta wymagaja remontu
zapomnialam dodac tak jak Pani ponizej , ze karaluchy ! ze brak swiatel , ze \\\"balkon\\\" z malutkim krzeslkiem na jedna osobe \\\" pozniej mielismy juz taras ... ze smrod na stolowce , pokoj nie byly sprzatane tylko raz po raz zmienione reczniki ,to wszystko prawda i wlasnie ze jest to jawne robienie ludzi w konia , kiedy luedzie mysla ze zamawiaja pokoj w hotelu a otrzymuja w bumgalowych , i jescze sa obwiniani ze to ich blad mimo ze nigdzie w ofercie nie ma takiej informacji . w moim przypadku nawert pracowniczka wakacje.pl byla zdiwiona ze mam pokoj w bungalowie bo sama konczac moja rezerwacje , nie widxziala takiej informacji ! Pani \\\"rezydentka\\\"Agnieszka z biura coral wogole niepomocna , wrecz obrazona ze ludzie byli niezadowoleni , porazka !!pierwszy i ostani raz z biurem CORAL !
widoki
brudno, bardzo kiepska obsluga , smrod na stolowce, brudny basen, brak cieplej wody, popsute klimatyzaje, karaluchy
Ciasne niezbyt przyjemne pokoje z nieprzyjemnym zapachem w bengalach
DOBRE POŁOŻENIE
HOTEL NIE SPEŁNIA STANDARDU HOTELU 5-CIO GWIAZDKOWEGO
Jedzenie jest ok. Od 7 rano do 23. Napoje bezalkoholowe i piwo.. drinki. Super basen, piękne morze.
Wszystko było super! Klimat bardzo dobry dla dzieci
Bardzo dużo schodów. Wifi tylko w lobby to naprawdę katastrofa
W łazience w fugach grzyb, pleśń, brak cieplej wody ponieważ ?ciepła woda zalezy od warunków pogodowych oraz ile osób korzysta z wody w danym momencie?
Brak cieplej wody
Absolutnie nie polecam tego hotelu. Nie oczekiwałam luksusu, ale przynajmniej minimum estetyki. Pokoje obskurne, nieczynne gniazdka elektryczne, atrapa a nie balkon dla jednej stojącej osoby., łazienka zagrzybiona, malutka. Szczęśliwie w październiku nie trzeba było uzywac klimatyzacji źle ustawionej. Czułam się jak w norze. Szczęściarze mogli dowiedzieć się w Polsce co znaczy PROM, ja do nich nie należałam. Mimo, że była prośba aby nie był to bungalow to jednak tam nas. zakwaterowano. Pani z wakacje. pl nie podpowiedziała, że wystarczy dopłacić parę złotych aby dostać pokój w budynku głównym Po interwencji zaproponowano jeszcze gorszy pokój. Rezydentka tez w niczym nie była pomocna. Totalna porażka nigdy więcej ani w to miejsce ani z coral travel.
piękne widoki, które nieco zrekompensowały zawód
obskurne pokoje, mnóstwo schodów do plaży. daleko od centrum. Bardzo nietrafiony wybór dla tych co nie tylko leżą na plaży i raczą się alkoholem
zakwaterowano mnie w brudnym pokoju, z niedziałającym telewizorem, brudną i zgrzybiałą łazienką, w fugach między kafelkami bród, zza umywalki i zza toalety ciekła woda, na suficie grzyb. Od razu po zobaczeniu tych wad udałem się do recepcji celu wymiany pokoju. Dostałem pokój znajdujący się niedaleko pierwszego. Również z brudem w łazience, niedziałającą ciepłą wodą i telewizorem. Na przeciwko pokoju głośne urządzenie działające dzień i noc ł. Następnego dnia udałem się do rezydenta naszej wycieczki, który na moje uwagi odpowiedział, że nasz pokój jest najtańszy, mamy sobie policzyć ile kosztował nas cały wyjazd i odjąć od tego 800 zł za przelot i czego się po tej cenie spodziewaliśmy. Uważam że rezydent Pan Mateusz potraktował nas źle, bez kultury. Zamiast poszukać rozwiązania na np. zimną wodę powiedział "tu każdy ma problem z wodą, trzeba puszczać przez 10 minut i czekać na ciepłą". Cały nasz pobyt woda była zimna, po czasie około godziny robiła się letnia. Uważam że takie zachowanie jest bardzo nieprofesjonalne. W umowie wycieczki napisane było "internet w częściach wspólnych" jak się okazało był tylko przy recepcji. Nie polecam ? biura? coral travel!!!
