Atrakcyjne położenie: w Hersonissos - jednym z najbardziej rozrywkowych kurortów na Krecie.
Tylko 70 m do plaży (przejście przez ulicę).
Krótki transfer z lotniska w Heraklionie - port lotniczy ok. 25 km od hotelu.
Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Jechałam do tego hotelu z duszą na ramieniu - po przeczytaniu opinii na różnych stronach miałam dość negatywne nastawienie. Okazało się, że niepotrzebnie ;) Na początku pokoje: przy zameldowaniu zaproponowano nam dopłatę 80 euro do lepszego standardu pokoju. Padła propozycja że możemy sobie obejrzeć oba standardy i zdecydować, ale nie skorzystaliśmy z oferty - zostaliśmy przy zwykłym standardzie. Pokój był w porządku, bez luksusów ale było wszystko co potrzebne - łóżko, lustra, mini lodówka, suszarka, tv, klimatyzacja (działała bez zarzutu). Na balkonie dwa miejsca do siedzenia i stolik. Łazienka dość mała, ale na spokojnie dało się wszystko zrobić. W pierwszym dniu mieliśmy problem z brakiem ciepłej wody, jednak po zgłoszeniu tego na recepcji szybko powróciła i do końca wyjazdu w kranie była już ciepła woda :) Pokoje sprzątane codziennie, razem z wymianą na czyste ręczniki. Na czystość też raczej nie narzekam, robaków nie było;) Cztery gwiazdki to raczej nie są, ale jak ktoś nie potrzebuje łoża ze złota to powinno być ok ;) Windy dość małe, ale trzy osoby na spokojnie wejdą, windy są dwie, jeżdżą dość szybko i nigdy nie czekaliśmy w długiej kolejce. Jeśli chodzi o jedzenie, było naprawdę dobre. Zawsze można było znaleźć coś dla siebie, do wyboru było dużo opcji, mięs, dodatków, zupy - nie mam się do czego przyczepić. Obsługa dokładała jedzenie na bieżąco, głodna nigdy nie wyszłam. Stołówka dość spora, obsługa pomagała ze znalezieniem miejsca jeśli było tłoczno a i tak nigdy nie czekałam w kolejce. Zewnętrzna strefa z basenem bardzo ładna, faktycznie codziennie odbywała się delikatna bitwa o leżaki - mimo zapisu w regulaminie o zakazie rezerwacji i tak goście zostawiali na leżakach ręczniki. Z tyłu ogrodu leżą jednak wolne leżaki, my przenieśliśmy je sobie blisko basenu i mieliśmy naprawdę dobre miejsca. Najlepiej polować rano przed śniadaniem na miejsca, my też później sobie już "rezerwowaliśmy" ręcznikami skoro wszyscy to robili. Basen super, czysty, głębokość ok. 140 cm. Lokalizacja wspaniała, blisko do różnych sklepów, knajpek, niedaleko są też dzikie plaże. Obsługa bardzo miła, pomocna, szybko reaguje na prośby i zgłoszenia, co jest dużym plusem. Ogólnie myślę, że mogłabym wrócić do tego hotelu :)
Miła obsługa, bardzo dobra lokalizacja, dobre jedzenie, klimatyzowane pokoje, piękna strefa basenowa
Hotel wymaga remontu, łazienki wymagają remontu, otoczenie hotelu wymaga uporządkowania, ale.... bliskość morza, plaże, widoki - cudowne. Basen i otoczenie wokół pięknie zrobione. Jadalnia i jedzenie - jak dla nas pyszne, dużo i urozmaicone. Obsługa pierwsza klasa, nie odczułam , że ktoś mnie nie lubi bo jestem z Polski, że drinki tylko jeden na osobę.... my tego nie doświadczyliśmy. Pobyt super. Pogoda cudowna, a przecież o to chodzi w tym wszystkim. My kochamy spacerować zwiedzać , więc przeszliśmy wzdłuż i wrzesz co tylko się dało zobaczyć . Stare Hersonissos, Piskopiano, Koutouloufari, plaża Sarantari, piękne miejsca -polecam. Cudowny czas, udane wakacje.
