Hotel w spokojnej okolicy z daleka od ruchliwej drogi.Mielismy pokój z widokiem na lotnisko-serdecznie polecam.
Czyste pokoje,codziennie sprzątane.Swieze ręczniki,smaczne jedzeniebrak
Pobyt w hotelu oceniam na duży plus po sezonie wakacyjnym było mało turystów co umożliwiało dostęp to leżaków. Duże podziękowania dla obsługi hotelowej byli bardzo mili szczególnie dla pani dbającej o pokoje.
Wszyscy mili, hotel bez zarzutów.
Pierwsze dni super. Po wyjeździe Francuzów jakość jedzenia spadła. Tunezja jest generalnie brudnym krajem. Bardzo dużo plastiku na plaży.
Blisko lotniska Dobra lokalna komunikacja Dobre drinki Czysty
Jedzenie wydaje się być dobre sezonowo. W październiku była lipa. Po wyjezdzie Francuzów jakość bardzo spadła.
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany,hotel czysty i zadbany , codziennie sprzątany.Wyzywienie rozmaite myślę że każdy znajdzie coś dla siebie, śniadania składają się głównie z dań ciepłych typu jajecznica,kiełbaski ,fasolka troszkę monotonne ale można również zjeść warzywa ,sery wędliny,bagietki ,dla lubiących śniadania mleczne różne jogurty,mleko i dodatki typu płatki ,chałwa,daktyle,sezam, ciasto do kawy oraz wypiekane croissanty,poza tym są smażone naleśniki i chlebek turecki.Obiady rozmaite ,są dodatkowo stanowiska z typowymi daniami tunezyjskimi,do tego owoce zazwyczaj winogron,melon,mandarynki ,daktyle,jabłka i granat.Kolacja również rozmaita dużo dan ciepłych,poza tym stanowiska z przekąskami typu wędliny,krewetki,grzanki z dodatkami i wiele innych rzeczy,dodatkowo do obiadu i kolacji jest stanowisko że słodkościami.Pokoj przestronny,nic w nim nie brakuje,akurat ja miałam z widokiem na ogród i lotnisko ale w niczym to nie przeszkadza,ogród bardzo ładny,na balkonie stolik i krzesełka,osobna toaleta ,w łazience wanna z prysznicem,Plaża czysta ,dostępne leżaki,nie zdążyło się żeby brakowało,toaleta blisko plaży,na plaży ochrona ,bardzo pilnują żeby nikt nie zaczepiał gosci zbyt nachalnie,przy brzegu w wodzie można spotkać malutkie kraby bambino ,warto je poobserwować ciekawy widok.
Podobało mi się że hotel jest blisko plaży oraz to że są 3 baseny ,główny dla wszystkich oraz dzieci i z tyłu baru przy basenie taki kameralny bardziej dla dorosłych dość głęboki
Wada hotelu są muchy a raczej plaga much w restauracji ,choć obsługa hotelowa robiła wszystko żeby było ich jak najmniej
