Holiday Garden Resort (Okurcalar)

Byłem 6 raz w Turcji na wakacjach mniej więcej w tym samym okresie koniec września początek października ale to co mnie w tym chotelu spotkało I innych ludzi to normalnie nie do uwierzenia taki bród na korytarzach brak klimatyzacji w całym hotelu oprócz na szczęście pokoi dzięki Bogu brak internetu tylko był w lobby przy recepcji gdzie wszyscy korzystali i taka prędkość że nie dało się z niego korzystać to kupiliśmy na recepcji Internet na 20 dni koszt na jedno urządzenie. 20$ gdzie Coral w ofercie pisze że internet jest w cenie jedzenie paskudne i nawet brakuje jeśli ktoś przyjdzie godzinę po otwarciu stołówki bo nie nazwę tego jako restauracja też bez klimatyzacji to już nie było co jeść jedzenie z kolacji jest oddawane na obiad tylko dodane warzywa i polane sosem nawet warzywa zdarzały się zgniłe hotel jest 2 dwu gwiazdkowy a nie piecio w moim odczuciu po jedzeniu 40%ludzi problemy żołądkowe jednego dnia karetka zabierała nawet 4 osoby ze względu zatrucia pokarmowego kto mało pił alkoholu to pewne zatrucie a alkohol co drugi dzień przy basenie kończył się o 15.00 lub 17.00 w zależności ile osób leżało w pokoiku z problemami żołądkowymi obsługa jak za karę naburmuszona w sumie nic dziwnego każdy do nich z pretensją próbowałem zamienić hotel tak jak i inni z biura Coral i zostawałem splawiany obietnica to za godzinę to jutro a po trzech dniach podając nr sprawy na infolinii odrazu rozłączanie I nie odbieranie po 45min widzenia na słuchawce aby znów się połączyć i nic z tego kolacji Ala kartę też nie ma nic nie jest prawdą z opisem oferty jedynie opinie te negatywne to prawda chociaż zdążył się przypadek że podobało się pewnej parze ale oni byli pierwszy raz za granicą na wakacjach to ich rozumiem i na posiłki przychodzili jako pierwsi przestrzegam wszystkie osoby przed tym chotelem i na koniec zebraliśmy grupę uczestników tego horroru i składamy pozew zbiorowy o odszkodowanie

Hotel spełnił nasze oczekiwania śmiało mogę polecic, Turcja ma inne standardy hotelowe także na 5 gwiazdek to trochę za mało.

Hotel oceniam na duży plus.Przy basenie nie można się nudzić,pelno atrakcji jeśli tylko chcesz może poćwiczyć przy muzyce(nawet polskiej)w basenie,zagrać w piłkę wodna(moja ulubiona )itd.Obsluga miła i pomocna.

Hotel oceniam pozytywnie,największy plus to Pan na recepcji mówiący w języku polskim.

Bardzo fajny hotel. Smaczne różnorodne jedzenie, świetne aminacje, fajne kolorowe drinki. Ładny wystrój, duży basen i zjeżdżalnie, cieplutkie morze. Wszystko czego potrzebujesz na urlopie jest w tym miejscu

Nazwa  Holiday Garden Resort (Okurcalar)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Okurcalar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Hotel usytuowany na powierzchni 10 000 m2.

Rozwinięte zaplecze sportowe: kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, squash, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, aerobik.

Przy hotelu prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża.

Dla najmłodszych: zjeżdżalnia wodna, brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw.

Wyświetlono 224 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Artur

Zalety

Dobre położenie

Wady

Cały chotel to jedna wielka wada to jest internat a nie chotel

Mariusz

Zalety

Bardzo blisko morza.

Lukasz

Zalety

W restauracji każdy może znaleźć coś dla siebie,wieczorami zawsze coś dodatkowo pieczone,przy basenie codziennie dodatkowe mięsko,lody i dobre alko.W recepcji przemily Pan mówiący po polsku!

Wady

Przydałby się pomost nad morzem,spora liczba ludzi za wschodniej granicy (ale w sumie w niczym nie przeszkadzali)

Adam

Agata

Zalety

Duże, komfortowe i czyste pokoje. Basen, jedzonko od 7 do 5! animacje i całe zaplecze rekreacyjne

Wady

Po 17 braki w alko i nerwowi barmani (1 drink był ok, ale jak chciałeś dla 2-3 osób od razu to marudzili ), brakowało pomostu na morzu

Gosia

Bardzo miły hotel, czysty, obsługa bardzo miła i sympatyczna. Jedzenie bardzo smaczne, duży wybór.