Ładne widoki
Brak płazy, pokoju, z niedziałającym telewizorem, brudną i zgrzybiałą łazienką, w fugach między kafelkami bród, zza umywalki i zza toalety ciekła woda, na suficie grzyb, hałas w dzień i w nocy, zimna woda przez cały pobyt
W ofercie nie ma informacji, że rezerwowany pokój jest bungalowem. Obsługa hotelowa, twierdziła, że błąd w rezerwacji leży po stronie biura podróży. Warunki zakwaterowania koszmarne - brak ciepłej wody, brak żarówek w pokojach, karaluchy a Panie sprzątaczki w pokojach składały tylko brudne ręczniki. Brudne leżaki na basenie i na plaży. Warto dodać, że piaszczysta plaża należy do prywatnych kwater zlokalizowanych koło hotelu, sam hotel ma tylko coś w rodzaju tarasu plażowego. Nieprzyjemny zapach na stołówce, opóźnione dokładanie jedzenia do pustych bemarów. Nie polecam!
Brudne pokoje, brudny basen, brudne leżaki, smród na stołówce
wszystko zawarłam w wadach hotelu..Częste awarie wind, mnóstwo schodów, słabe sprzątanie pokoi, drinki to tylko lód i cola [lub inne dodatki bezalk.] a wódka rosyjska, marnej jakości. Niczego więcej nie można się spodziewać a hotel 5- gwiazdkowy? o ironio!! Obsługa w barach makabryczna...barmani robią wielką łaskę podając drinka czy nawet zwykłą colę.. Brak napojów bezalkoholowych [ tłumaczą to końcem sezonu!!- pobyt od 23.09 do 07.10.2019]] Kelnerzy noszą brudną odzież [ restauracja ? la carte] ale to akurat rozumiem ,bo pracują po kilkanaście godzin dziennie i pewnie nie mają czasu na nic innego, nawet pranie!!Widać ,że są bardzo zmęczeni. Codziennie od rana do wieczora jeden i ten sam chłopiec od podawania ręczników na basen...już nawet nie ma siły na sztuczny uśmiech i wcale się nie dziwię! Barman Murat w barze głównym konkretny gość. Pozdrawiam!! Toalety w okolicy basenu w stanie krytycznym. Nikt tam nie sprząta przez cały dzień. Menager ok .Pomocny, konkretny.. Jedno, co mnie mocno zniesmaczyło to widok ,,pana w białej koszuli [ niezmiennie] z pieskiem,, na tarasie głównym...piesek chodził po stoliku a pan nadstawiał usta do lizania[ podejrzewam, że PAN to ktoś WAŻNY!! bo codziennie zasiadał na tarasie i obserwował gości, przyjeżdżał rano i przesiadywał do wieczora . Jeśli to jakiś ,,władca,, tego hotelu to polecam, by skupił się na pracownikach wycieńczonych pracą a nie na piesku!! Na właściciela nie wyglądał...marnym samochodem jeżdził!! Kolejny problem to brak komunikacji w języku polskim. Polacy zostawiają tam mnóstwo kasy a nie są doceniani. Wszelkie informacje w j. angielskim i ROSYJSKIM!! Więc pytam, po co przyjmują gości z Polski, wszak przyjeżdżają tam również ludzie nie znający angielskiego czy ROSYJSKIEGO!! ?? Dla jednych można nauczyć się języka a dla innych nie?? Rosjanie to 90% turystów. Animacje przy basenie również w języku angielskim i rosyjskim. Tarasy przy pokojach w hotelu głównym brudne.niedopałki papierosów wszędzie!! Panie sprzątające tam nie zaglądają!! Napiwki nie skutkują!! W łazienkach należy spodziewać się karaluchów. Ogólnie to hotel bardzo średniej klasy. Tylko widoki go ratują!! Rezydent Mateusz CoralTravel do wymiany!! Nawet nie umie sprzedać wycieczki a jeśli już ktoś głupi zapłaci to nie może liczyć na nic więcej z jego strony. Polecam kupować wycieczki w miejscowych biurach. Nawet 50 % taniej Gość mało rozgarnięty jak na swoje stanowisko pracy!!
