Świetna baza wypadowa na wycieczkę do Izraela
Piaszczysto - kamienista plaża przy hotelu
Basen z podgrzewaną wodą i z wodą morską
bardzo fajny hotel o bardziej europejskim niż arabskim standardzie, hotel godny polecenia wkońcu to hilton i co najważniejsze żadnych napiwków wszyscy bardzo mili i przyjejmni
Polecam hotel w 100%. Spędziliśmy w nim wspaniałe 2 tygodnie...przy wyjeździe, aż płakać się chciało! Jedzenie super, obiad do wyboru w 2 restauracjach, nie do przejedzenia. Najlepsze śniadania. Świetne animacje od rana do nocy-siatkówka, piłka wodna, aerobik, joga, animacje wieczorne, dyskoteka itd. Mnóstwo atrakcji dla dzieci. Piękna, duża plaża, hamaki pomiędzy palmami- jak w bajce! Byłam w Egipcie parę razy, ten hotel zdecydowanie najbardziej polecam. Tylko rezydent Mohamed z Alfa Star do niczego! Warto mieć all inclusive, żeby napojów było pod dostatkiem. Najlepiej dać dolara w barze przy basenie czy na plaży i kelner będzie drinki nosił :)
Skorzystaliśmy z mężem z opcji tydzień na tydzień. Przez pierwszy tydzień mieszkaliśmy w Sharm (Amway Oyoun Hotel
Drinki z miejscowymi alkoholami, jest bar przy basanie, na plazy i glowny w hotelu, do 23. Minusem jest to, ze samolot z Taby jest o 3 w nocy, a pokoje trzeba oddac o 12 w poludnie. Do tego zabieraja opaski, niby lunch mozna jeszcze zjesc, ale obiadu juz nie, a w samej Tabie nie mozna nic innego zjesc oprocz w hotelu. Przedluzenie doby do 18 kosztuje 35$. W miescowosci nic sie nie dzieje, jest maly rynek w okolicach dworca,ale nic atrakcyjnego tam nie ma, duzo sklepow w samym hotelu, ale ogolnie w kazdym sklepie to samo, sphinxy, piramidy, szisze, buty do nurkowania, podrabiane ubrania i torebki, itd.
SWIETNY HOTEL - POLECAM!!!
HOTEL SUPER.100 M DO GRANICY.RAFA BEZPIECZNA I CIEKAWA.OBSŁUGA REWELKA.P.OLA EXIM TOURS NIEGRZECZNA,NIEKOMPETENTNA-KASA PRZYJMIE.P.ROBERT JEROZOLIMA-CIERPLIWY I UPRZEJMY.BRAK POKOI 2 2,POKOJE Z BALKONEM TYLKO SEA VIEW/NIEPRAWDZIWA INFO W KATAL.EXIM/CISZA SPOKÓJ.PEŁANA OPIEKA ZE STRONY HOTELU.ANIMACJE ŚREDNIE.BASENY WYSTARCZAJĄCE.OGRÓD PIĘKNY I ZADBANY.DISCO TAKIE SOBIE.MIEJSCE DLA OSÓB CHCĄCYCH ODPOCZĄĆ W CISZY I KOMFORCIE.SERDECZNIE POLECAM.P.S.RADISON SAS TEŻ NIE MA POK.2 2.
Hilton najlepiej chroniony bombowy rozerwać się można w dosłownym tego znaczeniu Hotel na granicy z Izraelem autobus nr 15 wyjezdza do Eliatu 3$ Tanio do PETRY bus 15 pojechać do do dworca autobusowego przesiąść się do autobusu w stronę granicy z Akabą przejście jest piesze po stronie Jordańskiej za 100$ taxi do Petry w czworo wyjdzie po 25$ Płacimy po powrocie do granicy Jordańskiej Taxi czeka 5 godzin w Petrze Bilet w Petrze to 21 JD.Pamiętajcie że trzeba wrócic do granicy Jordańsko-Izraelskiej przed godz.20.00 Granica Eilat Taba czynna 24 godziny Hazardzisci dla was raj kilka kasyn czynnych całą dobę orgazm spełnienia wygranych oczywiste
Hotel na wysokim poziomie. Byłem wcześniej w **** gwiazdkowym hotelu w Tunezji, gdzie ilość potraw była podobnie przytłaczająca, ale jeśli chodzi o smak, to Hilton jest o niebo lepszy. Ryba rozpływała się w ustach. Ilość deserów, różne sosy to bajka. Objadaliśmy się na full i nie było żadnych kłopotów z trawieniem. Hotel był zapełniony w 1/3, więc nie było problemów z leżakami na plaży i przy basenie. Radość sprawiały nam hamaki na plaży między palmami. Warto dopłacić 15$ za dzień by mieć pokój z widokiem na morze. Promenada wzdłuż plaży jest urocza. Przy brzegu rafy koralowe. Plaża w połowie piaszczysta. Obsługa chodzi po plaży i przynosi napoje, drinki, piwo.