Zalety

Blisko kamienista plaża, darmowe leżaki na plaży i bardzo dużo leżaków wokół basenu. Dużo atrakcji dla dzieci.

Wady

Płatny internet w pokojach. 20Eur za pobyt za jedno urządzenie. Darmowe WiFi tylko w lobby.

Ogólnie hotel nie zrobił na mnie wrażenia, jak na 5 gwiazdek to słabo, maks. Dałabym 3. Na stołówkę najlepiej przyjść na początku bo im później tym mniej donoszą, do 21.00 kolacją a po20.00 już nie uzupełniają nic i stoją kucharze na restauraccji i czekają aż goście pójdą.. szkoda że zjeżdżalnie czynne tylko 2 razy po 2h. W tej cenie hotel słabo oceniam, uważam że cena za pobyt nie adekwatna do jakości.

Zalety

Bliskość plaży, animacje. Klimatyzacja w pokojach (bo w pozostałych częściach hotelu niestety jej brak) . Pokoje Ok, ważne że czyste. Dobre naleśniki, które smażyła Pani turczynka, szacunek dla niej, w taki upał je smażyć.

Wady

Niestety negatywne opinie przeczytane w sieci się potwierdziły. Jedzenie- faktycznie nie ma w czym wybierać,niby sporo tego ale wszystko podobne i ostro przyprawione, moje dzieci nIe miały w czy wybierać, jedynie arbuzy i burgery z frytkami dzień w dzień. Z owoców tylko jabłka i arbuzy, 2 razy melony i pomarańcze. Brak klimatyzacji w restauracji....W-f tylko w holu przy recepcji, trzeba zapłacić aby mieć w pokoju i w innych częściach. Lody tylko 1 godzinę raz dziennie.

Benjamin

Hotel pozytywny ladny zadbany żaden szau. Warty 3 gwiazdki.

Zalety

Bliski dostęp do plaży.

Wady

Jedzenie było bardzo monotone żadne ultra tak samo mają wyliczony alkochol .

Wojtek

W Turcji byliśmy z rodziną pierwszy raz. Pobyt był bardzo udany. Pokój z widokiem na baseny i morze. Hotel oceniamy pozytywnie. Faktycznie główna jadalnia dość ciepła i duszna, ale śmiało można wyjść na zewnątrz- stoliki zawsze dostępne. Fajnie, że na terenie kompleksu są atrakcje dla małych dzieci (płytki basen, plac zabaw, klimatyzowana salka dla dzieci z opieką animatorek). Baseny czyste, sprzątane codziennie wieczorami. Co do pokoju to Ok, chociaż w sprawach czystości to trzeba jeszcze troszkę nad tym popracować, no ale nie przyjechaliśmy wykonywać "testu białej rękawiczki":) obsługa miła, recepcja mówi nawet po polsku, a jeden miły pan biegle. Jedzenia dużo- no cóż tureckie smaki i nie każdemu może przypasować, ale nie ma problemu każdy znajdzie coś dla siebie, koło ratunkowe- fryteczki, mięso kebbap i surówki przy barze w pobliżu basenów-pyszne. Bardzo dobra kawa z kilku automatów w każdym zakątku hotelu. Napoje serwowane z barów też dobre:)) Z basenów szybko można przemieścić się na pobliską plażę, która jest dość kamienista, ale bez specjalnych butów można sobie poradzić-byle dotrzeć do wody:) Fajne sklepiki na dole hotelu, ceny bardzo podobne jak na bazarze. Leżaki przy basenach raczej dostępne, około 9.00 -10.00 można znaleźć jeszcze jakieś wolne. Wraz z rodziną polecamy.

Zalety

Dobra atmosfera, codzienne animacje, puszczają nawet polską muzykę:). Zazwyczaj o godz. 00.00 już spokojnie i cichutko.

Wady

Raczej brak, malusieńki minusik za sprzątanie, ale nie czepiamy się.

