Do centrum Hersonissos ok. 250 m z portem, sklepami, restauracjami, barami i klubami.
Publiczna, piaszczysto-żwirkowa plaża w odległości ok. 150 m.
Świetne możliwości komunikacyjne, przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu.
Rozrywka: sauna, siłownia, tenis, bilard, masaże, sporty wodne, wieczory tematyczne, muzyka na żywo, animacje sportowe.
Piękny hotel w świetnej lokalizacji. Idealne miejsce do odpoczynku jak i zwiedzania. Do centrum 3 minuty, tak jak i na plażę. Dla lubiących spacery warto wybrać się również do starego Hersonissos i okolicznych pięknych wiosek(35min) W samym hotelu 3 baseny, wszystko utrzymane w czystości i porządku, pokoje bardzo ładne i codziennie sprzątane. Przemiła obsługa na recepcji oraz hotelowym beachbarze, gdzie można zamówić kolację oraz zakupić pyszną butelkę wina. Bardzo polecam
Miła obsługa Czystość Blisko centrum Blisko plaży
Hotel spełnił moje oczekiwania. Robert który serwował drinki jest bardzo przyjazny i serdeczny.
Blisko morza, obsługa na 5+
Hotel w bardzo dobrej lokalizacji, pokoje czyste, co dzień sprzątane, posiłki- każdy znajdzie coś dla siebie👌, trzy czynne baseny, siłownia. Dodatkowo przy plaży restauracja hotelowa. Obsługa hotelu przemiła, zawsze pomocna, a zwłaszcza menadżer Dimitris 👌👍
Hotel jest zlokalizowany w bardzo dobrej i spokojnej okolicy, niedaleko centrum Hersonissos,bardzo smaczne jedzenie, miła obsługa hotelowa.
Plaża około 100 metrów od hotelu, bezplatne wi-fi. Hotel przyjazny rodzinom z dziecmi, duzy basen.
Bardzo blisko do morza. Niedawno wyremontowane pokoje. Wygodne łóżko. Balkony z fajnymi fotelami. Dobre jedzenie. Niestety prawdopodobnie z uwagi na koniec sezonu, Pani smażąca podczas śniadania naleśniki i omlety była tylko 2 pierwsze dni naszego pobytu. Świetna obsługa w obu barach, recepcji i restauracji. Jedyne do czego można się przyczepić to brak ekspresu ciśnieniowego w barze do zamówienia mlecznej kawy oraz brak jakichkolwiek atrakcji dla małych dzieci (ale o tym wiedzieliśmy wcześniej). Generalnie stosunek ceny do jakości - super.
Pokoje, jedzenie, obsługa.
Brak atrakcji dla dzieci, kawa
Wspaniały hotel, przemiły personel, pyszne jedzenie, czyste pokoje. Zdecydowanie polecam. Stresowałam się jadąc tam bo czytając inne opinie trochę mnie to przerażało, oczywiście sprawdziło się że"Polacy potrafią tylko narzekać". Polecam z całego serca. Dodatkowo świetna lokalizacja, blisko plaża, sklepiki, autobus miejski którym można sprawnie poruszać się po Krecie. Niezwykle gościnni i pomocni mieszkańcy.
Wszystko
Hotel spełnił moje oczekiwania gdyż pokoje były komfortowo wyposażone, a dodatkowo hotel posiadał basen kryty. Mój pobyt był w maju gdzie spodziewałam się gorszej pogody, ale finalnie byłam miło zaskoczona, kąpaliśmy się zarówno w morzu w basenach zewnętrznych i krytym kiedy robiło się chłodniej. Teren przy basenie z leżakami był miejscem opalania w ciągu dnia, miejsce pozbawione gwaru i sprzyjające wypoczynkowi. Polecam dla każdego jako wakacyjną odskocznię od codzienności!
Na plus snack bar gdzie można coś zjeść między głównymi posiłkami. Blisko plaży. Basen kryty, oraz baseny na zewnątrz.