Urlop poza głównym sezonem (przełom września i października): Obłożenie hotelu było umiarkowane, co pozwalało na komfortowy pobyt. W hotelu można było spotkać turystów z Polski, Serbii, Francji oraz kilku rosyjskojęzycznych gości. Lokalizacja i plaża: Lokalizacja hotelu względem plaży była idealna – blisko i wygodnie. Zawsze można było znaleźć wolne miejsce zarówno na plaży, jak i przy basenie. Plaża była czysta, bez glonów i śmieci, a jej szerokość pozwalała na swobodne ustawienie trzech rzędów leżaków. Leżaki były wygodne i darmowe, jedyną opłatą było wypożyczenie ręcznika plażowego. Basen, choć dość zimny, był wystarczający do ochłodzenia się, a dodatkową atrakcją były zjeżdżalnie dla dzieci. Jedzenie i napoje: Drinki serwowane przy basenie oraz w lobby były w porządku, chociaż nie było zbyt wielu rodzajów – zarówno alkoholowe, jak i bezalkoholowe opcje były dostępne. Niestety, jedzenie pozostawiało wiele do życzenia. Większość potraw była bez smaku, co sugeruje konieczność zmiany szefa kuchni. Lunch był dla nas niezjadliwy, a zewnętrzna restauracja wydzielała nieprzyjemny zapach. Kawa z posmakiem słonym niczym woda w morzu. Jedynym plusem było serwowanie lodów podczas obiadów i kolacji - chociaż nie zawsze. Pokoje i obsługa: Podczas rejestracji recepcjonista zaproponował nam lepszy pokój za niewielką dopłatą, co doceniliśmy i daliśmy mu 15$ napiwku. W rezultacie otrzymaliśmy pokój na 3. piętrze z balkonem i widokiem na morze, zamiast pokoju na parterze, przy basenie, bez balkonu. Pokoje były odnowione, podobnie jak większość hotelu, choć korytarze wciąż wymagały pewnych poprawek. Problemem korytarzy był brak odpowiedniego wietrzenia – po otwarciu drzwi ewakuacyjnych sytuacja się poprawiała. Niestety, pokoje w zachodniej części hotelu miały balkony wychodzące na kuchnię, co wiązało się z nieprzyjemnym zapachem przypominającym tłuszcz – zdecydowanie odradzamy tę część hotelu. Obsługa i animacje: Personel był bardzo pomocny i w pełni porozumiewał się w języku angielskim, a nikt z obsługi nie oczekiwał napiwków. Hotel miał dwie windy, co na pierwszy rzut oka może wydawać się mało, ale było to wystarczające. W razie potrzeby można było skorzystać ze schodów. Animacje dla dzieci trwały do 21:30, a późniejsze atrakcje dla dorosłych do 23:00. W ciągu dnia można było znaleźć wiele zajęć, takich jak rzutki, zumba czy piłka wodna. Dodatkowe informacje: Hotel oferował dostęp do Internetu głównie w lobby, jednak sygnał sięgał również do 1-2 piętra w centralnej strefie. Bardzo blisko lotnisko chociaż bardzo możliwe, że będziecie lecieć na inne lotnisko oddalone o około 70km. Blisko stacja pociągu, dzięki czemu można się bez problemu poruszać między Susa czy Monastyr - piekielnie tanie bilety. Możliwość wymiany waluty w recepcji.
Lokalizacja, blisko plaża, blisko przystanek autobusowy jak i kolejowy. Plaża zadbana, szeroka, bez śmieci. Obsługa pomocna, porozumiewa się po angielsku. Dobry standard pokoi.
Jedzenie bez smaku. Zapach na korytarzu oraz w zachodniej strefie hotelu. Korytarze do odnowienia. Mały wybór drinków - trochę słabe.