Hotel schludny pokoje czyste sprzątane codziennie nad basenem leżaków nie brakuje każdy znajdzie dla siebie . Jedzenie zawsze świeże smaczne bardzo dobre różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła uprzejma zawsze przygotowana do udzielania pomocy w każdej sprawie . Pokój mielsmy od razu po przylocie .Polecam hotel
Bardzo blisko morza i plaży
Tragedia !!! Hotel jak za czasów PRL a ma niby 4XXXX.Obsługa w barze masakra ,bardzo niemiła .Jeden barman Artem jedynie zasługuje na dużą pochwałę. Toalety nie sprzątane ,zapach moczu odrzuca aby skorzystać .Korytarze również nie sprzątane ,brud ,smród !!!Widać że brakuje ludzi .Jedynie na plus jedzenie i nic poza tym.NIE POLECAM !!!!
Lata 80 te wylot mieliśmy o 23:00 a okazało się że śniadanie jest ostatnim posiłkiem. Gdy przylecieliśmy o 23:00 nic niedano nam do zjedzenia . Miasteczko zabita dechami wiocha. Do opcji all inclusive dostępne były tylko trzy drinki. Nigdzie nie było tak źle jak tutaj
Bardzo miły panie sprzątające
Miła obsługa i w miarę dobre jedzenie na tym koniec.Nie wiem jak hotel może mieć 4gwiazdki.Wszedzie brud ,grzyb w łazienkach,siedzenia w jadalni wyglądają jakby ktoś na nie wymiotował.Manegrka hotelu cwaniara która myśli że człowiek jest idiota.Za lepszy pokój z góry wola sobie dodatkowe pieniądze.Nas zakwestionowano w hotelu sasiwdnim który niby był częścią hersonisos.Hotel absolutnie nie zasługuje na żadną gwiazdkę.Nie jestem francuskim pieskiem ,ale wszystko ma swój granicę.W życiu bym tam nie pojechał nawet za dopłatą .Winda wyglądała jakby ktoś w niej sikał itp.Kafle na podłodze jakby je ktoś gryzł.W łazience grzyb , brodzik miniaturowy a firanka klei się do tyłka w trakcie kąpieli.Sama miejscowośc dla gówniarzy którzy uciekli mamusi że smyczy.Jedno wielkie chlanie ćpanie! Najgorszy urlop w życiu
Miła obsługa
Bród
Obsługa przemiła i serdeczna, jedzenie bardzo dobre, lokalizacja dobra- blisko plaża i pasaż handlowo- rozrywkowy. Pokoje przyzwoite.
Polecam młodym ludziom, którzy w nocy chcą skorzystać z pobliskich dyskotek i atrakcji.
,tam hotel widnieje jako 4 gwiazdkowy. Według nas absolutnie nie zasługuje na 4 gwiazdki, tylko na co najmniej 2. Po zameldowaniu się o godzinie 14.30 nie dostaliśmy obiadu, musieliśmy czekać na 18 żeby jeść kolację. Dostaliśmy pokój nr 1, który był na przeciw w korytarza do recepcji, było bardzo głośno. Ludzie chodzili, walili pięściami w drzwi, a rano zaczyna się już sprzątanie i słychać szamoczące się panie sprzątające. Obskurne łazienki. W naszym pokoju podczas brania prysznica, piana wybijała z podłogi. Ręczniki były wymieniane codziennie oraz pokój faktycznie był sprzątany. Jeżeli chodzi o jedzenie, to było go mało oraz jedzenie nie było różnorodne. Basen przy hotelu okey, mało miejsca na siedzenie wieczorem oraz na leżakowanie rano. Barmani wieczorami niemili, jeden barman który był rano do południa bardzo fajny, znał kilka słów po polsku. Dużo komarów wieczorami, które praktycznie nie wydają dźwięku. Doba hotelowa trwa do 11, o godzinie 10.57 przyszła Pani menager i kazała się wymeldować. Od razu zabierają opaski all inclusive. Autokar mieliśmy o 14.20 i nie mogliśmy zjeść obiadu w hotelu. Znajomi w swoim pokoju mieli nawet karalucha. Ogólnie nie polecam, pobyt w tym hotelu oceniam 2/10.
Basen okey.
Jedzenie, pokoje, służba.