HOTEL POLOŻONY OK.200 M OD PLAŻY, BARDZO BLISKO DO PROMENADY Z LICZNYMI SKLEPIKAMI I BARAMI. MIEJSCE IDEALNE DLA SZUKAJĄCYCH ROZRYWKI I ZABAWY W CIĄGU WIECZORU, NATOMIAST PLAŻOWANIA I ODPOCZYNKU W CIĄGU DNIA. WODA W BASENIE CZYSTA, JEDZENIA DUŻO I W MIARĘ RÓŻNORODNE, MIEJSCE GODNE POLECENIA DLA OSÓB MŁODYCH, SZUKAJĄCYCH WRAŻEŃ I ZABAWY. MAŁO GOŚCI Z POLSKI W HOTELU, WIĘCEJ ANGLIKÓW, FRANCUZÓW I HOLENDRÓW.
Hotel wart polecenia. Bardzo dobra lokalizacja, blisko do morza i do centrum. Hotel duży, bardzo czysty, obsługa bez zarzutu. Jedzenie urozmaicone, smaczne. Hotel nie znajduje się w ścisłym centrum (15 min piechotą do centrum) i to naprawdę jest istotne bo w Hersonisos centrum to puby, kluby, dyskoteki, sklepy i ogólnie duży ruch. Tak więc ma się 3 w 1 - bliskość morza i plaży, niedaleko do centrum a w ciągu dnia i w nocy hotel i jego okolice są spokojne.
Polecam.
Pobyt na Krecie daje możność odizolowania sie od Świata, a tym samym świetnie odpocząć. A jednocześnie pelne zabezpieczenie potrzeb bytowych daje ogólne wrażenie bardzo dobre.Skoro jestem już czwarty raz - o czymś to świadczy.Jedyny problem to polożenie hotelu przy brudnej plaży i to się nie zmienia od lat.Dla mnie nie było to problemem, ponieważ lubię dlugie spacery i rozwiązalam problem, chdziłam na plażę przy hotelu Hersonissos Maris, gdzie o tej porze roku bylam sama lub 2-3 osoby - cudownie.Mam tylko jedną pretensję do Państwa - to jest cena, którą zapłacilam.Okazuje się,że miałam najdroższe wczasy w porównaniu do Polaków będących w tym samym hotelu i z tego samego biura tylko z innego miasta - to nie jest OK.Na podkreślenie zasługuje życzliwość cłej obsługi, życzliwość Kreteńczyków i atmosfera, która tam panuje.Ja Kretę uwielbiam i niewątpliwie w przyszłym roku również tam polecę. Zwróćcie Państwo uwagę na Waszego przedstawiciela - brak profesjonalizmu, brak znajomości Krety, nie zainteresowany zachęceniem turystów do zwiedzania Wyspy. Ogólnie młody człowiek znudzony życiem.To nie daje dobrej reklamy Waszej Firmie ani nie zachęca pierwszorazowych turystów do odwiedzenia Krety po raz któryś.Z zazdrością patrzy sie na przedstawicieli innych Firm.A tak niewiele potrzeba by każdy wyjechal zadowolony, widząc,że turysta dla Waszej Firmy jest ważny.Nie wszystko na Krecie trzeba zobaczyć w zorganizowanych wycieczkach - przecież są piękne stare wioski, które można zobaczyć samemu w pieszej wycieczce - ale o tym trzeba powiedzieć i oczywiście o tym wiedzieć.A to chyba zadanie powinno być nałożone na Waszego przedstwiciela.Pozdrawiam serdecznie i myślę,że w przyszłym roku, tez o tej porze znajdziecie Państwo miejsce w hotelu Hersonissos Maris - zdecydowanie lepsze polożenie.
