Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Pobyt w hotelu uważam za udany. Hotel posiada 3 baseny, dwa dość płytkie dla dzieci około 60 cm głębokości w których są pustki, jeden duży z łagodnym wejściem, co jest dużym plusem dla dzieci. Plaża jest po drugiej stronie bardzo spokojnej ulicy, bardzo mały ruch więc nie trzeba się martwić. W ciągu 9 dni na plaży raz były glony raz nie, ale nie jest to w żadnym stopniu utrudnienie, wystarczy kawałek odejść :) bardzo bezpieczna okolica, często wychodziłam sama z hotelu lub z samym dzieckiem i nie czułam się ani sekundy niebezpiecznie. Obsługa hotelu jest dużym plusem, bardzo przyjazna atmosfera panuje wśród pracowników hotelu. Pokoje odremontowane, nie luksusowe ale czystość na najwyższym poziomie. Większość personelu zna angielski jednak głównym językiem jest francuski :)
Miła obsługa, bezpieczeństwo, bliskość plaży, czystość, baseny
Jedzenie
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze, według mnie wszystko ok.
Wspaniały teren, animatorzy robili wszystko aby zadowolić gości
Nie zauważyłam😉 oczywiście hotel nie ma złotych klamek ale nam to w ogóle nie przeszkadzało
Byliśmy w październiku. Hotel ma swoje lata, ale jest zadbany. Podłogi codziennie pastowane, nigdy się z tym nie spotkałam. Pokoje codziennie sprzątanie. Hotel po remoncie. Nowe meble i nowa wanna. Jedzenie dobre i bardzo dużo. Z głodu nikt nie umrze :) Piękny duży basen otwarty i obok zaraz kryty. Obsługa bardzo miła. Plaża boska! Cud natury! Restauracja przy plaży hotelowa obleśna. Dozowniki na soki porośnięte pleśnią. Minus, że na wyspie nie ma co robić. Jest hotel i nic do okoła. Nie ma gdzie wyjść na spacer wieczorem. Jeden market obok hotelu i tyle. Poza hotelem wyspa jest bardzo biedna. Dla plaży warto przyjechać, bo jak w raju, a pogoda nawet w październiku upalna.
Czysto i boska plaża
Poza hotelem nic nie ma, ale tak jest na całej wyspie
W skali 1-10 w mojej ocenie maksymalnie 3,5. Nie polecam
Piękny basen, atrakcyjna plaża. Świetni, zaangażowani animatorzy
4 gwiazdki to mocne nadużycie nawet jak na Afrykę. Hotel ma swoje lata świetności już dawno za sobą, zdecydowanie wymaga generalnego remontu. Czystość i higiena w tym obiekcie pozostawiają wiele do życzenia. Wymiociny suszyły się przed głównym wejściem do pokoi przez trzy dni, posprzątano je dopiero po mojej interwencji. W pokoju robactwo, ogromne mrówki uniemożliwiały korzystanie z toalety, gryzły lokatorów. Obsługa ewidentnie faworyzuje gości z Francji, ignorując pozostałych.
Hotel bardzo blisko plaży, na której serwują darmowe napoje i lunch. Jedzenie smaczne, pokoje sprzątają codziennie, dobra opieka rezydentów, animacje dla dzieci i zabawy dla dorosłych : karaoke, koncerty, piana w basenie, wodny areobik, itp.
Blisko do morza, darmowe leżaki, klimatyzacja, liczne baseny, zjeżdżalnia, animacje.
niższy standard łazienek
Od początku dużo minusów na ten hotel. W pokoju brak pilota od telewizora , sejf nie działa, brak wody butelkowanej w pokoju i całym hotelu. Mieliśmy pokój połączony drzwiami z drugim pokojem, przez ktore można było wejść, nie były zamknięte. Pomimo wielu próśb o pilot czy naprawę sejfu nikt nam nie pomógł . Drzwi przejściowe zostaly zamknięte na trzeci dzień. Porażka. Animacje wyłącznie w języku francuskim. Obiecano nam, ze będą w naszym języku, ale oczywiście nic z tego. Plusem jest dobre jedzenie, pogoda piekna i plaża choć niezbyt czysta, ładny basen.
Dobre jedzenie, ładny basen, zjeżdżalnie
Generalnie nie polecam, mam porównanie ponieważ dużo podróżujemy i jest to jeden z gorszych hoteli
Hotel ok jedzenie dobre obsługa miła plaża porażka glony ogólnie nie polecam Djerby tam jest syf
Animatorzy Ok pokoje ok
mało zieleni mało barów tylko jeden słaby alkohol
Hotel bardzo atrakcyjny,czysty . Bardzo ładnie i pomysłowo zbudowana część z pokojami.Rano budził nas śpiew ptaszków. Hotel na dużym terenie , ładne baseny i zjeżdzalnie. Jedzenie urozmaicone .kolacje tematyczne , wzbogacone ładnym wystrojem i muzyką lokalną. Club Jumbo i jego animatorzy zadbali o wszystkich.Gdy , zabawy , pokazy, tańce, muzyka wieczorami.