Hotel 3 gwiazdki i więcej nie da się wycisnąć ze starego hotelu.Polożenie b/d bo blisko centrum i jeśli ktoś lubi imprezy do białego rana to dobrze trafił bo z buta dojdzie wszędzie .dla ludzi o spokojnym nastawieniu nie polecam tego hotelu
Dobre jedzenie i w miarę czysto bo panie robią co mogą i sprzątają codziennie pokoje
niby plaża blisko ale sama plaża bardzo mała ,dużo glonów i wszędzie leżaki płatne,miejsca na leżakowanie na ręcznikach praktycznie nie możliwe .basen przy hotelu jest OK i nawet bar nadąża serwowanie drinków kiedy grupy nastolatków okupują bar czyli głośno i gwarno przy basenie i o spokojnym leżakowaniu raczej nie ma mowy
Hotel dramat. Całkowicie nie prystosowany do tak dużej ilości gości. Pokoje i ubikacje jak za PRL. Ubikacja przy recepcji syf totalny. Przy basenie jesna zamknieta (oczywiście brak informacji że nieczynna), druga z wyrwaną klamką położoną na zlewie i popsutą spłuczką (nikt nie pomyśłał zę możnaby te usterki naprawić). Każdorazowo dugie kolejki na stołówkę. Leżaków przy basenie wystarcza dla 1/4 gości. O 6 rano wszystkie już pozajmowane. Barmani na popołudniowej zmianie zachowują się jakby pracowali za karę. Aż odechciewało się korzystać z darmowyxh trunków. Standart góra 2,5 *.
Barman na porannej zmianie. Życzliwy uśmiechnięty i przyjazny do wszystkich gości.
Stare i obskurne toalety w całym hotelu. Długie kolejki na posiłki. Brak możliwości leżakowania przy basenie z uwagi na zbyt małą ilość leżaków. Niemili barmani na popołudniowej zmianie.
Cena pobytu adekwatna do jakości hotelu. Małe pokoje, mikro łazienki. Jedzenie podstawowe- daleko od all. Tylko 3 posiłki dziennie. Brak grillowanych warzyw, jeden rodzaj sera... hotel idealny dla osób w wieku 60+. Lokalizacja rewelacyjna, pracownicy bardzo pomocni.
Miro łazienki, jedzenie podstawowe.
Świetnie położony miejski hotel. Idealny dla osób, które wybierają się na aktywny wypoczynek i nie spędzają całego czasu w hotelu lub chcą korzystać z uroków tętniącej nocnym życiem miejscowości. Dodatkowym atutem jest wyjątkowo duży, jak na ten typ obiektu, basen. Pokoje są nieco starsze i mają skromny wystrój, ale restauracja i teren przy basenie są pięknie odnowione.
Położenie w centrum miasta .
Część wspólna hotelu bez zarzutów, wszystko jest piękne odnowione. Jednak pokoje to już przeszłość, tutaj czas na remont. Polecam osobom którym nie zależy na pokojach i spędzają w nich mało czasu. Super miejsce wypadowe na hotel, bezpośrednio po wyjściu z hotelu mamy mnóstwo klubów, restauracji oraz barów. Przemiła obsługa hotelowa. Łazienka jest bardzo mała i niestety również potrzebuje już remontu. Korzystny stosunek ceny do jakości.
Ogólne wrażenie super.. i nagle wchodzimy w głąb hotelu - obdrapane ściany, dziury w drzwiach, brzydki zapach. Pokoje zdecydowanie wymagają remontu. Nie wróciłabym raczej. Mimo to jedzenie było w porządku, nie było dużego wyboru ale jednak było ok.
Jedzenie w miarę ok.
Pokoje wymagające remontu. Brzydki zapach.
Hotel w super lokalizacji, bardzo dobre jedzenie jak i obsługa, pokoje niestety dla niewymagających, wymagają remontu. Bardzo dobre drinki robione na świeżo z soków nie gotowe z maszyny.