Hotel landy i czysty, pokoje w wiekszosci widokiem na morze, balkon maly, nie ma za to zadnej dodatkowej oplaty.. Malym minusem jest to, ze lazienki sa z wanna. Pokoje codziennie sprzatane. Polozony nad samym morzem, plaza dosc ladna, szeroka w okolicach nelson village. Jedzenie troche monotonne, niby codziennie jest inna tematyka, ale mniej wiecej jest to samo, malo wybor owocow. Nie ma zadnego drugiego sniadania tak jak jest napisane w ofercie. Sniadanie od 7 do 10, lunch od 13 do 15 i obiad od 18 30 do 22. Na plazy sa serwowane frytki, cos w rodzaju pizzy i jakies kurczaki czy kofty, ale jest to w czasie lunchu od 13 do 15, wiec troche szkoda, ze nie jest w innych godzinach.
Odradzam korzystanie z wycieczek organizowanych przez saif tours,ci ktorzy maja strone internetowa redsea.biz.pl, zgodnie z instrukcja wyslalismy smsa z nr pokoju i hotelem. Dostalismy odpowiedz po pol z propozycja spotkania dnia nastepnego. Przyszedl jakis arab, ktory ledwo dukal po ang. Nie wiedzial nic, kiedy jest wycieczka, z jakim przewodnikiem, wykonal przy nas z 10 telefonow. podal mi do telefonu jakiegos Ibrahima, ktory twierdzil ze mowi po pol i ang, a mowil do mnie tylko po rosyjsku. Wczescniej potwierdzalismy, ze wyczieczka jest w srode, a arab cos dukal, ze wycieczki sa tylko w sob lub w czw i to z rosyjskim przewodnikiem! Wywarli na nas bardzo zle wrazenie, skoryztslismy z wycieczki od rezydenta, tylko 15$ drozsza.
Z oplatami granicznymi nikt do konca nie wie jak jest, wiza wyjazdowa z izraela, bodajrze ok 30$(nam oplacil ja przewodnik. Gdy wyjezdza sie na lotnski rowniez nalezy zapalcic 75 funtow egipskich (ok 15 $) za to ze sie bylo w Izraeleu i ponownie do Egiptu wrocilo, nam oplacil to rezydent poniewaz razem z nim bylismy w Jerozloimie i to jest w cenie wycieczki. Po wcyeczke do Jerozolimy wybralismy sie do Eljatu, od razu wyjasnilismy, ze wczoraj bylismy w Jerozolimie i idziemy na spacer do Eljatu, niby wize wyjazdowa placi sie tylko raz, ale nigdy nic nie wiadomo, tym bardziej, ze wizy zabrala ze soba przewodniczka. w drodze powrotenj wyjasnilismy, ze rozmwaialimsy z managerem i nic rzeczywiscie nie zapalcilimsy.
Plusem jest bliskosc granicy z Izraelem, przy samej branie wjazdowej do Hotelu jest granica. W pobliskim Eljacie tez nie za wiele sie dzieje, hotele, oceanarium, nawet plaza nie mozna sie przejsc gdyz jest zamknieta. Na koncu Eljatu wiekszy sklepik, ale jakos tanio tam nie jest. W hotelu mnostwo ruskich, ktorzy nie znaja slowa po angielsku,a animacje prowadzone po angielsku i nic nie rozumieja. Ruskie baby na obcasach na kolacje, czasem patrzec sie nie da. Na plazy siatkowka i streching, bardzo fajny animator Sam. Ogolnie hotel godny polecenia, spokojny, mozna milo spedzic czas i wypoczac.
