Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Pobyt w Hotelu był bardzo udany, pokoje i obsługa na najwyższym poziomie, jedzenie pyszne codziennie urozmaicenie, drinki alkoholowe bardzo dobre, bezalkoholowe też, wszystko na najwyższym poziomie hotel blisko plaży, restauracje też. Polecam

Bardzo miły pobyt, pokoje przestronne, czyste, miły i pomocny personel, woda w dwóch basenach podgrzewana, ratownicy przy basenach i nad morzem. Kuchnia różnorodna i smaczna, każdy znajdzie co mu smakuje najbardziej. Dziękuję i pozdrawiam

Bardzo pozytywne odczucia - generalnie nie ma się do czego doczepić

Jak dla mnie ten hotel to kpina i ciągła fikcja . Najpierw dla 2 dorosłych i 2 dzieci dostaliśmy zwykły pokój dwójkę gdzie łóżko dla jednego z dzieci musiało by być codziennie rozkładane i składane w przejściu !!! . Wymienili na 4 osobowy po godzinie prób wciskania innych dwójek. Wyżywienie hotelu jest GORSZE obiektywnie od przeciętnych 4 gwiazdek greckich czy marokańskich ( do żadnych 5 gwiazdek to nie ma startu) . Obstawiam że to standard 3 gwiazdkowego hotelu , ciągle to samo i praktycznie zapychanie gości ziemniakami ( tylu potraw z ziemniaka nie widziałem nigdy ). Miniklub to tylko na tyłach obiektu pomieszczenie z nazwą i w środku bez obsługi , bez zabawek , kartek kredek, po prostu w folderze jest jako miniklub a dziecko tam spędzi 2 minuty patrząc na ściany i puste szafki i wyjdzie. Okolica oczywiście obrzydliwa . Co mnie rozbawiło :D To w hotelu lokalesi czy inni urządzają sobie wielkie huczne głośne wesela przed balkonami. A jednego dnia była też jakaś głośna bardzo impreza do późna przy domkach nad plażą. Praktyczny brak wyżywienia między śniadaniem i kolacją ( przysługuje Ci jakaś kwota ichniej waluty do wymiany albo na małą pizze albo na nuggetsy z frytkami i tyle , nawet jakbyś chciał sypać kasą to nie masz co zjeść normalnego sam fastfood do wyboru. Hotel to jedna wielka komedia. Zasadniczo nie polecam go nikomu. Na zdjęciach bez żartów tak wyglądał bar "sałatkowy" obok owocowy i jeszcze wybór "Serów" - żółty i bardziej żółty .

hotel ma już swoje lata, ale jest prowadzony na bieżąco i odświeżany. Rewelacyjna jest powierzchnia i plaża, ogromny kompleks, po samym hotelu można chodzić i chodzić, do tego długa plaża do przechadzek. Rozłożysty teren, ale niska zabudowa, nie ma poczucia molochu, dużo zieleni, po hotelu jeżdżą meleksy dla chętnych. Dużo atrakcji dla dzieci, brodziki, place zabaw, kids cluby, nawet sklep z ciuchami.

Nazwa  Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa
Miejsce  Emiraty Arabskie / Ras al-Khaimah / Ras al-Khaimah
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne

Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-7 i 8-12 lat), plac i pokój zabaw, zadaszone brodziki dla ochrony przed słońcem.

Atrakcyjne położenie: ok. 4 km od centrum Ras Al Khaimah, ok. 25 km od Ice Land Water Park, ok. 100 km od Dubaju.

Hotel położony przy prywatnej zatoczce, bezpośrednio prywatnej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Bogata infrastruktura: 6 barów, sklep z biżuterią i pamiątkami, kantor, taras z widokiem na baseny, room-service (odpłatnie).

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Rafał

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Wszystko było super żadnych wad atmosfera i kelnerzy bardzo mili i pomocni, czyto w pokojach, ogromne baseny zewnętrzne kids klub dla dzieci

Asta

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Hotel na 100% zasluguje na ***** gwiazdek

Sławek

Pobyt - Styczeń 2022

Bardzo pozytywne odczucia - generalnie nie ma się do czego doczepić

Zalety

Uprzejmość obsługi, plaża, napoje serwowane do stolików, brak tłumów.

Wady

Jeśli komuś zależy na zwiedzaniu Dubaju to odległość może być trochę uciążliwa ale to przecież każdy widzi na mapie gdzie hotel jest zlokalizowany i chyba zaskoczenia być nie powinno.

3.4
Marceli

Pobyt - Marzec 2022

Zalety

-Trzy razy zamienią Ci pokój aż dostaniesz taki w którym nie śmierdzi stęchlizną i dla 3 i 4 tej osoby dadzą coś większego do spania niż łóżko wielkości stolika kawowego . -Nawet wyciszone pokoje od korytarza . -W pokoju po 22 panuje spokój zazwyczaj , chyba że jest prywatne wesele ! -W sumie było miejsce na leżakach na plaży bez problemu . -Może dla kogoś ma znaczenie - pepsi cole schweepsy fanty w puszkach :) a nie lokalne napoje. Dla mnie bez znaczenia. -Barmani na poziomie .