3.3
Marzena

Hotel od samego początku niemiło nas przywitał. Otrzymałyśmy pokój z przeciekającym sufitem w łazience. Pokoje są stare, ściany mają brudne ślady. Meble były stare, poobijane. Oświetlenie w pokoju bardzo słabe. Pokojowa lodówka stara i nie chłodziła.Ogólnie cały hotel jest niedosprzątany. Mały wybór jedzenia, słaba jakość. Wszystko po taniości. Od trzech dni jest ta sama zupa, niezależnie od pory posiłku. Podczas posiłków często kończyły się sztućce oraz szklanki. Śniadania trwające od 7:00do 10:30, a gdy poszło się o godzinie 8:00 nie było co zjeść. Sala pełna gości a obsługa już skończyła robienie omletów i pankejków. Mały wybór drinków a były okropne, przesłodzone i nic nie mają wspólnego ze swoimi nazwami. Restauracja alacarte to jakaś porażka. Brak owoców morza. Ryba, którą dostałam była jeszcze zamrożona. W pokoju wydarzyła się awaria i z cieknącego sufitu w łazience zaczęła cieknąć śmierdząca substancja (zapach podobny do benzyny). Bardzo rozbolały nas głowy oraz czułam gryzienie w gardle. Po zgłoszeniu problemu do recepcji kazano nam czekać na konserwatora, który nie przyszedł. Po długim oczekiwaniu postanowiłyśmy pójść poprosić o zmianę pokoju. Wyjątkowo niemiły recepcjonista przyszedł do pokoju i stwierdził, że jest problem. Kazał nam się spakować. Następnie zapytał się nas czy został nam tylko jeden dzień pobytu, na co odparłam, że tak. Po tych słowach stwierdził, że jednak nie potrzebujemy nowego pokoju kazał nam wietrzyć pokój i mieć otwarte drzwi na korytarz. Na dworze było około 50 stopni w pokoju nie dało się wytrzymać, chemikalia oraz pogoda spowodowały zawroty głowy. Nie mogłyśmy włączyć klimatyzacji przez otwarty balkon. Kolejna rozmowa z Panem z recepcji doprowadziła do kłótni, w której groził mojej koleżance cytuje " gdyby nie była kobietą to dałby jej w twarz". Jedna z hotelowych wind, zacięła się dwa razy i ludzie musieli czekać godzinę na konserwatora( w windach jest batdzo duszno).Jednak oczekiwania trwaly tak długo, że jeden z gości hotelowych sam postanowił otworzyć drzwi windy siłą. Hotel ma 5 gwiazdek ale oceniła bym go ja maksymalnie 3. Ładny widok z plaży.Za takie pieniądze nie polecam z całego serca.

Zalety

Wady

Za dużo by wymieniać.

Radek

Hotel godny polecenia.Jakosc i obsługa na Bardzo dobrym poziomie.Jedynie internet taki sobie😁.Idealne dla rodzin z dziecmi

Zalety

Obsługa,animacje itd

Wady

Internet slaby

5.9

Hotel według tureckich standardów ma 5 gwiazdek. Według nas i większości Polaków z którymi rozmawialiśmy na miejscu, dalibyśmy mu co najwyżej 3 gwiazdki. Blisko do morza, fajne baseny, przy restauracji sklepiki. Z lotniska do hotelu jedzie się ok. 1,5 godziny. Na minus niewygodna dostawka, mały wybór jedzenia, nerwowi kelnerzy, słabe animacje.

Zalety

Najważniejszą zaletą hotelu jest bardzo bliska odległość do morza. Na duży plus jest również to, że na dole przy restauracji znajdują się sklepiki zarówno z pamiątkami, jak i ubraniami (w sklepie z pamiątkami dużo taniej niż na pobliskim bazarku). W recepcji możliwość dogadania się w języku polskim.

Wady

1. Mega słabe animacje - nie dość, że nie o czasie to jeszcze animatorzy w większości mówią w języku rosyjskim. Wieczorne "show" beznadziejne. 2. Pokój dla 4 osób, a w nim trzy łóżka normalne, a jedna dostawka (stary rozkładany fotel na którym spało się, jak na deskach). 3. Internet płatny, jedynie w lobby słaby, darmowy. 4. Mały wybór jedzenia. 5. Na korytarzach bardzo brudne dywany.

Mateusz

Hotel spoko, pokoje spoko, Generalnie czysto niczego nie brakuje jedzenie ok

Zalety

Hotel jak hotel. Można nastawić się na udane wakacje.

2.6
MAŁGORZATA

Hotel niby dla rodzin z dziećmi. W rzeczywistości nie. Hotel mały Klub dla dzieci porażka, mały, zero zabawek, tylko codziennie jakieś rysowanie. Animacje dla dzieci codziennie to samo. Monotonne jedzenie, mały wybór.