Piękne widoki na morze i zatokę .Reszta zasługuje max na 2/3 gwiazdki. Obsługa w recepcji bardzo pomocna. Menager również.
Hotel 5 gwiazdek? no cóż to za dużo- stanowczo, zasługuje on na góra 3 gwiazdki, ze względu na mocno zaniedbały obszar .,slabe jedzenie marny wybór monotonię wieczne braki produktów chociażby takich jak lód , alkohole soki itp na stołowce tak tak bo restauracją tego nie można nazwać brakowało niektórych produktów które były a potem jak zniknęły to na zawsze być może końcówka sezonu albo skąpstwo właściciela, ktory to codziennie ze swoim piesiuniem przechadzał sie pilnując obsługi... nie był to mój pierwszy pobyt w Turcji bo a aż siódmy, wiec widziałam jak wyglądają hotele 5 gwiazdkowe i jaki wybór jedzenia może być tu masakra i jeszcze raz masakra co z tego że dużo bemarów jak w bemarach wielkie g.. mały wybór ciast, owoce względnie ,sery żółte stare oślizłe, skąpstwo właściciela na produktach zamiast masła margaryna gril brudny że ąż strach było coś do niego włożyć ... i wiele innych takich ...stoliki klejące obsługa niby sie starała ale wszystko myte było syfiastą ścierką taką śmierdzącą można opisywać w nieskończoność. Hotel stary w ofercie pisano odnowiony to za duże słowo ,może ochlapany farbą .ilość schodów przerazająca ale było wiadomo jest usytuowany na skarpie , kolejka linowa wiecznie zepsuta wieć do lobby 192 schody pokoje w budynku takie sobie tzw standard room jeszcze jak cie mogę dość czysto łązienka z wanną brak czajnika, pokoje w bungalach*- syf robaki wilgoć smród wyłamane zamki zepsute drzwi ... a najlepszy to był tylko widok cudny)) mogłabym się rozpisać jeszcze na temat basenu barów i plaży ale..pozostawiam to bez komentarza
Piękne położenie ,wzgórze przepiękna panorama na miejscowość Bodrum
Mocno zużyty , zaniedbany ,ogromna ilość schodów
Wybrałam pokój w budynku głównym ponieważ pokoje w części Club są poniżej standardów hotelu 5*. Jedzenie było bardzo dobre! Nigdy nie brakowało wolnych stolików podczas posiłków. Tak samo było z leżakami na plaży i chyba przy basenie? Bary też z miłą obsługą szczególnie bar w lobby hotelu! Widoki przepiękne z każdej strony! Spacerem można dojść do Bodrum lub dzielnicy Gumbet w 20 minut. Taksówka do Bodrum kosztuje 5 dolarów więc dla 4 osób to tanio! W Bodrum jest bajecznie zwłaszcza wieczorem, ale zakupy lepiej zrobić w Gumbet bo taniej! Urlop spędziliśmy super i jesteśmy bardzo zadowoleni! Polecam i tęsknię za tymi widokami!
Na pewno położenie hotelu oraz miła i sympatyczna obsługa!
Za dużo schodów do wchodzenia i to jedyna wada tego hotelu!