Kiedy kupujesz wycieczkę to dokładnie przeglądasz oferty, Szukasz odpowiedniego kraju, miejscowości a nawet hotelu o wymaganym standardzie. Zapoznajesz się z ofertą konkretnego biura i już szczegółowo analizujesz proponowane Ci zapewnione usługi i rozrywki wybranego hotelu. Może jeszcze porównujesz cenę i różnicę w oferowanych atrakcjach. Wybór naprawdę może być trudny Nasz pobyt w Hersonissos Palace przypadł na 21.10. 2018 do 28.10.1018 i muszę szczerze napisać że miał dwa oblicza. Nie wiem nawet dlaczego prośbę o wystawienie komentarza prosi biuro Wakacje .pl a nie główny organizator TUI. Czy moje spostrzeżenia w ogóle zostaną pokazane w opiniach albo przekazane do TUI. Dobrze, napiszę o naszym pobycie. Na początek spotkało nas niemiłe przywitanie około 2 w nocy bo po przesunięciu wylotu o 18 godzin tak właśnie wyszło. Gość z recepcji był oburzony że nie rozmawiamy po angielsku i gdyby nie inny członek naszej grupy nie zał niemieckiego to nie wiem co by z tego wyszło. Muszę wspomnieć że przed zmianą godziny wylotu zmieniono nam hotel ponieważ poprzedni w tym roku się wcześniej zamykał. Niby lepszy bo aż 4 gwiazdki ale wiąże się to z opłatą klimatyczną która wynosi 4 euro za dobę na pokój i nie rozumiem że policzono nam za 7 dni a nie 6 skoro straciliśmy te 18 godzin. Ktoś powie że się czepiam o 4 euro, jasne ale pomnóżcie to razy ilość pokoi i już nie będzie przyjemnie. Dostaliśmy pokój bardzo mały. My akurat dopłaciliśmy do lepszego pokoju o czym chyba nikt na recepcji nie wiedział bo inni uczestnicy bez dopłaty mieli większe. Widok z pokoju super czyli pusta działka budowlana i tyły innych hoteli. Łazienka z uszkodzoną glazurą, prysznic uszkodzony, Była za to lodówka, telewizor, czajnik i suszarka. Bez karty która była przy kluczu prąd się wyłączał automatycznie i nie było mowy o ładowaniu telefonu czy baterii bez obecności w środku. Klucz był tylko jeden. Następnego dnia poznaliśmy przydzieloną rezydentkę która w 5 minut opowiedziała o mieście, atrakcjach, środkach komunikacji po czym przeszła do propozycji sprzedaży wycieczek. Miała być jeszcze w określonych godzinach przez kolejne dni ale kolejny raz była dopiero w piątek. Byliśmy zakwaterowani w hotelu od poniedziałku około 2 w nocy do niedzieli 4.30 i byliśmy ostatnim turnusem. Od czwartku zaczęło się zmniejszanie ilości proponowanych posiłków i nie ważne czy to śniadanie, obiad czy kolacja. Co gorsza do kolacji nie było herbaty czy kawy bo tak sobie wymyślili. Owszem w drink barze przy basenie tak ale zabronione przenoszenie . Mogłem pić piwo, wino, cole, fantę ale broń boże herbatę. Skorzystaliśmy z jednej wycieczki a rezydentka poinformowała nas że możemy zamówić wcześniejsze śniadanie. Jakie było nasze zdziwienie gdy w restauracji znaleźliśmy na talerzykach suchy prowiant. Po dwie kromek chleba ,plastry sera i wędliny. Na pytanie dlaczego jest margaryna a nie masło gość się wściekł. Dobrze że ja go nie zrozumiałem ale znajomy z niemieckim powiedział co burczał na nas ten człowiek.Stwierdził że margaryna jest zdrowsza, że specjalnie dla nas musiał ktoś wstać i ciągle ktoś niezadowolony. Dowiedziałem się od innego uczestnika że w nocy gdy przylecieliśmy widział takie porcje na stołach bo prosił o wodę dla dziecka i przypadkiem zszedł do restauracji. Ale my nic nie dostaliśmy. Co tam, olać klienta, przecież to ostatni turnus. Może właśnie dlatego nie było żadnych atrakcji, animacji, winda do krytego basenu nieczynna a drink bar przy plaży zamknięto w środę o północy. Pomimo tych wszystkich niedociągnięć i przykry sytuacji wynikłych ze strony hotelu czy organizatora udało nam się miło i ciekawie spędzić czas na wycieczce. Poznaliśmy nowych fajnych ludzi i muszę powiedzieć że to bardzo ważne abyśmy my jako turyści stanowili jedność, jako całe grupa, ponieważ jedna osoba czy rodzina niewiele wskóra ale gdy jest ich już więcej to sytuacja dla hotelu robi się niewygodna i muszą ulec presji. Wiem że są uczestnicy wycieczki którzy będą ubiegać się o zwroty pewnych kosztów i jeżeli dowiem się czegoś na ten temat to umieszczę to tutaj lub w innym miejscu w internecie. Będę naprawdę zaskoczony jeżeli ten komentarz się ukaże bo będzie to znaczyć że komuś zależy na obsłudze i zadowoleniu klienta. Tak naprawdę to nie wiem czy polecać hotel czy nie ponieważ każdy ma inne oczekiwania więc pozostawiam moje informacje do oceny następnym kupującym wycieczkę. Jednak w dalszej części jest pytanie czy polecam hotel więc daję NIE