Wyjatkowi animatorzy z Clubu Jumbo.Jeszcze nie spotkałam się ,aby byli do dyspozycji dzieci i dorosłych przez cały dzień.Było wesoło i interesująco.
Brak atrakcji dla maluszków.Część na placu zabaw zaniedbana .Do dyspozycji tylko mały basen.
Do rozważenia - hotel dla tych co lubią dość skromne warunki noclegu, ale za to z dobrą obsługą, pysznym jedzeniem, świetnym basenem.
Urozmaicone i smaczne posiłki; sprawna obsługa, animacje, świetny basen .
Zużyte pokoje; mało atrakcyjna plaża - tylko pod sporty - mała i z kiepskim widokiem, bo z jednej strony zasłania go sprzęt pływający, a z drugiej zwierzęta za blisko plaży .
Przestrzegam przed tym hotelem wszystkich, pierwsze wrażenie rewelacja, ale co to za hotele gdzie w ostatnim dniu 1,5 h przed wyjazdem na lotnisko zostałam okradziona po powrocie do hotelu zastałam otwarte drzwi pokoju z sejfu zniknęły wszystkie moje pieniądze które zostały mi z wczasów dobrze wiedzą kiedy kto ma wylot i że nie będzie już w stanie interweniować w sprawie kradzieży przestrzegam przed wczasami w tym hotelu wszystkich!!! Zdecydowanie nie polecam!
Osoby dodajace pozytywne opinie o tym hotelu chyba zyja w jakies rownoleglej rzeczywistosci. Hotel nadaje sie do remontu. Brudny i zaniedbany. Wanna w lazience z odchodzaca emalia suszarka prezentuje druty a okno sie nie domyka. Obsluga hotelu z cala pewnoscia przywlaszcza sobie pozostawione np przez dziecko rzeczy. W naszym przypadku okularki do nurkowania. Sprawa nie do wyjasnienia. Kierowniczka hotelu wlada angielskim i niemieckim tylko w teorii. Plaza od 3 dni nie do uzytku z powodu ogromnej ilosci wyrzucanych przez fale glonow i trawy morskiej. Wczoraj dziecko rozcielo palec w basenie. Niektore kafle maja ostre krawedzie. Wczoraj pomalowano korytarz. Smrod farby przerazliwy. Zadne okno technicznie nie do otwarcia.
Napoje gazowane cola fanta itp lane z butelki nie z nalewaka -mozna miec wzgledna pewnosc oryginalnosci .
W opisie.
Hotel czysty jak na tamtejsze warunki. Jeśli chodzi o pokój to mieliśmy 226 z widokiem na basen za 10 $ wręczone Pani na recepcji. Jedzenie dobre, baseny czyste. Od naszej 3 osobowej rodziny pobrano 23 $ opłaty klimatycznej jest o tym mowa oczywiście na stronach Sun & Fun.
Nie wiem czy opłata którą narzuca kantor w tym hotelu za wymianę waluty jest powszechną praktyką. Natomiast nie wydawanie końcówki kwoty wynikającej z kursu była praktyką kasjera. Jeśli chodzi o plażę to nijak ma się rzeczywistość do zdjęć z folderów, była brudna i śmierdząca za sprawą wodorostów, koni i wielbłądów. Także materace na leżakach nie były pierwszej świeżości. Po wyjściu poza hotel niestety dużo wszędzie zalegających śmieci.
Hotel był fantastyczny! Jedzenie, obsługa i atmosfera na najwyższym poziomie! Plaza zadbana, pod nosem. Na pewno tu wrocimy!
Jedzenie, alkohol, pokoje, plaza, obsługa.
Wifi brak zasiegu
Bardzo udany urlop. Grupa 19 osób (dorośli, młodzież i dzieci) wszyscy zadowoleni. Smaczne jedzenie (każdy znajdzie coś dla siebie), drinki jakie się chce (mocne, słabe), super animatorzy ( polskie animatorki Karolina i Weronika pomocne i zawsze uśmiechnięte). Blisko do plaży gdzie też jest bar w którym można zjeść obiad jak również wypić drinka. Na plaży przy wejściu do wody dużo glonów. Pokoje sprzątanie codziennie. Każdy wie gdzie jedzie i wiadomo że na Djerbie nie będzie standarów europejskich. Polecam
Super hotel obsługa czystość 👍animacje jest co robić praktycznie od rana do późnego wieczora .