Pokoj technicznie rzecz biorac - wymaga kilku napraw. Ergonomicznie -OK. Moze troche za niske sedesy - ale to chyba zrozumiale! Co naprawde moze byc problemem - to izolacja akustyczna. Przez dluzszy okres musialem wysluchiwac sasiadow w czasie ich "relaxu" jak i ustalania co bedapic w barze. To nie najlepsza strona hotelu Heronissos. Lokalizacja - doskonala! Jakies 100 metrow od plazowego bulwaru! Na tyle dobra, ze nie dociera halas z bulwaru i mozna spac spokojnie, o ile sasiedzi pozwola - patrz pierwszy akapit. Jedzenie - jezeli zjawi sie tu ktos, kto powie, ze nie bylo najlepsze - wywalcie go! I dajcie mu w pysk! Bylo naprawde super! Obsluga - patrz jak wyżej. A jeżeli ktoś się sprzeciwi - należy sprać mu gębę!! Goście hotelowi - zachodni przeważają nad "naszymi". Naszych jest mnóstwo, ale zachowanie - ŻENUJĄCE!!. Jedyne co potrafią - okupować bar z darmowymi drinkami (sorry Manolis!) i chlać do żalosnego końca! Po co lecicie tysiące kilometrów - nachlajcie się w domu, będzie taniej!!!! Francuzi, Niemcy, Holendrzy też piją, ale nie okupują baru i widziałem ich na mieście - naszych tylko na szybkim spacerku (żony) po bulwarze i to wszystko. Podumowanie: Stan techniczny - 2 gwiazdki Lokalizacja - 4 gwiazdki Obsługa - 5 gwiazdek Restauracja - 4 gwiazdki Zachowanie gości - 2 gwiazdki (bez rodaków - 4 gwiazdki) Czy spędziłbym tam jeszcze raz swoje wakacje? Tak, pod warunkiem, że będzie tam więcej gości z Zachodu!
Obsługa, restauracja i serwis pokojowy .
Potrzebuje trochę napraw i poprawy izolacji akustycznej .
Hotel miejski położony w samym sercu Hersonissos. Idealny na imprezy, zakupy, tawerny, zwiedzanie. Bardzo smaczne jedzenie ze świetną restauracją i super obsługą. W sezonie pewnie trochę głośno ale taki urok miejscowości. Pokoje czyste, łazienki nieco starsze ale też w porządku. Na basenie sporo miejsca aby w ciągu dnia odpocząć i się zrelaksować, bardzo fajny bar przy basenie. Jak na 4* skromny ale ma super cenę oraz lokalizację.
lokalizacja imprezowa, smaczne jedzenie
skromne pokoje
Widać, że hotel przechodzi renowacje - świetnie urządzony teren wokół basenu z barem, gdzie serwowane są napoje. Również nowocześnie urządzona restauracja zachęca do jedzenia, które jest smaczne. Dużym atutem z pewnością będzie lokalizacja - zaledwie kilka kroków i jesteśmy przy głównej promenadzie nad samym morzem. A stamtąd chwila spaceru i znajdziemy raj dla wielbicieli imprez - jeden z najbardziej znanych klubów w okolicy. Zdecydowanie polecam na wakacje ze znajomymi!
Lokalizacja. Basen.
Jest to obiekt położony w samym sercu Hersonissos, w niedalekim położeniu od wielu tawern, barów a także najbardziej popularnego imprezowego miejsca jakim jest klub New Jork Beach Club. Sam hotel nastawiony jest na przyjmowanie Polaków (około 80 % gości pochodzi z naszego kraju). Obiekt znajduje się w dość bliskiej odległości od plaży – wystarczy przejść się krótkim spacerem i już jesteśmy na miejscu. Hotel oferuje bardzo smaczne jedzenie w formule All Inclusive, obsługa jest niezwykle miła i pomocna. Hotel posiada spory basen zewnętrzny, wokół którego ustawione są leżaki, oczywiście bezpłatne. Same pokoje są całkiem w porządku, typowe standardowe. Obiekt jest nastawiony na klienta, który nie posiada dużego budżetu a także chcącego skorzystać z uroków Hersonissos.
- bliskość centrum; - niespełna 5 min spacerem do plaży - smaczne jedzenie. - obsługa hotelu bardzo miła i pomocna.
- pokoje wymagają odświeżenia, obecnie są całkiem ok, budżetowe;
Intrygujące miejsce. Położone w samym centrum rozrywkowego Hersonissos. Bardzo ładny basen. Jak na hotel miejski to przyznam, że mnie pozytywnie zaskoczył. Ślicznie urządzona restauracja. Jedzenie było bardzo smaczne. Różnorodne i estetycznie podane. Owoce morza, desery, świeże owoce-pysznie. Odświeżenia zdecydowanie wymagają pokoje, lobby i windy. Pokoje są skromne, minimalistycznie urządzone z prywatnymi łazienkami oraz mini balkonami. Wymagają remontu, odświeżenia, a także wyciszenia-pokoje mają ściany z papieru. Obsługa jest miła i sympatyczna. W restauracji kelnerzy dbają aby bemary były zawsze pełne, a jedzenie ciepłe. Przy basenie oraz nad lobby są bary gdzie można odpocząć i raczyć się drinkami korzystając z All inclusive.