Dobre położenie hotelu. Różnorodność posiłków Serwis sprzątający Obsługa kelnerska za wyjątkiem szefostwa
Męska obsługa recepcji i drink baru przy basenie Stan techniczny i wizualny łazienek w pokojach Fatalny stan urządzeń na siłowni. Brak rozrywek i animacji. Ostatni turnus traktowany z przymrurzeniem oka. Coraz skromniejsze menu posiłków od 4 dnia pobytu. Wyłączona winda na basen kryty. Wczesne śniadanie to suchy prowiant. Drink bar przy plaży zamknęli w połowie wycieczki
2 dni przed wylotem i podjęciu szybkiej decyzji, następnie przeczytaniu opinii na temat hotelu byłam przerażona co zastaniemy na miejscu. Otóż byliśmy z mężem we dwoje i nie mamy do czego się przyczepić. A jeździmy po świecie i swoje już widzieliśmy. Tak więc obsługa bardzo miła. A Jedzenie dobre, naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie (Przy moim delikatnym żołądku i strachu ze zaraz coś mi będzie) polecam. Pokoje w porządku, jedynie widok z okna byl do zmiany, gdyż mieliśmy pokój na parterze i widok na krzaki. Poza tym położenie hotelu jest mega. Tak więc reasumując wakacje bardzo udane. Polecamy ten hotel w 100%
Położenie, jedzenie, obsługa
Widok z okna
Hotel polecam, gdys jest umiejscowiony w swietnej lokalizacji,blisko centrum, plaza rzut beretem, choc troche waska I kamienista(warto wybraz sie busem do sasiedniego miasta Malia tam sa lepsze plaze).Dodatkowym atutem jest bar przy samej plazy. Posilki smaczne I roznorodne I duzy wybor alkoholu w wersji all. Jedyny minus to dwa male baseny I nizszy standard pokoju niz wskazane gwiazdki. Polecam miejsce wszystkim parom, choc myslalam, ze bedzie troche nizsza srednia wieku I wiecej imprez(ale bylismy w polowie wrzesnia). Co warto zobaczyc, na pewno Agios Nikolaos I stolice z twierdza Heraklion(bez problemu miejskim transportem, ktory jezdzi jak chce, ale zawsze to przygoda). Z biura wykupilismy wycieczke na Chrissi Island polecam czulismy sie jak na Karaibach(wstepnie mialo byc Balos ale jest zbyt daleko od Hersonissos).Krete polecam odwiedzic dwa razy jest to spora wyspa-(w porownaniu do Zakynthosu gdzie bylismy rok temu),my bylismy na wschodzie, nastepnym razem zachod.
Bardzo blisko plazy I centrum, czeste animacje, smaczne posilki,duzy wybor alkoholi w wersji all inclusive,bar przy plazy
Maly basen, nizszy standard hotelu niz zaznaczone gwiazdki(pokoje)
Pojechaliśmy z chłopakiem do tego hotelu z polecenia Pani na infolinii. Miał być wysoki standard, znakomite jedzenie, picie i alkohol. Dosłownie \"nie ma się do czego przyczepić\". W rzeczywistości pokoje w bardzo niskim standardzie, z chłopakiem mieliśmy widok z balkonu dosłownie na \"krzaki\". Jedzenie bardzo mdłe, śniadania jedynie były w miarę. Napoje beznadziejne, nawet cola rozcieńczona z wodą. Z alkoholi może z dwa drinki były dobre. Piwo rozcieńczone z wodą. Kawa również. Jedynie nie ma się co przyczepić do obsługi, która była przemiła oraz lokalizacji, ponieważ jest znakomita. Kilka minut do centrum. Nie polecam biura netholiday z którego lecieliśmy. Niby wszystko zorganizowane , ale rezydentka okropnie nie przyjemna, naciągnęła nas na wycieczkę za 58 euro gdzie nie poinformowała, że na miejscu będzie trzeba ponosić dodatkowe opłaty. Gdzie wycieczka nie spełniła przedstawionych przez nią oczekiwań. Odmawiała wielu atrakcji miastowych, tylko po to aby wszystko brać od niej...Jedynym słowem MASAKRA.