Bardzo mało polaków. Hotel ogólnie nastawiony na rodziny z dziećmi(dużo dzieci) i gości z Izraela. Obsługa nie informuje o możliwości bezpłatnego przekroczenia granicy z Izraelem, wręcz przeciwnie kładziony jest duży nacisk że jest to płatne wręcz drogie, nie opłacalneco jest nie prawdą. Sklep wolnocłowy ma naprawdę niskie ceny a goście hoteli strefy przygranicznej koszt przekroczenia granicy mają wliczony w cenę, o czym dowiedzieliśmy się w drodze powrotnej. Podobno godne obejrzenia jest miasto Eliat w Izraelu można tam dojść piechotą lub dojechać taxi nistety nie byliśmy. Polecam wycieczkę do Jerozolimy naprawdę warto, natomiast nie radzę wyprawy na górę Mojrzesza, nie warto, poprostu męczarnia, wrażenia średnie. Przed wyjazdem szukałam opini o tym hotelu ale były same pozytywne. Albo pisali to ludzie którzy nic nie widzieli albo takich opini jak moja nie drukujecie. A i jeszcze ta atmosfera panicznego strachu, wszyscy są kontrolowani, bramki sprawdzające przed wejściem do hotelu, wszyscy mówią tylko o zamachach i wybuchach, oni się naprawdę boją, nam na szczęście nie udało im się napędzić strachu. Potraktowaliśmy to wszystko jako dodatkowe atrakcje mieliśmy pobyt w BOMBOWYM hotelu. Byłam już w Egipcie w lepszym hotelu za mniejszą cenę. Ale ogólnie nie było tak żle zawsze to coś innego. Jeśli ktoś planuje zwiedzić Jerozolimę lub Petrę to z tamtąd jest chyba najbliżej. a i najlepiej wyjazd chyba w niedzielę bo podobno tylko wtedy samolot leci bezpośrednio do Teby, to wydłuża pobyt prawie o cały dzień, nie trzeba pół dnia spędzić w autobusie na przyjazd iwyjazd (najlepiej się upewnić w biórze). I jeszcze jedno o czym też dowiedzieliśmy się po fakcie; Jeśli nie chce się jeżdzić po Egipcie nie ma potrzeby kupowania wizy wystarczy wpisać na tej kartce którą dają w samolocie : only Teba. DoJerozolimy i Petry nie potrzeba wizy Egipskiej. Tak że można sporo zaoszczędzić jak się to wszystko wie, jeśli zostanie się solidnie poinformowanym. My nie byliśmy.Mimo wszystko pobyt wspominam mile choć czuję pewien niedosyt. POzdrawiam i polecam w końcu to BOMBOWY hotel.
bardzo fajny wybór z opcja ALL INC , pomomo bliskosci granicy bardzo cichya i kameralna atmosfera zwlaszcza przed Nelson , mozliwosc korzystania z plazy Movenpicka polozonego obok, do tego fantastyczne widoki na Izrael, Jordania i Arabie Saudyjska, jak na Hiltona to w w pewnych miejscas sie bardzo staraja a w pewnych ( napoje w kubkach plastikowych w barach) mniej ale ogolnie polecilbym ten hotel, zwlaszcza rodzica z dziecmi, acha i ani raz nikt nam nie wspomnial o baksziszu z obslugi, choc jak dostali to sie lepiej starali co bylo zauwazlne ( 1 USD) to nie pieniadz a mozna duzo zdzialac
Hotel rewelacja. Polecam wszystkim. Jedyny minus to zbyt długi czas czekania na "cokolwiek" mimo tipów. Animatorzy rewelacja - Emy i pan Fakir zawsze z uśmiecham, a dodatkowo zawsze coś ciekawego wymyślą. Łazienka w standardzie mogłaby być ciut lepsza, ale nie ma co wybrzydzać - codziennie było sprzątane, było czysto. Jak na sezonowy miesiąc pobytu - sierpień, nie stwierdziłem zbyt dużej ilości Rosjan i Polaków, którzy robią gnój. W hotelu duża ilość Arabów oraz Włochów. Fajna baza wypadowa do Izraela, widać przez okno granicę. Można też wybrać się do Jordanii oraz na rafę. Generalnie miejsce dla ludzi planujących zwiedzanie oraz ceniących spokój.
Położenie przy plaży Animacje Wyżywienie Bliskość do granicy z Izraelem
Zbyt dużo bramek kontrolnych Obsługa - zdarzało się czekać 30 minut na drinka mimo, że dostawali tipy.
hotel położony przy samej granicy z Izraelem - super baza wypadowa. W pobliżu nie ma atrakcji ale chyba każdy jadący do Taby o tym wie :) Hotel czysty, obsługa rewelacyjna. Idealne miejsce na wypoczynek. Polecam!