Zalety

Nic

Wady

Wystrój hotelu staromodny, pokoje brudne (podczas tygodniowego pobytu ani razu nie był sprzątany, tylko donoszona woda). Mała, żwirowa plaża, głębokie wejście do wody. Walka o leżaki o 6 rano. Nie sympatyczna obsługa.

Wioletta

Jak to w Turcji 5 gwiazdek to takie 4. Kto ma tego świadomość nie będzie rozczarowany. Pobyt bardzo udany,dużym plusem jest blisko plaża .W recepcji Stefan który jest mega pomocny mówi biegle w języku polskim

Zalety

Hotel przy plaży

Wady

BRAK KLIMATYZACJI W LOBBY I STOŁÓWCE. ŚNIADANIA BARDZO KIEPSKIE ALE TO NIE PROBLEM, BO OD GODZ 12 PRZY BASENIE JEDZENIA OPÓR .

Hotel dobry, ale są lepsze. Na początku rozczarował nas dość mały pokój jak dla 4 osobowej rodziny- po rozłożeniu rozkładanego fotelu chcąc przejść na balkon, trzeba było przez niego skakać. W pokoju było też mało miejsca na rozpakowanie 4 bagaży ( mało półek). W pokojach był sejf, ale zamykany na klucz, a nie na kod, co wydało nam się głupie i z niego nie korzystaliśmy. Kasę i dokumenty trzymaliśmy w walizce zamykanej na kod 😉 Zdziwiła nas też płatna wymiana ręczników plażowych (1 euro za wymianę 1 ręcznika) i to w opcji ultra all inclusive 😉. Plaża w tej miejscowości jest kamienista, więc długie spacery brzegiem morza raczej odpadają, bo jest to trochę mało komfortowe (czy bosą stopą, czy w butach do pływania, bo kamyczki wpadały też do butów). W hotelu dominowali Rosjanie i Polscy. Animatorzy nastawieni byli na Rosjan, wszelkie informacje były przekazywane po turecku, rosyjsku i po angielsku, ale przyznam, że jakoś ciężko mi było zrozumieć ten angielski. (Niektórzy animatorzy mówili tylko po turecku i rosyjsku i nie rozumieli pytań po angielski.) Tablica ogłoszeń z animacjami nie aktualizowana, wieczorne show zawsze spóźnione. Czasem człowiek czekał np. na siatkówkę, ale o danej godzinie nic się nie działo, albo czasem animatorzy robili coś innego o czym nie informowali wcześniej na tablicy, więc to było wkurzające.... Jedzenie urozmaicone i bardzo dobre, ale nie opisane, więc człowiek nie wiedział co je, nie mówiąc już o kwestii alergenów... Syn 11 lat określił też zjeżdżalnie jako słabe i zazdrosnym okiem zaglądał na zjeżdżalnie sąsiednich hoteli😉Pracownicy hotelu za to sympatyczni i pomocni, i mimo powyższych minusów ogólne wrażenie z wakacji pozytywne😁

Zalety

Dobre jedzenie

Wady

Mały pokój, nie opisane jedzenie, słabe animacje, średnie zjeżdżalnie, plaża kamienista

Kinga

Wróciliśmy właśnie z Holiday Garden Resort w Okurcalar. Pobyt naprawdę udany. Trochę obawiałam się wielu negatywnych opinii i to dowód na to, że nie warto zawsze się nimi sugerować. Hotel nie jest najnowszy i przydałoby mu się odświeżenie, jednak zapewnia wszystko co potrzebne. Jedzenie w porządku , na śniadania trzeba przychodzić maks 9.30 żeby skorzystać z pełnej oferty, potem już rzeczywiście nic nie dokładają i wielu rzeczy po prostu nie ma. Jednak od 12.00 przy basenie, a od 12.30 na Restauracji serwowane są już kolejne posiłki. Obiadokolacja naprawdę bardzo urozmaicona , każdy znajdzie coś dla siebie. Jak dla mnie minus to to, że klimatyzacja słabo działa w lobby, korytarzach, w restauracji szczególnie. W pokoju klima działa bez zastrzeżeń, pokój bardzo wygodny sprzątany codziennie. Ogromnym plusem jest bliskość plaży i morza, nam ciężko było wysiedzieć na basenie cały dzień ze względu na już wysokie temperatury, a przy morzu odczucie ciepła było zupełnie ok.

Zalety

Plaża, morze, pokoje sprzątane codziennie, wszystko pod ręką - w hotelu bazar, sklep, fotograf.