Wady

-mini klub dla dzieci - fikcja -wyżywienie - fikcja standard 3 gwiazdek -all inclusive fikcja ( to jest hotel śniadania i obiado kolacje + napoje brak wyzywienia w dzień ) -dla dzieci tylko na uboczu mały basenik ze zjeżdżalnią i pseudo plac zabaw -częste wesela i inne prywatne wielkie glośne prywatne imprezy na terenie hotelu - też niefajni goście hotelowi ( warchoły zachowujące się bardzo głośno w barach/ restatuarcjach - grupki po 20 osób walące w palnik

Dorota

Pobyt - Wrzesień 2021

Zalety

wielkość, czystość, jedzenie, plaża, rozrywka

Wady

długi dojazd z lotniska, trochę starszy hotel

aleksandra d.

Pobyt - Kwiecień 2017

Hotel spełnił nasze oczekiwania w 100%,wszystko bez wyjątku na najwyższym poziomie...Plaża prywatna,cudowna,dosłownie na wyciągnięcie ręki,pokoje duże,przestronne.Wyżywienie z górnej półki (ośmiornice,krewetki,małże,kalmary)wszystko czego dusza zapragnie własnie tam było!!! Polecam!!! To nie były tanie wakacje ale póki co (a podróżujemy po całym świecie) to najlepsze wakacje EVER!!!

Pobyt - Luty 2016

Daleko wszędzie ( do Dubaju autobusem ponad 2 godziny, lotnisko w Ras al Kaihmah (a właściwie jego namiastka) 40 minut, najbliższe centrum handlowe 15 minut taksówką).Pierwszy pokój który dostaliśmy był zniszczony ( poobijane meble, biurko, lóżko)śmierdzący grzybem -łazienka, szafa wewnątrz, nawet pościel!). Po pierwszej nocy recepcja chciała mi zamienić na wyższy standard( oczywiście za doplatą 250 dirhamow za dobę), na co nie wyraziłam zgody, wiec wymienili na taki sam, ale na szczęście nie smierdzący. Na plaży tarzały się smieci wszelkiego rodzaju ( reklamówki, puszki po piwie i inne), a wydaje mi się , ze w hotelu takiego standardu jest to niedopuszczalne. Owszem chodzili Panowie sprzątający, ale ograniczali się tylko do plaży koło parasoli). Brak animacji w hotelu- co dla jednych może być zaletą, dla innych wadą. ( jedynie była gra na fortepianie przy hotelowym barze wieczorem po kolacji), Za nisko ustawiona klimatyzacja na korytarzach, więc połowa gości była kaszląco-kichająca. Polecam wycieczki zorganizowane z Itaki. Do Emiratów jeszcze wróce, ale na pewno nie do Ras Al Kaimah .

Zalety

bardzo dobre jedzenie, piękna ( chociaż niedokładnie sprzątana) plaża z muszlami wszelkiego rodzaju, pomocna i miła obsługa (zwłaszcza sprzątająca), siłownia 24 na dobę

Wady

komary, brak darmowych animacji dla dzieci ( tylko odpłatne przedszkole),pierwszy pokój śmierdzący stęchlizną(wilgoć), następny po wymianie ok.

Maja

Pobyt - Styczeń 2013

Świetny hotel , idealne warunki do wypoczynku .

Ewkaa

Pobyt - Styczeń 2012

Było wspaniale!

Pobyt - Lipiec 2011

Byliśmy z mężem w tym hotelu pod koniec maja i byliśmy zadowoleni.Przed kazdym wyjazdem dokładnie sprawdzamy gdzie jedziemy i jakie są warunki.Prawdą jest jedynie że SunFun miał pomyłkę w druku katalogu i faktycznie zdjęcia i opis hotelu był z Hiltona przy plaży i stąd te nieporozumienia.Czystość,obsługa,wyżywienie na najwyższym poziomie,nie było się do czego przyczepić.Hotel nie jest taki nowoczesny ale ma swój klimat i można na prawdę w nim odpocząc.Dojazdy na plaże nie były uciążliwe a plaża piękna i czysciutka jak w raju.Byliśmy z przyjaciółmi którzy też byli bardzo zadowoleni.Hotel adekwatny do ceny , za tydzień płaciliśmy 1870 zł.