Hotel bardzo budżetowy, dla osób mniej wymagających, a chcących "wyrwać" się gdzieś na wakacje i zobaczyć np. Tunezję. Samo położenie hotelu może z jednej strony napawać optymizmem, bo znajduje się on zaraz przy linii brzegowej morza, a z drugiej obawami o znajdujące się w bliskim położeniu lotnisko i właśnie ten fakt trochę jednak przeszkadza w szczegóności jeśli okna pokoju "wychodzą" właśnie na tą stronę. Nie przeszkadza fakt samoch odlotów czy przylotów samolotów ale dobiegający szum infrastruktury lotniska. My byliśmy we wrześniu gdy już była wyłączona klimatyzacja wobec czego zmuszeni byliśmy do spania przy otwartym balkonie. Oczywiście te niedogodności hotelu zależą od położenia pokoju. Myślę, że w innm skrzydle hotelu mogłoby być lepiej. Same pokoje bardzo przeciętne. Niby czysto, niby sprzątane codziennie ale bardzo powierzchownie. Zmieniane ręczniki codziennie ale podłoga nie była ani razu umyta. Pościel na łóżkach poprawiona ale raz zmieniono poszewkę na poduszkach, "Grosz" był zawsze zostawiany. Należy wspomnieć o braku jakichkolwiek szklanek w pokoju, a nie wspomnę już o czajniku czy żelazku którego nawet w recepcji nie było. O tyle dobrze, że nikt nie sprawdzał faktu, że ze stołówki można było wynosić naczynia, to przynajmniej zaopatrzyliśmy się w szkło. Zresztą z ewentualnym jedzeniem czy ciasteczkami ze stołówki na później też nie było problemu. Widok z balkonu mieliśmy na zarośnięte krzaki i rosnące drzewo. Wykładzina na korytarzu, to istna tragedia. Brudna i pozalewana z wielkimi plamami. Lepiej na to było niepatrzeć. Stołówka ze słabą lub wogóle wyłączoną klimatyzacją co powodowało jeden wielki dym i zapach spalenizny w trakcie sporządzania przez kucharzy posiłków. Czystość i estetyka również pozostawia wiele do życzenia. Szklanki, lampki do wina brudne i pomazane. Lepiej było pić z kubeczków jednorazowych. Kelnerzy brudnymi szmatkami zmiatali ze stołu pozostałości na podłogę i dalej kładli brudne podkładki. Nie spotkaliśmy się z faktem aby miało brakować talerzy czy sztućców. O czym należy wspomnieć i o czym należy pamiętać wyberając ten hotel, to o pladze much na stołówce. Jest ich mnóstwo. Nie można spokojnie zjeść. Samo jedzenie wg mnie, to kwestia gustu i smaku. Wg nas nikt głodny nie powinien chodzić ale zaopatrywania w tej kwestii są różne. Z pewnością jedzenia nie brakowało i na na nic nie musieliśmy czekać. Chyba, że chwilę na dania przygotowywane na bieżąco. Były dobre cisteczka i raz nawet lody. Przekąski z oferty all inclusive pomiędzy głównymi posiłkami, to jakaś kpina. Albo ich nie było albo kolejka kilometrowa i zawsze brakowało. Zresztą zawsze było to samo: niedobre miękkie frytki i raz udało mi się załapać na nugetsy. Same otoczenie hotelu bez większych uwag. Jak już wspomniałem, część basenowa położona zaraz przy linii brzegowej morza. Plaża wąska ale czysta. Leżaki, parasole, pan zajmujący się tymi przedmiotami i pilnujący porządku. Myślę, że z dostępnością leżaków na plarzy nie było problemu ale my woleliśmy wypoczywać nad basenem, a do morza robiliśmy sobie spacerek. Morze w linii brzegowej bardzo płytkie, woda czysta i ciepła. Podłoże piaszczyste i przyjemne dla stóp. Baseny trzy: jeden główny, drugi lekko na uboczu i trzeci ze zjeżdżalniami otwary przez cały czas, a nie tylko w trakcie czynnych zjeżdżalni. Ratownicy przy każdym z basenów. Sama czystość w porządku. Nie są najnowsze i zawsze mogłoby być lepiej, bo miejscami widać zabrudzenia kafelek i ich brak ale bez tragedii. Miejsca wokół basenów bardzo dużo. Leżaków również. Każdy znajdzie miejsce dla siebie. Muzyka i animatorzy praktycznie przez cały dzień. Wieczorne animacje i przedstawienia nawet do 23:30 różnorodne i bardzo nam się podobały pomimo, iż Polacy, to tam mniejszość postrzegana raczej mniej niż obywatele innych narodowości: Tunezja, Serbia, Francja, Rosja. W kwestii napojów i alkoholu: kawa z automatu, soki z automatu. Drinki w standardzie jak wszędzie. Napoje gazowane w zależności od dostępności: na początku z oryginalnych butelek, a później już z automatu. Piwo znośne ale jakiego producenta, to niewiadomo. Niestety ciągły fakt braku szklanek powodował, że drinki były wydawane w papierowych kubeczkach. Lepiej było chodzić ze swoją wcześniej zdobytą szklanką. Obsługa barmańska pomimo napiwków niezbyt przychylna Polakom. Starsi panowie, wyżeracze którzy szukali większych korzyści finansowych. Gdy chciałem więcej alkoholu, bo nalewali naparstek, że piło się sam napój, to już coś marudzili pod nosem. Ogólnie możemy powiedzieć, że nie było najgorzej ale na wiele rzeczy trzeba przymknąć oko, bo z pewnością nie jest to standard hotelu na cztery gwiazdki.