Wady

Hotel wymaga odświeżenia, słabo szuflada klimatyzacja w częściach wspólnych

Marlena

Hotel polecam jak najbardziej. Pobyt ogólnie udany, hotel nieduży, położony przy bardzo ładnej plaży. W hotelu czysto, miła obsługa, super wakacje z rodziną, na pewno każdy kto tutaj przyleci , nie będzie się nudzić, super animacje, super animatorzy, można naprawdę odpocząć, a przy okazji się pośmiać 👍😊

Zalety

Blisko plaży, ładnie położony, z jednej strony Morze Śródziemne, z drugiej strony góry, piękne widoki z balkonu hotelu. Niedaleko do miasta. W hotelu bardzo tani bazar, fajni sprzedawcy, można się targować. Niedaleko hotelu jest większy bazar, ale ceny lepsze w hotelu.

Wady

Internet płatny, jeśli ktoś chce mieć w pokoju, nie są to duże pieniądze. Internet działa przy recepcji, czasami na korytarzu, jak wyjdzie się z pokoju.

2.7

Nie wiem skąd tyle pozytywów na temat tego hotelu. Odnoszę wrażenie że pisały to osoby, które pierwszy raz wybrały się na wakacje za granicą i nie mają żadnego porównania z innym hotelem. Przede wszystkim nie zasługuje na 5 gwiazdek, moim zdaniem 4 gwiazdki. Hotel niewielki, basen niewielki, leżaki przy basenie nie adekwatne do ilości gości (niby przed 8:30 rezerwowane ręcznikami leżaki miały być usuwane przez personel a oni i tak lekceważyli. Jeszcze sezon się nie zaczął, a już rano była walka o leżaki. Strach pomyśleć co się dzieje w pełnym sezonie. Jedzenie... ciągle to samo, do obiadu robiliśmy trzy podejścia, finalnie kończyliśmy w snack barze przy hamburgerach i frytkach. Na kolację codziennie mięso z grilla, ale jeśli przyjdziesz pod koniec podawania kolacji to zapomnij o tym... Lody podawane tylko przez godzinę, a kolejka do nich jak za komuny po chleb. Do naleśników z kolejką podobnie. 80% personelu pracuje tam jakby za karę, na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ludzi którzy choć raz się uśmiechnęli. Barman z wytatuowanymi opaskami na ręce w bezczelny sposób podaje zamówienie, na koniec zaczął wydzielać drinki. Raz była sytuacja że chcieliśmy zamówić whisky z colą to stwierdził że już nie ma, po czym w tej samej chwili podszedł szef i nagle spod baru wyciągnął butelkę. Plaża piaszczysto żwirkowa? Dobre sobie. Bez butów do wody ani rusz. Poza klimatyzowanymi pokojami w reszcie hotelu zaduch, nie było gdzie złapać oddechu. Jedyny plus to sporo Polaków, ale wszystkich których poznaliśmy są zgodni z opinią na temat tego hotelu, wszyscy zawiedzeni. Naszych wschodnich sąsiadów też nie brakuje niestety. Wifi w lobby jest bardzo słabe, praktycznie znikome. Byliśmy raz jeden jedyny i podziękujemy, zainteresowanym radzimy poważnie się zastanowić. Mam nadzieje, ze portal opublikuje moją opinię i nie zablokuje bo nie tutaj och i ach.

Wady

J.W.

Marzena

Cudowne miejsce, cudowny czas❤️ idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, mnóstwo atrakcji i zajęć dla dzieci i dorosłych, które zapewniają najlepsi animatorzy- Zduna, Radik, Izzet, przyjazny personel- począwszy od pracowników recepcji, kuchni, barmanów i ratowników na basenie. Jedzenie - duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. No i plaża zaraz przy hotelu 😍 na pewno do Was wrócimy ❤️

Zalety

Rozmiar- nie jest to jakiś gigant, co dawało poczucie bezpieczeństwa, zwłaszcza jeśli podróżujemy z dziećmi. Wszystko na miejscu - bardzo dobrze zaopatrzony sklepik i mini bazar, więc nie ma potrzeby aby jeździć na zakupy poza hotel, basen, zjeżdżalnie, plaża z leżakami, mini club dla dzieci, fotograf, spa. Jest wszystko czego potrzeba nam na wakacjach.

Wady

Wyznaczona godzina serwowania lodów. Uważam, że powinny być dostępne o każdej porze i w wielu smakach. Liczę,że gdy tam wrócimy to tak właśnie będzie.

Holiday Garden Resort (Okurcalar)