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2011

Byliśmy w tym hotelu w maju w tym terminie co są poniższe opinie.W przeciwieństwie do piszących poprzednie opinie,my wiedzieliśmy dokąd jedziemy.My jako nieliczni z grupy byliśmy w tym hotelu 2 tygodnie.Będąc na miejscu widzieliśmy grupę która była zaskoczona tym gdzie ich przywieziono.Była wielka awantura w holu recepcji.Najwiecej się oberwało niczemu winnej rezydentce.Było nam wstyd za zachowanie naszych rodaków.http://www.sunfun.pl/booking/stepone?id=2&kraj=Emiraty&wylot=WAW&hotel=1269&wyzywienie=Half+Board&pokoj=Standard&typ=2 Tu jest link biura odnośnie hotelu Hilton .Wszystko jest jasno opisane.Nie 43 osoby były niezadowolone tylko jedna duża grupa(kilkanaście osób).Po tygodniu pobytu oni odlecieli i ponownie przyjechali z lotniska i kilka osób też nie wiedziała gdze leciala na wczasy.Próbowali wymóc na rezydentce opaski bo mieli HB.Wstyd przed innym nacjami za takie zachowanie osób niby ze stolicy.Basen hotelowy miał głębokość od 95 cm. Poniżej opisuję stan faktyczny warunków w jakich nam przyszło spędzać 2 tygodnie.Większość naszych wczasowych znajomych była bardzo zadowolona z pobytu.Nie mieliśmy żadnych pretensji ani do biura ani do rezydentki(szczególnie nowej pani która po kilku dniach zastąpiła poprzedniczkę)Pełna opinia i opis hotelu jest na tej stronie. http://www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Hilton+Ras+Al+Khaimah+Naprawd%C4%99+warto-ch_hb-id_2533249.html. Jest to moja opinia ,poparta zdjęciami i filmikami.

2.8
zofia

Pobyt - Maj 2011

TRAGEDIA - to nie jest hotel w Dubaju, a zupełnie innym Emiracie. wykupiłam 5 gwiazdkowy hotel a znalazłam się hotelu \"Wczesny Gierek\", który jest tylko wspomnieniem swojej świetności. Biedziusieńko. Nie wiem kto ocenił hotel na 5,0 - sądzę, ze firma sun7fun w celach marketingowych.

ewa

Pobyt - Maj 2011

Stary, wysłużony hotel..obecnie zasługuje na 3* . Zapłaciłam za pobyt w tym hotelu 3300zł za tydzień - z zepsutym prysznicem, zepsutą suszarką, z widokiem na dach, bez balkonu czy tarasu. Basen przy hotelu o głębokości 95cm !, i hotel nie znajduje się przy plaży - jak zapewniano w ofercie przed wylotem. Do hotelu jedzie się 2 godziny z lotniska. Hotel nie jest w Dubaju lecz daleko poza Dubajem..!! Hotel nie spełnił moich oczekiwań To wszystko za okrągłą sumę...dla osób płacących 1860zł za 1 tydzień to warunki poprawne biorąc pod uwagę że to Emiraty. Mam nadzieję, że pozostałe oferty sun&fun są mniej zakłamane. Wszyscy Polacy (43 osoby w terminie 12-19.05.2011) byli zdegustowani praktykami biura - zdjęcia i cena z hotelu Hilton Resort Spa a na miejscu podmiana na stary Hotel Hilton daleko od plaży ( 15 min autobusem-kurs co 1 h) o standardzie j.w. 3 *

Opalona111

Pobyt - Kwiecień 2011

Hotel rewelacja,tuż przy plaży.Składa się z części głównej (hotelu) oraz willi.Kompleks jest zadbany i czysty.Posiada bogate centrum spa i fitness, a także bogate centrum rozrywkowe dla dzieci.Pokoje w hotelu super,czyste,zadbane,elegancko urządzone,codziennie sprzątane. Obsługa perfekcyjna.Restauracje rewelacyjne. Każdy znajdzie coś dla siebie.Jedzenie urozmaicone-co dzień była inna kuchnia.W kompleksie jest naprawdę wszystko,czego człowiek zapragnie.Sport bar,bar z muzyką na żywo,4 restauracje,sklep wolnocłowy,a także centrum sportów wodnych.Minus to ceny napojów przy opcji HB(woda 1,5 l-18 DH=ok.15 zł, piwo,kieliszek wina,drink - 30-35 DH.Do sklepu (poza wolnocłowym, w którym nie ma np wody, soku, czy coli) jest dość daleko.

bogdan

Pobyt - Styczeń 2009

Co można napisać o Hiltonie i w dodatku w Dubaju. Chyba tylko tyle że spełniają każdą zachciankę gościa. Wnętrza hotelu są bogato zdobione, Przy przyjeździe poinformowano mnie że mój pokój nie jest jeszcze gotowy, ale w zamian żebym nie czekał mogę skorzystać z singla. Żeby się wykąpać po podróży. Po 3 godzinach około 21 zapytano czy chce się przenieść do mojego teraz czy rano. Bardzo wprawnie wybrnęli z sytuacji. Kolejne zaskoczenie kiedy dostałem "rzekomo mój pokój" okazał się być wielkim suitem, większym niż moje małe mieszkanie w Warszawie....

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa