Valletta z barokową architekturą i bogatą historią
Błękitna Grota, niesamowite jaskinie z lazurową wodą
Megalityczne świątynie starsze niż piramidy
Hotel pięknie położony, widok na Marinę przepiękny. Pokoje czyste, ładne i przestronne.Obsługa hotelu bardzo pomocna, jedyny minus to jak na 5* Hotel to trochę żenada ze trzeba dodatkowo płacić za każdy napój do obiadokolacji. Woda powinna być dostępna w tej cenie. Rozumiem alkohole ale woda? Poza tym bardzo późna pora obiadokolacji-19.30
Piękne położenie, czystość.
Późne obiadokolacje . Płatne dodatkowo napoje do obiadokolacji. Woda powinna być w cenie tego posiłku.
Za takie pieniądze nie może być źle. Jednak planując tu wakacje trzeba wziąć pod uwagę że na opalanie jesteśmy skazani będąc na basenie, lub jeśli cierpliwie poszukamy czegoś w okolicy. Linia brzegowa Malty jest bardzo skalista. Na niektórych plażach są specjalne drabinki żeby móc się dostać na dół. Wracając do Hiltona. Posiłki to uczty. Co z tego że HB, skoro jadło się do oporu i nic nie nudziło się po dwóch tygodniach!!!!!! Miasteczko spokojne jakby żyło zupełnie obok turystów. W nowej części pokoje zasługują na słowa uznania. Łazienki nie da się opisać, pokój wręcz sterylnie czysty. Obsługa znakomita. Wróciłam bardzo zadowolona.
Hotel w każdym calu rewelacyjny. Wspaniałe baseny, fantastyczna i niezwykle wykwalifikowana obsługa. Bufety śniadaniowe i kolacyjne niezwykle różnorodne. Wszystko było świeże i wyglądało bardzo apetycznie. Polecam bar z widokiem na port jachtowy i świetnymi barmanami. Muzyka na żywo adekwatna do snobistycznej atmosfery hotelu. Pokój najwyższego standardu. Zamiast łóżka, wielkie łoże małżeńskie, powierzchni w pokoju aż nadto. Oczywiście sprzątanie codziennie. Środki higieniczne nowe, ręczniki świeże. Nawet nie trzeba polecać.
Dla mnie jedne z lepszych wakacji na jakich miałem okazje być. Hotel przewspaniały. Imponujące baseny, obsługa traktowała mnie i narzeczoną z niezwykłym szacunkiem. Taktowna, pomocna i dyskretna. Łóżko ogromne, miało się wrażenie że materac jest puchowy. Ale to nie hotel sprawił że wakacje był tak fajne choć w dużej mierze się do tego przyczynił. Chodzi o Maltę. To jeden wielki skansen do zwiedzania. Niezliczona ilość zabytków, pozostałości po zakonach, małe uliczki. Plaże większość osób narzeka że skały, klify dla mnie to było fantastyczne gdybym chciał sobie leżakować to pojechałbym na Florydę do Hiltona. Ustępy skalne, małe zatoczki widoki czasem zapierały dech w piersiach. Udało nam się nawet dostać na Etnę. Hotel polecam każdemu bo nie ma obaw że coś w nim będzie nie tak. PS. Należy wspomnieć o kuchni hotelowej. Bardzo smacznie.
Witam. Jeśli ktoś już był w Hiltonie wie czego można się po nim spodziewać. Różnorodność potraw napojów i alkoholi był imponująca. Oczy chciały jeszcze próbować tych pyszności ale brzuch już nie miał miejsca. Pokój w stylu kolonialnym ale za to w najlepszym wydaniu.Kelnerzy na skinienie ręką, służba pięter to w moich oczach automaty. Pokojowi nie można było nic zarzucić po ich wizycie. Balkon bardzo duży. Miejscowość sama w sobie nie powoduje że chce się do niej wrócić. W sam raz na jeden raz jak to mówią niektórzy. Natomiast do hotelu z miłą chęcią wrócę raz jeszcze.
Jak hotel należy do Hiltona to mówi to samo przez się. Mnie osobiście ucieszyło że hotel nie okazał wysokim blokiem acz ciekawie zaprojektowanym obiektem z ładnie zagospodarowanym ogrodem i baseny. Świetna kuchnia, pokoje lśniące czystością, Obsługa na poziomie światowym. Nie uświadczyłem żadnych nieprzyjemnych sytuacji. W okolic są dobre puby i restauracje. Hotel przy plaży ale większość plaż tutaj raczej do podziwiania niż leżakowania. Strome, skaliste, miejscami niebezpieczne. Żeby zażyć typowego odpoczynku na plaży trzeba udać się w dalsze okolice. Generalnie hotel wart swojej ceny. Polecam.
Świetny hotel(zresztą za te pieniądze nie powinno być inaczej), 4 baseny, rewelacyjna kuchnia, pokoje z klimatyzacją(działającą), obsługa jak przystało na 5 gwiazdek, parking podziemny bezpłatny. Bardzo dobry hotel choć nie pozbawiony wad. Pierwsza rzecz, która mnie rozczarowała to płatny internet (15 euro za 4h do wykorzystania w 3 dni to chyba za dużo jak na hotel, gdzie za noc płacę 250euro), następnie brak dostępu do morza (za ogrodzeniem hotelu jeden wielki syf i brak drabinek), położenie w centrum miasta, otoczenie basenów przy morzu powinno być bardziej zadbane. Ogólnie dobry hotel ze świetną obsługą i pyszna kuchnia, warty polecenia.
Hotel przy plaży, ale cóż z tego, plaży na Malcie praktycznie nie ma, są strome, kamieniste wybrzeża, jeśli kąpiele i opalanie to tylko przy basenie, który jest ok. Hotel piękny i czysty, ale zdecydowanie polecam pokoje w nowej części, nowoczesny wystrój, megawygodne łóżka, trzypokojowa łazienka, pokoje dużo bardziej przestronne, wykładzina na podłogach zamiast terakoty. W starej części terakota na podłodze, dość małe łazienki i styl kolonialny, łóżka tradycyjne, ale za to większe balkony. W prawym skrzydle nieustepujący brzydki zapach w powietrzu, więc ci co tam mieszkali mieli lekki dyskomfort, ale zapach raczej nie przedostawał się do wnętrza pokoi. W pobliżu hotelu restauracje, sklepy bary aczkolwiek samo miasteczko dość senne i wyludnione. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie. Hotel wart polecenia bez dwóch zdań, natomiast miejscowość nie bardzo, można zobaczyć raz i to wystarczy - bez rewelacji.