Hilltop Gardens

3.5

Pobyt bardzo udany, hotel na uboczu w spokojnej okolicy blisko na piaszczysta plaże i do marketu. Obsługa miła zwłaszcza jedna z Pan z kokiem cudowna kobieta. Jedzenie smaczne choć monotonne przygotowują je Panie nie ma szwedzkiego stołu, do każdego śniadania salatka, nie ma owocow. Pokoje co prawda średnio czyste, ale za to codziennie wymieniane ręczniki. Basen do 150 cm kołado plywania i piłki do zabawy dla dzieci do dyspozycji. Komunikacja dobra autobus co 10-15 min.

Pobyt super, lokalizacja bardzo dobra, blisko plaży Venus i lidla. Bardzo dobrze wyposażona kuchnia. Obsługa hotelowa bardzo miła, codziennie sprzątane, apartamenty bardzo wygodne i przestronne. Akurat mielismy apartament z widokiem na morze, za co dziękujemy :) Stosunek jakości do ceny chyba nie do pobicia :) Nieopodal hotelu są autobusy kursujące regularnie. Można też w hotelu poprosić o zamówienie taksówki, które też nie są drogie, i wybrać się na wycieczkę :)

Przebywając w hotelu Hilltop Gardens zastaliśmy czyste i schludne pokoje, wystrój był nowoczesny i adekwatny do swojej ceny. Minusem pokoi była niezwykle brudna i zakurzona klimatyzacja, za którą trzeba było dodatkowo zapłacić(6.5€ za noc). Ogromnym szokiem była forma podawania śniadań, nie dość że wybór był niewielki to był limit porcji w postaci np. jednego tosta na osobę o czym dowiedzieliśmy się dopiero na miejscu przez obsługę, która poinformowała nas o maksymalnej ilości jedzenia. Uważam, że jeden tost na śniadanie to zdecydowanie za mała porcja dla dorosłego człowieka. Kolejną absurdalną sytuacją z jaką się spotkaliśmy, było podanie przez pracownika hotelu przeterminowanego o 4 miesiące ketchupu. Zaznaczę, że nie była to jednorazowa sytuacja, tylko takich przeterminowanych sosów stało więcej na barze. Co do okolicy hotelu nie można się za bardzo przyczepić za wyjątkiem pobliskiej budowy, lecz generalnie jest to cicha i spokojna okolica. Zarówno do najbliższego supermarketu i plaży Venus beach jest około kilometra. Plaża jest czysta i piaszczysta, można tam wynająć leżaki oraz parasole w cenie 2.5€ za leżak/parasol. Jeżeli ktoś zamierza wybrać się do centrum/portu musi się liczyć z długim spacerem, ewentualnie może skorzystać z komunikacji miejskiej(2€ za bilet). Natomiast po drodze do centrum jest wiele barów i restauracji gdzie można zjeść smaczne jedzenie.

Hotel bardzo domowy i ciepły. Podobał mi się apartament na parterze nr 8. Byłyśmy w 4 kobiety i to nam zupełnie wystarczyło. Wokół hotelu czysto, basen czysty i sam hotel też :)

Hotel ładny, miła obsługa. Pokoje ładne, czyste i duże. W salonie aneks kuchenny, czajnik, toster, piekarnik, sztućce, talerze, szklanki, garnki, patelnie. Mieliśmy balkon. W całym hotelu wi-fi. Na dole przy recepcji jest mały kiosk. Ładny basen. Niedaleko Lidl i sklep spożywczy. Do plaży 10 min spacerem. Cicha okolica. Pokoje sprzątane codziennie. Pobyt uważań za udany.

Nazwa  Hilltop Gardens
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, golf, parking

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem

Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami

3.5

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Anita

Zalety

Blisko piaszczysta plaża i super restauracja Melania, blisko market lidl, spokojna okolica, miła obsługa. Pokoje przestronne z kuchenką do gotowania i zastawą.

Wady

Płatna klimatyzacja, pokoje średnio sprzątane, sporo kurzu i włosy na podłodze...

Zalety

Stosunek jakości do ceny, przemiła obsluga, bardzo wygodne i przestronne, dobrze wyposazone apartamenty, smaczne jedzenie oraz sklepik. Lokalizacja też na duży plus

Szymon

Zalety

-Wygląd Hotelu - pokoje są przestrzenne - czysto i schludnie - lodówka i zamrażarka - telewizor - aneks kuchenny - balkon - stolik i krzesła

Wady

- niezwykle skromny wybór śniadań - limit w postaci jednego tosta na osobę - płatna i brudna klimatyzacja - brak codziennego sprzątania - brak koszy do segregacji odpadów!!!