-przemiła obsługa, -świetna lokalizacja -czysto
-nie dobre jedzenie, -nie dobry alkohol, -niby czysto, ale sprzątaczka ostatniego dnia nie zostawiła nawet czystych ręczników, -mieliśmy widok z pokoju dosłownie na krzaki, -pokoje oraz hole to jedynie **/*** gwiazdki ale na pewno nie ****
Pobyt w hotelu uważam ogólnie za udany. Obsługa hotelowa Bardzo sympatyczna i uśmiechnięta. Jedzenie z dnia na dzień bylo coraz lepsze (choć potrawy mało przyprawione) W hotelu jak i pokojach panował porządek -co nie zmienia faktu iż pokoje a tym bardziej łazienki wymagają remontu. Położenie obiektu w bardzo dobrej lokalizacji ( blisko do plaży jak i centrum) Bardzo mało wieczornych animacji. Rezydentka biura netholiday niesympatyczna. Naciągneła nas na wycieczkę za 58 euro nie informując nas o dodatkowych opłatach które trzeba było ponieść podczas wycieczki. Wycieczka była mocno przereklamowana i nie warta ceny. Rezydentka odmawiała wiele lokalnych atrakcji (tylko po to aby wykupywać je u niej po dużo wyższych kwotach)
* Mila i uśmiechnięta obsługa * Dobra lokalizacja * Czysto w hotelu * Smaczne jedzenie
* Pokoje szczególnie łazienka wymagają remontu * Animacje hotelowe (w ciągu 8 dni pobytu zaledwie 3) * widok z pokoju :na ulicę i krzaki
Hotel ma bardzo dobrą lokalizacją, znajduje się niedaleko piaszczysto-kamienistej plaży, kilka minut od centrum miasta, gdzie mamy pełno barów, restauracji, sklepów. Jest to hotel miejski zasługujący wg mnie 3,5 gwiazdki.
blisko centrum i plaży
położony w centrum Hersonissos.
na zdjeciach hotel prezentowal sie naprawde dobrze. niestety rzeczywistosc szybko dala o sobie znac. Hotel ma juz swoje lata i wymaga odnowienia, oprocz reprezentacyjnego halu to pozniej bylo juz zle. korytarze, windy, klatki schodowe, basen wewnetrzny (w zyciu bym sie w nim nie wykapal z obawy o jakies choroby). A pokoj to juz mnie dobil - trafilismy ze znajoma do pokoju do ktorego wchodzilo sie przez podwójne drzwi, po pierwszych z lewej strobny byly drzwi harmonijka gdzie obsługa korzystala ze zlewu przy sprzataniu pokoi, przez co pokoj byl krotszy o 2 metry i lazienka byla totalna klitka - brodzik prysznica mial wymiary 50cm x 50 cm, gdzie osłona prysznicowa przyklejala sie do ciala przy kazdym ruchu oraz zalewalo sie cala lazienke podczas prysznica. Meble juz tez mialy swoje lata, ale najlepsze bylo lozko; mimo mojej prosby przy rezerwacji w biurze podrozy o 2 pojedyncze lozka, dostalismy (chyba jako jedyni sposrod osob ktore poznalismy w hotelu) jedno male łozko (1.5 szerokosci na 2 osoby). dopiero po 3 nieprzespanych nocach udalo nam sie dostac normalny pokoj z pojedynczymi lozkami i duza lazienka z wanna. Sciany w pokoju komletnie niedzwiekoodporne - mozna bylo slychac z pokoju obok telewizor , czajnik elektryczny, chrapanie kogos kilka pokoi dalej oraz nocne harce jakiejs podstarzalej parki. W ofercie bylo info ze byl bar przy morzu - to akurat byla prawda a ze zdjecia w ofercie wygladalo jakby hotel mial duza przestrzen i bar przy morzu byl na terenie hotelu, okazalo sie, ze bar byl oddalony o ponad 100 metrów i oddzielony normalna droga przy ktorej staly