Zaleta lub wada: dwie minuty od lotniska. Dłużej trwało włożenie walizek i ich wyciągnięcie z luku bagażowego autobusu niż sama droga. Szybciej trwałoby przejście tej trasy na pieszo.
Nam się zdarzyło, iż w trakcie wymiany waluty w recepcji hotelowej pani się pomyliła. Oczywiście na naszą niekorzyść. Myślę, że na tą kwestię trzeba uważać.
Beznadziejne jedzenie, we wrześniu prawie wszystkie restauracje i bary zamknięte. Brak wifi w pokojach. Brak większości atrakcji obiecanych w ofercie
Miła obsługa
Obrzydliwe Jedzenie, rozwodnione drinki, brak wifi,
Pobyt w hotelu bardzo udany. Jedzenie dobre, ale poprawy moim zdaniem wymaga stanowisko szefa kuchni. Dużo bym poprawił przy stanowiskach z makaronami i picera. Owoce to III gatunek. Duży wybór ryb. Bardzo dobre krewetki. Kelnerzy bardzo się starają. Drink bar polecam zarówno drinki alkoholowe jak i bezalkoholowe. pokoje czyste, sprzątane codziennie. Hotel jest brany pod uwagę na następny pobyt w Tunezji.
Zaletą hotelu na pewno jest plaża, baseny, spa, drink bar, kelnerzy.
Windy wyjątkowo wolnobieżne.
Hotel jak i otoczenie bardzo ładne. Prywatna plaża to świetne udogodnienie a bliskość Monastiru czy Sousse dokąd można udać się na bazar linia 52b to kolejny plus.
Pyszne urozmaicone jedzenie, przemiła obsługa w restauracji, w barze i na basenach.
Brak interwencji po zgłoszeniu, gdzie poprosiłem o kołdry dla Nas, gdyż brakowało ich w pokoju.
wspaniała obsługa na kuchnie , jedzenia smaczne , zadbany ogród , blisko lotniska , i to wszystko ....
Pobyt w hotelu uważam za udany. Hotel na uboczu miasta, ale do centrum można dojechać autobusem lub pociągiem, przystanki są przy hotelu. Fajną strefa basenowa , baseny czyste i teren wokół również. Plaza bezpośrednio przy hotelu. Jedzenia dużo, choć trochę monotonne. Codziennie animacje dla dzieci, ćwiczenia zdrowy kręgosłup,agua aerobik, zumba . Pokój z widokiem na lotnisko, z balkonem, Codziennie sprzątane i wymieniane reczniki. Miła obsługa w barach jak i na stołówce.
-Miła obsługa -baseny - sympatyczni animatorzy - sprawna klimatyzacja - sklep w hotelu
- lokalizacja na uboczu, nie ma gdzie pójść na spacer - Brak sklepów w pobliżu
Wakacje początkiem września na 10 dni. Uważam, że jak za taką cenę to hotel naprawdę w porządku. Pobyt zaliczam do udanych. Troszkę się rozpisze, aby zoobrazowac mniej więcej hotel. Pokój standardowy z widokiem na teren hotelu od strony ulicy. Jedynym minusem pokoju była wanna w łazience, co oczywiście da się przeżyć. Korytarze na piętrach nadają się do odświeżenia. Natomiast części wspólne (restauracja, lobby, recepcja) w porządku, odremontowane. Jedzenie dobre, trochę monotonne w bemarach. Część, gdzie na bieżąco, ktoś robił potrawy bardzo fajna. Sporo owoców, ciastek (które szybko znikały). Na śniadania pankejki, omlet z wybranymi dodatkami. Po obiedzie i kolacji lody (jakoś po 6 dniu pobytu nie bylo). Napoje tj. Fanta, Cola nalewane z oryginalnych butelek. Drinki zależy od dnia, czasami były smaczne, czasami nie dało się pić. Dodatkowo plus za granite w barze przy basenie. Bardzo na plus baseny. Dwa spore, piękne baseny plus jeden mniejszy ze zjeżdżalniami. Dużo leżaków przy basenach, nie brakowało miejsca. Dodatkowo za głównym basenem mini ogród, gdzie również były leżaki. Plaża od razu przy hotelu. Piaszczysta i czyściutka, lecz troche mała. Woda cieplutka, bardzo łagodne wejście. Było sporo leżaków, natomiast ciężko było znaleźć tam miejsce bo były pozajmowane ręcznikami przez całe dnie. Dodatkowo Pan, który pilnował plaży. Animatorzy codziennie zabawiali gości, aerobik, zumby. Zawsze jakieś wieczorne animacje, które czasami były nudne. No i na koniec może trochę o położeniu hotelu. Idealne lokalizacja od lotniska (transfer do hotelu to 5 minut autobusem). Mieliśmy pokój od strony lotniska, i odziwo nie przeszkadzało nam to. Nie było głośno, za to były piękne widoki jak samoloty startowały. W pobliżu nie ma niestety żadnych restauracji, bazarków, ale od razu wychodząc z hotelu jest przystanek. W 8 min można dojechać pociągiem do centrum Monastiru za około 0,5 dinara od osoby (jakoś 75 gr). A do centrum Sousse koło 18 minut za około 1 dinara. Z góry dziękuję osobom, które dotrwały do końca i przeczytały całą opinie.
- świetna lokalizacja od lotniska i przystanku - 3 fajne baseny, dużo leżaków - część w restauracji z gotowaniem na żywo - mili animatorzy, kelnerzy - czysta plaża
- brak w pobliżu jakiegoś sklepu, restauracji, bazarków - za mała plaża względem hotelu - korytarze wymagają odremontowania
Hotel bardzo przyjemny mimo widocznego upływu czasu. Pokoje sprzątane na bieżąco, obsługa bardzo miła i uczynna. Jedzenie delikatnie monotonne ale bardzo smaczne. Położenie hotelu blisko morza jest dużą zaletą, a teren wokół zachwyca. Bardzo polecamy
Nie polecam ani hotelu, ani zakupu wakacji w Anex. Hotel tak brudny że okna wyglądają jakby były myte mopem, po tym, jak została nim umyta brudna podłoga. Przeszklenia nad basenem pochlapane farbą po remoncie i widać, że od bardzo dawna tak to stoi. Wykładziny w holach pozalewane, brudne i brzydko pachnące. Ręczniki nieświeże i nie ma znaczenia, że poprosisz o wymianę bo przychodzą takie same..Obsługa żąda łapówki za przydzielenie pokoju. Potem jak pan dostał 20 € wyciąga rękę po więcej, mówiąc że to mało, bo dał niezwykle wyjątkowy pokój. Pokoje natomiast wszystkie są takie same. Anex podaje godziny lotów bardzo późno. Ostatecznie okazuje się że dwa dni wycieczki wypadają, ponieważ lot na wakacje jest bardzo późnym wieczorem, natomiast lot powrotny z samego rana. Warunki opcji all inclusive zostały zmienione, na dużo mniej korzystne, przez Anex już po opłaceniu wycieczki.