Agata

Zalety

Apartament z aneksem kuchennym i tarasem

Zalety

Cicha okolica, kameralny hotel, miła obsługa.

Pobyt - Kwiecień 2024

Atutem hotelu jest jego kameralność i przyjazna atmosfera. Dobrze odpoczywało się przy basenie wśród palm. Dziękujemy bardzo pomocnej obsłudze hotelu. Czuliśmy się zaopiekowani, co w naszym przypadku było szczególnie ważne, gdyż nie znamy j. obcych. Piszę o tym, gdyż wiem, jak dużo osób z tego powodu nie decyduje się na podróże. Wystarczy translator w telefonie, dobre nastawienie i tak wspaniała obsługa jak w Hilltop Gardens! Dostaliśmy mapkę z miejscami do zwiedzenia i dobrymi knajpkami.

Zalety

Zaletą hotelu jest też cicha okolica, a przy tym bliskość do przystanku autobusu, sklepu, do plaży Venus Beach 0,5 km (na zdjęciu). Do Grobów Królewskich ok. 1 km (bilet 2,5€), pieszo dochodziliśmy też do rewelacyjnego Parku Archeologicznego (4,5€, my, tzn. seniorzy - wstęp wolny). Warto dotrzeć też do portu, jeżeli ktoś woli autobusem, to polecamy całodniowy bilet na wszystkie autobusy po 5€. Z pomocy p. Tomka (rezydenta zawsze pod tel.) korzystaliśmy zamawiając polskojęzyczne, piękne wycieczki

Wady

Brak, ...chyba że zbyt krótki pobyt, na Cyprze jest jeszcze tyle do zobaczenia :)))

4.9

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel dla niewymagających. Daleko od centrum Paphos 3 km. My mieliśmy pokój przy basenie na plus,ale niewyremontowany. Duży apartament.Na górze pokoje wyremontowane. Śniadania słabe,serwowane angielskie,codziennie to samo.

Zalety

Przy bardzo ładnej plaży Venus beach 600 m odległości i obok plaży Lidl. Basen ok

Wady

Płatna klimatyzacja za 9 noclegów 58 €.Kaucja pilot TV. Brak klimatyzacji w częściach wspólnych hotelu

Przemek

Pobyt - Czerwiec 2023

Generalnie polecam!!! Wakacje spędzone bardzo miło.

Zalety

Czysto cicho i w dobrej lokalizacji

Wady

Jedynym minusem było to że Pani TINA pracująca na barze czepiała się o przekąski na basenie takie jak np paluszki dla dzieci, no chyba ze jadało się w hotelowej restauracji to takim gościom było wolno wszystko.

Andrzej

Pobyt - Kwiecień 2022

Hotel bardzo fajny za niewielkie pieniądze. Przeżyliśmy w nim fajne wiosenne wakacje.

Zalety

Blisko do plaży i sklepu . Miła obsługa w hotelu. Hotel kameralny położony z lekka na uboczu. Połączenie autobusowe z centrum Pafos bardzo dobre.

Kinga

Pobyt - Sierpień 2021

Położony blisko plaży, blisko Lidl, Grobowce. Codziennie sprzątany apartament. Apartament 4-osobowy, przestronny, 2-pokojowy, dobrze wyposażony: naczynia, czajnik, sztućce, toster, lodówka, kuchenka. Miła obsługa. Skrome i niezbyt dobre śniadania. Do wyboru 5 opcji. Tost z serem, tost z szynką i serem, jajecznica, jajka sądzone lub fasolka, do tego kawa lub herbata i sok. Zero owoców, warzyw, żadnego urozmaicenia. Obszar wokół basenu dość zaniedbany, niechlujny. Leżaki i parasole brudne. Pajeczyny pod prysznicami basenowymi. Budynek stary, klimatyzacje zardzewiałe i generalnie jakoś tak mało to wszystko dopieszczone. Jakby sprzątany tylko tzw " rynek".

Zalety

Wady

Skrome i niezbyt dobre śniadania. Do wyboru 5 opcji. Tost z serem, tost z szynką i serem, jajecznica, jajka sądzone lub fasolka, do tego kawa lub herbata i sok. Zero owoców, warzyw, żadnego urozmaicenia. Obszar wokół basenu dość zaniedbany, niechlujny. Leżaki i parasole brudne. Pajeczyny pod prysznicami basenowymi. Budynek stary, klimatyzacje zardzewiałe i generalnie jakoś tak mało to wszystko dopieszczone. Jakby sprzątanie tylko tzw " rynek".

Hilltop Gardens