znakomita obsługa, dobre i urozmaicone jedzenie, czystość, położenie, łagodne zejście do morza
minusem jest łazienka, która powoli prosi się o remont , dla niektórych problem może stanowić basen ze słoną wodą oraz duża ilość \"wypoczywająco- wrzeszczących\" arabów
Hotel w fajnym położeniu, dosłownie na granicy 4-ech państw. Główny atut tego hotelu to z pewnością przewspaniała obsługa w każdym miejscu czy to restauracja, bary czy sprzątający. Poza teren hotelu nie za bardzo jest sens wychodzić, ale na szczęście na terenie hotelu jest wiele atrakcji i ciężko się nudzić. Posiłki bardzo dobre aczkolwiek mały wybór jest chodzi o obiady (kurczak lub ryba) za to śniadania i kolacje nadrabiały. Pokoje duże z tv, czajnikiem, suszarką, my akurat mieliśmy z balkonem i pięknym widokiem na morze ale po drugiej stronie budynku są bez, jedynie łazienka powoli prosi się o remont. Ogólnie hotel godny polecenia.
Obsługa, położenie, pokoje z widokiem na morze, plaża, idealne miejsce na wypoczynek
Łazienka, obiady
Hotel przeciętny, płaciszy za markę Hilton choć do Hiltona europejskiego przepaść. Minusy: główny basen ze słoną wodą (pompowana z morza chyba dla obniżenia kosztów) nie zrozumiałe skoro morze od basenu znajduje się w odległości 50 m, pomimo sezonu (sierpień) bary zamykane o 17:00, ciągle to samo wyżywienie (śniadania, obiady), all inclusive w dniu wyjazdu tylko do chwili zdania pokoju (12:00), jak ktoś wraca w nocy to cały dzień bez jedzenia i picia, chyba że będzie kupował. Przedłużenie pokoju od 12:00 do 18:00 w dniu wylotu ok 40$. Brak pomieszczenia w którym można by było się przebrać i wykąpać przed podróżą jak ktoś wylatuje wieczorem, a pokuj do 12:00. Hotel opanowany przez arabów z Izraela którzy robią zamieszanie i śmietnik wokół basenów. Plusy: czyste, codziennie sprzątane pokoje, bezpośredni dostęp do morza, dobra baza wypadowa do Izraela (granica 100m od hotelu) i Jordani. Dla amatorów snurkowania kolorowa rafa. Jedyne miejsce na świecie gdzie będąc na plaży (Egipt) można zobaczyć trzy kraje Izrael, Jordania, Arabia Saudyjska. Podsumowując nie polecam osobą będącym już w innych 5* hotelach w Egipcie, Tunezji a co opiero w Turcji, o Europie nie wspominając, gdyż mogą być rozczarowani, nie należy nastawiać się że jedziemy do Hiltona tylko do hotelu w Egipcie o podwyższonym standardzie. W tej cenie można mieć hotel bez nazwy, o wiele lepszym standardzie.
Hotel wybudowany w stylu izraelskim, bardzo czysty z profesjonalną obsługą. Piękna plaża i widoki, super baza wypadowa do Izraela. Posiłki smaczne, nie ma przypadków zemsty faraona. Kolacje codziennie inne, bo są tematyczne. Mnóstwo gości z Anglii i Francji i to z wyższych sfer, którzy są bardzo zadowoleni.Narzekają tylko Polacy, bo woda za niebieska a slonce świeci za mocno. Ja polecam, ale zaznaczam że jest to hotel bardziej w stylu europejskim, niż egipskim :)
W Hotelu Hilton bylismy od 28.08 do 10.09. Hotel robi lepsze wrazenie na zywo niz w folderach. Na pewno nie jest nowy , ale tez nie jest jakis zdewastowany czy strasznie zniszczony w zwiazku z tym ogolnie bardzo pozytywne wrazenie. Bardzo ladny ogrod, duzy basen ze slona woda wymieniana i wtedy tez czyszczony jest basen co dwa dni, maly basen woda slodka. Jedzenie wporzadku dosc urozmaicone, mnie smaki odpowiadaly. Plaza w czesci kamienisto zwirowa , a w drugiej czesci tam gdzie lezaki piasek potem 5 metrow zwirku i w wodzie tez kolo 3 metrow zwirku i dalej juz pisaek. Rafa moze nie duza ale kawalek dalej oddalone od brzegu fragmenty na troszke wiekszej glebokosci super szczegolnie na granicy pomiedzy hiltonem i movenpickiem. Dobry zespol animacyjny - pozdrawiamy Hashema i co do jednego z najwiekszych plusow MILA, KOMPETENTNA I BARDZO POMOCNA OBSLUGA w kazdym miejscu w hotelu.....bez wolania o bakszysz. Hotel Polecam jak i wypady z niego do Izraela, Eljatu ogolnie fajne miejsce na wypoczynek polaczony z wyjazdami szczegolnie w strone Izraela lub jak ktos chce dalej do Jordanii