Nasz pobyt oceniam jako udany.. pokój hotelowy czysty.. codziennie zmieniane ręczniki... małe zestawy typu szampon, Żel dostępne.. suszarka do włosów. Oddzielnie łazienka i wc.. Papier toaletowy dokładany na bieżąco... pościel czysta.. Panie sprzątające bardzo uczynne i pomocne... balkon... krzesełka..stoliczek... można posiedzieć... klimatyzacja sprawna...widok na lotnisko...ale na prawdę nie uciążliwe... plus bliski transfer na lotnisko.. baseny czyste... codziennie chlorowane... jedzenie... hm... co kto lubi..ale naprawdę znajdziesz coś dla siebie... od naleśnikow... po pizze... Owoce morza..ryby...pyszne Owoce i ciasta... również białe Pieczywo... bardzo duże urozmaicenie... my rafilismy na tunezyjską kolację.... bardzo smaczne jedzenie...ale oczywiście rzecz gustu... Woda butelkowana pod dostatkiem... drinki w barze ... animatorzy bardzo się starają....w recepcji bardzo pomocni pracownicy...oczywiście na terenie hotelu i plaży ochrona.. bardzo dużo leżaków...parasoli... piękny piasek na plaży i lagodn zejście do morza... morze czyste.. i cieplutkie.... Ogólnie polecam...
Piaszczysta, czysta plaża... ciepłe morze....
Brak lodówki w pokoju
Jak na 4 gwiazdki hotel ok. Dobre jedzenie, pokoje czyste, przemiła obsługa.
Hotel za tą cenę oceniam bardzo dobrze. Pokoje czyste- codziennie sprzątane dodatkowo 3 razy wymieniona pościel. Klimatyzacja w naszym pokoju ok u znajomych śmierdziała. Baseny i plaza czyste. Jedzenie- monotonne ale myślę że każdy znajdzie tam coś dla siebie. Obsluga miła, pomocna- jedynie przy meldunku pan z recepcji nachalnie prosil o napiwek w zamian za lepszy pokój. Na duży minus zjeżdżalnie na których mi akurat zależało że względu na dzieci- Woda tam ma 150 cm więc mniejsze dzieci nie pozjezdzaja... dodatkowym minusem jest fakt że pokój rodzinny z widokiem na morze jest bezpośrednio na przeciwko amfiteatru gdzie do 23 odbywają się animacje. Jest strasznie głośno i nawet przy zamkniętym oknie nie da się spać.
Czystość zarówno w pokojach jak i wokół basenów i na plaży
Zjeżdżalnie do basenu o głębokości 150 cm Głośność z amfiteatru do godziny 23 w pokojach rodzinnych
Myślę, że jeśli ktoś jest bywalcem hoteli takich jak Hilton, w Helyi Beach będzie zaskoczony ;) ale my spędziliśmy tu wspaniałe wakacje. Czuliśmy klimat Afryki w wersji soft: majestatyczne palmy, żar słońca, złagodzony cudownymi wodami Morza Śródziemnego i absolutny mix kultur. Niepotrzebnie czytałam wcześniej negatywne opinie o hotelu, bo pokój był komfortowy (wprawdzie nam się trafił z widokiem na lotnisko, ale to akurat dla moich synów była atrakcja), gorzej z łazienką, ale liczyliśmy się od początku z tym, że standard będzie odbiegał od tego, do czego przywykliśmy w Europie. Trzeba przyznać, że lokalizacja hotelu jest atrakcyjna - nieco na uboczu przepięknego Monastyru, który nota bene warto zwiedzić taksówką. Ponadto chwaliliśmy sobie trzy baseny, zjeżdżalnie (jeden syn był zachwycony, drugi mniej), brodzik dla maluchów, trochę wąska, ale bardzo przyjemna piaszczysta plaża, bar z doskonałym blue curacao (warto zaprzyjaźnić się z barmanem ;)) i restauracja... A to już temat na osobny referat. Jedzenie doskonałe, szeroki wybór dań tunezyjskich, ale też klasyków takich, jak pizza, nuggetsy itp. Do tego owoce, winko i desery. Już tęsknimy za obiadkami z widokiem na potężne fikusy i bajkowe palmy. Mam nadzieję, że będziemy mogli wrócić do tego miejsca w przyszłości, bo wywieźliśmy z niego wspaniałe wspomnienia i mnóstwo zdjęć (także przepięknych na tle zachodu słońca, wykonanych przez ich fotografa).