Wspaniałe animacje super drinki napoje oryginalne firmowe czystość i obsługa wspaniałe ogrody .
Jedzenie 3/5 .
Super hotel naprawdę z rękę na sercu godny polecenia .
Obsługa czystość animacje drinki położenie .
Fajny i przyjemny hotel. Obsługa to jednak katastrofa, jeśli nie rozmawiasz w języku francuskim to jesteś ignorowany, wręcz odwracają się od ciebie, bardzo ostentacyjnie robią to dwie panie animatorki, dotyczy to również dzieci. Młody barman przy basenie wymusza napiwki na gościach, ci którzy codziennie mu płacą mają ładnie wyglądające koktajle, jeśli nie zapłacisz to z niechęcią wlewa napoje do szklanek i w lekceważący sposób stawia na bar. Hotel ładny, a za ogrodzeniem już tylko śmieci, śmieci, śmieci...
Smaczne i urozmaicone posiłki
Obsługa, zwłaszcza dwie panie animatorki, które gościom spoza Francji nie mówią nawet dzień dobry, barman przy basenie, który wymusza napiwki.
Pobyt w hotelu oceniam na poziomie bardzo dobrym,spędziliśmy z chłopakiem udany urlop. Nie jesteśmy osobami wymagającymi,ponieważ nie potrzebujemy złotych klamek w hotelu:) Opinie negatywne na temat hotelu przeraziły mnie natomiast pozytywnie się zaskoczyliśmy. Jedzenie w hotelu było przepyszne gdzie zazwyczaj w krajach arabskich jedzenie mi kompletnie nie podchodzi tak tutaj ogromny plus.
Jedzenie przepyszne (jesteśmy osobami bardzo wybrednymi a nie mogliśmy się najeść). Czyste pokoje, ładny teren hotelu , czuliśmy się bezpiecznie, ponieważ hotel jest obstawiony ochroną oraz plaża.
Płatna woda butelkowana w hotelu (przy kolacji i obiedzie dawali bez dopłaty) Brudna woda w morzu ale to nie wina hotelu a tego że po prostu pojechaliśmy już nie w sezonie. Dwa dni była czysta później wyrzucało mnóstwo glonów ale to już matka natura:) obsługa rozmawiająca po francusku
Ciekawy kompleks zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi. Hotel ma bardzo fajny, duży basen z łagodnym zejściem. Woda w basenie jest bardzo czysta. Duża dostępność leżaków. Obsługa w hotelu jest bardzo miła i pomocna, w razie potrzeby w recepcji można wszystko szybko załatwić oraz wymienić gotówkę.
- Miła i pomocna obsługa - Pokoje czyste, często sprzątane - Duży i czysty basen - Ładny widok na basen
- Dojście do plaży przez ulicę - Mały wybór alkoholi - mały wybór na posiłkach
Po przyjeździe do hotelu nie dostaliśmy butelki wody ani tym bardziej nic do jedzenia jedynie drink na powitanie, dziecko było głodne a kolacją dopiero o 19:00... Pokoje były bardzo czyste ciągle sprzątane. Braki uzupełniania mydła itp. Jedzenie porażka niezjadliwe, monotonne niedobre na dłuższy pobyt nie polecam. Na miejscu bardzo dużo osób narzekało na wyżywienie... Po południu ciągle naleśniki i jedna pizza na cały hotel chyba bo wiecznie jej nie było.. Plaża zaskoczenie zaniedbana brudna nie sprzątana wszędzie odchody wygłodzone psy, koty, wszędzie konie i wielbłądy syf i brud a na internecie plaża marzeń ????hotelowy fotograf nie dający spokoju jeśli się nie kupi od niego zdjęcia to porażka.. Ogółem byliśmy tam 15 dni i po 4 mieliśmy dość ale trzeba było wytrzymać. Jakoś... Słodycze smaczne to chyba tyle dobrego w tym hotelu... Nakładanie jedzenia dramat... Nakładali porcje dla dorosłego mężczyzny jak do niemowlaka ciągle trzeba było mówić jeszcze, jeszcze, jeszcze... Po czym pewna pani która nakładała bardzo brzydko stroiła minki. zemsta raczej gwarantowana kogo nie pytaliśmy to miał nasza rodzina również... Animacje super ????aha a la carte to śmiechu warte nie ma żadnej karty dostaje się jakieś śmieszne papki ze stołówki.. Ogółem zawiedliśmy się i nie polecamy.
Ładny basen