smietniki. Co wiecej jedyny dzien w jaki ten bar byl otwarty to byla niedziela (pierwszy dzien pobytu) a potem bez slowa zamkneli go i mozna bylo korzystac tylko z tego w hotelu. nastepnym oszustwem jest silownia - zdjecie pokazuje ze jest duzo sprzetu natomiast w rzeczywistosci przestrzen byla niemal pusta - wiekszosc zajmowal stol do pingponga, ktorego nozka byla podparta hantlem, bieznia nie dzialala, a reszta (rowerek, lawka skosna oraz 2 maszyny do roznych cwiczen byly w zlym stanie. Wielkim rozczarowaniem okazaly sie wczesniejsze sniadania i lunch basket dla osob ktore jechaly na jakies wycieczki z rana, Trzeba bylo sie zapisywac na cos takiego poprzedniego dnia a oferta to tylko suche bulki, wedlina, ser oraz kilka plasterkow ogorka i pomidora, nic wiecej. W dniu wyjazdu np w ogole nie mielismy snaiadania poniewaz nie zapisalismy sie na nie (rezydentka nawet nie raczyla o tym poinformowac, tylko ze bedzie wczesniejsze sniadanie - reszta jej roboty polegala na probach wcisniecia przeplaconych o 50% wycieczek). Co do samych posilkow, to byly malo urozmaicone - prawie zawsze to samo - co nie zeszlo w obiad bylo przerabiane i serwowane na kolacje, Owoce co drugi dzien niedojrzale - np. arbuz i melon. Wino obrzydliwe, w szczegolnosci czerwone. okolica hotelu - za plotem hotelu od strony basenu zaraz krzaki i jaka rudera lub szczatki budynkow. Widok z okna na ulice ze smietnikami lub na basen i krzaki. Najgorszy hotel w jakim kiedykolwiek bylem, Jedna z poznanych Polek nazwala ten hotel piekna katastrofa. Hotel nie zasługuje nawet na 3 gwiazdki. nie polecam
czystosc (obsluga dba o porzadek), pomocne recepcjonistki
wyglad hotelu, pokoje (jesli trafi sie tak jak ja na klitke), malo urozmaicone posilki oraz zlej jakosci produkty (np, niedojrzale owoce), dostepnosc uslugi takiej jak wczesniejsze posilki (sniadania, lunch basket dla osob ktore wybieraja sie na wycieczki).okolica bezposrednio przy hotelu, halas (sciany chyba z tektury), bardzo przecietny stan basenu wewnetrznego. zamkniety beach bar
Spędziłam w tym hotelu tydzień w lipcu tego roku. Jestem bardzo zadowolona. Pokoje czyste, klimatyzacja daje radę schłodzić pokój. Jedzenie urozmaicone, duży wybór posiłków. Smaczne. Hotel składa się z trzech budunków hotelowych, na terenie obiektu dwa baseny, i dwa bary. Blisko do plaży około 100m, plaża kamienista leżaki i parasole płatne w zależności od miejsca 5-9 euro. 100 m do centrum miasta z licznymi knajpkami i dyskotekami. Jedyna wada to niewielki wybór drinków w opcji all incusive oraz czas ich wydawania od 11-23 W przypadku chęci zwiedzania okolicy polecam wykupienie wycieczek z lokalnych biur podrózy, polski przewodnik jest praktycznie w każdym biurze a ceny wycieczek są połowę mniejsze niż ceny tych proponowanych przez polskie biura które organizują wczasy. Przykład Santorini z biurem Wezyr 160E od osoby, w lokalnym biurze 80E. Wyjazd udany, gorąco polecam to miejsce przede wszystkim dla ludzi młodych nastawionych na rozrywkę i odpoczynek
100m od plaży, 100m od centrum miasta, bogaty wybór posiłków
100m od plaży, 100m od centrum miasta, bogaty wybór posiłków