Numer 1. Doskonała kuchnia - jedzenie przepyszne i urozmaicone, 2. Lokalizacja - na uboczu, ale rzut beretem taksówką do centrum 3. Personel - pomocny i życzliwy 4. Szeroki wachlarz dodatkowych usług - SPA, sesja foto, wyjazdy (polecam statki, byliśmy tez na wielbłądach, ale tu nie podobało mi się wyciąganie od turystów kasy na każdym kroku) 5. Sporty wodne, z których można było skorzystać na plaży 6. Bar, 7. Umiarkowane ceny w sklepiku z pamiątkami
Numer 1. Łazienki i wykładziny w korytarzach mogłyby być czystsze, 2. Nie działały nam karty VISA, terminale jakby przestarzałe 3. Warto pilnować sobie sztućców - w pierwszy dzień pobytu to zrozumieliśmy ;)
Ten hotel w Tunezji to idealne miejsce na rodzinne wakacje! Od momentu przyjazdu zostaliśmy serdecznie przywitani przez przyjazny personel. Pokoj był przestronny, czysty, z pięknym widokiem na morze. Dzieci były zachwycone atrakcjami, zwłaszcza animacjami i basenami. Jedzenie w restauracji było wyśmienite, z bogatym wyborem dań, w tym lokalnych specjałów, które pozwoliły nam poczuć klimat Tunezji. Hotel jest położony blisko plaży, co umożliwiało nam relaks nad morzem przez cały dzień. To były jedne z naszych najlepszych wakacji, na pewno wrócimy! Gorąco polecamy!
Bliskość plaży, miła obsługa.
Niespecjalnie mam co napisać.
Hotel na uboczu niedaleko lotniska ale nie jest to uciążliwe. Na terenie hotelu można wymieniać walutę oraz nabyć wycieczki. Dodatkowo sklepik. Brak nachalności sprzedających. Recepcja ok. Hol główny duży z barem i wejściem na strefę hotelową basenową restauracyjną i spa. Dużo pracowników obsługi - ratownicy ochrona kelnerzy barmani - wszyscy b. Mili. Animatorzy świetni. Codziennie gimnastyka, aerobik w wodzie, różne zabawy i atrakcje - klubik dla dzieci. Plaża bardzo blisko czysta. Liczba leżaków parasoli zarówno od strony morza jak i na basenie wystarczająca. Basen 3 sztuki. Restauracja ok. Czysto. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Snack bar - pomieszczenie podniszczone - wydawane są frytki burgery kanapki nugetsy. Napoje drinki woda kawa itp wydawane na bieżąco w barze hotelowym, oraz przy basenie i w budynku przy morzu /tu jedynie napoje - samoobsługa/. Czasem soki z automatu trąciły zapachem wody z kranu. Ale Wówczas piliśmy napoje butelkowane . Wg życzenia. :) Pokój utrzymany w czystości. Sprzątany na życzenie. Korytarze w tym wykładzina - okropne. Uwaga niektóre pokoje z widokiem na morze mają też widok na scenę - tu są animacje wieczorne a okna nie są hermetyczne. Odnieśliśmy wrażenie że Hotel jest w czasie odnawiania / zmian. Winda sprawna.
Bliskość morza. Czysta plaża z Długą płytką linią brzegową. Ciepła woda w morzu i basenie. Miła obsługa starająca się utrzymać czystość i dobrą atmosferę wypoczynku.
Zaniedbane korytarze.